Ulkomaat

Suomalaiset dominoivat Bundesliigan pistepörssiä

06.02.
2015
0 Kommenttia
15
Ulkomaat
Harri Naumasen (#13) ja Jarmo Eskelisen (#77) UHC Weissenfels johtaa Saksan Bundesliigaa. Kuva: Matthias Kuch / Simon Werbung.

Harri Naumasen (#13) ja Jarmo Eskelisen (#77) UHC Weissenfels johtaa Saksan Bundesliigaa. Kuva: Matthias Kuch / Simon Werbung.

Saksan salibandyn Bundesliigassa on pelattu kaksi kolmasosaa peleistä. Sarjan kärki on varsin oletetunlainen, mutta viimeisellä kolmanneksella käydään vielä kovaa vääntöä lopuista pudotuspelipaikoista.

Sarjaa johtaa Jarmo Eskelisen ja Harri Naumasen edustama UHC Weissenfels, joka kaatoi juuri kärkipelissä sarjakakkosena majailevan Joel Ekroosin, Markus Piittisjärven ja Juha-Pekka Kuittisen Wernigeroden lukemin 9-8.

Nämä kaksi joukkuetta ovatkin selvässä karussa muilta, etenkin laadukkaiden suomalaispelaajiensa vuoksi. Wernigeroden Piittisjärvi on tehtaillut 13 Bundesliigaotteluun 23+24=47 tehopistettä. Pistepörssin kärki on muutenkin suomalaisten värittämä, sillä top vitoseen mahtuu Weissenfelsin Eskelisen lisäksi sarjataulukossa kolmantena olevan MFBC Leipzigin Atte Ronkanen ja Aku Leino.

Leipzig on tällä hetkellä 12 pistettä kärkeä perässä ja neljäntenä oleva BAT Berlin on pisteen päässä Leipzigista. ETV Hampuri on viidentenä 18 pisteellä ja Floor Fighters Chemnitz kuudentena 17 pisteen turvin. Niskaan hengittää kuitenkin viime kauden sensaatio Red Hocks Kaufering, jolla on kasassa 16 pistettä.

Sarjan tasaisuudesta tällä sesongilla kertoo se, että teoriassa jopa sarjajumbo TV Lilienthalilla on saumat vielä pudotuspeleihin, sillä se on vain kuusi pistettä play-off -viivasta. Igels Dresdenillä ja sarjanousija SSF Bonnilla viivaan on matkaa viisi pistettä.

Sarjassa on tällä kaudella paljon seurattavaa, sillä Weissenfelsissä, Wernigerodessa, Leipzigissa, Berliinissä, Hampurissa, Chemnitzissä sekä Lilienthalissa pelaa suomalaisia.

Mestarisuosikkeja tulee olemaan hankala tällä kaudella haastaa, mutta nähtäväksi jää, miten pudotuspelipaikat jakautuvat runkosarjan päätöskolmanneksella ja ketkä pääsevät näin ollen haastamaan suoraan välieriin suurella todennäköisyydellä menevät Weissenfelsin ja Wernigeroden.

Saksan sarjajärjestelmässähän 10 joukkueen sarjasta kaksi parasta menee suoraan välieriin, sijojen 3-6 joukkueet pelaavat puolivälierät ja viimeiset neljä joukkuetta ratkovat sijat alaspäin playout-pelien kautta.

Saksan pistepörssin suomalaiset (ottelut, pisteet):
1. Markus Piittisjärvi Red Devils Wernigerode 13, 23+24=47
2. Atte Ronkanen MFBC Leipzig 11, 20+17=37
4. Jarmo Eskelinen UHC Weissenfels 12, 8+25=33
5. Aku Leino MFBC Leipzig 13, 15+15=30
7. Harri Naumanen UHC Weissenfels 12, 16+12=28
13. Juha-Pekka Kuittinen Red Devils Wernigerode 13, 14+9=23
16. Teemu Ahokas MFBC Leipzig 12, 18+3=21
21. Timo-Tuomas Koivisto ETV Hampuri 11, 10+11=21
32. Jussi Hoikkala FF Chemnitz 11, 13+3=16
41. Ali Pekkala FF Chemnitz 12, 2+11=13
49. Joonas Hauska MFBC Leipzig 11, 4+6=10
62. Sebastian Saariokari BAT Berlin 11, 4+4=8
75. Miro Siljamo TV Lilienthal 13, 2+4=6
101. Jari Heinonen ETV Hampuri 10, 2+1=3
121. Elvis Aug TV Lilienthal 4, 1+1=2
140. Mikael Aromaa(mv) FF Chemnitz 9, 0+1=1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.