Liigat

SSV:lle helpot pisteet Turusta, säkenöivä Järvi sai 700 täyteen – ”Helpolla päästiin tänään”

23.02.
2015
5 Kommenttia
5
Liigat
Juho Järvisen laukaus upposi maaliin ajassa 59:39 ja syöttäjä Mikael Järvi seuraa taustalla uransa seitsemättäsadatta tehopistettä. Kuva: Anssi Koskinen

Juho Järvisen laukaus uppoaa maaliin ajassa 59:39, syöttäjä Mikael Järvi seuraa taustalla uransa seitsemännensadannen tehopisteen syntymistä. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin maanantai-iltana kaksi ottelua. Turussa kotijoukkue TPS sai vieraakseen SSV:n, joka vei lopulta pisteet mukanaan helpohkosti lukemin 2-7 (1-3, 0-0, 1-4). Voitollaan viikinkiryhmä varmisti neljännen sijan sekä kotiedun puolivälieriin ja säilytti vielä matemaattiset mahdollisuudet kolmanteen sijaan. Illan pääuutinen oli kuitenkin Mikael Järven 700. tehopiste miesten Salibandyliigassa.

Ottelun ratkaisu?
Vierasjoukkue karkasi ensimmäisen erän aikana kahden maalin johtoon, eikä vastahyökkäyksiin pelinsä perustanut TPS pystynyt enää tämän jälkeen tosissaan taistelemaan pisteistä. Turkulaisryhmällä oli erityisesti toisessa erässä aihiot kiriä eroa kiinni, mutta SSV-maalivahti Kristian Krogius pelasi maalissaan kelpo ottelun ja piti joukkueensa johtoasemassa.

Kolmannessa erässä SSV kaunisteli lukemia ja otti lopulta selkeän voiton.

Ottelun hahmo?
Pudotuspelit ovat alkamassa ja Mikael Järvi lähestyy kuntohuippuaan. Läpi ottelun vakuuttavasti esiintynyt SSV-kapteeni kruunasi illan syöttöpisteellä Juho Järvisen 2-7-maaliin ja elävän legendan salibandyliigauran seitsemässadas tehopiste oli syntynyt. Aivan ottelun lopussa yhteentörmäyksessä loukkaantunut Kristian Krogius pelasi hyvän ottelun maalissaan ja sai tilastoihin 17 torjuntaa. Lisäksi 1998-syntynyt Aki Mäkinen kellotti ensimmäiset minuuttinsa miesten Salibandyliigassa ja osoitti valmennukselle olevansa luottamuksen arvoinen.

Ottelun puheenaihe?
Vaisuhko ottelu jäänee nopeasti unholaan lähestyvien pudotuspelien kynnyksellä, mutta Mikael Järven tilastosaavutus nostaa häntä entisestään historian suurten suomalaisten salibandypelaajien joukossa. Järvi ei ole urallaan kerännyt palstamillimetrejä aivan esimerkiksi Mika Kohosen ja Janne Tähkän tavoin, mutta kun lajin Hall of Fame joskus perustetaan, tulisi SSV-kapteeni kutsua mukaan ensimmäisten joukossa. Turkulaisraati ei tänään käsittämättömästi palkinnut kolmen tehopisteen illan Järveä ainoallakaan veikkaustähdellä.

Kommentit:
– Tänään seisottiin suu auki omalla alueella pallon kanssa. Luulin, että eilisiä lajiharjoituksia huonompaa suoritusta ei voisi enää tehdä, mutta kyllä tänään vedettiin ihan pohjille. En uskaltaisi huomenna kakkosdivarijoukkuetta vastaan lähteä tällä peliesityksellä. Aika helvetisti pitää kahden päivän aikana tapahtua ennen torstain ottelua Classicia vastaan, TPS:n päävalmentaja Aki Vilander sadatteli.
– Pelistä jäi vahvasti mieleen juniorikaartin hyvä suoritus. Erityisesti Juselius, Mäkinen ja Krogius tulivat tänään hyvin mukaan, SSV-valmentaja Markus Huhtimo kiitteli.
– Heikko suoritus. Pallokontrolli oli tänään hyvä, mutta ei päästy tarpeeksi paikoille. Ei SSV:n tasoista joukkuetta vastaan pelata kahdella maalilla voitosta, TPS-hyökkääjä Henri Alho totesi vähäsanaisena.
– Helpolla päästiin tänään – voittoon ei vaadittu ihmetemppuja. Kotijoukkue oli tänään harmillisen vaisu ja oli hauska saada kahden ottelun tappioputki poikki, SSV:n Miko Kailiala summasi.

Tilastohuomiot:
TPS: Ville Hirvisuo 1+0, Miikka Läntinen 1+0. Tommi Kekkonen 20 torjuntaa.
SSV: Mikael Järvi 0+3, Juho Järvinen 2+0, Niclas Meyer 2+0, Miko Kailiala 0+2. Kristian Krogius 17 torjuntaa.

Miesten Salibandyliigan illan toinen ottelu:
OLS-Nokian KrP 6-3

Linkit:
Ottelun tilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Twiitit:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Ryynäri
24/02/2015
SSV:n Mikke Järvelle syvä kumarrus huikean rajapyykin saavuttamisesta.

TPS:n tilanne on jo suurta huolestumista aiheuttava. Playoutit ovat edessä ja vastaan tullee mitä ilmeisimmin Josba, joka on ollut hienoisessa nousukunnossa Ruokosen tultua penkin taakse. Hanakamman hyökkäyspelin johdosta Josba vie tämän ottelusarjan voiton

TPS:n maalinteko-ongelmat ovat syvällä joukkueessa juontaen alkuunsa jo viime kaudelta. Viime aikaisten peliesitysten valossa tasonmittaus divarin kärkijoukkueiden kanssa tulisi päättymään Aurajoen rantain ylpeyden tappioksi. Ei ole ihan tuulesta temmattu ajatus, että ensi kaudella Turussa on kaksi divarijoukkuetta, TPS ja FBC. Positiivista siinä olisi, että TPS:n fanikatsomo pääsisi levittämään ilosanomaansa uusille paikkakunnille.

Onko TPS: n päävalmentajassa riittävästi karismaa nostamaan joukkueen suoritustasoa liigapaikan varmistamiseksi? Aika näyttää, mutta ennuste ei ole kovin hyvä.
Tieto
24/02/2015
Vilanderille sanoisin, että koko kauden olette seisoneet pallon kanssa suu auki omalla alueella. 4 Tepsin matsia nähneenä voin sanoa ettei pelejä voiteta kääntymällä takaisin, kun paikka vastapalloon tulee. 90 luvulla tehtiin niin, ansiokkaasti.
Klaus
24/02/2015
Nämä veikkauspörssipisteitä jakavat raadit ovat usein ihan pelleilyä. Nytkin Mikke jäi ilman yhtään pistettä. Jääkiekon tai jalkapallon vastaavassa tilanteessa olisi satavarmasti tullut kolme pistettä ja huikeat suosionosoitukset.

Miksi liitto ja liiga ylläpitää tällaista pelleilyä? Joko aina selkeä asiantuntijaraati tai sitten ei mitään. Kokonaisuuden epäonnistumiseen liittyy se, että veikkauspörssipisteitä ei kerrota missään julkisuuteen. Kuinkahan Veikkausyhtiö tähän suhtautuu, kai se on antanut rahaa tähän saadakseen myönteistä julkisuutta pelien yhteydessä?
jussi
24/02/2015
Yhdyn edellisiin. Lisäksi huvittaa toi pelaajaruletti ,joka on hurrikaanin lailla pyörinyt koko kauden. Eilenkin ketjut muuttu kokoajan.
Kupittaa
24/02/2015
Tepsin jatkuva pelaajaruletti ja ketjujen muljaaminen kesken otteluiden kertovat valmentajan epävarmudesta. Laitetaan oppipojat tekemään aikuisten miesten töitä. Päävalmentajan paikka liigassa ei ole paras paikka harjoitella valmentamista pääsarjatasolla.

TPS:n juniorimylly on jauhanut monta vuotta A-nuorissa hyviä tuloksia, mutta miksi useimpien pelaajien kehityskaari pysähtyy siinä vaiheessa kun on siirrytty aikuisten sarjatasolle ja liigaan? Valmennuksella, siis se sana valmentaja, jo kertoo, mitä valmentajan pitäisi tehdä, valmentaa ja kehittää pelaajia sekä joukkuetta ryhmäksi, joka tekee töitä yhteisen päämäärän eteen.

Kysyn vaan, miten Tepsin nykyinen valmennustiimi ja päävalmentaja ovat onnistuneet tässä tehtävässä? Urheilulliset tulokset ovat kahden viimeisen vuoden ajalta laskusuunnassa, eikä ole mitenkään perusteltavissa, että pelaajamateriaali ei olisi riittävän hyvä parempiin tuloksiin. Karu totuus on, että Tepsin pelaajamateriaalista ei ole saatu ulos sen täyttä potentiaalia, eikä tällä peluuttamisella saada aikaan yhtenäistä voittavaa joukkuetta. Kenellä on siitä vastuu, päävalmentajalla ja viimeksi valmennuspäälliköllä.

Jos päävalkku toteaa pelin jälkeen, että "Luulin, että eilisiä lajiharjoituksia huonompaa suoritusta ei voisi enää tehdä, mutta kyllä tänään vedettiin ihan pohjille", kenellä on vastuu tällaisesta rimanalituksesta, pelaajillako? Joo, osittain, mutta vielä suurempi on valmennuksen vastuu, joka ei ole pystynyt motivoimaan joukkuetta antamaan kentälle parempaa suoritusta.

TPS jääkiekon puolella jo nähtiin, mitä tapahtui kun junnuvalmentajana menestystä saanut valkku laitettiin valmentamaan aikuisten edustusjoukkuetta. TPS salibandyssä on nähty samanlaista virettä viimeiset kaksi kautta Teemu Variksen lähdön jälkeen.

TPS, tuo entinen kunniakas suurseura, ui tätä nykyään syvällä lajissa kuin lajissa, jalkapallo, jääkiekko ja salibandy, kaikissa ollaan aikuisten sarjatasolla pohjamudissa. Jottai tarttis äkkiä tehrä toisin ku ny!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.