Maajoukkueet

Suomen poikien maajoukkue sai revanssin Finnkampenissa – tytöt jäivät Ruotsin taakse

08.02.
2015
8 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaiden maajoukkueet kohtasivat viimeisen kerran ennen keväällä pelattavia MM-kisoja. Kuva: Per Wiklund

Suomen ja Ruotsin alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueet kohtasivat viimeisen kerran ennen kevään MM-kisoja. Kuva: Per Wiklund

Ruotsin Malmössä pelattiin viikonloppuna alle 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien Finnkampen. Suomi ylsi pojissa yhteen voittoon naapurimaa Ruotsista, kun taas tytöt hävisivät molemmat kamppailunsa. Ruotsi voitti Finnkampenin lopulta yhteispistein 8–4.

Suomen poikamaajoukkue hävisi lauantain ottelussa Ruotsille maalein 6–3. Suomi johti taistoa peräti kolmesti, mutta kotiyleisön edessä pelanneet ruotsalaiset tulivat joka kerta rinnalle ja lopulta ohi. Suomen osumista vastasivat Olli Kinnunen, Eero Nuutinen ja Ville Lastikka.

Sunnuntaina Suomi sai puolestaan revanssinsa, ja loppulukemat kirjattiin toisin päin – 3–6 suomalaisten hyväksi. Myös tässä ottelussa vierasjoukkue piti tahtipuikkoja käsissään, ja Joonatan Surakan tekemällä ylivoimamaalilla Suomi karkasi jo 1–5-johtoon.

Surakka sai myös syötön Tuure Ailion osumaan. Lisäksi Nuutinen ja Lastikka tekivät ottelussa kaksi maalia mieheen.

Finnkampen oli poikien maajoukkueille viimeinen näyttöpaikka ennen huhti-toukokuussa pelattavia Helsingborgin MM-kisoja.

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue koki selvän 6–1-tappion Ruotsille lauantaina, mutta sunnuntain mittelöstä kehkeytyi tasaisempi.

Ruotsi karkasi toisessa ottelussa jo 3–0-johtoon Klara Molin tekemällä maalilla toisen erän alussa. Suomi ryhdistäytyi ja nousi taistelemaan voitosta Veera ja Oona Kaupin osumilla. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt, kun Marlene Lennartssonin voittomaali sinetöi Ruotsille 4–3-voiton.

Kaupin siskokset olivat Suomen tehokkaimmat pelaajat viikonloppuna. Veera keräsi itselleen kaksi maalia sekä kaksi syöttöpistettä ja Oona puolestaan tehot 2+0.

Kaikki joukkueet voittivat Finnkampenissa yhden rangaistuslaukauskilpailun otteluidensa jälkeen.

Alle 19-vuotiaiden poikien maaotteluiden tilastot:
Ruotsi–Suomi 6–3
Ruotsi–Suomi 3–6

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maaotteluiden tilastot:
Ruotsi–Suomi 6–1
Ruotsi–Suomi 4–3

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Herätys! Dominoiko mr Naakka?
08/02/2015
Noutaja tuloo kevään MM-kisoissa! Liikaa Eräläisiä. Ei tarvitse olla fakiiri, kun viitsii vilkasta A:n SM-tehotilastoja. Eikö kelpaa? Siellä " kummittelee" ihan eri jannut, kuin maajoukkueessa!?? Kuinka voi olla mahdollista? Juuri tälle leirille olisi pitänyt ottaa kokelaita useampia! Maalintekijöitä tarvitaan. Ruotsi oli todella huono tänään. Ei niinpäin, että oltiin kamalan hyvii! Lisäks Classic:in jannuja ei voi dissata!
Herätys
09/02/2015
Ja Suomi oli tosipaska lauantaina, peli tasan?
Kommentoija
09/02/2015
''Herätys! Dominoiko Mr Naakka?'' nimimerkillä kirjoittaneen kannattaisi varmaan pysähtyä hetkeksi miettimään kumpi tuntee suomalaisen junioripelaajiston paremmin valtakunnanlaajuisesti, hän itse vai junnumaajoukkueen johto. Kyllähän se varmasti harmittaa kun oma poika ei päässyt mukaan, mutta tuollainen avautuminen aiheuttaa meissä muissa lukijoissa lähinnä myötähäpeää.
S7
09/02/2015
KOMMENTOIJA: Ootko sä noviisi täällä kun sä et tiedä, että pelaajien paremmuus lasketaan vain ja ainoastaan pistepörssin perusteella? Tässä tapauksessa A-junnujen, riippumatta siitä pelaako pelaajat miesten mukana ;-)
minun veikkaus
09/02/2015
Tuomala-Pohjonen

Laine Ukkonen Ruokostenpohja Lehkosuo Pentikäinen Salo Mäkinen

Lastikka Kainulainen Heinonen Ailio Nuutinen Kinnunen Surakka Astala Sorri Heikkilä Luoma
alatnaS
09/02/2015
Lintula pommin varma valinta koska kyseesä on pommin varma pakki.
hemuli
10/02/2015
Tuleeko naisten maajoukkueen leirityksestä mitään juttua?
Kommentoijalle:
10/02/2015
Kumpi tuottaa ENEMMÄN myötähäpeää:
- Se, että Mr Erä = Naava valitsee "omia poikia" etelästä liikaa?? ...vai
- Se, että uskaltaa kritisoida ääneen aihetta, joka on nolo jo itsessään.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.