Ruotsin mestaruutta tavoitteleva Tero Tiitu Ylelle: ”Jalka liikkuu ja ehdin tilanteisiin”

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Yle paukautti sunnuntaina verkkosivuilleen ison juttupaketin Suomen maajoukkuepelaaja Tero Tiitusta. Tiitu tavoittelee Ruotsin Superliigan mestaruutta Falunin riveissä.

Tiitu jutteli Ylelle muun muassa nykykunnostaan, uransa jatkosta, Mika Kohosesta sekä MM-hiihdoista, joita sivakoidaan parhaillaan juuri Falunissa. Tiitu myös kertoi Falunin salibandyjoukkueen joutuneen evakkoon hiihtojen takia.

– Meillä oli lauantaina AIK:ta vastaan kotipeli ja sen jälkeen oma pukukoppi piti tyhjentää ihan täysin. Minullakin oli kahden ison urheilukassin verran kamaa, Tiitu kommentoi.

Falun harjoittelee lähipäivät jumppasaleissa ja pienemmissä puitteissa.

– Tämä on ehdottomasti ollut nostalgista, ikään kuin paluuta perusasioiden äärelle. Meillä oli maanantaina vähän vanhemmassa liikuntahallissa harjoitukset ja ne alkoivat vasta puoli kahdeksalta illalla. Treenikassi olalla sinne painettiin. Olemme liiankin hemmoteltuja, sillä pääsemme tällaiseen halliin ja puitteisiin. Kopissa kaikki on valmiina, ei tarvitse olla kuin kalsarit mukana, Tiitu tarinoi.

Uransa jatkosta useista polvivaivoista kärsinyt Tiitu ei osaa sanoa vielä. Sopimus Falunin kanssa päättyy tähän kauteen. Tällä hetkellä Tiitu on kuitenkin kunnossa – juuri sopivasti pudotuspelejä silmällä pitäen.

– Nyt rupeaa olemaan sellainen fiilis, että jalka liikkuu ja ehdin tilanteisiin. Nythän kauden tärkeimmät pelit ovat vasta alkamassa, Tiitu sanoo.

Ylen Tiitu-paketti kokonaisuudessaan:
Tiitu: Tässä kohtaa mennään vuosi kerrallaan
Maailmanmestari selätti polvivaivat – ”Tärkeimmät pelit ovat vasta alkamassa”
Maailman ykkösjoukkue joutui jumppasaliin hiihdon MM-kisojen tieltä – ”Pukukoppi piti tyhjentää täysin”
Tiitu testasi Mördarbackenin – ”En tiedä, olenko ollut koskaan hiihtokisoissa”