Classicin vastine kohutilanteeseen: hidastus ja perustelut pelikieltoa vastaan

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Tampereen Classicin Mika Savolainen sai Salibandyliigan kurinpitäjältä kolmen ottelun pelikiellon 30.1. pelatun Happee-Classic -ottelun tapahtumien vuoksi. Savolaisen katsottiin lyöneen Happeen Joonas Kaasalaista mailalla genitaalialueelle.

Classic ei niellyt väitteitä purematta. Se teetti ottelun jälkeen hidastuksen tilanteesta, joka seuran mukaan todistaa Savolaisen syyttömyyttä tilanteessa. Kurinpitopäätöksen mukaan Classic myös esitti vastineessaan seuraavia kohtia, jotka tukisivat Savolaisen syyttömyyttä:

– Savolaisen mailan varsi ei missään vaiheessa tee liikettä eteenpäin.

– Savolaisen mailan lapa näkyy lähes koko ajan kuvassa.

– Videon perusteella ei ole todennettavissa, että Savolaisen liikkeestä aiheutuisi kontakti Kaasalaiseen nivusiin tai muulle vastaavalle alueelle.

– Savolaisen mailan mahdollinen osuminen Kaasalaiseen on liittynyt siihen, että mailan liikkeen tarkoituksena on ollut estää Kaasalaisen liikettä pelitilanteen mukaisesti eikä maila ole osunut Kaasalaista edellä mainituille alueille.

– Videomateriaalin perusteella ei voida pitää perusteltuna myöskään väitettä siitä, että Savolaisen maila olisi ollut Kaasalaisen haarojen välissä. Edellä esitettyjä arvioita tukee Classiin näkemyksen mukaan osaltaan myös se, että tilanteesta ei seurannut Kaasalaisen loukkaantumista.

– Päinvastoin Kaasalainen puhui Savolaiselle tilanteen seurauksena maassa ollessaan ja Kaasalainen osallistui normaalisti ottelun jälkeisiin tapahtumiin (esimerkiksi jälkilämpö)

Hidastusvideo:

Lue lisää:
Video: Lyönti genitaalialueelle – liigan kaikkien aikojen jäähykuningas jälleen pelikieltoon
Kurinpitäjän päätös kokonaisuudessaan Savolaisen pelikiellosta
Floorball.fi:n uutinen aiheesta
Video: Sohaisiko Savolainen Happee-pelaajaa mailalla haaroväliin?
Savolainen sai kolmen ottelun pelikiellon aikaisemmin tällä kaudella taklattuaan Happee-pelaajaa

21 comments

  1. Nyt on koitettu suoltaa kyllä sellasta ripulia että hohhoijaa.. Myöntäkää nyt hyvänen aika ku ei selvemmin voi taas koheltaa.

  2. Kyllähän se on totta, että mailan lapa ei tuon pätkän perusteella käy siellä haarovälissä, vaan korkeintaan lantion seudulla kyljen puolella. Ja siten ei kyllä mailan varsikaan ..

  3. Lavan osumakohtaa on mahdoton kuvakulmasta sanoa mutta Savolaisen käsien liikkestä näkee selvästi että sohaisee mailallaan. Toisin kuin Classic ajatteli niin kyseinen video toimii ehkä hivenen toiseen suuntaan!

  4. Tuossa hidastusvideossahan puuttuu frameja välistä. Eli hidastus tehty materiaalia kuvien välistä poistaen. Originaalissa enemmän dataa. Tietty lapa näkyy näissä frameissa kokoajan ja kohteeseen osumista ei ollenkaan.

  5. Mailahan osuu korkeintaan lonkan seudulle, ei käy edes haarovälissä! Maineensa vanki tuomitaan syyttömänä.

  6. Savolaisen käsien liikkeistä näkee et kyl näpäyttää mut paha sanoo et minne mailan lapa osuu.. Kakkua vuan..!! Aina sama pelaaja..

  7. Tästä videosta näkee paremmin kuin edellisestä, että Savolainen katsoo mitä tekee ja käden liikkeet eivät ole pelitilanteeseen normaalit, vaan tarkoituksena on ”koukata” ylöspäin.
    Videolla ajassa 0:13 näkee selvästi, miten Savolaisen maila oikein taipuu kontaktin seurauksena.

  8. Joku tuossa edellä väitti Classicin hieman ”editoineen” videotallennetta. Pystyykö väitteen todentamaan? Puuttuuko kuvia välistä?

  9. Rupeeko oleen iän tuomaa turhautumista??? kun ei saa enään juosten kiinni, sitten otetaan toiset keinot käyttöön. Kannattais varmaan jo lopetella ja mennä jäähdytteleen Classicin ikä ukkoihin. Siellä vielä vois jollain tavalla pärjätä, jos kupoli vaan kestää. Jonain kauniina päivänä sattuu vieläkin jotain pahemmin.

  10. Aika paljon enemmän törkeyttä tästä löytyy, kuin ”Familyn” joka suunnassa itkemästä Ahon tapauksesta pari viikkoa sitten. Siitäkin tilanteesta kuulemma löytyy videomateriaalia (joka näyttää tapahtumat täysin toisin) ja täysin eri kuvakulmasta kuin me kaikki olemme nähneet.

  11. Nämä Classicin teettämät hidastusvideot on aina yhtä mahtavia: jos vielä vähän hidastetaan lisää, niin huomataankin Savolaisen vain auttaneen vanhuksen kadun yli ja osallistuneen yhteisvastuukeräykseen!

    Kuka nämä leffat oikeasti tekee?

  12. Sinänsä erikoinen saldo tältä kaudelta Savolaisella 6 min jäähyjä + 6 peliä pelikieltoa.

  13. Savolainen pelikieltoon loppuelämäksi. Aivan kaitapäistä touhua.

  14. Alkaa olemaan kohtuu säälittävää tämä Classicin touhu. Tämän videon perusteella voisi nostaa pelikiellon 10 otteluun.

  15. Kaasalainen pystyi puhumaan tilanteen jälkeen Savolaiselle. Aika tervehenkisiä nämä Classicin perustelut.

  16. Jos ei Kaasalaiselta lähtenyt edes puhe- ja liikuntakyky sekä taju. Tai edes kives haljennut. Hyvinhän Classic näitä vetää. Kohtuullisen psykopaattista touhua.

  17. Raportissa sanottu kerrankin osuvasti.

    ”Classic on kostanut tapauksesta hidastetun videon”

  18. Musta Classicin perustelut on ihan valideja. MItäs jos tekijänä olisi joku muu kuin savolainen.

  19. kortti olisi tullut heti välittömästi pelissä. Nyt tamperelaistuomari leikki sokeaa.