Divarit

Divarin pudotuspelijoukkueet ja putoajat selvillä – katso lauantain salibandytulokset

28.02.
2015
20 Kommenttia
3
Divarit
Wirmo varmisti tänään pudotuspelipaikkansa tiputtamalla Blackbirdsin sarjaporrasta alemmas. Arkistokuva: Jarmo Jokila.

Wirmo varmisti tänään pudotuspelipaikkansa tiputtamalla Blackbirdsin sarjaporrasta alemmas. Arkistokuva: Jarmo Jokila.

Jyväskylän Happee jatkoi hyviä otteitaan naisten Salibandyliigassa ja puristi pisteen tällä hetkellä sarjakärjessä olevalta NST:ltä. Voittokin oli lähellä, mutta NST nousi tasoihin ajassa 58.23. Kamppailu päättyi lukemiin 3-3 ja.(1-0,2-2,0-1).

Kotijoukkue Happeen Janita Spännäri torjui maalillaan 27 laukausta. Iina Autio iski kaksi maalia, Jenni Timonen syötti kaksi ja Johanna Helminen tehtaili 1+1. NST:n Juuli Hakkarainen iski tärkeän tasoitusosuman ja syötti yhden maalin. Inka Lampinen onnistui samoin tehopistein. Anni-Maija Seppänen keräsi 21 torjuntaa.

NST johtaa sarjaa ja se on nyt kolme pistettä SB-Prota edellä. SB-Pro on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Happee on sarjan viidentenä. Alkukaudesta ailahdellen esiintynyt joukkue on parantanut ja jyväskyläläispoppoo ei ole hävinnyt seitsemään viime otteluun. NST:n tappioton putki on jo kymmenen ottelun mittainen.

Miesten Divarissa viimeinenkin putoaja selvisi, kun Wirmo nappasi 5-6 (2-2, 0-3, 3-1) -vierasvoiton Blackbirdsista. Voitollaan Wirmo myös varmisti oman playoff-paikkansa.

Wirmo nappasi voiton hyvän toisen erän ansiosta, jossa se siirtyi 2-2 tasatilanteesta 3-0 erävoiton myötä 5-2 -johtoon. Blackbirds ei tästä toipunut, vaan pääsi viimeisessä erässä ainoastaan maalin päähän. Wirmolta kahteen tehopisteeseen ylsivät Janne Tissari (2+0), Matti Alivuotila (0+2), Joni Valtanen (1+1) ja Juho Lehtonen (1+1). Blackbirdsilta ei kahden pisteen miehiä löytynyt.

Tämän päivän tulosten myötä enää kärkikahdeksikon keskinäinen järjestys on avoinna, mutta pudotuspeleihin jatkavat joukkueet ovat selvillä, kuten putoajatkin.

Divarin playoffeihin menevät Steelers, M-Team, LaSB, SB Vaasa, Loviisan Tor, Blue Fox, SB Welhot ja SBS Wirmo. Kakkosdivariin putoava kolmikko on siis Blackbirds, PSS ja SBS Masku.

Naisten Salibandyliiga
14:00 Happee-NST 3-3 ja.
15:00 Classic-Papas 10-0
15:30 M-Team-Steelers JSB 4-3
17:45 Koovee-SB-Pro 3-9
18:30 PSS-SB Vantaa 8-1
18:30 Erä III-TPS 6-5

Miesten Divari
16:00 Blackbirds-SBS Wirmo 5-6
16:00 Blue Fox-Loviisan Tor 4-8
17:00 Steelers-SBS Masku 5-3
18:00 SB Welhot-SB Vaasa 2-2 JA

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Sunkku
01/03/2015
Divarin pleijarijengit siis saletissa, joten spekulaatio alkakoon. Kuka valitsee ja kenet? Ja mitkä joukkueet välieriin?

1. Steelers pääsee valitsemaan ekana ja ottaa Wirmon. Siitä tulee ylikävely. Hämäläiset ovat olleet koko kauden täysin ylivoimaisia ja Wirmosta ei vastusta ole.

2. M-Teamin valinta on Bluefox. Siitä tuleekin tasaisempaa. Kolmeen matsiin mennään ja M-Team jatkaa niukasti.

3. Lammin valinta on Welhot, sillä se ei tahdo kohdata sarjan kuuminta joukkuetta Loviisaa. Tässäkin nähdään kolme peliä, ja lopulta Tor jatkaa. Mikä on muuten Hätösen tilanne? Kuntoutuuko vielä pleijareihin? Entä Torin Salminen?

4. Vaasa saa kotiedun Welhoja vastaan. Tästä parista on vaikea sanoa mitään. Todella tasaiset niput, ja pelit voivat mennä miten vaan. Molemmilla sarjan kuumimmat veskat. Kumman vire kestää paremmin?
mitenkäs tää nyt menee Sunkku?
01/03/2015
Nyt en ihan päässy kärryille.. Eli jos Lammi valitsee Welhot, niin mitenkäs siitä menee sit Tor jatkoon? Ja miten Vaasa ja Welhot voi pelata keskenään, jos Lammi valitsee Welhot?
Jari
01/03/2015
Sunkku on pahemmin pihalla täältä kuin PSS playoffeista.
Wing
01/03/2015
Sunkulle pisteet veikkausavauksesta, mutta siihen se jääkin. Sarjaykkösen nyt kuuluukin mennä selkeästi jatkoon, kenet sit valitseekin. Wirmolta Steelers tosin sai kauden ainoan läksytyksen, 1-7. Toinekin peli oli tiukka, ainakin numeroissa. Lisäksi Wirmo sai hyvän maalivahtivahvistuksen.

Tosin Welhotkin venytti juuri voiton Steelerssistä, joten valitseeko ne Bluefoxin tai peräti Vaasan, josta suurinumeroisin voitto? No tuskin sentään.

Paineet on tietty Steelerssillä, vastustaja pääsee haastajan rooliin.

M-team jatkanee myös ja samoin olettaisin LaSBn tekevän. Neljäs pari onkin sitten päivän kunnosta kiinni ja mielenkiintoisin pari. Ylllätyksiä toki soisi tulevan ettei mene tylsäksi. Draama on aina draamaa säbässäkin.
vesa
01/03/2015
Kerrassaan hienoa ennakointia "Sunkulta". Mä veikkaan että masku nousee liigaan ja steelers häviää fosulle ja tippuu kolmoseen. ;-)
S7
01/03/2015
BBU:n liigaprojekti sai nyt pikkuisen takapakkia:-D
Kolapullo
01/03/2015
Miten meni Sunkku noin niinku omasta mielestä?
Wingille
01/03/2015
Ei ne ennustukset ihan tuupiin mennyt sullakaan, vai pystyykö runkosarjan ykkönen valita myös nelosen tai vaikka kakkosen jos vain haluaa? Mites jos molemmilla kotietu, heitetäänkö nopalla?
Nooh, steelers ja mteam nyt ottaa mittaa toisistaan finaaleissa loppujen lopuksi. Toivottavasti steelers nousee, huikee halli ja hyvä boogie päällä sielä muutenkin!
Vesa
02/03/2015
Runkosarjan paras pelaaja: Lastikka, Yllättäjä: LaSB, Floppi: Blackbirds. Hyvä ja tasainen sarja, mutta kahdeksan parasta jatkaa. Playoffeissa voikin sitten käydä miten vaan. Uskon että Steelers, M-Team ja LaSB vahvoja, mutta jokaisella joukkueella yllätyskortti käytettävissä. Kukaan ei tule saamaan helpolla mitään, päivän kunto ja halu voittaa tulevat olemaan suuressa roolissa tosipeleissä. Jännityksellä ja mielenkiinnolla jäämme odottamaan kuinka käy. Go LaSB!
Kral
02/03/2015
Olihan tuo Lastikka kiistatta hyvä, mutta oliko paras? Oliko merkitys joukkueelleen suurin? Voi olla, mutta vaihtoehtoja on muitakin. Yksi on esimerkiksi helmikuun pelaajaksi valittava Torin Savukoski, jonka paluun jälkeen Loviisa on ollut kuin eri joukkue.

Mikä on muuten Lammin Hätösen tilanne? Pelaako play-ofseissa vai onko kausi ohi? Se vaikuttaa paljon Lammiin. Kokeneen Hätösen merkitys kovissa peleissä olisi Lammille valtava.

Yllätyksiä nähdään jo ekalla kierroksella. Kuka tahansa voi voittaa melkein kenet tahansa. Hieno runkosarja ollut ja nämä pleijarit kruunaavat sen. Jos ei olisi ollut pleijareita, monien kaudesta olisi kadonnut panos jo tammikuussa.

Hyvä liitto, ansaittua posia nyt sinne!
S7
02/03/2015
Kralille: Lastikka oli paras, kiistatta! Aivan huikea suoritus, +60 ja tehoja yli 70. Eli ei vaan tee tehoja, vaan omapää hoituu ainakin tilastojen valossa. Junnut piti steelerssiä pystyssä syksyn, nyt vanha kaarti alkaa herämään kevään tosipeleihin, joten ei ole hämäläisille pysäyttäjää!!
Sipoon kellari
02/03/2015
Suurin floppi oli ehdottomasti BBU! Mutta toisaalta ihan hirveä yllätys, kun tietää lähtökohdat ja tilanteen. Lisäksi monivuotinen BBU:n tukipilari, parivaljakko Laine-Piippo, kaukana aikaisempien vuosien tasosta, varsinkin Laine? Muutaman pelin nähneenä kavereilla ei ollut intohimoa palaamiseen, mitä lienee syönyt motivaation? Mielenkiintoista nähdä, että vieläkö kavereilla on paloa pelaamiseen, tuskinpa BBU:ssa jatkavat.
Jopecca
02/03/2015
Miksi Savukoski ei pelannut runkosarjan viime kierroksella Maskua vastaan? Onko loukkia?

Sanokaa mun sanoneen, niin Loviisa nousee suoraan. Steelers nousee myös, mutta karsinnan kautta.
Etelänpelaaja
02/03/2015
Matias Luokkanen aivan järkyttävät tehot ja muutenkin aivan huikee kun tuli peleihin mukaan.
wing
02/03/2015
Kärkikaksikon jatkoon pääsyä on helppo veikata, mutta pleijarit on kyllä eri pelit kuin runkosarja. Ei ihan yhtä raaka kuin Cup. Yllätyksiin on joka joukkueella saumansa. Päivän kunto ja voittamisen halu ratkaisee paljon. Hyvä menttaalinen koulu monelle nää pleijarit.

Kralin kanssa samaa mieltä, että pleijarit piti helmikuun peleissä panosta ja pleijariviivan tuntumassa meni hyvinkin jännäksi tokavikalle kierrokselle asti. Hyvä parannus. Millä muuten motivoit sijoilla 6-10 pelaavat joukkueet kun putoamispeikko on karistettu, mutta mitalleille ei ole saumaa saati karsintoihin?
Tolkkis
02/03/2015
Muutaman viime kauden ajan Blackbirds on joko voittanut tai hävinnyt sen mukaan, onko vastustaja tehnyt enemmän tai vähemmän maaleja kuin Laine-Piippo parivaljakko. Joukkueen menestys on ollut liian riippuvainen näiden pelimiesten päivän vireestä. Nyt loppui polttoaine ennen kauden päätöstä.

Keravan uusi hallihanke tuo jotain lohtua BBU leiriin, mutta ensi kauden joukkueen kasaaminen ja nousu takaisin divariin on iso haaste.


Savu paranteli loukkia eikä siksi ollut pelaamassa Maskua vastaan. On iso vääryys, jos Savu ei saa helmikuun pelaajan palkintoa. Jätkä on ryhdistäytynyt Loviisassa. Viime kauteen verrattuna valtava ero. On pysytellyt poissa boxista ja keskittynyt kentällä pelaamiseen osaamistaan vastaavalla tavalla. Tulokset ovat nähtävissä pistepörssissä. Antakaa ees tsempparipalkinto!
Divari
02/03/2015
Steelers-Wirmo, helppo ottaa runkosarjan 8.
M-Team-Loviisa, M-Team ei välitä vastustajasta lyhin matka
Lasb-Welhot, ailahteleva Welhot sopii Lasbille
Vaasa-Blue Fox, jää jäljelle paikallispari
peksi
03/03/2015
Steelers-Welhot
M-team-Wirmo
Lasb-Blue fox
Vaasa-Loviisa

Varmaa tietoa!
Tietäjä
03/03/2015
Steelers-Wirmo
M-Team-Blue Fox
LaSB-Welhot
Vaasa-Loviisa
Kekki
06/03/2015
Peksin kans samoilla linjoilla.
Wirmon "kiimasähly" ja ennakkosuosikin paineet avauksessa vois olla riski steelersille, eikä ole vieraissa onnistunut Mynämäkeläisiä kaatamaan. M-team voittaa ekan kierroksen ainoana 2-0.
Jos steelers kuitenkin valitsee wirmon, veikkaukseni olisi sama kuin nimimerkillä Divari.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.