Josba yllätti SSV:n jatkoajalla ja nousi kaksi sijaa sarjataulukossa – katso perjantain salibandytulokset

Jatkoaikavoitto maistui joensuulaisten leirissä. Alkukausi oli joukkueelle vaikea, mutta vahva kevätkausi nosti joukkueen sijalle 11. Kuva: Safelight Productions

Joensuun Josba järjesti Salibandyliigan viimeisen kierroksen suurimman yllätyksen kaatamalla SSV:n Pasilassa lukemin 4-5 ja. Voittomaalin iski Aleksi Matikainen ajassa 62.55. Matikainen oli joukkueensa tehokkain kahden maalin turvin

Voitto tarkoittaa sitä, että Josba nousi TPS:n ja Nokian KrP:n ohi sarjataulukossa sijalle 11. Ennen ottelua Josba oli sijalla 13. Täten se hankki itselleen kotiedun playout-otteluihin. SSV sijoittui runkosarjan sijalle neljä. SSV:n Mikael Järvi ottelun tehomies pistein 1+2.
Safelight Productionsin tarjoilemat ottelukuvat

Westend Indians säilytti vielä hyvin ohuen sauman pudotuspeleihin kaatamalla Oilersin Espoon derbyssä lukemin 8-9. Indians johti ottelu 6-9 vielä puoli minuuttia ennen loppua, mutta Perttu Pajukoski osui kahdesti seitsemän sekunnin sisään ja kavensi eron yhteen maaliin. Indiansin Samu Nikkinen laukoi ottelussa hattutempun. Indians on nyt tasapisteissä OLS:n kanssa, mutta OLS:n pitäisi hävitä sunnuntaina kymmenellä maalilla sarjajumbo SalBalle, jotta sijoitukset vaihtuisivat. Oilers sijoittui runkosarjan viidenneksi.

Erän ja Kooveen välisessä kamppailussa ei juuri peruuteltu. Ottelu päättyi lopulta Kooveen 8-14-vierasvoittoon. Vieraiden Samu Saari ampui ottelussa hattutempun. Erän Lauri Kapanen iski tehot 2+2. Koovee nousi voitolla tasapisteisiin Oilersin kanssa, mutta jäi huonomman maalieron vuoksi kuudenneksi. Erä on nyt runkosarjan seitsemäs, mutta OLS voi vielä nousta joukkueen ohi voittamalla SalBan sunnuntaina.

Nokian KrP:n ja Happeen pelissä mätettiin maaleja oikein urakalla. Runkosarjan voiton vienyt Happee vei lopulta kaksi pistettä lukemin 8-17. Hallitseva mestari iski kaikkiaan kahdeksan osumaa ylivoimalla. Vieraiden tehokkain oli runkosarjan pistepörssiä johtava Jami Manninen pistein 4+1. KrP:n Ville Kangasmäki ja Domokos Racz iskivät tehot 2+1. Josban voitto ja KrP:n tappio tarkoittavat sitä, että KrP tippui sijalle 12.

Divarissa ÅIF:n ja Wirmon välisessä kohtaamisessa olivat kovat panokset. Ottelusta ei puuttunut myöskään draamaa, kun ÅIF tasoitti ottelun yhdeksän sekuntia ennen ottelun loppua. Wirmo nappasi kuitenkin lopulta erittäin tärkeät kaksi pistettä Mikko Virtasen iskemän jatkoaikamaalin myötä lukemin 6-7. Wirmon tehokkain oli kolmesti osunut Juho Lehtonen. ÅIF:n Matias Kuisma nakutti 1+2. Voiton myötä Wirmo nous ÅIF:n ohi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

PSS:n ja LaSB:n välisessä kohtaamisessa nähtiin päivän trendin mukaisesti paljon maaleja. Vierasjoukkue LaSB oli vahvempi lukemin 7-8. LaSB:n Roope Kainulainen iski pisteet 2+2 ja Juuso Kainulainen 1+3. Arttu Koivisto maalasi hattutempun. PSS:n Joakim Ervast tehtaili 2+1 ja Miro Anttila 1+2. LaSB vankisti voitolla paikkaansa sarjakolmosena. PSS on sijalla 13 ja tulee putoamaan sarjasta.