Ulkomaat

Ruotsissa vedonlyöntikohu: pelaajaa epäillään omien otteluiden pelaamisesta

14.02.
2015
2 Kommenttia
5
Ulkomaat
Kuva: Per Wiklund

Kuva: Per Wiklund

Ruotsin toiseksi korkeimmalla miesten sarjatasolla pelaavan salibandypelaajan epäillään lyöneen vetoa oman joukkueensa otteluista viime tammikuun aikana. Hänet on toistaiseksi asetettu pelikieltoon kaikista Ruotsin salibandyliiton alaisista sarjoista tapauksen tutkinnan ajaksi.

Epäilyksien perusteella 1. divisioonaseuran pelaajan arvioidaan sortuneen vedonlyöntivilppiin useaan otteeseen.

Ruotsin salibandyliiton pääsihteerin Göran Harneskin mukaan tieto epäilystä ilmeni Ruotsin vedonlyöntiyhtiö Svenska Spelin kautta.

– Svenska Spel on ilmoittanut minulle tapauksesta. Tein päätösen rangaistuksesta nähtyäni todisteet häntä vastaan. Sekä pelaajalle että hänen edustamalleen seuralleen on ilmoitettu tilanteesta. Salibandyliitto ja Svenska Spel ottavat tämän asian äärimmäisen vakavasti, Harnesk kertoi perjantaina Ruotsin salibandyliiton tiedotteessa.

Ruotsissa miesten 1. divisioona eli Allsvenskan on jaettu kahteen 12 joukkueen lohkoon.

Uutinen Ruotsin Salibandyliiton sivuilla

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Pjotr
14/02/2015
Jos se on pelannu vaan oman jengin voittoa, niin en ymmärrä missä ongelma. Muuten kyllä.

Jutussa vaan ei ainakaan suoraan sanota että olisi pelannu omaa jengiä vastaan, joten oletan ettei sellaista ole tapahtunut.
Pjotrille
15/02/2015
Ongelma on kilpailusääntöjen rikkomisessa. Oman jengin otteluiden pelaaminen on pääsarjatasoilla kiellettyä.

Ja jos voittojen pelaaminen olisi sallittua, niin jengihän voisi esim. alkukauteen hävitä pari peliä tahallaan jotta saisi kertoimet kohdalleen ja alkaa sitten pelaamaan kunnolla ja alkaa lyömään vetoa omien voittojensa puolesta.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.