Liigat

TPS piinasi Happeeta 60 minuuttia – ”Noin 64 asiaa on muutettu kauden aikana”

09.02.
2015
0 Kommenttia
0
Liigat
TPS-pelaajat pyytävät rangaistuslaukausta 4-4-tilanteessa. Kuva: Anssi Koskinen

TPS-pelaajat pyytävät rangaistuslaukausta 4-4-tilanteessa. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin maanantai-iltana kaksi ottelua, joista toisessa TPS sai vieraakseen Happeen. Taulukon eri päitä miehittävien joukkueiden tasoero oli niukka, mutta sarjakärjessä nyt kolmen pisteen etumatkalle karannut vierasjoukkue vei lopulta pisteet mukanaan lukemin 4-5 (2-1, 0-3, 2-1).

Ottelun ratkaisu?
Happee sai otteluun salama-alun, kun Veli-Matti Hynynen avasi maalihanat vain 42 sekunnin pelin jälkeen. Peli tasaantui ensimmäisen erän edetessä ja TPS vei sen nimiinsä 2-1, mutta toinen erä oli sen sijaan täysin vierasjoukkueen. Happee karkasi sen aikana kahden maalin johtoasemaan ja kotijoukkueen puolustusta puhkottiin jatkuvasti terävillä poikittaissyötöillä.

TPS tuli vielä peliin mukaan ja ottelu kiihtyi erittäin nopeatempoiseksi kolmannen erän aikana, kun kotijoukkue onnistui kirimään Happeen johtoaseman kiinni ensimmäisen neljän minuutin aikana. Molemmille joukkueille siunaantui ajoittain Havaiji-sählyä muistuttaneessa huipentumassa kourallinen maalipaikkoja, mutta ainoastaan vierasjoukkueen Otto Tikka onnistui viimeistelemään osuman TPS-puolustuksen puhkaisseen poikittaissyötön jälkeen. Voittomaalia edeltävässä vaihdossa kummallakin joukkueella oli kaksi A-korin maalintekotilannetta ja tämä kuvasi hyvin kolmannen erän loppupuoliskoa.

Ottelun hahmo?
TPS:n Miikka Läntinen laukoi ottelussa jatkuvasti ja vaikutti alati vaaralliselta – tehoja syntyi vain 1+1, mutta potentiaalia oli paljon suurempaan määrään onnistumisia. Lisäksi kotijoukkueen 1995-syntynyt Miro Portnoj kellotti ensimmäiset liigaminuuttinsa kotiyleisön edessä.
Happeen joukkueesta Jonne Junkkarinen pelasi erinomaisen ottelun ja puolusti läpi ottelun huipputasolla. Kourallisen mallikkaita torjuntoja esittänyt maajoukkuevahti Eero Kosonen palkittiin ottelun parhaana.

Ottelun puheenaihe?
Molemmat joukkueet lähtivät todennäköisesti otteluun terävällä vastaiskumentaliteetilla ja tämä näkyi kummankin pallollisessa pelissä suurena määränä harhasyöttöjä sekä keskialueen riistoja. Ottelusta hävisi erityisesti kolmannen erän loppupuolella ajoittain suunnitelmallisuus ja vauhtia oli jatkuvasti enemmän kuin ajatusta. Kummallakin joukkueella oli viimeisessä erässä mahdollisuudet ratkaista ottelu nimiinsä ja Happee oli vauhdikkaassa loppukirissä tällä kertaa vahvempi.

Ottelu oli TPS:n viides yhden maalin tappio viimeisen yhdeksän ottelun aikana. Happee sen sijaan on erinomaisessa vireessä pudotuspelien lähestyessä ja on voittanut kahdeksan edellisestä kymmenestä ottelustaan.

Kommentit:
– Juuri tällä hetkellä huumori aika vähissä, kun taas kärsittiin maalin tappio ja kädessä on pelkkä sisupuukko. Vastustaja oli tänään maalin parempi, viimeistelystä en halua tällä kaudella enää puhua. Noin 64 asiaa ollaan yrietty muuttaa tällä kaudella ja tehdä taikatemppuja, mutta vielä se ei ole kääntänyt maalin otteluita meille, TPS:n päävalmentaja Aki Vilander kommentoi.
– TPS-matsit eivät ole olleet meille helppoja. Toinen erä oli meiltä erittäin hyvä ja voitettiin 3-0. Kolmannessa erässä saatiin täpärästi pidettyä etumatka. Sarjaa on nyt neljä kierrosta jäljellä ja pisteiden arvo kasvaa koko ajan, Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen pohti.
– Vauhdikas, varmaan yleisölle mukava ottelu. Päästettiin vähän helposti kaveri kolmannessa erässä mukaan peliin taistelemaan pisteistä, mutta onneksi hoidettiin lopussa, Happee-maalivahti Eero Kosonen kiitteli.
– Ensimmäisessä erässä toteutettiin omaa juttua ja päästiin 2-1-johdossa erätauolle, toisessa Happee käytti tappavan tehokkaasti omat tekopaikkansa, TPS:n Ville Hirvisuo kertasi ottelun kulkua.

Tilastohuomiot:
TPS: Miikka Läntinen 1+1. Tommi Kekkonen 26 torjuntaa.
Happee: Juuso Heikkinen 1+1. Eero Kosonen 23 torjuntaa.

Miesten Salibandyliigan illan toinen ottelu:
SalBa-Koovee 5-6

Linkit:
Ottelun tilastot
Anssi Koskisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.