Liigat

Klassikko-ottelussa mässäiltiin maaleilla, Oilersilla yllättävä tutkapari – ”Raikamo tulee olemaan iso pelaaja meille pudotuspeleissä”

11.02.
2015
4 Kommenttia
3
Liigat
SSV (Jani Helenius) ja Oilers (Sylvester Raikamo) päätyivät tiistai-iltana pistejakoon. Kuva: Olli Laukkanen

SSV (Jani Helenius) ja Oilers (Sylvester Raikamo) päätyivät tiistai-iltana pistejakoon. Kuva: Olli Laukkanen

Esport Oilers ja SSV tarjosivat Tapiolan Urheiluhallissa taas varsinaisen Miesten Salibandyliigan klassikko-ottelun. Tiistai-illan paikalliskamppailu päättyi lopulta pistejakoon 7-7 (2-1, 1-3, 4-3, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Kamppailu näytti ratkeavan useaan eri otteeseen ottelun viimeisessä erässä, kun maaleja syntyi puolin ja toisin. Päätöserässä tehtailtiin peräti seitsemän osumaa, joiden aikana molemmat joukkueet kävivät vuorotellen johdossa. Lopulta Casper Pfitznerin 7-7-tasoitus kolme minuuttia ennen varsinaisen ottelun loppua ratkaisi ottelun tasapeliksi.

Ottelun hahmo?
Oilersin Sylvester Raikamo oli erittäin pirteä tehtaillen 2+1-tehot. Raikamon tutkapari, puolustajasta hyökkääjäksi nostettu Janne Nurminen oli myös hyvällä pelipäällä. Toinen Öljymiestutkapari oli totuttuun tapaan Perttu Pajukosken ja Casper Pfitznerin muodostama kaksikko. SSV:stä esille nousi muun muassa kokenut hyvin palloa suojaava ja tänään pisteiden valossa onnistunut Jani Helenius.

Ottelun puheenaihe?
Oilersin ja SSV:n kohtaamista markkinoitiin Oilersin kanavilla El Clasicoksi ja klassikkohan siitä muodostui. Varsinkin kamppailun kolmas erä oli huikaiseva, sillä maaleja syntyi liukuhihnalta, ja lopulta joukkueet eivät pystyneet ratkaisemaan paremmuutta edes jatkoajan jälkeen.

Kommentit:
– Pelin alussa olimme telineissä. Emme osanneet lainkaan pelata pallollisena. Maalipaikat kääntyivät loppujen lopuksi meille, joten pitää olla tasapeliin ihan tyytyväinen, vierailijoiden valmentaja Mika Ahonen totesi.
– Aamulla putosi miehiä kokoonpanosta pois. Kailialankin (Miko) piti olla Kimmorintasmainen keskushyökkääjä. Kinnusen Kimmolla oli lonkkavaivoja. Toivosella(Timo) vähän polvet vaivaavat ja Meyerillä (Niclas) oli kuumetta.

– Ensimmäisessä erässä olimme hyvällä liikkeellä pelissä mukana. Toiseen erään passivoiduttiin ja kolmanteen erään paransimme jälleen. Päätöserä oli tosin virheiden sävyttämä, Oilers-luotsi Teemu Varis kertoili.
– Kaartisen johtama ykkösketju loi eniten maalipaikkoja. Kakkos- ja kolmosketjuun ollaan haettu tasapainoa. Nurminen (Janne) nostettu keskushyökkääjäksi kolmosketjuun, ja olemme sitä kautta saaneet lisää hyökkäysvoimaa. Raikamo tulee olemaan iso pelaaja meille pudotuspeleissä.

Tilastohuomiot:
Oilers: Casper Pfitzner 2+1, Perttu Pajukoski 1+1, Sylvester Raikamo 2+1, Janne Nurminen 1+1. Tomi Ikonen 20 torjuntaa.
SSV: Jani Helenius 2+1, Pasi Laitila 1+1. Santtu Strandberg 18 torjuntaa.

Teksti: Janne Erola, Espoo

Twiitit:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Arto Kilponen
11/02/2015
Oilers ja SSV pelasivat tasan, joka tuloksellisesti ei ole hyvä oikein kummallekaan – Oilersin mahdollisuudet kotietuun alkavat vaatimaan melkoista sulamista Classicilta ja SSV:llä runkosarjan voitto ei ole enää omissa käsissään.

7-7 tasapeli oli oikein viihdyttävää katsottavaa, pahimmillaan toinen joukkue oli kahden maalin karkumatkalla, ja tämäkin oli heti alussa Oilersin siirryttyä 2-0 johtoon. Oilershan toki teki myös ottelun kolmannen maalin, jonka myötä tästä tuli jo kolmas ottelu tällä vuodelle, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue _ei_ voittanut peliä. TPS ja Koovee tekivät yhdet omiin, häviten 4-5, ja Oilers siis pelasi oman maalinsa myötä tasan.

Kummallisista tuloksista puheenollen, melkoinen yhteensattuma, että näitä sattuu, kun Janne Nurminen on jossain erikoisemmassa roolissa. TPS-pelissä kapteenina, Koovee ja SSV peleissä sentterinä. Jotenkin voisi kuvitella, että tätä ei lue ihan suoraan päävalmentaja Teemu Variksen pelikirjassa.

Illan ottelussa oli mielenkiintoista nähdä Sylvester Raikamon ja Janne Nurmisen yhteispelin toimivuus. En tiedä onko Varis kysynyt ”Syltyltä”, että ”kenen kanssa haluaisit pelata?” ja Raikamo heittänyt vastaukseksi, että ”no laita mulle joku pakki sentteriksi”. Toimivan se ainakin näyttää ja sehän se pääasia on.

Ykköskentän pelaaminen oli komeaa katsottavaa, Tapio Kinnunen teki upean maalin ja Perttu Pajukoski – Casper Pfitzner kaksikko oli totuttuun tapaan tuhoisa. Maalipörssistä herrat löytyvät top-5:sta molemmat, ja Oilers on heidän myötään ainoa joukkue, jolla on kaksi 25 maalin miestä.

Oilers ja SSV ovat aiemmin pelanneet Espoon Oilersin aikoina kolmesti aiemmin tasan, edellinen näistä oli tammikuussa 2002. Espoossa tasapeli oli ensimmäinen joukkueiden välillä.

On muuten erittäin harvinaista, että Oilers pelaa Espoossa tiistaina. Eräs toimihenkilö kysyi minulta SPV-ottelussa, että ”pelataanko seuraava kotipeli oikeasti tiistaina?”, enkä ihmettele yhtään, sillä edellisestä kerrasta on aikaa. Kertonee aika paljon, että vastustaja tuolloin oli FBT Pori. Päivä oli 7.10.2008 ja lopputulos Espoon Oilersille 7-5. Tiistaiset kotipelit sopivat Oilersille hyvin, sillä yhdeksään otteluun mahtuu peräti seitsemän voittoa ja yksi tasapeli. Kenelle Oilers on hävinnyt kotonaan tiistaina? SSV:lle, 25.11.2003.

Oilers on nyt pelannut 23 peliä, eikä vieläkään ole kasassa yhtä ainutta kolmen ottelun voitto- tai tappioputkea. Tasapelejä tosin on jo neljä, joka on eniten sarjassa. Myöskään kolmeen kotitasuriin ei ole yksikään muu joukkue yltänyt. SSV puolestaan on pelannut kaksi kertaa tasan tällä kaudella, eli molemmat Espoon pelinsä. SSV:n viimeaikaiset tulokset heittelevät aika rajusti, viimeiseen viiteen peliin kasassa on tasapeli-tappio-voitto-tappio-voitto. Tällaisella saldolla ei oteta kiinni viiden ottelun voittoputkessa olevaa SPV:tä tai yhdeksän viimeisestä kymmenestä pelistään voittanutta Happeeta. Alkaa näyttämään varsin todennäköiseltä, että Oilersin playoffit käynnistyvät joko Helsingissä tai sitten Tampereella.

Seuraavan pelinsä Oilers pelaa sunnuntaina Raumalla, jossa vastaantulijaksi asettuu sarjajumbo SalBa. SalBa on kotonaan pelannut sataprosenttisesti – eli joukkue on kerännyt pisteistään kaikki kotoaan. SalBalla alkaa olla edessään vastaavanlainen valmistautuminen kuin Oilersilla, eli on käytännössä selvää, että SalBa tulee pelaamaan playouteja. Ottelu tullee ratkeamaan siihen, kumpaa voitto kiinnostaa enemmän. Jos Oilers pystyy pelaamaan edes samalla tasolla kuin tänään, sen luulisi riittävän pisteisiin.
Kuoma
11/02/2015
Kiitos Arto. Taidat tykätä tilastoista? ;)
Espoo
11/02/2015
Todella viihdyttävää salibandyä molemmilta joukkueilta, toivottavasti kohtaavat seuraavan kerran pudotuspeleissä niin saadaan katsojina nauttia, öljymiehiltä löytyy varmasti revanssihenkeä 2013 kevään inhottavasta tappiosta.
Maalikooste kannattaa katsoa kun se julkaistaan. Oilerssin ykkösviisikko teki taidolla neljä upeaa maalia ja Raikamo on nyt sopivasti nousussa kevättä kohden. Hännisen nousua ratkaisijaksi odotetaan vielä..
Muutenkin ns, maajoukkuemiehet, varsinkin viikingeillä olivat vaisuja, poikkeuksena Stenfors jonka pelissä on taitoa ja tunnetta.
Ikonen pelasi kauden parhaan pelinsä ja nousee öljymiesten ykkösveskaksi?
Arto Kilponen
11/02/2015
Kyllä, aika paljon tulee noita numeroita seurattua. Tästä lähtien noita tekstejäni julkaistaan muuten ihan erikseen niitä varten tehdyssä paikassa ja muualle laitan lähinnä linkkiä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.