Divarit

Liiganousijalla järkyttävä loukkaantumissuma – SalBa taisteli Kooveeta vastaan urhoollisesti

09.02.
2015
2 Kommenttia
3
Divarit
Rauman SalBa kärsi tänään pahasta loukkaantumissumasta. Kuva: Elmeri Elo.

Rauman SalBa kärsi tänään pahasta loukkaantumissumasta. Kuva: Elmeri Elo.

Raumalla nähtiin maanantaina tasainen taistelu, kun lähes kaikki tärkeimmät pelaajansa menettänyt liiganousija Rauman SalBa sai vieraakseen Kooveen. Vierailijat olivat niukasti parempia, vieden täyden pistepotin mukanaan Tampereelle maalein 5-6 (4-3, 0-2, 1-1)

Koovee kipusi voitollaan Salibandyliigan sarjataulukossa yhden pykälän ylemmäs viidenneksi. SalBa jatkaa taulukon jumbona.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu olisi voinut ratketa kumpaan suuntaan tahansa. SalBa aloitti ottelun vahvasti karaten 2-0 johtoon, mutta yhtä yllättäen Koovee palautti ottelun tasoihin vain 13 sekunnin sisään. Vaikka ensimmäiselle erätauolle mentiinkin kotijoukkueen johtaessa 4-3, tamperelaiset onnistuivat toisessa erässä kahdesti ja SalBa palautti ottelun tasoihin vasta päätöserän ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Ratkaisuksi nousi Henri Mäenpään ajassa 53.43 laukoma 5-6 maali, jota raumalaiset eivät enää onnistuneet kirimään kiinni.

Ottelun hahmo?
Ottelun hahmoiksi nousivat joukkueidensa Tupla-pelaajat, Uudenkaupungin lahjat suomalaiselle salibandylle. Kooveen Eemeli Salin oli totutun varma ja kentän tapahtumia hallitseva pelaaja. SalBan Jani Lehtoniemi viimeisteli kaksi osumaa ja otti viimeisessä erässä ikävän iskun jalkaansa, joutuen jättämään kentän, vain palatakseen jälleen kehiin, joskin hieman jalkaansa ontuen. Tämä uusikaupunkilaispelaajien taisto voidaan julistaa tasapeliksi.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun puheenaiheeksi nousi liiganousijan kovia kokenut kokoonpano, jota tosin kukaan ei nostanut ottelun ratkaisseeksi osuudeksi. Aivan kuin se ei olisi riittänyt, että raumalaisten riveistä olivat sivussa kärkiketjujen nimet, pitkäaikaispotilaat Jonne Haapasalo, Antti Keskitalo ja Ville Salonen, niin ennen kamppailun alkua lyötiin SalBan valmentaja Juha Mäkilälle lisää kylmää vettä niskaan, kun sekä ykköstähti Janne Hyvönen että kapteenin nauhaa kantanut Kari Rimpelä joutuivat molemmat jäämään sivuun kuumeilun vuoksi. Ottelun aikana riveistä putosi vielä ykkösketjun keskushyökkääjä Tomi Lahti.

Tilastohuomiot:
SalBa: Jani Lehtoniemi 2+0, Joni Peltola 1+1
Koovee: Mikko Immonen 2+0, Eemeli Salin 1+1, Lassi Ylisiurunen 1+1

Linkit:
SalBan raportti
Elmeri Elon kuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Marko Östman
Sami
10/02/2015
Ikävällä tavalla näkyy nousijajoukkueen heikkoudet. Taitavia ja kyvykkäitä pelaajia, totta kai, mutta fysiikka, koordinaatio ja lihashuolto ei ole vielä sillä tasolla mitä liigarytke vaatii. Osa varmasti huonoa tuuria, eikä millään tavalla vältettävissä, mutta kaikkea huono tuuri ei selitä.

Tsemppiä joukkueelle ja toivottavasti kaverit nähdään ensi kaudella liiga-askissa.
Reijo
10/02/2015
Jep Rauman pojat ei taida olla kovinkaan tietoisia fysiikkatreeneistä. Ja Mäkilä tuskin edes tietää mitä tarkoittaa fysiikka.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.