Maajoukkueet

Miesten maajoukkueen valmennus julkistettu – päävalmentaja jatkaa, muutoksia taustoille

18.02.
2015
11 Kommenttia
2
Maajoukkueet
Jussi Jäntti, Petri Kettunen ja Mika Ahonen rustasivat nimensä sopimuspaperiin keskiviikkona. Kuva: Jussi Ojala

Jussi Jäntti, Petri Kettunen ja Mika Ahonen rustasivat nimensä sopimuspaperiin keskiviikkona. Kuva: Jussi Ojala

Miesten salibandymaajoukkueen valmennus julkistettiin tänään Helsingissä. Suuria jytkyjä ei julkistuksessa odotetusti nähty.

Petri Kettunen, 44, jatkaa miesten salibandymaajoukkueen päävalmentajana. Uusi sopimus on 2+2-vuotinen.

Sopimus on Kettuselle kolmas maajoukkueen päävalmentajana vuoden 2010 jälkeen. Hänen johdolla Suomen miehet ovat sijoittuneet kahdesti MM-hopealle (2012 ja 2014). Miesten seuraava MM-kulta ratkaistaan Latviassa vuoden 2016 joulukuussa.

– Olen tyytyväinen, että luottoa kohtaani löytyi, sillä koen, että työ on edelleen kesken, Petri Kettunen kertoo.

Myös muut maajoukkueen valmentajat ovat tuttuja salibandyväelle. Tehtävissään jatkavat Mika Ahonen ja Juha Jäntti. Viime projektissa valmennustiimiin kuuluneen Akseli Ahtiaisen nimeä ei valmennustiimin listasta löydy.

– Halusimme tässä ajassa parhaan mahdollisen päävalmentajan ja tiimin, kun ajatellaan miten maailmanmestaruus saavutetaan ja kuinka viedään suomalaista huippusalibandya eteenpäin. Se miten maajoukkueen valmentajat, pelaajat ja peli ovat kehittyneet,
ovat olleet kolme keskeistä tekijää valinnoissamme, tiivistää Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

Joukkueenjohtajan pestin ottaa vastaan Kimmo Nurminen. Loput tiimin jäsenet ovat huoltaja Ari Haapalainen sekä fysioterapeutit Aleksi Öhman ja Juuso Kilpikoski. Kaikkien sopimukset ovat mallia 2+2 vuotta. Edellisessä MM-kisaprojektissa maajoukkueen GM:nä toiminut Hexi Arteva ei ole enää mukana taustoilla. Edellisessä projektissa maajoukkueen joukkueenjohtajina toimivat ensin Mika Heikkilä ja loppuvaiheessa Jari Oksanen.

Miesten maajoukkueen seuraava tapahtuma on Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin kesken pelattava EuroFloorball Tour -turnaus 24.-26.4. Ruotsin Sandvikenissa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Katsoja
18/02/2015
Odotettu valinta, kun Nykkyä ei saada mukaan.
Otettiinko nyt askel taaksepäin kun Ahtiaista ei haluttu mukaan? Valmennuksen muut kolme ovat kaikille tuttuja salibandymiehiehiä, edustavatko he muutosta? Ahtiainen olikin ryhmän ainoa modernin salibandyn edustaja, oliko hän sitä liikaa tässä ryhmässä?
Jake
18/02/2015
Ei mitenkään yllättävää että ensimmäinen kritiikki on perussuomalaiselta pessimiltä.

Kettunen ylsi lähes mahdottomaan ja sai joukkueen pelaamaan täysin yli odotusten MM-finaalissa ja vain pienen pienet marginaalit ratkaisivat.

Jos nyt kerrankin annettaisiini työrauha aika supisuomalaiseen tyyliin ensimmäisenä kritisoida...
Peksi
18/02/2015
Kettunen näyttää hobitilta tuossa keskellä.
Monimutkainen homma
18/02/2015
En ole kyllä itsekään Kettusen fani, ja tilannehan on se, että kisoista tulee hopeaa kyllä vaikka valmennuskolmikkona olisi koulutettuja apinoita. Mutta millainen valmennus olisi sitten ehdottomasti parempi, ja riittäisikö sekään kultaan, on jo vaikeampi juttu.
pelle
18/02/2015
Ja tietenkin samalla nipulla jatketaan 2016mm kisoihin. Veskaosaston saisi ainakin vaihtaa kokonaan nuorempiin sälleihin. Pelaajistosta kaikki vanhat pois ja nuoria tilalle. Menestystä tulisi heti.
TietoEnator
18/02/2015
Kettusen pitää ehdottomasti johtaa nyt älyllä, sillä kuvasta päätellen voima tuskin riittää kakkosvalmentajia vastaan. heh.
Naama
18/02/2015
huono & tylsä valinta -> liiton näköinen ratkaisu.
Alakatsomo
18/02/2015
Jäntti ja Ahonen on kyllä isoja poikia..kuka noista on päävalmentaja.
Diibadaaba
19/02/2015
Mitä he....tiä? Risto Koljosen nimeä ei esiinny lainkaan tässä jutussa. Oisin toivonut, että vihdoinkin oltaisiin Riceä alettu ajaan mj:n päävalmentajaksi. Jumalattomasti hyödyntämätöntä potentiaalia.
S7
19/02/2015
ihme lässytystä, johan siellä oli tukku nuoria noissa kisoissa! Millään bjunnuilla ei aikuisten karkeloissa pärjää. Katsokaa vaikka J.Mannista se kehittynyt huimasti kun ikää alkaa pikkasen tulemaan... Kettunen teki loistavaa työtä ja voi olla, että Ruotsi on vielä ensi kisoissakin täysin ylivoimainen, joten puolustuksen kautta pitää mennä. Parempia yksilöitä ja kovempaa duunia jokaisen pelaajan pitää omatoimisesti jaksaa tehdä, niinku Kettunen hyvin linjaa, mitä pikkuspedet täällä palstalla ei vaan tajua...
mica
07/03/2015
Petri on päävalmentajana best eteenpäin viejä on koottu porukka ja valtion pitäisi satsata lisää rahaa nuorisoon ,,,,, tulosta tulee !!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.