Divarit

Pääsarjoissa haetaan asetelmia kevään pudotuspeleihin – tarkista alkuviikon ottelutarjonta tästä

09.02.
2015
7 Kommenttia
1
Divarit
Hirvi ja pingviini ottavat tänään mittaa toisistaan, kun TPS isännöi Happeeta Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Hirvi ja pingviini ottavat tänään mittaa toisistaan, kun TPS isännöi Happeeta Turussa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelataan maanantain ja keskiviikon aikana kaikkiaan neljä kamppailua. Alkuviikkoon mahtuu myös yksi Divarin mittelö.

Maanantain otteluissa TPS kaipailee lisäpisteitä välttääkseen playoutit. Se kohtaa kotikentällään sarjakärki Happeen, joten vastus ei ole helpoin mahdollinen. SalBa ja Koovee ovat olleet viime aikoina heikossa vireessä. Koovee tarvitsee voiton, jos se mielii vielä taistelemaan pudotuspelien kotiedusta.

Tiistaina pelataan pääkaupunkiseudun derby, kun Oilers isännöi SSV:tä. Kolmantena oleva SSV voisi voitolla nousta takaisin taistelemaan runkosarjan voitosta. Kaksi edellistä otteluaan voittaneella Oilersilla on vielä mahdollisuus kammeta itsensä neljän sakkiin, mutta sen saavuttaakseen joukkueen pitää voittaa kaikki loput ottelunsa.

Indians isännöi keskiviikkona Classicia. Indiansilla on vielä ainakin teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä se pelaa enemmän siitä, että välttäisi playoutit. Classic on tällä hetkellä sarjan neljäntenä. Voitolla joukkueella olisi vielä mahdollisuus mahduttaa itsensä runkosarjan kolmen parhaan joukkoon.

Keskiviikon Divarin kamppailussa Loviisan Tor isännöi M-Teamia. Sarjan toisena oleva M-Team on hyvässä vireessä eikä ole hävinnyt viimeiseen seitsemään otteluun. Neljäntenä oleva Tor on vahva eritoten kotikentällään. Kumpikaan tuskin saa tästä ottelusta kahta pistettä järin helpolla.

Alkuviikon ottelut:

Maanantai 9.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 SalBa-Koovee
18:30 TPS-Happee ISTV

Tiistai 10.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Oilers-SSV

Keskiviikko 11.2.

Miesten Salibandyliiga
18:30 Indians-Classic

Miesten Divari
18:30 Loviisan Tor-M-Team

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
tps fani
09/02/2015
Kuulin huhun, että tepsin paras pistemies Sami olisi loukkaantunut eikä pelaa. Kertokaa,jos on tietoa, pitääkö paikkansa? Tieto olis tärkeä kaikille veikkajille.
Mielenkiintoinen tilasto
09/02/2015
"SalBa ja Koovee ovat olleet viime aikoina heikossa vireessä."
Tähän kommenttia että SalBan 5 viimeistä kotipeliä, niin SalBa hävinnyt vain kerran (SalBa - SSV 3-10).
5 viimeisestä kotipeliä ja SalBa napsinut 7 pistettä (10 maksimi). Täydet pisteet NST, SPV ja Josba sekä tasuri Nokian kanssa.
Joten voi odottaa hyvää peliä SalBalta tänään Kooveeta vastaan.
Tai sitten ei.....
deerus
09/02/2015
salballa valtavasti loukkeja ja muita poissaoloja ja fokus käytännössä jo playouteissa. että siitä vinkkiä.
Säbänderus
09/02/2015
Onko tuo hirvi ihan ok ?
On hirvi-poloinen vaan niin kolhitun, ruipelon ja nälkiintyneen näköinen.
Arto Kilponen
10/02/2015
Pientä ennakkoa Oilers-SSV-peliin:

Niin tärkeä kuin ottelu Oilersille onkin teoreettisten kotietuhaaveiden ylläpitämisessä, niin SSV:lle tämä on vielä huomattavasti tärkeämpi ottelu. Heillä on edelleen runkosarjan voitto omissa käsissään, sillä vaikka kaksi peliä enemmän pelannut Happee onkin kuusi pistettä edellä, niin SSV ja Happee kohtaavat 21.2. Pasilassa.

Happeesta puheenollen, eilen varmistui sitten se, että Oilers ei voita runkosarjaa, täysin huolimatta loppujen pelien tuloksista.

SSV:llä on kuusi peliä jäljellä ja nämä voidaan jakaa aika suoraan kahtia etukäteisennakoissa: Vaikeat ensimmäiset neljä ja helpot viimeiset kaksi. Oilers-pelin jälkeen vastaan asettuu paikallispelissä Erä, joka on voittanut viimeiset neljä peliään (päästäen korkeintaan neljä maalia näistä missään), Classic Tampereella, josta Oilers saa jo aika selkeän vastauksen kysymykseen kotiedustaan, tuo Happee-peli ja sitten viimeiset kaksi ovat TPS Turussa ja Josba Pasilassa. TPS ja Josba ovat keränneet yhteensä viisi pistettä SSV:tä vähemmän ja se kertookin kaiken oleellisen joukkueiden erosta.

Viime aikoina SSV on kompastellut suhteellisen pahasti, Koovee ja Nokia takoivat yhteensä 17 kaappia SSV:n verkkoon ja sitä suuremmalla syyllä SSV:n on käännettävä kurssi _nyt_ ja mikäs sen makeampi paikka kuin Tapiola? SSV on myös yksi kolmesta liigan joukkueesta, jotka ovat keränneet enemmän pisteitä per peli vieraista kuin kotoaan.

Pistepörssissä SSV:llä on neljä 30+ pisteen tekijää, eli Järvinen, Kailiala, Helenius ja Laasonen, joista tosin vain Järvisellä on 35 pistettä koossa. Lisäksi Järvinen, Laasonen ja Kailiala ovat iskeneet 20+ maalia SSV:lle. Vastaavasti Oilersilla on suhteellisen selkeät kolme kärkimiestä pisteissä, Pajukoski 43, Pfitzner 36 ja Talvitie 28. Neljäntenä oleva Hänninen onkin sitten kymmenen pistettä Talvitien perässä. Maaleissa Pajukosken 28 ja Pfitznerin 24 sijoittavat heidät komeasti liigan Top8-joukkoon. Eli karkeasti numeroiden pohjalta ottaen, Oilersin hyökkääjistön kärki on terävämpi, mutta SSV:n leveämpi.

Nostettakoon Oilersin hyökkäyksen puolelta esille myös puolustaja Jesperi Lindfors, joka on viimeisessä kolmessa pelissä innostunut oikein tosissaan ja tuplannut kauden pistemääränsä viidestä kymmeneen.

Maalivahtien puolella SSV:llä näyttää yllättävän heikolta. Santtu Strandberg on päästettyjen maalien keskiarvoissa (4,68) kymmenes sekä samoin torjuntaprosenteissa (79,73) vasta sijalla kymmenen (kun lasketaan vähintään kolme peliä pelanneista). Vastaavasti Oilersin Joonas Kaltiainen on päästettyjen maalien keskiarvoissa toisena (4,08) ja torjuntaprosenteissa viidentenä (81,27).

Oilers on edelleen 22 kierroksen jälkeen tilanteessa, jossa joukkue ei ole kertaakaan voittanut tai hävinnyt kolmea ottelua putkeen. Tänään voitolla tulisi sitten ensimmäinen kolmen ottelun voittoputki. Kaksi edellistä peliä - tai sanotaanko, viisi edellistä erää - olivat Oilersilta jo hyvä merkki tulevasta. Koovee ja OLS ovat joukkueita, joiden kanssa Oilers on sarjataulukossa lähes tasoissa ja iskemällä ensin seurahistorian maaliennätys Oulussa ja heti perään kautta aikojen ensimmäinen runkosarjan vierasjatkoaikavoitto Tampereella kertoo aika paljon siitä, että nyt on laitettu silmään isompi vaihde. Toki, kuten todettua, se lienee liian myöhään runkosarjassa, mutta lentävä lähtö playoffeihin näyttäisi juuri nyt hyvältä. Ja playoffeistahan se tulos lasketaan, ei ketään loppujen lopuksi kiinnosta olitko runkosarjan 4. vai 8.

Oilersilla on mielenkiintoiset neljä peliä jäljellä, SalBa ja NST vieraissa ovat hyvä paikka näyttää, että ailahtelevaisuus on nyt takana ja vieraista voidaan hakea pari varmaa voittoa. Viimeisessä pelissä vastaantulijaksi asettuva Indians on herännyt viime aikoina ja on ihan mahdollista, että Indiansin playoff-paikka ratkeaa juuri siinä pelissä. Indiansilla on viisi peliä jäljellä ja suosittelisin seuraamaan myös noita pelejä tarkasti. Neljä näistä nimittäin ratkoo suoraan myös Oilersin lopullista runkosarjasijoitusta ja 25.2. onkin sitten heidän kenraaliharjoitus Oilers-peliä ajatellen. Mikäli Indians sattuisi voittamaan nämä neljä seuraavaa peliään (Classic, OLS ja SalBa kotona, Koovee vieraissa), Oilersilla olisi runkosarjan vitossija aika hyvin omissa käsissään.

Pidän ehdottomasti Oilersin kannalta tässä ottelussa oleellisimpana näyttöä siitä, että nyt on alettu hakemaan tulosta ja SSV:n kaataminen toistamiseen tällä kaudella olisi komea myrskyvaroitus muille.

Esport Oilers ja SSV ovat kohdanneet neljästi, näistä kolmesti Pasilassa. Ainoan Tapiolan pelin - Esport Oilersin historian ensimmäisen runkosarjapelin - SSV voitti 4-8. Voitot ovat tasan 2-2 ja maalit Oilersille 22-21. SSV on itseasiassa ainoa liigassa kohdattu joukkue, jota Esport Oilers ei ole koskaan voittanut Tapiolassa. Tähän haetaan siis muutosta tänään.

Jääräpäisesti väitän, että tästäkin tulee tiukka peli. Pariin edelliseen kotipeliin ennustin näin ja tulos oli 7 ja 9 maalin eroilla päättyneet pelit. Joten ennustan, että todella tiukka peli tulossa, jonka Oilers voittaa 9-2.

Yksi mielenkiintoinen pointti on myös se, että niin paljon kuin otteluita tällä kaudella videoidaankin, niin tämä peli ei niiden joukkoon ole jostain syystä mahtunut.
Espoo
10/02/2015
Arto Kilposelle kiitos!
Juuri tälläistä ennakointia voisi olla enemmänkin näillä sivuilla.
Salibandyssä tehdään vähämmän ennakkojuttuja Faneille kuin muissa lajeissa.
Arto Kilponen
10/02/2015
Kiitos palautteesta!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.