Liigat

Indians haki huipputärkeät pisteet Lappeenrannasta – katso keskiviikon salibandytulokset

04.02.
2015
3 Kommenttia
1
Liigat
Indiansin Valtteri Kainulainen vastasi illan tärkeimmästä osumasta. Kuva: Markku Taurama

Indiansin Valtteri Kainulainen vastasi illan tärkeimmästä osumasta. Kuva: Markku Taurama

Keskiviikkoiltana miesten Salibandyliigassa pelattiin kolme ottelua, joista kahdessa tykiteltiin jatkoajalle asti. Runkosarja lähestyy kliimaksiaan ja jaossa oli elintärkeitä pisteitä niin playout-viivan ympäristössä kuin pudotuspeliviivan yläpuolellakin.

Sarjataulukon kannalta mielenkiintoisin kohtaaminen oli Lappeenrannassa pelattu NST-Indians. Indians näytti jo karkaavan voittoon, mutta kotijoukkue taisteli kolmannessa erässä pelin tasoihin. Jatkoajalla vieraiden Valtteri Kainulainen räjäytti kuitenkin pankin, pysäytti kellon aikaan 60:40 ja jäädytti loppulukemiksi 6-7 (2-3, 2-2, 2-1, 0-1). Vieraspisteiden myötä Indians nousi playout-sijoitukselta yhdeksänneksi ja pitää näin ollen hallussaan suoraan säilymiseen oikeuttavaa sijaa. Espoolaisryhmän hyökkääjä Mikael Sievänen oli illan kierroksen tehokkain merkkauttaen tehot 0+3.

Myös Tampereella nähtiin jatkoaikaratkaisu, kun Oilers haki voiton Kooveelta numeroin 4-5 (1-2, 2-1, 1-1). Voittomaali syntyi ajassa 62.58 Casper Pfitznerin lavasta. Voitollaan Oilers nousi Kooveen ohi viidenneksi, mutta tamperelaisryhmällä on tällä hetkellä pelattuna ottelu vähemmän.

Tapanilassa Erä jätti hyvästit rakkaalle Mosahallilleen lopullisesti. Viiden ottelun tappioputkensa sunnuntaina katkaissut SalBa oli vain vastaantulija, ja kotijoukkue Erä latasi taululle murskalukemat 7-1 (3-0, 2-1, 2-0). Raumalaiset kärsivät ensimmäisen takaiskun jo 14 sekunnin pelin jälkeen ja kotijoukkue karkasi jo viiden maalin karkumatkalle, ennen kuin SalBa onnistui rikkomaan Erä-vahti Markus Laakson nollan.

Keskiviikon miesten Salibandyliigan tulokset:
18:30 NST-Indians 6-7 ja.
18:30 Erä-SalBa 7-1
18:30 Koovee-Oilers 4-5 ja.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Kale
05/02/2015
NST:llä yhdeksästä kotipelistä yksi voitto. Ei sellaisella saldolla kuulu liigaan. Tervemenoa divariin. Perjantaina Tepsi hakee sieltä seuraavat pisteet.
Riitta
05/02/2015
Yksi luku liigan erotuomarien ansiolistaan lisää. NST:n ja Indiansin pelissä inkkarien pelaaja karkasi jäähypenkiltä noin neljä sekuntia liian aikaisin kentälle toimitsijarouvan vastusteluista huolimatta. Peli oli käynnissä, toimitsija yritti huutaa tuomarille asiasta, mutta toisessa päässä kenttää olleet tuomarit ilmeisesti eivät kuulleet.

Seuraavan katkon aikana toimitsijapöytä selitti tuomareille, että Indiansin pelaaja poistui rangaistujen penkiltä monta sekuntia liian aikaisin. Sehän on täysin selkeä sääntörike?

Tuomari kuunteli ja vastasi, jotain sellaista että kun kysymys on vain muutamista sekunneista niin se ei anna aihetta toimiin. Peli laitettiin jatkumaan. Ei ollut kanttia antaa sääntöjen määräämää rangaistusta!

Ohje liigapeleihin jatkossa tuomariston ohjeiden mukaan: lähtekää aina jäähypenkiltä noin neljä sekuntia liian aikaisin. Mitään rangaistusta ei tule. Säännöt kyllä taitavat puhua jotain viidestä minuutista?
Julle
05/02/2015
Eilisessä pelissä tuomarit tekivät hyvää duunia. Muutama virhe mutta niitä sattuu aina (Inkkareilta väärinperustein hylättymaali). Pelaajat olivat erittäin tyytyväisiä eiliseen tuomaritoimintaan! Annetaan myös dumareille posia silloin ku niitä ansaitsevat!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.