Divarit

Video: Tästä taklauksesta nousi punainen kortti Divarissa – tilanne kurinpitäjän käsittelyyn

19.01.
2015
29 Kommenttia
14
Divarit
Kuvakaappaus: Harri Hellstrand / Youtube

Kuvakaappaus: Harri Hellstrand / Youtube

Loviisan Tor voitti lauantaina miesten Divarissa Erä Akatemian lukemin 10–6. Ottelun puhutuin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun vierasjoukkueen pelaajalle näytettiin punaista korttia.

Erä Akatemian Jussi-Petteri Mäkinen sai ajassa 29.18 väkivaltaisuudesta 5+20 minuutin jäähyn eli punaisen kortin. Mäkinen taklasi Loviisan Torin Jimmy Svediä. Tilanne on katsottavissa alla olevalta maalikoostevideolta ajasta 3.18 eteenpäin.

Pöytäkirjaan Mäkisen jäähy kirjattiin PR3:ksi (pelirangaistus). Tämä tarkoittaa sitä, että Mäkinen saa automaattisesti 1+1 ottelun pelikiellon. Lisäksi tilanne etenee kurinpitäjän käsittelyyn ja luvassa saattaa olla lisää kakkua.

Itse ottelussa tehokkaimpia olivat Loviisan Tuomas Savukoski (2+2) ja Akatemian Tuukka Vettenranta (3+0).

Linkit:
Ottelun tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JS
19/01/2015
Veti kunnon Savot! Kuvakulman "Livessä" näytti ronskilta pallon riistolta. Hidastuksesta selviää, miltä tilanne varmaan takaa näytti. Kypärät ja hartiasuojat voisi näissä tilanteissa olla hyväksi.
Jussi on syytön
19/01/2015
Ettekö te konservatismisalibandyn ystävät huomaa että ainoa asia joka vaikutti kaatumiseen on Jimmy Svedin heikkous fyysisesti. Puntille siis.
oikeusmurha
19/01/2015
Mikkihiiri merihädässä
poliisi
19/01/2015
Kuka kehotti Torilaista lähteä kantille seinää päin?
torin pelle
19/01/2015
Kiviä taskuun!
pää ylös
19/01/2015
Kylkeen tuli muttakaveri ei osannut odottaa. EI MISSÄÄN NIMESSÄ punaisen arvoinen. Liigapeleissä tulee tuollaisia jatkuvasti mutta siellä pojat osaavat odottaa ja ottaa iskut vastaan.. On kyllä surkeaa katsottavaa loviisan maalivahdin työskentely...
Sved
19/01/2015
Sai juuri sitä mitä on tilannu,eli sen että joku ajaa vähä kovemmin kroppaan!nyt toki selvis että poika on fyysisesti ihan lapanen.
katsoja
19/01/2015
Peliä paikanpäällä seuranneelle tilanne oli mitä huvittavin. Erän pelajaa höntyilee tilanteeseen aivan turhaan. Olisi saanut tilanteen hoidettua vain maila häirinnälllä. Sved huomaa että tilanteesta löytyy oiva paikka kalastaa jäähy. Nousee samantien ylös kun tuomari on viheltänyt pilliin, juoksee vaihtoon ja lyö "yläfemmat" joukkuekavereiden kanssa ja naureskelee tilanteelle. Erä kyykkää 5min alivoimaa missä parempi ylivoima olisi ratkaissut pelin. Onko tämä svedin huonoa fysiikkaa vain tapa yrittää voittaa pelejä? Mutta mitä tärkeintä loviisa voittaa ja erä poistuu ilman pisteitä :)
Mailamestari
19/01/2015
Niin ja nyt umpisurkean tuomarin takia pelaaja kärsii kaksi ja puoli peliä penaltya. Maksimissaan kakkosen arvoinen tilanne maksaa rahaa ja peliaikaa. Kiitos taas tuomareille. Mistä näitä puusilmiä revitään ja MISSÄ ON TUOMARIN VASTUU.
ET soittaa kotiin
19/01/2015
Ihme huutelijoita täällä. Kurinpito heittää tuohon päälle 1-2 peliä lisää. Kertokaa laji, jossa päähän kohdistuneesta taklauksesta, oli se sitten vahinko vai tahallinen, ei lentäisi pihalle?
Mailamestari
19/01/2015
Turhaan ET soittelet, kun ei sulla tunnu olevan ketään kotona. Mä en oikeasti ymmärrä tota tuomareitten tapaa puolustaa kollegaa vaikka toinen vetäis kuinka päin persettä tahansa. Joko te olette tyhmiä tai sitten vaan pelkästään sokeita.
Wing
19/01/2015
Päähän kun osuu, niin siitä on syytä laittaa miettimään asiaa hetkeksi sivuun. Osui sitten vahingossa tai tahallaan. Ei kuulu lajiin.
ET Soittaa kotiin
20/01/2015
En puolustele ketään. Ihmettelen vaan, että jos pelaaja osuu toista päähän olkapäällä, se ei ole kommentoijien enemmmistön mielessä rangaistavaa.

Mailamestari, voitko vastata missä joukkuelajissa kontaktit päähän ovat sallittuja?
S7
20/01/2015
Rangaistuksia myös filmeistä kiitos! Ei jumalaut mitä pelleilyä, jos tää menee ihan fudistouhuksi ja jätkät alkaa sukeltelemaan ja pitelemään nilkkojaan... Joku voi pitää hienona tommosia, mä pidän pelleilynä. Kontakti oli ja jäähy ok, mutta punainen, ei ikinä!
Ihmettelijä
20/01/2015
Salibandyn ja jalkapallon vertaaminen toisiinsa kontaktilajina on mielestäni täysin turhaa. Sen sijaan tärkeää olisi keskittyä siihen miten tässä lajissa ajatellaan peliä pelattavan. Oli tilanne seuraamuksen osalta vahinko tai ei, niin kyllä päähän osuneet taklaukset tulee lähtökohtaisesti tuomita ankarimman sääntökohdan mukaan. Se onko tilanteessa kyse päähän kohdistuneesta osumasta jätän osaavampien ihmisten arvioitavaksi.
Marko Palmula
20/01/2015
Eihän tässä tilanteessa tapahdu yhtään mitään rikettä. PR 3 on suorastaan täydellinen farssi. Täysin käsittämätön tuomio !


Kyllä näille tuomareille täytyy löytää sanktiot tällaisista hölmöilyistä.
Tyhmiä kommentteja
20/01/2015
Todella haastava tilanne erotuomarille nähdä.
Vauhtia on paljon ja Ratkaisu on tehtävä sekunnin osissa..
Se nyt ei varmasti yllätä ketään että täällä keskustelupalstoilla ihmiset lynkkaajat tuomarin, olisi ratkaisu ollut mikä tahansa.
Mielestäni tuomio meni oikein.
Lätkässä punanen, futiksessa punanen ja myös salibandyssä punanen.
Avain sana on se, että tässä pelaaja ajaa toista päähän.
Yrittikö pelaaja ajaa päähän? No ei varmasti yrittänyt!
Mutta epäonnekseen osuu voimalla päähän.
Loukkaantumisriski on suuri. Tässä ei onneksi käy mitään, mutta ei tuomari voi antaa seurauksesta tuomiota, vaan tilanteesta!
Tilanne on luokkaa punainen ja näin näitä saada kitkettyä pois salibandystä.
Ei lätkässäkään nouse tälläistä kohua , vaikka selkeästi enemmän tulee punaisia, ihan samanlaisista tilanteista.
Ottakaa nyt järki käteen ja älkää tuomitko erotuomaria vaan antakaa sitten rakentavaa kritiikkiä ja parannus ehdotuksia miten erotuomarointia tulisi muuttaa?
JZ
20/01/2015
Ihan jees tuomio, kontakti tulee selkeästi ja tarpeettomasti nuppiin kuitenkin. Linja on näissä ollut punkkua lähes aina ja se on mielestäni oikein - myös liigassa näin, vaikka täällä jotkut mielikuvituksellisesti puhuu ihan muuta. Tuonkin tilanteen olisi voinut pelata ilman pääniittiä.

Mielenkiintonen pointti muuten puuttua loviisan maalivahtipeliin tässä, Nordströmille ehkä 1 helpohko kuti, tosin maskia saattoi olla siinäkin. Erän veskat sen sijaan aivan seulapäivällä liikenteessä, etenkin Johnsson näytti parissa maalissa aika heikolta. Jäykähkö liike, syvällä pelaaminen, pienehkö koko ja väärä sijoittuminen - ei kovin hyvä yhdistelmä...
peluri kanta-hämeestä
20/01/2015
Tästä lähtien alan siis kanttaamaan ja suojaamaan palloa pää edellä. Ette voi tulla ottaa pois tai muuten tuomarin käsi käy etutaskulla.
fysiikkaa rakastava ex peluri
20/01/2015
Kaikki ketkä Svediä vastaan ovat pelanneet tietävät kyllä että saa kunnolla vääntää jos meinaa voittajana ulos kulmasta tulla. Nämä kyseiset kaverit ketkä tänne kirjoittelevat lapsellisia kommenteja eivät todennäköisesti ole pelanneet häntä vastaan (korjatkaa jos olen väärässä). Se että hän ei ole valmis ottamaan pommia vastaan on täysin ymmärrettävää. Tässä se lajin epämielenkiinto nousee esille. Pelaajat eivät ole tottuneet siihen että kaveri tööttää keskialueella sut alas. Kiviranta-Savolainen pari kanssa hyvä esimerkki. Joko sallitaan kovempi linja tai sitten jatketaan samalla ja tällaisille tilanteille sanktiot päälle.
Marko Palmula
20/01/2015
Jos tässä ajettaisi olkapäällä päähän niin tuolta ei noustaisi. Ei varsinkaan hymyssä suin.
Kontaktin ottaja liimaa vielä käden kroppaan osumahetkellä, ettei varmasti ole kyynärpää tai muukaan osa ylhäällä.

Vastaavia tilanteita tulee jatkuvasti, niin naisten kuin miestenkin sarjoissa.
Täydellinen ylireagointi tuomarilta, vaikka täytyy myöntää, että onkin huonossa kulmassa tilanteeseen nähden. Ja mielenkiintoista siinä asiassa onkin se, ettei edes keskustele toisen tuomarin kanssa ennen laputtamista. Hätäinen ja huono ratkaisu.
Ja näin
20/01/2015
Tuomarilla mahdollisuus antas tästä tilanteesta mitä tahansa vaparista PR3:een. Miksi tuomari valitsee juuri PR3:en, eikä esim PR:ää? Koska hän VARMUUDELLA näki miten kontakti otettiin päähän. Tämän vuoksi asiasta on turha huudella täällä. Jos tuomari olisi ollut yhtään epävarma, olisi tuomio ollut pienempi.
Eräs Erotuomari
20/01/2015
Erittäin hyvä ratkaisu tuomarilta! Päähän kohdistunut taklaus kaikissa joukkue lajeissa kielletty. Vaikka jäi vain puolittaiseksi yritykseksi nii ainoa oikea ratkaisu oli tuo PR3.
Herra Palmula jos Sheriffien naisten ykkös divari pelissä tapahtuisi tuon tyylinen taklaus ja tuomari ei reagoisi kortilla. et varmasti olisi puollustelemassa taklannutta pelaajaa vaan haukkumassa jälleen kerran tuomareita et miks sallitaan tuollainen ja miks ei tullu PR:ää!!
Anynomous - Ossi Laine
20/01/2015
Kaikki ketkä eivät osaa/uskalla omalla nimellään tätä tilannetta kommentoida voivat olla hiljaa.

Täysin väärä tuomio yksittäinen tilanne huomioituna, mutta koko ottelua näkemättä vaikea tietää mitä ottelussa on muuten tapahtunut. Tuskin kuitenkaan niin räikeitä asioita tapahtunut ettei tästä olisi voinut ainoastaan vaparia tai kakkosta tuomita.
ajanottaja
20/01/2015
"ratkaisu on tehtävä sekunnin sadasosissa"

Siis miksi pitää tehdä. Kyllä tuossa voi viheltää pilliin kun pelaaja jää voivottelemaan ja vaikka keskustella kolleegan kanssa. Ei tuossa ole mitään kiirettä tehdä päätöstä hätiköiden.
Marko Palmula
21/01/2015
"Eräs erotuomarikin" voisi kommentoida omalla nimellään, varsinkin kun kohdistaa viestinsä minuun ja tekemisiini ottelutapahtumissa.

Olen äänessä vaihtoaitiossa ja kommentoin tulevaisuudessakin tilanteita joissa koen joukkueeni kokeneen vääryyttä. Varmasti näistä osa on virheellisiä kommentointeja, mutta olen pyrkinyt aina puuttumaan tuomareiden toiminnassa vain selkeisiin virheisiin, joita valitettavasti nähdään turhan paljon.

Itse pidän siitä, että vartalokontaktia otetaan pelitilanteissa, mutta vain puhtaasti. Olen aina joukkueilleni korostanut tätä asiaa. Vain harvat tuomarit sallivat peleissä linjan jota on pitkään jo käytetty Ruotsissa ja josta on liitossa puhuttu.

Hyllytetään jatkossakin ne tuomarit, jotka sallivat puhtaan kovan pelin ja meillä on hieno setti kasassa Länsirannikolla.
Toni Järveläinen
21/01/2015
Palmula, voisitko tulla treeneihin täältä kohkaamasta? Yritetään pitää divaripaikka ja sä täällä keskityt epäolennaisuuksiin.

Itse tilanteessa, vaikka valmentajapareja ollaankin, meillä on näkemyseroja. Pelaaja on vastuussa, niin kropastaan kuin välineistäänkin. Jos ammut ranteen ja maila saatossa nousee tekemään vihulaiselle uuden jakauksen, niin nuhtelulla mennään. Jos se maila taas kopsahtaa kaverin kupoliin, niin pihallehan siitä lähdetään. Sama idea tässä tilanteessa. Vastuu itsestä ja välineistä on aina asianomistajalla. Taklaus tulee snadisti ohi olkapäästä ja sitä kautta etupuolelle kohdetta. Pää retkahtaa vastaanottavalla ja näin ollen voidaan olettaa hitin osuneen konehuoneeseen, ainakin osittain. Kättä pyritään pitämään kropassa kiinni, siitä plussat taklaajalle. Jos jostain kuvakulmasta näkee, että käsi on irti ja kyynerpää osuu kuuppaan, niin silloin tuomio on täysin oikea. Tästä kuvakulmasta asiaa ei voi todeta.

Tuomarin olisi pitänyt viheltää pilliin, levittää kädet. Haastatella aisaparia ja kysyä, että mitäs illalla? Kaffeelle? Sit asiantuntevasti katsella hetki miten kävi taklattavan. Huomataan, että jantteri nousee ylös ja menee aitioon hakkaamaan ylävitosia. Annetaan taklaajalle 5min. kerrotaan, että missasit olkapään ja siksi näin. Käydään kysymässä taklatulta, että kalastatko jäähyä kaverille ja hakkaat täällä yläfemmoja, vai mikä meisinki? Vastauksesta riippuen, epäurheilijamaisuuden säännön tulkintaan.

Oon tänään pois treeneistä. Karla ajoi pystyyn eilisissä treeneissä ja kerään tämän illan miehisyyttäni..
Marko Palmula
21/01/2015
Pitäähän sitä nyt saada kohkata välillä. Muuten niin rauhallinen ihminen. Vai veti Karla pystyyn, mahtaako se miehisyys yhdessä illassa palata ?

Eihän tossa nyt suuria nyt suuria näkemyseroja ollut.

Palloton tekee kuitenkin kaikkensa tilanteessa välttääkseen laittoman osuman. Mulla retkahti täällä oma pää kun koitin löytää sellasta videolta ;)
PR3 oli mielestäni liikaa tilanteessa kuten jo kommentoinkin. Vastaavia tilanteita on peleissä mennyt ilman rangaistuksia, vapareilla ja kakkosilla. Ja kuten kirjoitin, tuomari liian nopeasti taskulla. Samaa mieltä siis siitä.
Asian tuntika
21/01/2015
Marko Palmula ja Toni Järveläinen, kiitos. Tulitte epähuomiossa piirtäneeksi tarkan kuvan salibandyn valmentajuudesta. Kiitos toistamiseen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.