Maajoukkueet

Ex-maajoukkuemies lataa: ”Suomalaisesta salibandysta puuttuu profiilipelaajia”

19.02.
2015
7 Kommenttia
7
Maajoukkueet
Hannes Öhmanin (vas.) ura päättyi viime kevään finaalitappioon Falunia vastaan. Kuva: perwiklund.se

Hannes Öhmanin (vas.) ura päättyi viime kevään finaalitappioon Falunia vastaan. Kuva: perwiklund.se

Uransa viime kauteen Storvretassa päättänyt entinen maajoukkuepelaaja Hannes Öhman sivaltaa suomalaista salibandya tuoreessa Innebandymagazinetin haastattelussa. Ruotsissa huikean hienon uran tehneen ahvenanmaalaisen mukaan Petri Kettusen jatkosopimus maajoukkueen päävalmentajana saattoi olla virhe.

Yli 100 maaottelua pelannut Öhman on yksi kaikkien aikojen maalitykeistä Ruotsin Superliigassa. Hän on epäileväinen sen suhteen, onko Kettunen oikea mies johtamaan edelleen maajoukkuetta.

– Asioilla on puolensa. Hän ei ole ehkä onnistunut aivan niin hyvin maajoukkueen kanssa omana aikanaan. Ennen häntä tuli kuitenkin kaksi kultaa, ja nyt taas on tullut kaksi tappiota finaalissa. Suomen Salibandyliitto tietää kuitenkin tämän asian paremmin kuin minä, Öhman toteaa.

Tänä vuonna 39 vuotta täyttävä Öhman myös harmittelee sitä, että suomalaisesta salibandysta puuttuvat tällä hetkellä suuret nimet. Mika Kohosen, Rickie Hyvärisen ja Tero Tiitun kaltaiset legendat ovat jo peliuransa loppusuoralla, ja luonnollisia manttelinperijöitä ei ole näköpiirissä.

– On ollut puhetta siitä, että maajoukkue pitäisi rakentaa Jani Kukkolan ympärille. Ei hän kuitenkaan ole vahva profiilipelaaja, vaan hänhän on aika hiljainen ja pidättyväinen persoona. Hän on toki loistava pelaaja, mutta heitä pitäisi olla useampia. Ei nykysalibandyssa voi joukkuetta rakentaa yhden tai kahden pelaajan varaan, vaan tarvitaan aivan erilaista leveyttä ja osaamista, Öhman ruoskii.

Öhman kaipaa enemmän kansainvälisesti meritoituneita pelaajia.

– Mielestäni liian harva suomalainen on kansainvälisesti tunnettu. Aiempiin maajoukkueryhmiin verrattuna joukkue on melko nimetön, enkä näe sitä positiivisena asiana, Öhman päättää.

IBM:n haastattelun pääset lukemaan tästä.

Lue myös:
Storvreta IBK jäädyttää tänään Hannes Öhmanin pelinumeron
Suomalaislegenda Hannes Öhman lopettaa huipulla – ”Aion antaa lisää aikaa perheelleni”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
ganki27
19/02/2015
Jääskeläinen kehiin niin on säpinää ja huikea persoona.
ööö
19/02/2015
Öhman on oikeassa. Kansainväliset nimet puuttuvat, mutta vika on valmennuspään valinnoissa. Useampi ikäluokka on jätetty välistä koska tutun turvalliset on ollut mukana 4-5 mm kisaa. Ei ole annettu muille mahdollisuuksia. Nyt on pakko. 2011 ja 2013 nuorten maajoukkueista löytyy aivan varmasti profiilipelaajia ja ovat varmasti liigatason kovimpia pelureita.
Seuraaja
19/02/2015
Kyllä profiilipelaajia on Liigassa riittävästi jos heitä valitaan maajoukkueeseen ja tuodaan myös esille mediassa. Göteborgissa esillä oli Tiitu ja Kohonen, vaikka pelillissä olivat jo vaatimattomassa roolissa.
Nuorissa on monta positiivista persoonaa joita salibandyn media ei tuo esille. Useinmiten nämä vanhemmat ovat jostain syystä suosittuja mediassa vaikka todellisuudessa ovat kentällä jo entisiä tähtiä.
Eilisessä Classic- SSV ottelussa oli monta hyvää esimerkkiä nuoremmista pelaajista jotka veivät SSV:n ukkoja 100-0 mutta ei näitä tuoda esille..
katselija
19/02/2015
Malttakaa vielä hetki ensi vuonna Lastikka liigaan niin eiköhän hänestä olisi uudeksi profiili pelaajaksi.
Sählyfani
19/02/2015
Jani Kukkola hiljainen ja pidättyväinen? En tietenkään tunne kaveria enkä ole edes nähnyt häntä livenä, mut mulle välittynyt kuva on kyllä aivan noiden vastakohta.
Lasse
21/02/2015
"En tietenkään tunne kaveria enkä ole edes nähnyt häntä livenä, mut mulle välittynyt kuva on kyllä aivan noiden vastakohta".

Heh, no siinäpä sählyfani kiteyttääkin. Ehkäpä Hannes kuitenkin tietää mistä puhuu, on kuitenkin Kukkolan ihan henkilökohtaisesti "tavannut". Vai riittääkö ihmistuntemukseen se, että näkee lehdessä kuvan? Huoh!
Börje
22/02/2015
Öhman on lähtökohdiltaan svenskatalande, joten voi jäädä suomenkieliset jutut ja profiilius etäiseksi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.