Ulkomaat

Sveitsin liigassa kärjessä yllättävä joukkue – katso sarjan suomalaispörssi

04.02.
2015
0 Kommenttia
4
Ulkomaat
Matti Tauraman (oik.) UHC Thun on pystynyt ainoana haastamaan tällä kaudella kärkikahdeksikkoa. Kuva: Markku Taurama.

Matti Tauraman (oik.) UHC Thun on pystynyt ainoana haastamaan tällä kaudella kärkikahdeksikkoa. Kuva: Markku Taurama.

Sveitsin salibandyn pääsarja NLA:n runkosarjassa on jäljellä enää kolme kierrosta, ennen kuin pudotuspelit alkavat. Positiivinen asia sarjassa tänä vuonna on ollut tasainen kärkikahdeksikko.

Sveitsin liigan tasoittumisesta on puhuttu viimeiset vuodet. Se on pitänyt kärjen osalta paikkansa, sillä menneinä sesonkeina maan menestynein seura Wiler-Ersigen ei olekaan marssinut vuosi toisensa perään runkosarjan voittoon. Viime kaudella esimerkiksi runkosarjan voitti Tigers Langnau, jonka väreihin tälle kaudelle siirtyi Joonas Pylsy.

Kahdeksan pudotuspelijoukkueen osalta piste-erot olivat kuitenkin vuosi sitten suuret. Viimeisenä play-off-joukkueena karkeloihin päässeellä HC Rychenberg Winterthurilla oli 22 ottelun jälkeen kasassa 26 pistettä, kun runkosarjan voittaneella Langnaulla niitä oli 60. Ero oli siis 34 pistettä.

Tämän kauden tilanne on toinen. Sarjaa on johtanut lähes koko kauden GC Zürich etenkin tähtiduonsa Kim Nilsson – Nico Scalvinoni ansiosta. Myös Tatu Väänäsen ja seuraan vasta siirtyneen Lassi Vänttisen Wiler on ollut vakuuttava. Joulutauon jälkeen kärkeen on kiilannut kuitenkin toissa vuonna pyttyä nostellut Alligator Malans. Tämä on melkoinen yllätys siihen nähden, että Malansin joukkue on selkeästi heikentynyt edellisistä kausista.

Vielä yllättävämpää on se, että sarjaa johtavan Malansin ja kahdeksantena tänäkin olevan Winterthurin välinen piste-ero on 17 pistettä. Seitsemäntenä oleva UHC Grünenmatt on kärkeä vain 10 pistettä perässä.

Tämä johtuukin lähinnä siitä, että Markus Lajusen edustama UHC Grünenmatt on pelannut yli odotusten koko kauden. Winterthur sen sijaan aloitti todella synkästi, mutta on petrannut. Mikäli Mikko Hautaniemen ja Niklas Niirasen edustama Winterthur olisi aivan sarjan alussa pelannut lähelläkään omaa tasoaan olisi sekin varmasti haalinut enemmän pisteitä.

Playoff-joukkueiden ulkopuolelta kausi on ollut todella vaikea Matti Koskelan, Juho Miilunpalon ja Matti Vapaniemen Klotenille, Lauri Liikasen ja Aki Hietasen Usterille, sekä Riku Laaksosen ja Toni Koskelan Waldkirch-St. Gallenille. Ainoa joukkue, joka on pystynyt haastamaan kärkikahdeksikkoa on ollut yllättäen Matti Tauraman edustama sarjanousija UHC Thun. Sillä on edelleen teoreettiset saumat pudotuspeleihin, mutta ne ovat todella ohuet.

Kolme kierrosta ennen tämän kuun lopussa alkavia pudotuspelejä NLA:n sarjataulukko on siis todella kutkuttava ja yllätysvalmis. Tänä vuonna sarja on kärkikahdeksikon osalta ollut tasainen ja kevät lupailee mielenkiintoisia play-offeja ja play-outeja. Niitä Pääkallo.fi ennakoi kuun loppupuolella.

NLA:n suomalaisten pistepörssi:
7. Mikko Hautaniemi HC Rychenberg Winterthur 29+9=38
20. Joonas Pylsy Tigers Langnau 16+11=27
22. Riku Kekkonen Chur Unihockey 12+14=26
24. Kari Koskelainen Chur Unihockey 15+9=24
40. Lassi Vänttinen SV Wiler-Ersigen 9+11=20
41. Matti Taurama UHC Thun 5+15=20
51. Tatu Väänänen SV Wiler-Ersigen 8+10=18
58. Toni Koskela Waldkirch-St. Gallen 10+5=15
67. Riku Laaksonen Waldkirch-St. Gallen 8+5=13
76. Niklas Niiranen HC Rychenberg Winterthur 5+7=12
78. Matti Koskela Kloten-Bülach Jets 4+8=12
124. Lauri Liikanen UHC Uster 5+1=6
139. Aki Hietanen UHC Uster 0+6=6
171. Markus Lajunen UHC Grünenmatt 1+3=4
171. Juho Miilunpalo Kloten-Bülach Jets 1+3=4
191. Matti Vapaniemi Kloten-Bülach Jets 1+1=2

Pistepörssi kokonaisuudessaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.