Divarit

Salibandyn liigaerotuomareilta historiallinen satsaus – 30 000 euroa kommunikaatiojärjestelmiin

03.02.
2015
12 Kommenttia
23
Divarit
Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Salibandyn Liigaerotuomarit (SALET ry) on hankkinut salibandyn miesten pääsarjoissa käytettäväksi 30 kappaletta erotuomariston kommunikaatiojärjestelmiä.

Liigaerotuomarien tiedotteen mukaan kyseessä on lajin historian merkittävin yksittäinen taloudellinen panostus salibandyerotuomaritoiminnan kehittämiseen. Kokonaisuudessaan satsaus on noin 30 000 euroa.

Hankinta on tarkoitus rahoittaa erotuomarien omalla sitoutumisella sekä osin Salibandyliigan ja Salibandyliiton sekä yhteistyökumppaneiden avustuksella.

– Joukkuepallopelien erotuomaritoiminnassa on saavutettu lähivuosina merkittävää parannusta erotuomareiden yhteistyössä käyttämällä otteluiden aikana avointa radioyhteyttä erotuomariston jäsenten välillä. Avoin keskusteluyhteys mahdollistaa nopeutuneessa pelissä ja kriittisissä tilanteissa aiempaa paremman tuomariston keskinäisen vastuunjaon ja ratkaisujen tekemisen useamman henkilön havaintojen perusteella. Järjestelmä on laajasti käytössä esimerkiksi jalkapallossa. Laitteiston odotetaan omalta osaltaan helpottavan erotuomariston perustehtävää pelin palvelemisessa ja nopeuttavan myös ottelutapahtumaa kokonaisuudessaan, tiedotteessa perusteellaan hankintaa.

Liigaerotuomarien puheenjohtaja Andrew Lewisin mukaan tulevien kausien maltilliset palkkioratkaisut omalta osaltaan mahdollistivat Salibandyliiton tuen laitehankinnalle.

– Laitteiden tehokas käyttö vaatii harjaantumista ja ennen kaikkea jatkuvaa käyttöä satunnaisten kokeilujen sijaan, jonka vuoksi onkin hienoa että hankinta saatiin toteutettua näin laajana, kommentoi liigaerotuomari Mikko Alakare, jolle laitteiden käyttö tuttua jalkapallokentiltä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jees
03/02/2015
"Kokonaisuudessaan satsaus on noin 30 000 euroa." Eli siis vaikkapa jonkun d-poikien kausibudjetti. Jonka pelaajien vanhemmat maksavat joka kausi omistaan... Nämä kaverit siis kustantavat osan palkkioistaan, jotka saavat korvaukseksi harrastuksestaan. Harrastelajissa, jossa 97% harrastajista kustantavat kaiken itse. Eli siis myös nämä laitehankinnat. Hyvä että tuomareita on, sillä ilmankaan ei pelejä pelattaisi. "Liigaerotuomarien puheenjohtaja Andrew Lewisin mukaan tulevien kausien maltilliset palkkioratkaisut omalta osaltaan mahdollistivat Salibandyliiton tuen laitehankinnalle." Muutama kausi taaksepäin nämä palkkiot vedettiin todella reippaasti ylöspäin eli turha jeesustella tulevien vuosien maltillisista palkkioratkaisuista... Edelleen pelaajien peli. Piste.
Jees
03/02/2015
Ja mielenkiintoista nähdä miten toteutuu, koska kaikki liigatuomarit eivät suostu itse laitteista maksamaan... Varma tieto.
Timppa
03/02/2015
Ei mitään hyvillä vahvuuksilla olevia silmä- ja hermokontrollilaitteita olis hankintalistalla?
turhaa valitusta
03/02/2015
Jos tämä parantaa erotuomarien kommunikontia ja sitä myöten tuomaroinnin laatua ja edistää oikeita ratkaisuja niin miksi siitä täällä valitetaan??
Tosta...
03/02/2015
...nimimerkki Jees:in ekasta vuodatuksesta ei saa kyllä mitään tolkkua. Miten jonkun d-junnujoukkueen budjetti tähän liittyy ja et kai tosissasi luule, että joku harrastaa liigaerotuomarointia hauskana hobbynä?
Katsoja
03/02/2015
JEES, miten itse olisit rahoittanut laitteiden hankinnan? Nyt kustannuksista vastaavat liigaerotuomarit yhteisesti yhdistyksensä kautta. Luulisi kelpaavan kaikille, varsinkin kun joukkueille ei synny lisäkulua tämän johdosta. MIelestäni hieno ele liigatuomareilta.
Tuomarimestaaja
03/02/2015
Hyvä ja tarpeellinen lisä, itku ja hammastenkiristely on nykyaikaa, sekä tekniset apuvälineet. Odotan että videot saapuu tuomarien avuksi ja saadaan entistä parempia tuomioita. Helppo huudella aina jälkikäteen miten huonosti 2 henkilöä näkee tilanteita, mutta mitä paremmin näitä laitteita saadaan hyödynnettyä toteutuu oikeudenmukaisuus kentällä.
Ja EI, nämä eivät vie pelistä mitään pois, jos halutaan että laji siirtyy kohti huippu-urheilua on tämä yksi asia mikä sitä edistää.
Pelaajien ja taustojen tulee kehittyä siinä missä tuomareidenkin, tälle uudistukselle ISO peukku!
sähkösilmä
03/02/2015
Hyvä uudistus. Parantaa tasoa vaikeasti tuomaroitavassa lajissa.

Seuraavaksi sitten kaikille liigaseuroille velvollisuus laittaa kamerat kuvaamaan kaikki ottelutapahtumat alusta loppuun. Osallistuville joukkueille oikeus pyytää tuomion/tilanteen videotarkistusta (esim. kaksi kertaa ottelun aikana). Jos seuralla ei ole varaa pariin kameraan, niin sitten pitää kyllä luopua sarjapaikasta liigatasolla.
puusilma
03/02/2015
Kiitos erotuomariyhdistykselle.
Osoittaa, että tämä on meidän peli, meidän kaikkien, pelaajien, tuomareiden sekä katsojien.
KUVAAJA
03/02/2015
Ensinäkin iso peukku tälle satsaukselle. Ja sitten SÄHKÖSILMÄLLE tiedoksi, että jo muutaman vuoden on sekä miesten että naisten liigassa ja miesten divarissa pitänyt ottelut kuvata kokonaisuudessaan. Video tarkastuksille ei kuitenkaan ole mielestäni tarvetta ottelun aikana. Jottei ottelutapahtumat venyisi liikaa. Kuitenkin näistä kuvauksista voidaan tarkistaa onko ottelussa tapahtunut ylilyöntejä. Enkä nytten tarkoittanut erotuomari työskentelyssä vaan pelaaja puolella. Vaikka on sitäkin tapahtunut, että erotuomarit ovat pyytäneet kopion ottelu tapahtumasta opetustarkoituksiin.
S7
04/02/2015
"Edelleen pelaajien peli."

Ja tasosta riippumatta yli puolet pelaajista hakee syytä tuomareista, eikä siitä että omat taidot eivät vaan riitä;-)
Pena
10/02/2015
JEES: Kuinka paljon liigapelaajat maksavat omasta harrastuksestaan?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.