Maajoukkueet

Yllätyssiirron tehnyt suomalaistähti lopettamassa uraansa tähän kauteen

09.01.
2015
4 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Rickie Hyvärinen pelasi hyvät MM-kisat ja iski kuudessa ottelussa tehopisteet 4+2. Kuva: Salibandyliiga

Rickie Hyvärinen pelasi vahvat MM-kisat ja iski kuudessa ottelussa tehopisteet 4+2. Kuva: Salibandyliiga

Komean uran tehnyt Rickie Hyvärinen on lopettamassa Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan mittavan uransa tähän kauteen. Hyvärinen edusti alkukauden Storvretaa, mutta siirtyi yllättäen kevätkaudeksi tukholmalaisen AIK:n riveihin.

Hyvärinen on pelannut Ruotsin pääsarjassa kaudesta 2003-2004. Hän on edustanut pääsarjatasolla Råsundaa, Haningea, Caperiotäbyä, Storvretaa ja nyt AIK:ta. Hyvärinen on pelannut kolmesti Superliigan finaalissa ja jokaisesta on tullut tappio tähän saakka. Suomessa ruotsalaissyntyinen Hyvärinen ei ole pelannut koskaan.

Suomen maajoukkuetta Hyvärinen on edustanut kolmissa MM-kisoissa. Vuoden 2008 ja 2010 kisoista Hyvärinen saavutti MM-kultaa. Joulukuun 2014 MM-kisoista tuomisina oli MM-hopeaa.

Hyvärinen oli lähellä siirtyä kauden alla Allsvenskanissa pelaavan Djurgårdenin riveihin, kun Hyvärisen pitkäaikainen päävalmentaja Magnus Jäderlund siirtyi valmentamaan Caperiotäbyn raunioista syntynyttä joukkuetta. Tiettävästi haave pelata joulukuun MM-kisoissa esti tämän siirron alemmalle sarjatasolle.

Hyvärisen kausi on ollut vaiherikas. Alkukausi ei oikein sujunut Storvretan riveissä. MM-kisoissa kuitenkin kulki ja Hyvärinen oli yksi Suomen joukkueen onnistujista. Hyvärisen siirto kesken kauden AIK:hon oli salibandy-yleisölle kuitenkin pienoinen yllätys.

Tällä kaudella päävalmentajaksi tullut Stefan Forsman ja Hyvärinen eivät löytäneet yhteistä säveltä oikein missään vaiheessa. Päävalmentaja Forsmanin kommentit kertoivat paljon pelaajan ja valmentajan välisestä suhteesta.

– Lyhyesti sanottuna meillä ei ole ollut samanlaista ajatusta siitä kuinka paljon Rickien tulisi pelata. Meillä on niin kova kilpailutilanne, että hän ei mahdu kahteen ensimmäiseen ketjuun ja sitä roolia en ole pystynyt tarjoamaan hänelle, naulasi Storvretan pääkäskijä Stefan Forsman viime viikolla UNT.se:lle.

Hyvärinen vastasi kritiikkiin ja antoi sapiskaa entiselle valmentajalleen.

– Ensinnäkin tuo on kovin surullista. Storvreta on huippuorganisaatio ja joukkueen pelaajat samaten. Toivoin, että pelkkä kiitos olisi riittänyt ja olisin voinut mennä omia teitäni. Nyt olen saanut lukea useista eri lähteistä eri sitaatteja Forsmanilta, jotka ovat vaikuttaneet tarpeettomilta, kommentoi Hyvärinen.

Hän sanoi myös, että hänen ja valmentajan välit ovat olleet alusta lähtien viileät.

– Pelaaja-valmentaja-suhteesta kertoo, että meni kuukausi ennen kuin keskustelimme kahdestaan. Silloin selvisi, että roolini olisi olla vitossentteri. Olin valmis taistelemaan pelipaikastani ja niin olen mielestäni tehnytkin. Olen pelannut yhdeksässä ottelussa ja olemme voittaneet niistä kuusi.

– Uskon, että olisin voinut auttaa enemmän jos roolini olisi ollut kolmosketjussa ja Forsman olisi myynyt sen minulle paremmin siten, että olisin voinut ostaa sen. Meillä ei ole kuitenkaan ollut oikein minkäänlaista keskusteluyhteyttä ja mielestäni on parempi, että lähden. Hänen mielenkiintonsa on kohdistunut muihin pelaajiin, selvitti Hyvärinen suhdettaan Forsmaniin.

Katso tästä vuoden 2008 MM-kisojen finaalin voittomaalin esityö, joka on yksi Hyvärisen legendaarisimmista suorituksista.

Kommentit lähteestä: UNT.se

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Osku
09/01/2015
Rickie on sellainen peluri että olisi pitänyt Storvretassakin mahtua pelaaviin kenttiin. Pelikirjavalmentajat pakkaa pilaamaan koko tän lajin. Vähän niinkuin suomalaisessa jääkendossakin, kaikkien pitää mahtua yhteen muottiin ja yksilökohtaista taitoa ei arvosteta.
Fani, Loviisa
09/01/2015
Rickie on kyllä huippu-ukko, hatun otan päästä. Tsemppiä loppukauteen!
S7
10/01/2015
Osku puhuu täysin asiaa! Etenkin junnuista pitäisi nää urpot saada pois tai ei sitten ikinä saada Ruotsia kiinni, jos yksilöt kahlitaan yhteen muottiin ja pelitapaan ja vielä niin että aina pelataan samoilla ketjuilla...
SP
10/01/2015
Vretan peli on muutenkin aika tukossa, noilla ukoilla pitäis saada ihan jotain muuta aikaan. Tsemppiä Rickielle loppu-uraa silmällä pitäen, oli varmaan lopulta hyvä liike tässä kohtaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.