Indians vankisti liigapaikkaansa kotivoitolla – katso lauantain salibandytulokset

Naisten Salibandyliigan kärkijoukkue NST oli tyly vierailija Tampereella. Kuva: Esa Takalo

Indiansin Markus Markkola iski lauantaina hattutempon OLS:n verkkoon.
Indiansin Markus Markkola iski lauantaina hattutempun OLS:n verkkoon. Kuva: Joni Winsten

Ystävänpäivä tarjoili salibandyn pääsarjojen osalta ison kattauksen otteluita niin naisten kuin miestenkin sarjoista. Yhteensä pisteistä taisteltiin 14 kamppailussa.

Espoossa Indians kaatoi kotiottelussaan OLS:n ja nousi näin ollen miesten Salibandyliigassa yhdeksänneksi. Kotijoukkue karkasi avauserässä 3-1-johtoon, mutta oululaiset nousivat kuitenkin toisessa erässä tasoihin Tatu Kiipelin maaleilla.

Indians löysi peliinsä vielä yhden lisävaihteen ja meni uudelleen ohi toisen 20-minuuttisen aikana. Joel Markkolan tekemä 5-3-maali jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi, vaikka OLS onnistui vielä kertaalleen maalinteossa. Loppulukemat kirjattiin lopulta kotijoukkueen hyväksi maalein 6-4. Indians on viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävää OLS:aa nyt neljä pistettä perässä sarjataulukossa.

Lappeenrannan NST taistelee edelleen tiukasti runkosarjan voitosta naisten Salibandyliigassa. Lauantaina lappeenrantalaiset kaatoivat Kooveen selvin 1-5-lukemin. NST:n ykköskentän Marianne Hannonen iski ottelussa hattutempun.

NST ja SB-Pro jakavat liigan kärkipaikan nyt 32 pisteellä. Nurmijärveläinen SB-Pro oli omassa ottelussaan murskaava kaadettuaan SB Vantaan peräti 1-15.

Miesten Divarin häntäpään taistelu tiivistyy entisestään. Limingan Niittomiehet voitti vierasottelussa SBS Masku dramaattisten vaiheiden jälkeen. Kotijoukkue Masku nousi tasoihin ajassa 58.18, ja hetken jo näytti, että ottelu venyy jatkoajalle. LNM:n Marko Latvalehto oli kuitenkin eri mieltä, ja iski vieraiden voitto-osuman kolmannen erän viimeisellä minuutilla.

Voitolla LNM nousi pois putoajan paikalta ja on nyt pisteen edellä takana vaanivaa Keravan Blackbirdsiä, joka puolestaan hävisi oman ottelunsa lauantaina.