Liigat

Happee nuiji heikon NST:n – vieraiden tähtivahti loukkaantui alkulämmittelyssä

14.02.
2015
4 Kommenttia
1
Liigat
NST oli pahasti Happeeta perässä. Tässä syntyy Juuso Heikkisen 2-1. Kuva: Esa Jokinen

NST oli pahasti Happeeta perässä. Tässä syntyy Juuso Heikkisen 2-1. Kuva: Esa Jokinen

Happee murskasi NST:n helposti lukemin 12-4 (6-1,3-1,3-2) miesten Salibandyliigan lauantaikierroksella. Lappeenrantalaisten murhetta lisäsi tähtimaalivahti Jarkko Monthanin loukkaantuminen ennen ottelua.

Ottelun ratkaisu?
NST aloitti pelin hyvin, ja se olisi voinut johtaa viiden minuutin jälkeen useammalla maalilla. Happee heräsi NST:n helppojen virheiden myötä peliin mukaan, ja sen tekemät kuusi maalia kymmeneen minuuttiin ratkaisivat ottelun jo avauserässä. Kaksi jälkimmäistä erää jännitettiin tulosvetolappujen osumista, vaikka NST hieman piristyikin. Hallitseva mestari pääsi lauantaina todella helpolla.

Ottelun hahmo?
Happeen Veli-Matti Hynynen ei osunut alkupuolella ottelua, mutta jälkimmäisellä puolikkaalla syntyi neljä maalia (4+1). Petri Kaukon pelisilmä oli tarttunut kotihyllyltä jälleen mukaan (0+4), ja onnistujia oli hyökkäyspäässä muitakin.

Ottelun puheenaihe?
NST:n tärkein pelaaja, 37-vuotias maalivahti Jarkko Monthan loukkasi nivusensa ulkona alkulämmittelyissä, ja hänen pelaamisensa tulevissa otteluissa on epävarmaa. Jo aiemmin Monthan on kärsinyt polvivammasta, ja Pääkallo.fi:n tietojen mukaan hän on menossa leikkaukseen heti kauden jälkeen. Pikahälytyksen maalille saanut Ville Nilosaari teki voitavansa, ja häntä suurinumeroisesta tappiosta on turha syyttää.

Kommentit:
– Lähdimme peliin lumisählymentaliteetilla, eli halusimme parin heikomman pelin jälkeen kentälle mielummin tunnetta ja hyvää sekoilua kuin kliinistä suorittamista, 1+1 iskenyt Happee-puolustaja Jaska Kunelius tiivisti.
– Avauserä näytti pelille suuntaa, ja voitto tietysti tyydyttää. Olemme olleet monesti kusessa NST:n kanssa, mutta tänään heiltä taisi usko vähän hiipua jo avauserässä, Happeen käskijä Seppo Pulkkinen ihmetteli.
– Alussa reagoimme hyvin, mutta sitten hartiat menivät kyyryyn aivan liian helposti emmekä saaneet kunnon taisteluilmettä aikaan missään vaiheessa, NST:n ex-Happee Janne Kytösalmi harmitteli.
– Piti sanoa Sepolle (Pulkkinen) kiitos ja anteeksi pelin jälkeen, niin huonoja olimme. Kun meillä homma karkaa käsistä, se karkaa oikein kunnolla emmekä saa sitä parsittua kokoon ollenkaan. Epäonnistumiset kertyvät ja kertyvät, ja sitä kautta se näkyy rajusti itseluottamuksessa, NST:n päävalmentaja Petri Heino synkisteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 4+1, Petri Kauko 0+4, Jami Manninen 2+1, Juuso Heikkinen 2+0, Jaska Kunelius 1+1, Lassi Kotovaara 1+1, Peter Kotilainen 0+2
NST: Arto Vainikainen 1+1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Arto Kilponen
15/02/2015
NST:llä menee tiukaksi pysyä playout-viivan yläpuolella. Jos Monthan ei pysty pelaamaan tänään, menee NST:llä vaikeaksi. Ratkaisevat pelit tulevat olemaan tänään NST-OLS, torstain Nokia-TPS ja viikon päästä maanantaina pelattava OLS-Nokia. En usko, että NST tai Nokia ottaa pisteitä muista peleistä. Nokialle käytännössä riittää myös tasapisteet, kun maaliero on 33 pykälää parempi kuin NST:llä.
häh???
15/02/2015
Mikä tähtivahti?
Liigan yliarvostetuin
15/02/2015
Monthan on koko liigan yliarvostetuimpia pelaajia. Suht kaukana tähtivahdeista... Se että Monthan ei pelaa voi jopa parantaa NST.n mahdollisuuksia, jos vain kenttäpelaajat eivät lammastele kuin eilen.
Mailamestari
15/02/2015
Yliarvostetuin on Lötjönen, mut se on onneks tajunnut lopettaa. Paitsi itsensä kehumista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.