Divarit

Junnuveskari käänsi pelin SB Vaasalle – ”Kahdet treenit ja bussiin mukaan”

21.02.
2015
2 Kommenttia
6
Divarit
B-juniori-ikäinen Anton Kronqvist olis Wirmon ja SB Vaasan välisen pelin todellinen yllättäjä. Kronqvist pelasi ottelussa kaikkiaan 29 minuuttia, eikä päästänyt maaliakaan selkänsä taakse. Kuva: Jarmo Jokila

B-juniori-ikäinen Anton Kronqvist oli Wirmon ja SB Vaasan välisen pelin todellinen yllättäjä. Kronqvist pelasi ottelussa kaikkiaan 29 minuuttia, eikä päästänyt maaliakaan selkänsä taakse. Kuva: Jarmo Jokila

SB Vaasa kolautti lauantaina Mynämäen HaNi-hallissa isolla moukarilla muhkean lommon Wirmon pudotuspelihaaveiden kylkeen. Kapealla ringillä reissussa olleet pohjalaiset veivät voiton 5-6-lukemin.

Vaasa jatkaa Blue Foxin kanssa tasaista tappelua playoffien kotiedusta. Wirmo pysyi tappiosta huolimatta viivan tuntumassa, koska sekä ÅIF että Erä Akatemia hävisivät.

Ottelun ratkaisu?
Vaasan päävalmentaja kaivoi toisessa erässä kanin piposta ja heitti maaliin 16-vuotiaan Anton Kronqvistin. Poika ei haastetta kammoksunut vaan piti verkkonsa puhtaana loput pelistä, 29 minuuttia.

Voittomaalin napautti keskialueen pallonriiston jälkeen Valtteri Nurmi ajassa 52.27. Loppuhetkillä Wirmo joutui tappamaan kaksi kahden minuutin rangaistusta putkeen, eikä paukkuja tasoitukseen enää sen jälkeen ollut.

Ottelun hahmot?
Junnuikäinen maalivahti Kronqvist hyppäsi miesten bussiin kaksien harjoitusten jälkeen. Reissuja tulee taatusti jatkossakin, niin hyvän kuvan hän itsestään jätti. Kenttäpelaajista Vaasan paras oli kahden osuman Teppo Haakana. Wirmon ykkönen oli jälleen Jussi Lännistö, joka oli mukana neljässä Puimurien maalissa.

Ottelun puheenaihe?
Wirmo johti peliä kolme kertaa kahdella maalilla, mutta niin vain Vaasa painoi ohi. Puimurien päävalmentaja Petri Seppinen ei heti pelin jälkeen The Cassun jälkipelihaastattelussa osannut siihen suoraa syytä sanoa. Hän kertoi myös oman näkemyksensä Matti Alivuotilalle lopussa vihelletystä väärä etäisyys -jäähystä, mikä poikkesi erotuomarien ratkaisusta.
– Yksittäinen tilanne, mutta pitää se vielä videolta tsekata, Seppinen tokaisi.

Erikoista:
Wirmo ja Vaasa ovat kohdanneet Divarissa kahden kauden aikana neljästi. Jokainen peli on päättynyt vierasvoittoon.

Kommentit:
– Olin etukäteen miettinyt, että veskanvaihto voi tulla kyseeseen kesken pelin. Kahdet treenit on jätkällä meidän kanssa alla ja ei muuta kuin poika mukaan bussiin. Onneksi saimme tapettua Wirmon flow-tilan aikalisällä ja maalivahdinvaihdolla. Pelasimme tarkoituksella hyvin suoraviivaisesti, ei Wirmo meitä tosiaan helpolla päästänyt, sanoi Vaasan luotsi Marko Luoma.
– Kahden maalin johtoaseman menettäminen kolme kertaa mietityttää. Tappio on katkera, mutta ei se meidän tilannetta muuta. Loput pelit voittamalla me olemme pudotuspeleissä, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen tokaisi.
– Jotenkin hengetöntä oli, jotain siitä puuttui. Ei tällä tavalla saisi hävitä, mutta turha mussuttaa. Ensi viikonloppuna pitää olla paljon parempia, kommentoi hienosti pitkän loukkaantumisensa jälkeen jälleen esiintynyt, maalin tehnyt Wirmon puolustaja Joel Varjonen.

Tilastopoiminnat:
Wirmo: Jussi Lännistö 1+3, Harri Soini 23 torjuntaa (4+12+7) ja 0+1
SB Vaasa: Teppo Haakana 2+1, Joona Kukko 1+1, Valtteri Nurmi 1+1. Tomi Oinas 12 torjuntaa (7+5+0), Anton Kronqvist 11 torjuntaa (0+5+6)

Päivän muut ottelut:
Steelers-Erä Akatemia 7-2
SBS Masku-Blue Fox 8-16
M-Team-SB Welhot 9-3
Loviisan Tor-LaSB 11-4
ÅIF-PSS 4-9
LNM-Blackbirds 7-6

Linkit:
Jarmo Jokilan ottelukuvat
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Impsa
21/02/2015
Katkera tappio Wirmolle, mutta toisaalta, hyvää tarinaa vaasalaisten matkalle. B-junkkari maaliin ja nollilla voitto. Hyvää urheilua. Tsemiä Vaasalle pleijareihin.
Harvoin
23/02/2015
Aika harvoin annetaan junnuille ja varsinkin maalivahdeille näytönpaikkoja.. Ei tuo dirre nyt niin haastava sarja ole, etteikö junnut siellä pärjäisi. Taas nähtiin, että kun uskaltaa vaan päästää sen nuoren kaverin peliin niin onnistumisia tulee. Oli varmaan kaverilla aika kovat näytön halut, kuten olisi muillakin junnuilla varmasti! Pisteet Luomalle, että uskalsi laittaa maalille! Harva uskaltaa...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.