Divarit

Vierasvoitoilla välieriin – kakkosdivisioonajoukkue haastaa hallitsevat mestarit

06.01.
2015
9 Kommenttia
13
Divarit
Kuva: Pirkkalan Pirkat

Kuva: Pirkkalan Pirkat

SB-Pro, Classic, Koovee ja Pirkkalan Pirkat – mikä ei kuulu joukkoon? Loppiaisena pelattavissa naisten Suomen cupin välierissä ovat mukana viime vuoden finalistikaksikko sekä vakiintunut liigajoukkue Koovee, mutta Pirkkalan Pirkat on cupin suurin yllättäjä. Välierissä nähdäänkin kunnollinen cup-kilpailujen henkeen kuuluva Daavidin ja Goljatin taisto, kun 2. divisioonassa pelaava Pirkat haastaa naisten liigan ja cupin hallitsevan mestarin SB-Pron.

Pirkkain tämän kauden cup-taipaleessa on useampikin maininnan arvoinen asia. Paitsi että 2. divarin joukkue on raivannut kilpailussa tiensä koko valtakunnassa neljän parhaan joukkoon, se on tehnyt sen pelaamalla pelkkiä vierasotteluita. Arpa on jokaisella kierroksella heittänyt Pirkat pelaamaan vastustajan kotikentälle. Näin PirPi on cup-menestyksensä myötä taittanut matkakilometrejä kiitettävän määrän.

Kun mukaan ynnätään myös edessä oleva reissu SB-Pron kotikentälle Campo Sportcenteriin Vantaalle, Pirkkain tämän vuoden Suomen cupin matkustuskilometreiksi saadaan Pirkkalasta laskien melko tarkalleen 3000. Se on melkoinen määrä – semminkin, kun turnausmuotoisena pelattavassa 2. divisioonan Sisä-Suomen lohkossaan Pirkkain pisin pelimatka on sata kilometriä Forssaan.

Cupissa Pirkat on matkannut kahdesti Jyväskylään, 1. kierroksen turnauksessa ja 3. kierroksella pudottamaan 1. divisioonan kärkijoukkueisiin kuuluva O2-Jyväskylä. Jyväskylän lisäksi Pirkat on tutustunut kotimaan karttaan matkaamalla Rovaniemelle ja Hankoon.

Niitä etäisemmissä pisteissä kilpasalibandya ei Suomessa oikein voi pelata.
Maantieteelliset ääripäät eivät vieneet PirPin iskukykyä: Rovaniemeltä 2. kierroksen turnauksesta Pirkat selvisi jatkoon puhtaalla pelillä, ja puolivälierässä Hangossa paikallinen HaHy hävisi Pirkoille.

Pirkat ei ole kuitenkaan kyllästynyt matkustamiseen – päinvastoin. Ensi kaudella joukkue haluaisi reissata enemmän myös varsinaisten sarjapeliensä puitteissa: tavoitteeksi on nimittäin asetettu nousu valtakunnalliseen 1. divisioonaan, joka toisi mukanaan yksittäiset ottelut. Suunta on oikea, sillä tällä hetkellä Pirkat johtaa omaa 2. divisioonan lohkoaan.

Seuraava haaste on kuitenkin maajoukkuepelaajia vilisevä SB-Pro välierässä. Millä mielellä Pirkat lähtee otteluun?
– Joukkueemme on syttynyt jokaiseen cupin otteluun sitä mukaa, kun vastustajat ovat koventuneet. Lähdemme realistisesti haastamaan SB-Pron liigajoukkueen ja tulemme pelaamaan luonnollisesti voitosta. Olemme todennäköisesti ainoita, jotka uskovat voittoomme, mutta tähän asti se on riittänyt aivan hyvin, apuvalmentaja Tommi Remsu vakuuttaa.

Loppiaisen välierän voittamalla Pirkat tekisi historiaa: Suomen cupin varsinaisessa finaalissa ei ennen ole 2. divisioonan joukkuetta nähty. Joukkue on joka tapauksessa jo varmistanut läsnäolonsa Suomen cupin loppuhuipentumassa, sillä siellä PirPi pelaa vähintään pikkufinaalissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
hely
06/01/2015
SB Pro ei kuulu joukkoon, ei ole Tampereelta.. ;)
Kuntaraja
06/01/2015
Eipä ole Pirkkalakaan Tamperetta! :)
LL
06/01/2015
Juuri näin! Älkää sotkeko Pirkkalaa siihen naapurissa asuvaan punikkiporukkaan! Pirkkalalaisia ei voi loukata pahemmin kuin puhumalla heistä tamperelaisina.
Msy
06/01/2015
Voitolla bussiin.

Kiitos tästä artikkelista. Asia alkoi kiinnostamaan sen verran, että hiippailen Campoon iltapäivällä.
Business Manager
06/01/2015
PirPi on parempi kuin Virpi.
Piri Pirkot
06/01/2015
lähellä oli yllätys!
rth
06/01/2015
miten kävi?
S7
07/01/2015
SB-Pro-Pirkat (2.div) 23-1 . Hieno taistelu ilmeisesti:-D
Msy
07/01/2015
Noh, tolppa sisään tolppa ulos, ja peli olisi voinut päättyä 23-2.

Ajassa 3:33 peli oli jo 3-0 ja taisi PirPin unelma romuttua siihen. Kuvaavaa SBpron ylivoimasta oli minusta se, että PirPin oman pään kulmavapareissa pron alin pelaaja oli useasti omalla puolustusalueella 1-2 m keskiviivan alapuolella.

Kyllähän tuo peli sopi pyhäpäivän kävelylenkin väliaikaohjelmaksi, mutta enemmän pidän tasaisisa max 10 maalin otteluista.

Kiitos kuitenkin Prolle siitä, että jaksoivat painaa hyökkäyspäässä päälle melkein koko 60 minuuttia.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.