Ulkomaat

Tatran hallitsee Tshekissä – viimeisestä pudotuspelipaikasta vielä kova taisto

06.02.
2015
0 Kommenttia
5
Ulkomaat
MM-kisoissakin Tshekin ykköskentässä pelannut Jan Natov johdattaa Tatrania kohti runkosarjan voittoa. Kuva: IFF.

MM-kisoissakin Tshekin ykköskentässä pelannut Jan Natov johdattaa Tatrania kohti runkosarjan voittoa. Kuva: IFF.

Tshekin pääsarja Extraligassa alkaa olla jyvät eroteltu akanoista neljä kierrosta ennen pudotuspelejä. Vain viimeisestä play-off -paikasta käydään vielä kovaa taistelua.

Sarjaa johtaa viime kaudellakin runkosarjan voittanut Tatran Stresovice. Pääkallo.fi:n sarjaennakossakin mainitut Jan Natov ja Marek Vavra ovat olleet totutun kovia ja johdattaneet Tatrania tehojensa puolesta.

Kakkosena majailee Mlada Boleslav, kolme pistettä Tatrania jäljessä. Joukkueen parhaimmistoa on tällä kaudella ollut Suomessakin pelannut puolustaja Jan Jelinek. Jelinekin pelaamista on etenkin kansainvälisellä tasolla kritisoitu ajoittain melko paljon. Mies pelasi kuitenkin joulukuussa mainiot MM-kisat ja on johtanut myös seurajoukkueensa puolustusta esimerkillisesti.

Viime kauden mestari SC Vitkovicea edustaa sarjan ainoa suomalaispelaaja Julius Jousi. Joukkue on tällä hetkellä viisi pistettä kärjestä, taulukon kolmantena. Vitkovice on pelaamassa hyvin samanlaista kautta kuin viime vuonna ja joukkue hoitanee hyvät asemat itselleen pudotuspelejä varten.

FbS Bohemians ja Florbal Chodov ovat pelanneet varsin mallikkaat kaudet tähän saakka kumpikin. Todennäköistä onkin, että nuoren Bohemiansin ja yksilötaitoa vilisevän Chodovin välillä käydään viimeisillä kierroksilla kova taisto siitä, kumpi saa viimeisenä joukkueena kotiedun alkaviin play-offeihin.

Viime kevään pudotuspeleissä Vitkovicea kiusannut Bulldogs Brno ja pääkaupungin AC Sparta Praha ovat pelanneet melko odotetusti kärkiviisikon alapuolella ja selvittänevät kumpikin paikkansa kahdeksan parhaan joukkoon.

Sen sijaan Sokol Pardubice ja Extraliga-kauden yllättävä FBC Ostrava ratkaisevat suurella todennäköisyydellä viimeisen pudotuspelipaikan, eikä olisi ihme, vaikka se selviäisi aivan viimeisellä kierroksella. Pardubice on pelannut oletetunlaisen kauden, mutta Ostrava on tuonut yllätyksellisyydellään paljon lisäarvoa tämän kauden Tshekin pääsarjaan. Ostarvalle ei lupailtu kuuta taivaalta ennakkokatsauksissa, vaan se tuomittiin pahimmassa tapauksessa tippumaan. Joukkue on kuitenkin saalistanut 17 ottelussa 22 pistettä ja on vain kahden pisteen päästä viimeistä play-off-paikkaa pitävästä Pardubicesta.

Muilla häntäpään joukkueilla haave kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä on jo karannut, sillä Liberec on kerännyt 14 pistettä, alakanttiin pelannut Otrokovice 13 pistettä ja Sokol Vinohrady vain kuusi pinnaa.

Yhteenvetona kausi Tshekissä on kulkenut tähän mennessä melko oletetulla kaavalla, eikä sen suurempia yllätyksiä ole nähty. Sarja ehkä näyttää tilastollisesti tasaisemmalta juuri nyt mitä se onkaan. Ennakkoon ajatellen nimittäin voitosta kun pelataan, ei kärkikolmikon takaa juuri ole punnertajia mestarisuosikkien joukkoon.

Tshekin liigan sarjataulukko ja pistepörssi kokonaisuudessaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.