Ulkomaat

Video: 13-vuotias junioripelaaja rakensi itselleen nerokkaat harjoitteluvälineet

17.02.
2015
2 Kommenttia
25
Ulkomaat
William Jönsson näyttää videoillaan mallia, miten kotona rakennetut syöttölaudat toimivat. Kuvakaappaus: Innebandymagazinet TV/Youtube

William Jönsson näyttää videoillaan mallia, miten kotona rakennetut syöttölaudat toimivat. Kuvakaappaus: Innebandymagazinet TV/Youtube

Omatoimisen harjoittelun tärkeydestä puhutaan erityisen paljon junioriurheilun saralla. Ruotsalainen salibandypelaaja William Jönsson on rakentanut keksinnön, jolla hän pystyy harjoittamaan syöttö- ja pallonkäsittelytaitojaan aina kotona.

13-vuotias Jönsson pelaa Höganäs IBF:n 01-syntyneiden poikien joukkueessa. Pojalla on myös puusepäntaitoja, sillä hän on rakentanut isänsä vanhoista rakennusmateriaaleista itselleen kaksi erilaista syöttölautaa.

Ensimmäisen hän rakensi parantaakseen syöttötaitojaan. Sen jälkeen hän halusi myös kehittää pallon haltuunottoa ja laukomista suoraan ilmasta, joten hän rakensi toisen niihin soveltuvan rampin.

Jönsson kertoo Innebandymagazinetin haastattelussa, että tulevaisuudessa hän haluaisi edustaa maataan maajoukkuetasolla asti salibandyssa. Keksinnöistä on hänen omien sanojensa mukaan ollut paljon hyötyä. Hänen tekemiä videoita syöttölaudoista on katsottu sivulla jo tuhansia kertoja.

– Niistä on ollut todella paljon apua. Laukominen ei ole vahvin osa-alueeni, joten olen voinut kehittää niillä esimerkiksi ilmasta laukomista. Jotkut ovat olleet hiukan kateellisia keksinnöille, mutta monet ovat sanoneet, että ne ovat hienot.

Videot William Jönssonin keksinnöistä ovat katsottavissa alla.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Jeppe
17/02/2015
Huikee kaveri. Varsinkin tämä jälkimmäinen laite on hieno koska siinä voi reenata ilmassa kohti tulevia palloja.
Konkari
19/02/2015
Ei tietenkään tuollaisella vekottimella, mutta ihan vastaavia tulee harjoiteltua itse lähes joka kerta kun on hallilla. Ei tuohon sinänsä tarvita kuin seinä. Mutta se, mikä tässä on esimerkillistä, on kaverin halu kehittyä, ja valmius tehdä asioita omalla ajalla. Tuolla tyylillä tulee huippuja ainakin taidollisesti. Pelitaktisia ym. muita valmiuksia on sitten myös helpompi oppia ..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.