Divarit

Miesten runkosarja huipentuu – tarkista viikonlopun aikataulut tästä

27.02.
2015
10 Kommenttia
1
Divarit
Classic ja SB-Pro kohtasivat edellisen kerran naisten Suomen Cupin finaalissa. Silloin Classic oli etevämpi luvuin 4-7.  Joukkueet kohtaavat jälleen sunnuntaina. Kuva: Salibandyliiga

Classic ja SB-Pro kohtasivat edellisen kerran naisten Suomen Cupin finaalissa. Silloin Classic oli etevämpi luvuin 4-7. Joukkueet mittelevät paremmuudesta jälleen sunnuntaina. Kuva: Salibandyliiga

Tulevana viikonloppuna tarjoillaan jälleen aimo annos salibandyviihdettä. Miesten Salibandyliigassa pelataan viimeisen kierroksen viimeiset kuusi ottelua perjantaina ja sunnuntaina. Naisten Salibandyliigassa ja miesten Divarissa haetaan vielä asetelmia ratkaisupelejä ajatellen.

Perjantaina pelataan kaikkiaan neljä miesten Salibandyliigan kamppailua. Indians hakee Espoon derbystä suurinumeroista voittoa, jotta sen pudotuspelihaaveet pysyisivät hengissä. Molemmat joukkueet ovat olleet hyvässä vireessä viime aikoina. Oilers on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun viimeisestä kahdeksasta ja Indiansilla on takanaan kolmen ottelun voittoputki. Selkeäkään voitto ei kuitenkaan vielä riittäisi, vaan OLS:in pitäisi hävitä selkeällä erolla sarjajumbo SalBalle sunnuntaina.

Miesten Divarissa pelataan perjantaina kaksi ottelua. ÅIF:n ja SBS Wirmon pelissä on kovat panokset. ÅIF on tällä hetkellä kahdeksantena menossa Divarin pudotuspeleihin. Wirmo vaanii kuitenkin pisteen päässä ja se on pelannut ottelun vähemmän. Wirmolla ei ole varaa hävitä ottelua, jos se mielii vielä mukaan ratkaisuotteluihin.

Steelersilla on mahdollisuus päästä yhä lähemmäksi Divarin runkosarjan voittoa, kun se kohtaa lauantaina sarjajumbona majailevan Maskun. Sarjakärjellä on tällä hetkellä kahden pisteen kaula M-Teamiin, jolla on kaksi ottelua pelaamatta. Kärkijoukkueet kohtaavat ensi tiistaina, mutta jos Steelers nappaa kaksi pistettä lauantaina, niin sen runkosarjan voittoa voidaan pitää jokseenkin varmana.

Sunnuntaina nähdään naisten Salibandyliigan viime vuosien kovin kamppailupari. Sarjakakkonen SB-Pro emännöi kolmantena olevaa Classicia. Yhden ottelun enemmän pelanneen NST:n takana lymyilevät joukkueet ovat olleet parin viimeisen kauden aikana tuttu näky kevään finaaleissa. Classic on vienyt kauden aikaisemmat kohtaamiset. SB-Pro on ollut vahva viimeiset pari kuukautta ja voittanut edelliset yhdeksän otteluaan. Yle TV2 näyttää ottelun klo 12.20 alkaen.

Viikonlopun aikataulut:

Perjantai 27.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Erä-Koovee
18:30 Nokian KrP-Happee
18:30 Oilers-Indians VeikkausTV
18:30 SSV-Josba

Miesten Divari
18:30 PSS-LaSB
19:00 ÅIF-SBS Wirmo

Lauantai 28.2.

Naisten Salibandyliiga
14:00 Happee-NST
15:00 Classic-Papas
15:30 M-Team-Steelers JSB
17:45 Koovee-SB-Pro
18:30 PSS-SB Vantaa
18:30 Erä III-TPS

Miesten Divari
16:00 Blackbirds-SBS Wirmo
16:00 Blue Fox-Loviisan Tor SBTV
17:00 Steelers-SBS Masku
18:00 SB Welhot-SB Vaasa

Sunnuntai 1.3.

Miesten Salibandyliiga
17:00 SalBa-OLS SBTV
17:00 SPV-NST ISTV

Naisten Salibandyliiga
12:00 SB-Pro-Classic Yle TV2
15:00 SB Vantaa-Papas

Miesten Divari
15:00 PSS-LNM
16:00 SB Vaasa-Blackbirds
17:00 Loviisan Tor-SBS Masku
18:00 SB Welhot-Erä Akatemia

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Espoo
27/02/2015
Pääkaupunkiseudulla kolme ottelua samanaikaisesti, mielenkiintoista nähdä saadaanko yleisöä katsomoon.
Espoon derby vetää kyllä hallin täyteen mutta miten käy Pasilassa?
Erä osaa jo hyvin markkinoinnin eli veikkaan yli 700 yleisöä.
Mahdolisuus on yhteensä yli 2000 yleisömäärään.
Keke
27/02/2015
En haluaisi valittaa, mutta viime erän pelissä ilmoitettiin joku 730 katsojaa luvun ollessa oikeasti joku 400 suunnilleen.
Arto Kilponen
27/02/2015
En oikein muutenkaan käsitä tätä liigan aikataulutusta. Minä ymmärrän, että pelejä laitetaan useammalle päivälle, jotta väki menee katsomaan niitä pelejä tai että voidaan televisioida useampi peli, mutta sitten vedetään pohja koko hommalta pois, kun ne pelit pelataan päällekkäin samoilla talousalueilla tai vastaavasti TV:ssä (oli se sitten ISTV tai VeikkausTV tai Yle) näytetään vain päällekkäisiä pelejä.

Noin esimerkiksi, itse olisin pomminvarmasti mennyt katsomaan Oilersin A:n pelin Erää vastaan, jos se olisi aikataulutettu mihin tahansa muuhun aikaan kuin täsmälleen siihen edustuksen pelin päälle. Ottamatta kantaa siihen kumpi päätettiin ajallisesti ensin.
Puimurit
27/02/2015
Wirmo kannattajieen on puimurimarssilla kohti playoffeja.

Wirmo käy viikonloppuna puimuroimassa tuplapinnat laariin Sipoosta. Perjantai-illan huumassa katkaistaan ÅIF:n viimeinen oljenkorsi playoffeihin ja ennen lauantaisaunaa höyhennetään mustarastaita. Ääntä ei ainakaan tule puuttumaan kun Wirmon puimuri niittää vastustajia
Respect
27/02/2015
Runkosarjakierrokset pitäisi pelata aina samaan aikaan, mielellään saman viikonlopun aikana. Nyt joukkueiden pelimäärät taulukossa vaihtelee miten sattuu. Joukkueilla on myös selvästi erilaiset määrät tuplapeliviikonloppuja. Sarjaohjelma ei ole urheilullisesti tasapuolinen eikä myöskään yleisöystävällinen. Onneksi helppo asia korjattavaksi jo ensi kaudeksi.
Antti
27/02/2015
Onko näin että sijoituksen ratkaisee maaliero jos on samat pisteet?
Junnu#8
27/02/2015
OLS on todella lähellä pudotuspeli paikkaa. Maaliero 10 maalia parempi kuin Inkkareilla. Mielenkiintoista seurata miten käy.
Arto Kilponen
27/02/2015
Jossain tämä jo olikin, mutta tässä vielä:

40§ Joukkueiden järjestys sarjassa
Joukkueiden paremmuus runkosarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden
perusteella. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä.
Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
1) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
2) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
3) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
4) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit
keskinäisissä otteluissa)
5) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
6) arpa

Lähde: http://floorball.fi/files/8514/0869/4674/M-liiga_sarjamrykset_14-15.pdf

Eli Indiansin playoff-paikkaan tarvitaan SalBalta vähintään 10 maalin voitto, koska OLS on tehnyt 152 maalia ja Indians 151, joka siis tietysti tarkoittaa, että OLS:llä on joka tapauksessa etu tuossa kohdassa 2.
Jonsku
27/02/2015
Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla perustelut, miksi tuo peli on valittu Ylen lähetykseen. Eikö niihin harvoihin televisioitaviin peleihin olisi pitänyt lajin kannalta tehdä vähän toisenlainen valinta.
S7
28/02/2015
No ei naisten puolelta ole kyllä parempaa ottelua tarjolla! Ja ihan oikein, että halutaan näyttää niin miesten kuin naisten pelejä!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.