Miehet

Mihin katosivat Akseli Ahtiainen ja Hexi Arteva maajoukkueen taustoilta?

18.02.
2015
2 Kommenttia
4
Miehet
Kuvassa miesten maajoukkueen uusvanha joukkueenjohtaja Kimmo Nurminen (vas.) ja Salibandyliiton huippu-urheilupäällikkö Jari Oksanen.

Kuvassa miesten maajoukkueen uusvanha joukkueenjohtaja Kimmo Nurminen (vas.) ja Salibandyliiton huippu-urheilupäällikkö Jari Oksanen.

Miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimi julkistettiin keskiviikkona Helsingissä. Suuria yllätyksiä ei odotetusti koettu, mutta joukkueen taustoilla tapahtui kuitenkin merkittäviä muutoksia.

Päävalmentajana jatkaa Petri Kettunen. Avukseen hän saa tiimiinsä Jussi Jäntin ja Mika Ahosen. Edellisessä kaksivuotisprojektissa mukana ollut Akseli Ahtiainen ei ole enää maajoukkueen mukana.

– Ahtiainen ei ole mukana pitkälti omasta tahdostaan. Siviilikiireiden takia hän ei pysty sanomaan tarkasti omasta ajankäytöstään seuraavan vuoden ajalta. Edellisessä tiimissähän oli neljä valmentajaa, nyt on kolme. Valmennusta mahdollisesti vielä täydennetään, muttei ennen huhtikuun lopun EFT-turnausta. Aikaisintaan täydennys tapahtuu kesällä tai syksyllä, Salibandyliiton huippu-urheilupäällikkö Jari Oksanen selvensi Pääkallo.fi:lle.

Oksanen myönsi Pääkallo.fi:lle, että Salibandyliitto olisi halunnut Ahtiaisen jatkavan. Oksanen myös kertoi, että Ahtiainen saattaa vielä jossain vaiheessa projektia hypätä valmennustiimiin.

Maajoukkuevalmennuksen julkistus näytettiin suorana Yle Areenassa. Kuva: Jussi Ojala

Maajoukkuevalmennuksen julkistus näytettiin suorana Yle Areenassa.

Valmennusta isompi muutos tapahtui taustoilla. Maajoukkueiden GM:nä toiminut Hexi Arteva ei jatka tehtävässään.

– Hexi ilmoitti jo syksyllä ennen miesten MM-kisoja, että jää pois tehtävästä oman ajankäyttönsä takia. Hexillä on tunnetusti monta rautaa tulessa ja nykyään hän taitaakin enemmän vaikuttaa jalkapallopuolella, Oksanen kommentoi.

Jatkon osalta koko GM-virka on auki. Voi olla, ettei tehtävään tulee ollenkaan jatkajaa. Salibandyliiton uusi hallitus pohtii lähiaikoina maajoukkueorganisaatiota ja sen rakenteita.

Miesten maajoukkueen joukkueenjohtajaksi valittiin puolestaan tuttu nimi. Tuoreeltaan Salibandyliiton hallitukseenkin valittu Kimmo Nurminen palaa parin vuoden tauon jälkeen maajoukkuehommiin. Maajoukkuepelaajien arvostama Nurminen on vetänyt useamman MM-kisaprojektin joukkueenjohtajana.

– Viime projektissa ensimmäisen vuoden joukkueenjohtajana toimi Mika Heikkilä, joka joutui jäämään pois. Sitten minä huippu-urheilujohtajana hoidin hommaa vuoden, mutta koko ajan oli selvää, etten tule jatkamaan. Sitten Kimmo ilmoitti kiinnostuksensa tehtävään. Aina pitää toki päävalmentajan ja tiimin sopia yhteen. Ja kun kiinnostus oli molemminpuolista, niin ratkaisu oli loistava. Kyseessä on kokenut kaveri ja me tiesimme mitä saamme.

Miesten salibandyn seuraavat MM-kisat pelataan vuodenna 2016 Latviassa.

Juttua muokattu: Jari Oksasen sitaatissa kerrottiin, että Akseli Ahtiainen on vaihtanut työpaikkaa. Tämä tieto oli kuitenkin virheellinen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Lasse
18/02/2015
Muistakaa, että maajoukkueen valmennustiimissä toimiminen on ihan eri asia kuin seurajoukkueen valmentaminen. Seurajoukkueen valmentaja näkee pelaajansa päivittäin, seuraa heitä läheltä 300 päivää vuodessa, yrittää apulaisineen kehittää heidän fyysistä kuntoaan ja lajitekniikkaansa sekä opettaa porukan pelaamaan tietyn pelitavan mukaisesti.

Maajoukkueen valmentaja tapaa joukkueensa pelaajat kokonaisuutena kolme tai neljä kertaa vuodessa leireillä ja siltä pohjalta hänen pitää kolmessa tai neljässä turnauksessa saada porukasta irti paras mahdollinen.

Maajoukkuevalmentajan rooli on siis tyystin erilainen. Toki hän käy yksittäisissä peleissä katsomassa maajoukkuemiesten pelaamista. Näillä läjtökohdilla hänen pitää osata valita majuun juuri oikeat pelaajat juuri oikeisiin rooleihin ja laatia porukalle paras mahdollinen pelitapa.

Hyvä ja menestyvä seuravalmentaja ei välttämättä saa maajoukkueessa aikaan kuin sekaannusta. Toisaalta hyväkään majuvalmentaja ei välttämättä onnistu seurajoukkueessa, jossa pitää tehdä ihan toisia asioita.
Axi Herteva
18/02/2015
Hexi backkiin ja äkkiä, nauttii kuitenkin vankkumatonta ihailua pelaajien silmissä...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.