Liigat

Pelitapaansa uusinut SalBa murskasi NST:n – ”Kyllä minusta voi vielä autokauppias tulla”

01.02.
2015
9 Kommenttia
11
Liigat
Niko Kaerla, Janne Hyvönen ja Jani Lehtoniemi kirjasivat yhteensä 10 tehopistettä. Kuva: Elmeri Elo

Niko Kaerla, Janne Hyvönen ja Jani Lehtoniemi kirjasivat yhteensä 10 tehopistettä. Kuva: Elmeri Elo

Salibandyliigan jumbopaikalle jämähtänyt SalBa sai piristysruiskeen helmikuun alkuun, kun se polki vauhdikkaassa kamppailussa NST:n matonrakoon kotihallissaan peräti 9-1 (2-1,2-0,5-0). Pudotuspelipaikasta vielä haaveilevalle lappeenrantalaisjoukkueelle tappio oli kova kolaus.

Ottelun ratkaisu?
SalBa hyppäsi heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien kuskin paikalle, ja se jätti NST:n jälkeensä kaikilla osa-alueilla. Paineettomasti pelannut raumalaisryhmä oli muokannut pelityyliään aiemmin nähtyä aktiivisemmaksi, ja se teki NST:n pelinrakentelusta alusta alkaen vaikeaa. SalBa sai tärkeille pelaajilleen onnistumisia, ja se voi poikia positiivisia asioita tuleviinkin peleihin. NST:n esitys oli rimanalitus, jota joukkue vielä korosti ottamalla päätöserässä tyhmiä turhautumisjäähyjä.

Ottelun hahmo?
Koirapaidoilla oli sunnuntaina useita onnistujia. Pörssikärki Janne Hyvönen teki kentällä mitä tahtoi, ja joukkueen tärkein pelaaja kirjasi murskajaisissa tehopisteet 1+5. Nuori laitahyökkääjä Jani Lehtoniemi iski hattutempun, ja ykkösketjun kolmas lenkki Joni Peltola kirjasi 2+1. Ykkösviisikon pallovarma puolustaja Joni Rokosa oli puolestaan dominoiva hahmo takalinjoilla. NST:n joukkueesta ei kannata mainita muita kuin maalivahti Jarkko Monthan, jota surkeasta esityksestä on aivan turha syyttää.

Ottelun puheenaihe?
Pudotuspelipaikasta taisteleva NST oli sunnuntaina aneeminen lauma lampaita, joka ei päässyt missään vaiheessa ottelua lähellekään omaa tasoa. SalBan esitys oli varmasti yksi kauden parhaista, ja se onnistui pelaamaan todella napakan ja tasapainoisen 60-minuuttisen. Lappeenrantalaiset turhautuivat omaan saamattomuuteensa ja ottelun tuomaripariin Miikka Lähdesmäki-Kimmo Virtanen, jonka linja Rauman Kauppiksen ahtaassa salissa oli melko salliva.

Kommentit:
– Kyllä tällainen voitto antaa lisää virtaa. Voitimme paljon kaksinkamppailuita, ja oli mukavaa saada onnistumisia, SalBan 18-vuotias hattutemppuilija Jani Lehtoniemi tuumi.
– Torstain TPS-pelin jälkeen vaihdoimme täysin pelitapaamme, ja hioimme sitä eilen treeneissä. Kyllä minusta voi vielä autokauppias tulla, jos jätkät ostivat tuon jutun nyt heti noin hyvin. Olen ylpeä joukkueesta, sillä heillä on ollut koettelemuksia. Playouteja kohti mennään, mutta meillä ne on nimetty playoffeiksi, hyväntuulinen SalBa-käskijä Juha Mäkilä hauskuutti.
– Yritin miettiä jotain, mutta positiivista sanottavaa ei ole. Kaveri liikkui ja halusi voittaa kaksinkamppailut. Kun jäimme jälkeen, rangaistuksiakin tuli meille herkemmin. Lopun tyhmistä jäähyistä kyllä tulen keskustelemaan joukkueen kanssa, tuollainen turhautuminen ei kuulu tähän hommaan, NST:n päävalmentaja Petri Heino totesi.
– Alusta asti näki, mitä tuleman pitää. Menimme sukkasillaan kaksinkamppailuihin, ja nyt meidän täytyy oikeasti ryhtyä tsemppaamaan ja taistelemaan pisteistä ensi viikon tärkeissä kotipeleissä. Tänään ei kapteeni eikä valmennusjohto saanut joukkuetta hereille, ja pudotuspelit voi tällaisilla esityksillä tyystin unohtaa, pettynyt NST-kapteeni Tuomas Arponen puhisi.

Tilastohuomiot:
SalBa: Janne Hyvönen 1+5, Jani Lehtoniemi 3+0, Joni Peltola 2+1, Arttu Kukko 1+1, Kari Rimpelä 1+0, Niko Kaerla 1+0
NST: Tuomas Arponen 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Boja
02/02/2015
Hieno rapsa kyllä NST:llä pelistä. Sivullinen avautumista tuomareista ja hallin turva-alueista, loppuun sitten maininta "ei kuitenkaan mitään pois SalBalta"... tais ottaa tappio vähän koville :D
Outoa
02/02/2015
Rauman salia pienenpiä löytyy myös parista paikasta. Ei niistä ole itketty. Tappio tosiaan ottaa koville. Pasilan hallin pääädyssä joku hetki sitten tv pelissä lensi kaveri verhon takana seinä/kiinikkeeseen. Ei se NST haitta vai?
Sumopainija Sipari
02/02/2015
NST n:ro 4 Sipari kuuluuko Salibandyliigaan? Vai sumopainiin? Vois miettiä miksi ei pärjää :)
Tehtaankatu
02/02/2015
Missä viipyy maalikooste ottelusta? Kyllä tänä päivänä pitäisi koosteet saada eetteriin samana iltana.
Make
02/02/2015
Ei kai kukaan TOSISSAAN ole veikannut NST:tä playoffeihin? Pelihän on ollut syksystä lähtien sitä, että joukkue yrittää vaan pystyä mahdollisimman kaukana neljästä viimeisestä, että ei joudu putoamiskarsintaan. Se on realismia kun kesän aikana lopetti niin moni runkopelaaja. Nyt sitten se putoamiskarsinta kuitenkin on aika lähellä.

Mikko Sipari on hiukan ylipainoinen, mutta onhan näitä muutamassa muussakin joukkueessa. Siparihan oikeesti on NST:n junnuvalmentaja ja kakkosdivarin harrastelija, joka joutui liigarinkiin syyskuussa kun puolustajat alkoivat loppua. Neljä maalisyöttöä tilastoissa on tätä taustaa vasten ihan hyvä.
Jarkko
02/02/2015
Jotain kertoo kyllä tuom Mäkilän ammattitaidosta nuo pelitapa kommentit. Uusi pelitapa toimi heti hienosti. Valot nyt päälle ja anna tilaa tekijöille.
S7
03/02/2015
Kattelin kanssa Siparia yhessä matsissa, ei ihan liigakelpoinen olemus. Mutta jos Maken kommentti pitää paikkaansa, niin sitten täytyy jätkälle jo antaa pisteitä--> tossa valossa pärjää ihan okei!
Justus
04/02/2015
NST peluuttaa Siparia vain sen takia, että saa kokoonpanoon edes viisi pakkia, neljällä koko pelin hoitaminen on hankalaa. Voutilaisen ja Pynnösen lopettaminen sekä loukkaantumiset kauden aikana toi hankalan tilanteen, eikä heikkotasoisesta A-junnuporukasta ole apua. Voutilainen tuli joulukuussa takaisin, mutta ei suostunut esimerkiksi lähtemään Raumalle pelaamaan, liian pitkä matka perheelliselle. Tällasta tämä amatööriurheilu on.
Harakiri
08/02/2015
Siparillahan on oikeasti japanilaisia sukujuuria. Hän on viettänyt lapsuutensa ensimmäiset vuodet japanissa sumopaini-opistossa. Suuri yleisö on myös varmasti bongannut Siparin kuuluisassa Michelin-mainoksessa esittämässä Michelin-ukkoa. Nst-valmennus bongasi miehen painisalilta Lappeenrannan urheilutalolta. NST sai miehestä kaivattua kokoa ja näköä puolustukseensa Risto Töllikön rinnalle. Loppuun vielä paljastus nimimerkeille sumopainija Sipari ja Make: Sipari on osallistumassa seuraavaan Suomen Suurin Pudottaja tuotantokauteen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.