Divarit

Happee kaatoi SSV:n ja vei runkosarjan voiton – katso lauantain salibandytulokset

21.02.
2015
9 Kommenttia
3
Divarit
Kuvassa vasemmalla pyyhältävä Juuso Heikkinen iski tehot 3+1 SSV:n verkkoon. Happee voitti ottelun 2-7 ja voitti miesten Salibandyliigan runkosarjan. Kuva: Esa Jokinen (ottelusta Happee-Classic)

Kuvassa vasemmalla pyyhältävä Juuso Heikkinen iski tehot 3+1 SSV:n verkkoon. Happee voitti ottelun 2-7 ja voitti miesten Salibandyliigan runkosarjan. Kuva: Esa Jokinen (ottelusta Happee-Classic)

Jyväskylän Happee jatkoi vahvoja otteitaan miesten Salibandyliigassa ja kaatoi SSV:n Pasilassa lukemin 2-7 (1-1,0-2,1-4). Voiton myötä hallitseva Suomen mestari varmisti Salibandyliigan runkosarjan voiton.

Voitto-ottelun tehomiehinä häärivät 3+1 merkkauttanut Juuso Heikkinen ja 2+1 taiteillut Veli-Matti Hynynen. Eero Kosonen venyi kaikkiaan 22 laukauksen tielle. SSV jatkaa sarjan neljäntenä tappiosta huolimatta.

Miesten Salibandyliigan viimeiset ottelut pelataan viikon päästä sunnuntaina.

Taistelu miesten Divarin pudotuspelien kotiedusta kiristyi entisestään lauantain tulosten myötä. Kolmantena tällä hetkellä oleva LaSB hävisi Loviisan Torille. Kotijoukkue Tor puolestaan jatkaa kuudentena kahden pisteen iskuetäisyydellä Blue Foxiin ja SB Vaasaan, jotka voittivat lauantaina niin ikään omat ottelunsa.

Limingan Niittomiehet kaatoi kotiluolassaan Keravan Blackbirdsin, ja otti vahvan kiinnityksen säilymiseen myös ensi kauden Divariin. LNM on nyt 19 pisteessä Erä Akatemian kanssa, ja ero Blackbirdsiin on viisi pistettä. Erä Akatemia ja Blackbirds kohtaavat viimeisellä kierroksella, ja mikäli keravalaiset ovat vielä siinä vaiheessa mukana taistelussa, niin kyseinen ottelu ratkaisee viimeisen Divarista putoavan joukkueen.

Naisten liigan keskikastin kamppailussa Kajaanin Papas oli kotikentällään Kooveeta vahvempi. Koko ottelun ajan johdossa ollut Papas voitti kamppailun lopulta maalein 6-3. Joukkueen ykköskentällinen vastasi kaiken lisäksi jokaisesta osumasta. Emmi Niemelä ja Marianne Kinnunen viettivät Papas-paidassa kolmen tehopisteen iltaa. Papasin sijoitus Salibandyliigassa on viides, kun taas Koovee jatkaa 19 pisteen turvin kuudentena.

Lauantain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
17:00 SSV-Happee 2-7
18:00 Classic-Josba 9-3
18:00 NST-Koovee 6-6

Naisten Salibandyliiga
17:00 Steelers JSB-Happee 3-3
17:00 Papas-Koovee 6-3
18:30 TPS-PSS 1-6

Miesten Divari
14:00 Steelers-Erä Akatemia 7-2
15:00 SBS Masku-Blue Fox 8-16
15:30 M-Team-SB Welhot 9-3
17:00 Loviisan Tor-LaSB 11-4
17:00 ÅIF-PSS 4-9
18:00 SBS Wirmo-SB Vaasa 5-6
18:00 LNM-Blackbirds 7-6

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jake
21/02/2015
NST käytännössä kuivilla ilman karsintoja. Nokia tuskin saa viittä pistettä kolmesta pelistä?
Arto Kilponen
21/02/2015
Ennustan, että tuo nyt taulukossa oleva järjestys pysyy loppuun asti.

SPV ei todellakaan häviä kotonaan Nokialle _ja_ NST:lle -> Kakkossija selvä.

Classic voittaa vähintäänkin toisen peleistään. TPS ei ole ihan timanttia kotonaan ja OLS:n on hävinnyt top-5 joukkueille kotonaan vähintään viidellä kaikille -> Kolmossija selvillä.

SSV saa väkisinkin ainakin yhden pisteen TPS:ltä tai Josbalta -> Nelossija selvillä.

Sellaista yhdistelmää ei tule tapahtumaan, että Koovee voittaa Vantaalla _ja_ Oilers jää ilman voittoa _sekä_ Lappeenrannassa _että_ paikallispelissä -> Vitossija selvillä.

Erä ottaa kotonaan ainakin kaksi pistettä Josba-Koovee -parista. OLS:llä on vaikeuksia pelata puhdas neljän pisteen pari Nokiaa ja SalBaa vastaan. Varsinkin Raumalla OLS tulee olemaan todella tiukilla. Tämä 7. sija on tässä vaiheessa toiseksi epäselvin kohta taulukkoa.

En usko, että OLS jää voitotta _ja_ Indians kaataa Oilersin -> 8. sija selvillä.

NST häviää ainakin toisen Oilers-SPV -parista. Indians voittaa SalBan -> 9. sija selvillä.

Nokia saattaa hävitä kakki loput pelinsä (Seinäjoella, Oulussa ja Happee kotona), mutta TPS häviää vielä varmemmin SSV:lle ja Classicille kotonaan ja Josbako voittaisi Vantaalla tai Helsingissä? Sijat 11-13 selvillä. Tässä kuitenkin selkein yllätysmahdollisuus, yksikin yllätyspiste kääntää asetelman.

Puolivälierävalinnassa Happee ottaa OLS:n, mutta suurin kysymys tulee olemaan ottaisiko SPV Kooveen mieluummin kuin Erän? Molemmille SPV on hävinnyt kotonaan. Vantaalla ratkesi vasta jatkoajalla. Haluaako SPV matkustaa vähän vähemmän? Olisihan Tampereen paikallispelisarja hieno nähdä, mutta SPV päättää tapahtuuko sitä. Classic ottaa sitten näistä sen jota SPV ei valinnut.
Kilppari
21/02/2015
Kilponen tyhjäs pajatson.
VIIKATEMIES LIMINGASTA
21/02/2015
LNM-Blackbirds 7-6, hyvä Liminka!

Tulos varmisti käytännössä viikatemiesten säilymisen divarissa. Vaikka rastailla on peli enemmän pelaamatta, on maaliero niittareiden eduksi 27 maalia. Eli tervetuloa ensi kaudellakin tänne Keski-Suomen pohjoisosiin, tiukkoja pelejä silloinkin luvassa.

Tämän illan vastustajasta:
mustarastaat osoitti olevansa huonoja häviäjiä. Haukutaan pelin jälkeen tuomarit täysin pystyyn lehdistötilaisuudessa, niinkuin tappio olisi heidän syy ollut. Ei todellakaan, tuomarit hoiti hommansa kohtuu hyvin, liminkalaiset vois olla yhtä lailla käärmeissään joistakin tuomioista. Toivottavasti tuo lehdistötilaisuuskin tulee juutuubiin jossain vaiheessa. Lisäksi vastustaja hajoitti kuuleman mukaan pelin jälkeen paikkoja pukukopistaan. Lasku tulee todennököisesti perästä ja jos liitto tai liiga vielä muistais jotenkin heitä näistä tapahtumista.

Kotijoukkueesta:
LNM:n kakkos ja kolmoskenttä oli tänään voiton takuumiehiä. Maalintekoon jäi vielä reserviä, kun yhden divarin parhaista maalintekijöistä ruuti oli kuivaa. Ja niittareilla näkyy olevan varaa laittaa vilttiketjuun varmimmasta päästä olevia, kokeneita pelimiehiä (tällä kertaa yhtä, teki 2 maalia tänään) kolmannessa erässä ja ottaa tilalle junnuja pelailemaan. Varsinkin kun tämän päivän peli oli varsin fyysinen ja voinut loppuhetkillä kääntyä myös vastustajalle. Voisi luulla, että kokemus olisi valttia näissä skaboissa. Erikoista touhua, ainakin katsomoon herätti ihmetystä. Ei onneksi peli tuohon ratkennut.

Mutta niinkuin sanottu, hieno voitto kuitenkin. Onnea siitä. Ja eihän tuo pleijariviivakaan ole kovin kaukana. Varsinkin kun sibbovargarna näkyy kompastelevan omissa peleissään pahasti. Mutta ehkä kuitenkin liian kaukana, joten tyydytään tähän. Oma "mestaruus" käytännössä saavutettu.

Mutta kotiotteluissa kannustus jatkuu vähintään yhtä kovana ensi kaudellakin!
Pete
22/02/2015
Tänään tuolla tuloksella Ssv varmisti sen että kohtaa ekalla kierroksella Oilersin! Mielenkiintoinen ottelupari kyllä.
Espoo
22/02/2015
Mielenkiintoinen ottelupari SSV-Oilers.
Muistissa on vielä vastaava 2013 kevään taistelu jolloin SSV vei lopulta voiton vaikka jossiteltavaa jäi rittävästi. Tulee revanssin paikka, toivottavasti tällä kertaa tuomarit ei ota ratkaisevaa roolia.
Öljymiehet ovat nyt kaksi vuotta kokeneempia ja myös fyysisesti vahvempia. Vastaavasti Viikingit ovat muuttaneet pelitapaansa ja nuorentantaneet joukkuetta.
Variksella on nyt näytön paikka..
Arto Kilponen
22/02/2015
Oilers ja SSV:hän kohtasivat myös viime kaudella kauden viimeisessä (ja ensimmäisessä) ottelussa. Harvassa on se joukkue, jolta Oilers on ottanut vähintään kolme pistettä tällä kaudella. SSV on vastaavasti aika monta joukkuetta voittanut ainakin kerran tällä kaudella.
Arto Kilponen
22/02/2015
Korjataan nyt sen verran, että onhan niitä nyt melkein puolet vastustajista (Erä, Salba, Josba, OLS, SSV ja joukkoon ehkä liittyy vielä NST) joilta Oilers on sen kolme pistettä ottanut.

Sanoisin, että Oilersille sopii SSV näistä kotiedun ottavasta neljästä kaikkein parhaiten vastustajaksi. Oilers taas tuskin sopii yhtään kellekään.
Tarmo
23/02/2015
PSS näytti sipoolaisille kaapin paikan ja otti voitot kauden molemmista kohtamisista.

Oliko ÅIF:in mielessä ottaa helpot pinnat tai pelaaminen tällä kaudella ei kiinnosta runkosarjaa pidemmälle. Pleijareihin oikeasti haluavan joukkueen olettaisi tulevan otteluun paremmin valmistautuneena. Porvoo kiittää.

Vaikka PSS:n seuraava kausi tulee kulumaan kakkosdivarissa , niin sen jälkeen tullaan vastakkain saluunan ovissa. Toisen tie vie ylös ja toisen alas.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.