Divarit

Divarinousija Niittomiehet kaipaa hurmosta loppukauteen – ”Säilyminen on meidän mestaruus”

07.02.
2015
13 Kommenttia
18
Divarit
Limingan Niittomiesten pelaajamateriaali koki suuria muutoksia seuran ensimmäiselle Divari-kaudelle. Kuva: Jarmo Jokila

Limingan Niittomiesten pelaajamateriaali koki suuria muutoksia seuran ensimmäiselle Divari-kaudelle. Kuva: Jarmo Jokila

Vuosi sitten keväällä oululainen salibandy nousi otsikkoihin myös pääsarjojen ulkopuolelta. Divarikarsinnat voittanut SS Rankat Ankat päätti antaa paikkansa Limingan Niittomiehille, joka oli niin ikään karsinut, mutta tippunut jo aikaisemmassa vaiheessa. Nyt Niittomiehet taistelee kynsin ja hampain säilymisestä miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Limingan Niittomiehet, lyhemmin LNM, pisti aikaisemman kauden joukkueensa käytännössä kokonaan uusiksi Divariin nousun myötä. Myös päävalmentaja vaihtui, kun joukkueen otti komentoonsa neljä kautta Oulun Luistinseuraa valmentanut Jarmo Härmä.

Alkukausi ei ollut Limingassa helppo, ja joukkue onkin majaillut sarjan häntäpäässä lähes koko sesongin ajan.

– Tämä kausi on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen haaste kokonaisuudessaan. Myöhässä aloitimme joukkueen kasaamisen, kun oma pesti varmistui vasta toukokuussa. Ihan hyvin joukkueen kasaaminen lopulta meni, ja pelaajien taso on hyvä Oulun alueella. Haasteita tuotti kuitenkin se, että joukkueeseen tuli niin paljon uusia miehiä eri suunnista, ja joukkueen ryhmäytyminen vei aikaa, LNM-luotsi Härmä taustoittaa.

Pohjoisen joukkue lähti tarkoituksella kasaamaan isoa ja laajaa materiaalia, koska Divarissa pelaaminen tuo haasteita erityisesti vieraspeleihin. Härmän mukaan LNM on seurana saanut arvokasta oppia kauden aikana siitä, miten suuri hyppäys 2. divisioonasta Divariin todellisuudessa onkaan.

– Kakkosesta Divariin siirtyessä pelikentän ulkopuolella muuttuu dramaattisesti kaikki. Ennakkoluulottomasti lähdettiin haukkaamaan kerralla isoa palaa, ja viime kauden budjetti varmaan kymmenkertaistui. Oppirahoja on maksettu kauden aikana esimeriksi siinä, miten vieraspeleihin valmistaudutaan parhaiten, Härmä kertoo.

Niin Härmän kuin monen muunkin on helppo todeta, että kuluva Divari-kausi on ollut äärimmäisen kovatasoinen. Niittomiehet on kerännyt 20 ottelussa 11 pistettä ja on tällä hetkellä kolme pistettä säilymiseen oikeuttavasta 11. sijasta.

Vieraspeleissä saldo on toistaiseksi ollut pisteetön, mutta kotona LNM on osoittautunut vaikeasti voitettavaksi joukkueeksi. Tätä kirjoittaessa liminkalaisilla on runkosarjaa pelaamatta vielä kuuden ottelun verran.

LNM:n päävalmentajan Jarmo Härmän (vas.) mukaan oululaisella salibandyn kannalta on tärkeää, että seurat saavat välinsä kuntoon. Kuva Jarmo Jokila

LNM:n päävalmentajan Jarmo Härmän (vas.) mukaan oululaisella salibandyn kannalta on tärkeää, että seurat saavat välinsä kuntoon. Kuva: Jarmo Jokila

– Voisi sanoa, että olemme kaksi sijaa ylempänä ennakko-odotuksiin nähden. Olisin ehkä kuitenkin odottanut pisteitä enemmän tässä vaiheessa, sillä pelillisesti olemme esiintyneet monessa ottelussa hyvin. Hemmetin monta maalin tappiota on tullut tällä kaudella, joka on tietysti tyypillistä uudelle joukkueelle.

– Divarissa säilyminen on meidän tämän kevään mestaruus. Meillä on hyvä, muttei helppo ohjelma. Odotan sellaista kotihurmosta, mikä meillä on ollutkin. Limingassa on pieni lato, mutta mahtava meininki, ja sen hurmoksen kautta olemme pelanneet ajoittain todella hienoa salibandya.

LNM:stä on noussut kauden aikana esiin selkeitä onnistujia. Kapteenin nauhaa kantava Olli Tornberg johtaa joukkueen pistepörssiä tehoilla 11+17=28. Tulivoimaa lisäsi muun muassa Rankoissa Ankoissa pelanneen Matias Luokkasen mukaantulo kesken kauden. Luokkanen on takonut 10 peliin peräti 24 (18+6) pistettä.

– Tornbergin Olli, joka on henkeen ja vereen Limingan miehiä, on kantanut hienosti joukkuetta tällä kaudella. Tehtiin heti kauden alussa selväksi, että hän on joukkueen johtohahmo ja on onnistunut loistavasti roolissaan.

– Matias Luokkasen on ollut aivan huikea siitä lähtien, kun tuli joukkueeseen. Kaikki, jotka ovat pelanneet kesäsarjoja täällä, niin tietävät, kuinka kova pelaaja on kyseessä, ja onneksi viimein saimme hänet mukaan huippusarjaan, Härmä hehkuttaa.

Myös puolustaja Jari Karjalainen ja hyökkääjä Juho Laurila edustavat osastoa, jonka Härmä tunsi jo entuudestaan OLS-vuosilta.

Pitkään Oulun salibandyssa mukana ollut Härmä pitää Divari-paikkaa arvokkaana alueen lajikehitykselle. Pelaajatilanne on jo pitkään ollut hyvä, ja myös juniorituotanto on alkanut tuottaa lupaavia lahjakkuuksia aina liigatasolle asti.

Sen sijaan hän on huolissaan seurojen toiminnasta toistensa kanssa, ja vertaa tilannetta Oulun
jalkapallopiireihin.

– Aikoinaan OLS:aan mennessä meille oli aluksi tärkeämpää saada seuralle A-nuorten SM-paikka. Siinä onnistuttiin, ja nyt nämä mestaruusikäluokat alkavat olla tekijämiehiä liigatasolla.

– Kentän ulkopuolen tilanteesta olen kuitenkin huolissani. Seuroissa henkilökemiat menevät lajin edellä, josta on esimerkkinä tällä kaudella kariutunut farmisopimus meidän ja OLS:n välillä. Sillat täytyy saada ehyeksi, ettei tilanne pääse pahenemaan samanlaiseksi kuin se on oululaisessa jalkapallossa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Kylvömies
07/02/2015
Tänään alkaa Niittomiesten nousu pois putoajan paikalta, kun vieraaksi saapuu ailahtelevasti pelaava Sipoon ÅIF. Kotijoukkue myllyttää sipoolaiset ja ottaa pisteet
Makkepappa
07/02/2015
Kylvömies: unissasi. ÄIF vie vaikka tärkeä pelaaja taitaa olla pois 1 kentästä!
Katsoja Etelästä
07/02/2015
Yhdyn kyllä valmentajan kommentteihin Matias Luokkasesta. Harvoin on divarissa noin hyvää pelaajaa tullut nähtyä. Kaveri ton tason joukkueessa takonut noin karmiat tehot.
Kylvömies
08/02/2015
Hei Makkepappa, sitä niittää, mitä kylvää.

Niittomiehillä jokainen peli on nyt kuin pudotuspeli. Jokaisesta kaksinkamppailusta ja pallosta taistellaan sarjapaikan säilymisen puolesta.

Eilen Niittomiehet veivät huonolla asenteella tulleita sipoolaisia mennen tullen. Numerot olisivat voineet olla suuremmatkin kotijoukkueelle. Vierailla taisi olla kuvitelma, ettei otteluun tarvitse ottaa mukaan parasta miehistöä ja maaliin voi laittaa kakkosveskarin. Kovin kapealla joukkueella ÅIF oli liikkeellä. Sipoolaisilla alkaa olemaan sarjapaikka varmistettu eikä muuta tavoitetta tälle kaudelle ollutkaan?
Etelän mies
09/02/2015
Sarjapaikkaa petaillaan vastasti lauantaina 21.2., kun Mustarastaat saapuu Limingalle. Sen matsin voittaja on lähellä säilymistä! LNM:llä vahva kotietu ja Keravan pojille pakka ollut sekaisin koko kauden niin kentällä kuin huhujen mukaan varsinkin kentän ulkopuolella, joten kyllä "tähtimerkit" ovat Limingan puolella??
LNM vani
09/02/2015
Kyllä niittareiden loppuohjelma on paperilla helpompi kuin mustarastaiden. Ensi viikonlopun Masku- peli erittäin tärkeä, lisäksi PSS ja Blackbirds, joista jokainen hyvällä valmistautumisella on voitettavissa. M-team ja siniketut ovatkin sitten haastavampia vastuksia, varsinkin kotonaan. Vieraspelireissut ovat olleet hankalia liminkalaisille jostain syystä.

Mutta kaikesta huolimatta Limingassa uskotaan sarjapaikan säilymiseen ja otetaan tarvittavat pisteet. Tämän vuoden pelit ovat olleet erittäin hyviä, viihdyttäviä ja lisäki omissa ei ole kolissut liikaa, eli puolustus tiivistynyt alkukauteen verrattuna. Vähän paremmalla tuurilla pisteitä olisi sen verran enemmän, että ei tarvitsisi sarjapaikasta taistella vaan pleijaripaikasta.
Saas nähä??
09/02/2015
BB:llä saumat pisteisiin Wirmoa ja Erä Akatemiaa vastaan kotonaan ja LMN:llä puolestaan tosiaan Masku ja PSS, joille ei saa kompastua. Joten kyllä keskinäisellä pelillä on suht' tärkeä rooli tässä kuviossa!
Joten veikkaanpa, että keskinäisen pelin voittaja säilyy??
Fox Mulkvist
09/02/2015
Oliko ÅIF:n Limingan reissu vajaalla miehityksellä ja ponneton peliesitys piin kovaa taktikointia, jolla tarkotuksena pelata parit pojot Niittomiesten pistepottiin ja yrittää blokata BB pois divarista ensi kaudeksi, jolloin Itä- ja Keski-Uudeltamaalta Divarissa olisi jäljellä vain kaksi joukkuetta nykyisten neljän sijaan. PSS:n putoaminen kakkoseen on taputeltu ja BB:n loppukauden ohjelma on paljon vaikeampi kuin LNM:n. Mielenkiintoinen divarin loppuhuipennus tulossa.
Selkä66
10/02/2015
Fox Mulkvist, ei ollut.. kuten näkynyt jokaisessa ÅIF:n vierasottelussa että joukkue ei saa täyttä miehistöä mukaan vierasreissulle. Joukkueesta 3 sentteriä pois niin ei kovin hyvää tulosta voi odottaakkaan. Mikä järki tossa tilanteessa olisi tahallaan hävitä kun on hyvin kiinni vielä pleijaripaikassa? Toi jengi voi voittaa kenet vaan tossa divarissa niinkun on nähty jos on ykköskenttä kasassa ja muut ei ota hirveesti omiin!
LNM VANI
10/02/2015
Tuskin mikään joukkue tilanteessa, jossa taistelee pleijaripaikasta lähtee tahallaan häviämään, jotta epämieluisa joukkue putoaa alempaan sarjaan. Erikoinen ajatus mulkvistilta...

Ei liminkalaisetkaan ole saaneet pitkille vieraspelireissuille (lähimmät: bluefox n. 220km,sbvaasa ja sbwelhot n. 300 km, loput siellä "jumalanseläntakana") aina parasta mahdollista rosteria verrattuna kotipeleihin, mutta sillä mennään mitä on kulloinkin mukana. Toivottavasti kely klaaraa karsinnat ja nousee niittareiden kaveriksi divariin ensikaudeksi. Kely näkyy vahvistuneen aikalailla viimeaikoina: rankkojen ankkojen parhaita tullut mukaan, Koskelo Joonas, Moilasen Matias, ym.

BB:n loppuohjelmasta vielä; Steelers jo melkein varma ykkönen, mutta vaasalaiset, puimurit, akateemikot ja siniketut taistelee kaikki vielä pudostuspelipaikasta ja sitä kautta myös noususta liigaan. Eli varmasti parhaalla miehistöllään liikkeellä ovat.

Kyllä minun veikkaus on, että LNM varmistaa sarjapaikan jo ennen mustarastaiden kohtaamista. Se on sitten vain kirsikka kakun päälle, kun siitä pelistä otetaan voitto.
Mulkvistille
10/02/2015
Luulisi ennemminkin, että Åif haluaa pitää naapurikylien joukkueet samassa sarjassa kuin ajella pohjoseen monta sataa kilsaa pelailemaan vajaalla nipulla, kun kavereita ei kiinnosta bussissa istuminen??
S7
10/02/2015
Joo harva jengi haluaa sinne lappiin ajella pelaamaan...
BB fäni
11/02/2015
LNM vani: Ei muuten Liminka "varmista sarjapaikkaansa" ennen BB kohtaamista?? Kummallakin kaksi matsia ennen keskinäistä kohtaamista ja tällä hetkellä BB pinnan edellä sekä matsin vähemmän pelannut. Vaikka voittasitte kummatkin pelit, mihin en kyllä usko, niin LNM on kolme pistettä edellä sen jälkeen. Olettaen tietysti, että BB ei ota pinnoja yhtään. Joten pysykääs nyt vielä houssuissanne ja katotaan tilanne sitten keskinäisen kohtaamisen jälkeen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.