Liigat

Classicin vastine kohutilanteeseen: hidastus ja perustelut pelikieltoa vastaan

10.02.
2015
21 Kommenttia
2
Liigat
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Tampereen Classicin Mika Savolainen sai Salibandyliigan kurinpitäjältä kolmen ottelun pelikiellon 30.1. pelatun Happee-Classic -ottelun tapahtumien vuoksi. Savolaisen katsottiin lyöneen Happeen Joonas Kaasalaista mailalla genitaalialueelle.

Classic ei niellyt väitteitä purematta. Se teetti ottelun jälkeen hidastuksen tilanteesta, joka seuran mukaan todistaa Savolaisen syyttömyyttä tilanteessa. Kurinpitopäätöksen mukaan Classic myös esitti vastineessaan seuraavia kohtia, jotka tukisivat Savolaisen syyttömyyttä:

– Savolaisen mailan varsi ei missään vaiheessa tee liikettä eteenpäin.

– Savolaisen mailan lapa näkyy lähes koko ajan kuvassa.

– Videon perusteella ei ole todennettavissa, että Savolaisen liikkeestä aiheutuisi kontakti Kaasalaiseen nivusiin tai muulle vastaavalle alueelle.

– Savolaisen mailan mahdollinen osuminen Kaasalaiseen on liittynyt siihen, että mailan liikkeen tarkoituksena on ollut estää Kaasalaisen liikettä pelitilanteen mukaisesti eikä maila ole osunut Kaasalaista edellä mainituille alueille.

– Videomateriaalin perusteella ei voida pitää perusteltuna myöskään väitettä siitä, että Savolaisen maila olisi ollut Kaasalaisen haarojen välissä. Edellä esitettyjä arvioita tukee Classiin näkemyksen mukaan osaltaan myös se, että tilanteesta ei seurannut Kaasalaisen loukkaantumista.

– Päinvastoin Kaasalainen puhui Savolaiselle tilanteen seurauksena maassa ollessaan ja Kaasalainen osallistui normaalisti ottelun jälkeisiin tapahtumiin (esimerkiksi jälkilämpö)

Hidastusvideo:

Lue lisää:
Video: Lyönti genitaalialueelle – liigan kaikkien aikojen jäähykuningas jälleen pelikieltoon
Kurinpitäjän päätös kokonaisuudessaan Savolaisen pelikiellosta
Floorball.fi:n uutinen aiheesta
Video: Sohaisiko Savolainen Happee-pelaajaa mailalla haaroväliin?
Savolainen sai kolmen ottelun pelikiellon aikaisemmin tällä kaudella taklattuaan Happee-pelaajaa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
HAHAHa
10/02/2015
Nyt on koitettu suoltaa kyllä sellasta ripulia että hohhoijaa.. Myöntäkää nyt hyvänen aika ku ei selvemmin voi taas koheltaa.
Boris
10/02/2015
Todistaa vain paremmin tuon sohaisun :D
Videotuomari
10/02/2015
Kyllähän se on totta, että mailan lapa ei tuon pätkän perusteella käy siellä haarovälissä, vaan korkeintaan lantion seudulla kyljen puolella. Ja siten ei kyllä mailan varsikaan ..
Seuran arvot hukassa
10/02/2015
Miten tuota voi puolustella?
Kingi
10/02/2015
Lavan osumakohtaa on mahdoton kuvakulmasta sanoa mutta Savolaisen käsien liikkestä näkee selvästi että sohaisee mailallaan. Toisin kuin Classic ajatteli niin kyseinen video toimii ehkä hivenen toiseen suuntaan!
Editori
10/02/2015
Tuossa hidastusvideossahan puuttuu frameja välistä. Eli hidastus tehty materiaalia kuvien välistä poistaen. Originaalissa enemmän dataa. Tietty lapa näkyy näissä frameissa kokoajan ja kohteeseen osumista ei ollenkaan.
ALAKATSOMO
10/02/2015
Mailahan osuu korkeintaan lonkan seudulle, ei käy edes haarovälissä! Maineensa vanki tuomitaan syyttömänä.
tiibert
10/02/2015
Savolaisen käsien liikkeistä näkee et kyl näpäyttää mut paha sanoo et minne mailan lapa osuu.. Kakkua vuan..!! Aina sama pelaaja..
Osku
10/02/2015
Tästä videosta näkee paremmin kuin edellisestä, että Savolainen katsoo mitä tekee ja käden liikkeet eivät ole pelitilanteeseen normaalit, vaan tarkoituksena on "koukata" ylöspäin.
Videolla ajassa 0:13 näkee selvästi, miten Savolaisen maila oikein taipuu kontaktin seurauksena.
Nörtit töihin
10/02/2015
Joku tuossa edellä väitti Classicin hieman "editoineen" videotallennetta. Pystyykö väitteen todentamaan? Puuttuuko kuvia välistä?
jaska
10/02/2015
Rupeeko oleen iän tuomaa turhautumista??? kun ei saa enään juosten kiinni, sitten otetaan toiset keinot käyttöön. Kannattais varmaan jo lopetella ja mennä jäähdytteleen Classicin ikä ukkoihin. Siellä vielä vois jollain tavalla pärjätä, jos kupoli vaan kestää. Jonain kauniina päivänä sattuu vieläkin jotain pahemmin.
Palstalainen
11/02/2015
Aika paljon enemmän törkeyttä tästä löytyy, kuin "Familyn" joka suunnassa itkemästä Ahon tapauksesta pari viikkoa sitten. Siitäkin tilanteesta kuulemma löytyy videomateriaalia (joka näyttää tapahtumat täysin toisin) ja täysin eri kuvakulmasta kuin me kaikki olemme nähneet.
elämää suuremmat elokuvat
11/02/2015
Nämä Classicin teettämät hidastusvideot on aina yhtä mahtavia: jos vielä vähän hidastetaan lisää, niin huomataankin Savolaisen vain auttaneen vanhuksen kadun yli ja osallistuneen yhteisvastuukeräykseen!

Kuka nämä leffat oikeasti tekee?
ElClassico
11/02/2015
Sinänsä erikoinen saldo tältä kaudelta Savolaisella 6 min jäähyjä + 6 peliä pelikieltoa.
Sepi
11/02/2015
Savolainen pelikieltoon loppuelämäksi. Aivan kaitapäistä touhua.
Voi itku
11/02/2015
Alkaa olemaan kohtuu säälittävää tämä Classicin touhu. Tämän videon perusteella voisi nostaa pelikiellon 10 otteluun.
Häh
11/02/2015
Kaasalainen pystyi puhumaan tilanteen jälkeen Savolaiselle. Aika tervehenkisiä nämä Classicin perustelut.
No ei kai sitä sit lasketa
11/02/2015
Jos ei Kaasalaiselta lähtenyt edes puhe- ja liikuntakyky sekä taju. Tai edes kives haljennut. Hyvinhän Classic näitä vetää. Kohtuullisen psykopaattista touhua.
Salibandykenttien kostaja iski jälleen
11/02/2015
Raportissa sanottu kerrankin osuvasti.

"Classic on kostanut tapauksesta hidastetun videon"
Mikko
11/02/2015
Musta Classicin perustelut on ihan valideja. MItäs jos tekijänä olisi joku muu kuin savolainen.
Jos olisi joku muu kuin Savolainen
11/02/2015
kortti olisi tullut heti välittömästi pelissä. Nyt tamperelaistuomari leikki sokeaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.