Liigat

NST nujersi rutiinilla M-Teamin – ”Tänään ei oikein sytytty peliin”

22.02.
2015
1 Kommentti
6
Liigat
Maalin kulmalla tuulettava Marianne Hannonen oli taas iskussa. Arkistokuva: Markku Taurama

Maalin kulmalla tuulettava Marianne Hannonen oli taas iskussa. Arkistokuva: Markku Taurama

NST jatkaa taistelua naisten Salibandyliigan runkosarjan voitosta. Sunnuntaina sinipaitojen jyrän alle jäi M-Team lukemin 8-4 (1-0,3-1,4-3).

Ottelun ratkaisu?
M-Team lähti karvaamaan rohkeasti ylhäältä ”naismerkillä”, mutta NST onnistui alun hapuilun jälkeen purkamaan tilanteita riittävästi. NST:n tehoketju Marianne Hannonen-Jaana Lirkki-Juuli Hakkarainen esitti kentällä sellaisia otteita, joihin M-Team ei pyristelystä huolimatta pystynyt vastaamaan. Sarjakärki NST:n voitto oli lopulta hyvin rutiinomainen suoritus runkosarjan kääntyessä kohti loppusuoraa. Runkosarjan voitto ratkeaa kahden viikon päästä viikonloppuna, kun NST kohtaa perättäisinä päivinä SB-Pron ja Classicin.

Ottelun hahmo?
Marraskuun lopussa paluun pelikentille tehnyt Hannonen (3+2), 1+3 tehoillut Lirkki ja maalipörssin viitonen Hakkarainen (2+0) olivat hyvässä iskussa, eikä M-Teamin nuori joukkue saanut heitä kuriin. 37 kertaa torjunut M-Team-maalivahti Arla Salo huhki hienosti veräjällään.

Ottelun puheenaihe:
M-Teamin päätös lähteä haastamaan NST:tä aktiivisella pelillä ylhäältä asti oli miellyttävä ratkaisu katsojan silmään. Monesti altavastaaja tyytyy kilpikonnapuolustukseen ja vastahyökkäysten kyttäämiseen, mutta Helsingissä halutaan selvästi kehittää nuoria pelaajia positiivisella lähestymistavalla aktiivisuuteen ja rohkeuteen kannustaen.

Kommentit:
– Tukkoinen ja hankala peli. Alkulämmittelyssä kävi jo mielessä, että tänään ei tule helppoa. Ei oikein sytytty tänään peliin, mutta en jaksa isossa kuvassa olla kovin huolissani. Tällainen esitys riitti tänään, unohdetaan se ja mennään kohti Jyväskylää ensi lauantaina, NST-valmentaja Lasse Kurronen tiivisti.
– Odottava peli. NST teki tarvittavat maalit ja se riitti heille. Meillä oli muutama runkopelaaja pois, emmekä pystyneet haastamaan aivan toivotulla tavalla. Tarkoitus oli pakottaa ylhäältä karvaamalla vastustaja heittämään pitkää palloa, mutta sitten kun se aukeaa, niin se aukeaa pahasti. Noin yleisesti olen kauden kulkuun melko tyytyväinen, meidän projektin tärkeimmät kaudet ovat vielä edessä, viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevan M-Teamin päävalmentaja Joni Kokkonen jutteli.

Tilastohuomiot:
NST: Marianne Hannonen 3+2, Jaana Lirkki 1+3, Juuli Hakkarainen 2+0, Elina Sinisalo 1+0, Ellinoora Huotari 1+0
M-Team: Kaisa Kantokorpi 2+0, Eeva-Maija Perho 1+0, Taru Nordman 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Liisa
23/02/2015
Yhdeksän voittoa putkeen. Ei paha.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.