Liigat

Video: Onko tässä koko kauden oudoin maali salibandyssä?

01.02.
2015
42 Kommenttia
7
Liigat
Kuvakaappaus: Youtube / M-Team Salibandy

Kuvakaappaus: Youtube / M-Team Salibandy

M-Team ja Blackbirds väänsivät lauantaina salibandyn miesten Divarissa 5–5-tasapelin. Kamppailussa nähtiin yksi salibandykauden hämmentävimmistä maaleista.

M-Teamin Riku Reunamäki teki heti toisen erän alussa 2–2-maalin ajassa 20.06. Maali oli… öh, erittäin kummallinen. Tilanteessa meni puurot ja vellit sekaisin niin tuomareilta, pelaajilta kuin katsojilta. Maalin voi katsoa alla olevalta videolta ajasta 1.10 eteenpäin.

Tilanne on herättänyt myös Twitterissä kiivasta keskustelua heti maalikoosteen tultua julki.

Linkkejä:
Ottelun tilastot
Juhani Järvenoään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Kokemus jyllää
01/02/2015
En nyt mene tässä tuomareita puolustamaan, mutta ajatuksenjuoksu on helppo lukea: tuomari tulkitsee, että musta nro 10 antaa vaparin heti, ja peli jatkuu siitä. No, pelisilmälllä asiaan olisi voinut puuttua siinä vaiheessa kun 19 ei ymmärrä pallon olevan jo pelissä.
Jaa mää vai?
01/02/2015
No mutta, vapari annettu ei ehkä ihan oikeasta paikasta, mutta ei oleellista vaikustusta peliin..

Varsinkin kun selkeästi pelattiin ja vielä taaksepäin ostan ratkaisun. Ois tuo ehkä voinu fair play hengessä todeta että ei ollut pelissä, väärä paikka.
Kalle
01/02/2015
Täysin oikeinhan tää meni?? Tuomari puhaltaa virheen ja kaveri antaa vapaalyönnin laidan vierestä (aavistuksen väärästä paikkaa). Syöttö on selvä, terävä, näpäkkä rystylyönti. Mikäli tämä kaveri olisi vain antanut pallon tälle alemmalle pelaajalle "että anna sinä vapari", olisi lyönti ollut paljon löysempi. Tuomarilta käsittämättömän hyvä pelinluku.
Jii
01/02/2015
Siis millä hiton tekniikalla se pallo pitää oikein antaa vapaalyöntipaikalle niin että sitä "ei pelata". BB:n Sirkka pysäyttää pallon eikä ole missään aikeissa pelata palloa niin kuin se olisi jo syötetty takaisin peliin.

Herätkää nyt ja herää Liukolampi. Ei liigatuomarilta yksinkertaisesti saa tulla tämmöisiä.
Silleen
01/02/2015
Tohonko vielä lisätään BB:ltä jatkoajalla hylätty maali, kauden komein tuomarifarssi on siinä! Sekin olis kiva nähdä nauhalta?
tuomareiden pelisilmä
01/02/2015
Täysin luokaton vihellys tuomareilta. Tajuuhan sen erkkikin että pakki luulee antavansa vaparia. Joku keksii vielä sanoa että ei vaikuttanut peliin. Ottakaa ne HKL:n lasit pois päästä siellä tunkkasessa bussivarikossa. Selkeästi dumarit ois voineet viheltää pelin poikki. Mitäs jos vastaava olisi sattunut hyökkäyspäässä, varmaan olisi vihelletty väärästä paikasta.
Tampere
01/02/2015
Siis mitä...eikö tuomarit seuraa peliä? Olipaha törkee tuomarivirhe. Tod näk tota farssia kehutaan etv kokouksessa
maaninen
02/02/2015
Taas tämä hemmetin Liukolampi.
Onneksi ei vihellä enää kun divaria. Pois pitäisi potkia siitäkin sarjasta. Ylimielistä meininkiä pelistä toiseen ja aina sama kaveri framilla.
MT
02/02/2015
Viimeinen twiitti tiivistää asian ytimen. Olis voinu toki toisinkin mut nyt näin. Pakki jäätyi.

Täällä toki liuta BBn pelaajia ja muuta sidosryhmää vollottamassa.
Jii
02/02/2015
Viimeinen twiitti ei poista sitä että se on päivänselkeä tuomarivirhe. Ja minulla ei ole mitään tekemistä BB:n kanssa, enkä pidä keravasta.
O. Kuhta
02/02/2015
Rikottu pelaaja antaa nopeen vaparin ja kaikki muut paitsi onneton pakki ei sitä älyä. Älkää ny tuomareita syyttäkö.
Juu
02/02/2015
Viimein twiittaaja ei ollut kentällä, mutta kuuli silti? Ja näyttääkö Jii että kaikki kuulivat tuon? M-Teamin pelaajakin empii alkuun. Tuomari vain selvästi väärässä paikassa.
Juu
02/02/2015
Nimimerkiltä MT piti siis kysyä.
kyllästynyt
02/02/2015
ei yllätä TAAS yhtään kun kattoo tuomariparia. Varsinkin Blackbirdsien päädyssä viheltävä kaveri pelistä toiseen täys katastrooffi!! kaveri pilaa pelin ku pelin luokattomalla linjalla. en ymmärrä miten kaveri saa edes viheltää näitä pelejä?? onko oikeesti näin kova pula tuomareista?? Tee meille kaikille palvelus ja lopeta vihellys hommat! PLIIS!! p.s monenko m-team pelaajan iskän kanssa käyt kaljalla? ;)
Vasen pakki
02/02/2015
Pienestä iphonen ruudusta tihrustan... mutta näyttää kyllä aivan täys tuomarimunaukselta. En tiedä kuka/ketkä tän matsin tuomaroi mutta tämä vaparitilanne meni ihan vihkoon. Mistäkö sen tietää? No siitä että lähin tuomari ei edes älyä siirtyä pois tieltä, tekee siis vielä kaupanpäälle kivan pikku maskin. Tämä ei-siirtyminen viestittää mustalle tiimille kyllä täysin sen että peli ei ollut käynnissä. Jos samaan aikaan on todennut pelaajille että pelissä on, niin on kyllä ihan täys farssi...
Peruspakki
02/02/2015
Kylhän tossa tapahtuvaivan kauhea tuomarivirhe!!!pakki kattoo kelle antaa rikehän tapahtuu paikassa missä ko.pakki seisoo!!harmi että näin huonoa toimintaa divarissa!!kuka tää liukolampi kun öö saa aik kovaa kritiikkiä ja aika usein
Tarkkailija
02/02/2015
Täähän oli melkein yhtä järkyttävä pelinjohdon sakkaaminen kuin siinä Tor - Vaasa -pelissä syksyllä jossa kans hyväksyttiin ihan käsittämätön maali... Oli muuten siinäkin sama herra "valvomassa maalia" :(

Ja Auremaa; ei, tuo mainitsemani maali ko. ottelusta on se kauden "käsittämättömin".
S7
02/02/2015
Ei helvetti ei tossa ole mitään epäselvää, tuomari unessa! Eihän tossa mteaminkään pelaajatkaan kuin odota vaparin antamista. Ai tää sama kaveri oli tota Torin matsia viheltämässä--> oisko tosiaan aika pistää hyllylle? Kaksi totaalimunausta samaan kauteen.
UUSIA TUULIA
02/02/2015
Liukolampi ei yllätys että näin tapahtuu, ei voi hyväksyä maalia.

Paikalla olleena on kiva nähdä että blackbirds edustus saa nauttia pikkuhiljaa hyvän ikäluokan-98 pelimiehistä. Rekilä kaksi maalia matkalla johtavaksi pakiksi rastaissa. Levänen ja Lantto tulee taustoilla. Enskauden kantavia pelaajia rastaiden ryhmässä. Jos säilyvät divarissa muuten isommat valot kutsuu.
Kaaleppi
02/02/2015
Lähinnä tuo kummastuttaa, miksi Reunamäki ensin käy kurkkaamassa ja sitten poistuu hetkeksi. Oletan tuomarin antaneen luvan pelata, koska miksi mies muuten tajuaisi napata pelivälineen?

Se on toki kumma miksei BB:n pelaaja huomioi tuomarin ohjeistusta, jos tällainen on ollut tarjolla.
rronb
02/02/2015
Nopee vapari? Sithän se annettiin 2m väärästä paikasta.

Tuomarit vetivät rankasti vihkoon.
Mustarastailla
02/02/2015
Ei taida olla edustusjoukkuetta enskaudella ainakaan divarissa.
On kuulemma´aika sekasin koko paketti seurassa.
Aivopieru
02/02/2015
Aikamoinen aivopieru!!
Yleensä tuomarit on niin tarkkoja mistä se annetaan.
Tää on kyllä hyvä et noista tuomareista tulee myös juttua kun niille ei saa enään huudellakaan virheistä nyt ne näkee mitä tuli tehtyä
Liukolempi
02/02/2015
Mielenkiintoista, että joku näkee että pakki ainoa joka jäätyy ja ei tajua, kun 9pelaajaa seisoo paikallaan jareunamäki yksin pelaa. Missään vaiheessa ei ainakaan videon perusteella tule tuomareilta esimerkiksi selvää pelaa huutoa. Liukolampi seisoo hämmästyneen näköisenä, eikä tunnu itsekkään ymmärtävän mitä tapahtui. Tuomareilta käsittämätöntä pelisilmän puutetta.
Virheetön
02/02/2015
Kaikki tekee virheitä!
Toiset vaan vähän isompia.
Tuomari varmaan tokas "ei tää nyt peliä ratkaissu"
BB fäni
02/02/2015
M-teamilla kävi kyllä tässä pelissä sellainen tuuri, tuomarien avustuksella, että saavat olla tyytyväisiä pisteeseen. Kun ottaa vielä huomioon jatkoajalla hylätyn maalin, jossa Piippo siirsi pallon Laineelle, jonka jälkeen Piippoa rikottiin. Laine tälläsi pallon suoraan syötöstä reppuun ja samanaikaisesti tuomari vihelsi Piipon rikkeestä vaparin, jonka jälkeen meni levittelemään käsiä BB:n vaihtopenkin eteen "ei voi mitään, peli oli vihelletty poikki". Hienosti katsottu hyötynäkökohta tuossa tilanteessa?? Videota tästäkin kehiin, niin tuomaritkin näkevät virheensä!
Pelisäännöt
02/02/2015
2) Vapaalyönti suoritetaan rikkomuspaikasta, mutta ei koskaan maaliviivan oletetun jatkeen takaa eikä 3,5 metriä lähempää maalivahdin aluetta.
Pallon ei tarvitse olla täysin liikkumatta eikä täysin oikeassa paikas­sa, mikäli tällä ei erotuomarin mielestä ole oleellista vaikutusta peliin.

Mikäköhän tässä nyt on se käsittämätön tuomarivirhe? Koittakaapa lukea yllä oleva teksti ja ajatella mitä se tarkoittaa.
puolueeton
02/02/2015
Ainakin itselleni tuosta jäi sellainen ensivaikutelma, että Blackbirdsin kaveri pistää vaparista pelin käyntiin, jonka jälkeen pallon vastaanottanut kaveri jäätyy totaalisesti. Reunamäki tajuaa tilanteen ja vie sen kuuluisan tikkarin suusta.

Kieltämättä erikoinen tilanne, mutta enemmän laittaisin Blackbirdsin pelaajien sekoilun piikkiin, kuin tuomarien. Toki ymmärrän että toisinkin voi tilanteen tulkita.
Loviisa
03/02/2015
Ei tarvitse pyytää Liukolampea kommentoimaan kun täällä jo muutamalla nimimerkillä taas puolustelemassa itseään. Toivottavasti tuomariasettelijat katsovat tarkkaan miten tänä(kin) vuonna sujunut.
JJ
03/02/2015
Ihan selkeä tilanne.

1:09 Mailaanlyönti
1:10 Pallo irti, ei edellytyksiä hyödylle, vihelletään tilanne poikki
* Rikkeellä ei merkittävää vaikutusta peliin, ei rangaistusta
* Pelinjatkamistapa vapaalyönti
1:13 Musta #10 pysäyttää pallon ja antaa vapaalyönnin

Jos katsoo vaikka kuinka monta kertaa välin 1:08 - 1:15, niin siitä ei voi päätyä muuhun johtopäätökseen kuin että tilanne vihellettiin oikein ja peli jatkuu normaalisti.

Sääntökirjassa ei ole sanottu, että peli pitää viheltää poikki, jos joku pelaaja ei ole tilanteessa mukana.
Pelisäännöt
03/02/2015
Jos säännöt kerta antaa mahdollisuuden antaa vaparin väärästä paikasta niin miksi tuomarit puuttuvat siihen kokoajan????

Joku logiinen ajattelu siihen nyt pitää sitten tulla. Eihän tollasessa mielivaltaisessa vihellyksissä ole mitään järkee!

Tänään mennään tälleen ja huomenna toisin
Loviisa
03/02/2015
Pitääkö JJ pallo jatkossa viedä kädessä siihen kohtaan mistä vapaalyönti annetaan vai miten säännöissä neuvotaan?
Niinpä
03/02/2015
Mitäs jos Liikanen olisi pamauttanut tuosta yllättäen pallon Tiimin häkkiin. Veikkaan, että Liukolammen pilli olisi soinut maalin hylkäämisen merkiksi ja pallo tuotu "oikealle" vaparipaikalle!?!?
JJ:lle
03/02/2015
Mielestäni ihan selkeä tilanne:

1:09 Mailaanlyönti
1:10 Pallo irti, ei edellytyksiä hyödylle, vihelletään tilanne poikki
* Rikkeellä ei merkittävää vaikutusta peliin, ei rangaistusta
* Pelinjatkamistapa vapaalyönti
1:13 Musta #10 pysäyttää pallon ja PALAUTTAA PALLON RIKEPAIKALLE
Janis Petke
03/02/2015
Tuomareita on ohjeistettu, että pelin pitää jatkua mahdollisimman nopeasti, jos rikottu joukkue pystyy peliä vaparista heti jatkamaan. Nythän rike ja paikka mistä peli laitettiin käyntiin, ovat niin lähekkäin, ettei sillä ole oleellista merkitystä peliin, eikä musta joukkue vaihda pelaajia, eikä muutenkaan näytä tarvitsevan aikaa mihinkään. Siinä mielessä OK, että peli laitetaan heti käyntiin, ja siltä se minustakin näytti kun ensimmäistä kertaa katsoin tilanteen. Kyllä minäkin olisin mennyt tuomarina todennäköisesti tulkinnut tilanteen näin. Varmin tapa on aina laittaa kenkä pallon päälle ja vilkaista tuomariin, ja kysyä edes katseella onko tässä OK paikka vaparille. Silloin ei tule mitään epäselvyyksiä. Kyllähän tuo koko tilanne näyttää siltä, että peli laitettiin samantien laidasta liikkeelle, ja meni oikein.
S7
03/02/2015
No ei oo ylemmät ohjeet mennyt kaikille perille, koska näkee ihan helkkaristi niitä, missä vapari annetaan nopeesti. Pelaajat valmiita peliin ja peli jatkuisi ja sitten lidlin pojat haluu siirtää palloa puolmetriä!
Sellaista...
03/02/2015
Oli niin tai näin vaparin antamisen suhteen, niin hyvällä pelinlukutaidolla varustettu tuomari olisi "kylmästi" vain viheltänyt pelin poikki ja sanonut, että "pannaanpas pojat pallo uudelleen peliin", kun havaitsi mitä oli tapahtumassa! Kukaan tuskin olisi kyseenalaistanut tätä ratkaisua. Ei nosta kauheesti arvostusta tätä tuomaria kohtaan?? Jos sanotaan, että tossa jäätyi BB:n pakki, niin kyllä siinä jäätyi myös tuomarikin.
Janis Petke
03/02/2015
Jos pallo on väärässä paikassa ja se pelataan, kuten tässä tilanteessa, nopeasti ja sellaiseen paikkaan mikä ei ole pelin kannalta mitenkään tärkeä, niin peli jatkukoon. Jossakin maalintekopaikassa vapari pitää näyttää tarkasti, koska pitää antaa puolustukselle mahdollisuus ryhmittyä oikeaan paikkaan (ei tarkoita sitä että puolustuksen pitäisi olla valmiina). Tuskin kukaan olisi kyseenalaistanut jos tuomari olisi vislannut pelin poikki, paitsi se pelaaja joka pääsi läpiajoon.

Oppitunti pelaajille:

Varmista peliinlaittopaikka, laita selkeästi pallo paikalleen ja vaikka kengän alle hetkeksi, ja sitten pistä peli käyntiin. Lupaan ettei ikinä tule tällaisia tilanteita.
Janis Petke
03/02/2015
Twitteristä napattu:

"Tuomari sanoi: "pallo on pelissä". Tällöin maalin hyväksymisessä ei epäselvää. Pakki jäätyi."

Eli kenen vika? Puolustajan.
Jos tuomari huutaa
03/02/2015
Jos tuomari huutaa, että "Pallo on pelissä" ja selvästi Reunamäki myös reagoi siihen, niin miten tämä on tuomarin vika? Jos pakki olisi heti jatkanut peliä peruuttamalla pallon kanssa, eikä Reunamäki olisi antanut painetta, niin tilanne näyttäisi täysin normaalilta pelitilanteelta, jossa vapari annettiin vain nopeasti.
Föörplei
04/02/2015
Tuomarit olivat kyllä koko ottelun aivan kuutamolla. Pelinlukutaito mitätöntä. Tuo tilanne nyt meni niin tuomarilta kuin pelaajilta hiukan ohi eikä riittänyt pokka korjata virhettä.

Jatkoaikamaali oli aivan selvä tuomari virhe, jonka tuomarikin jo vihellettyä huomasi ja omaa innokkuuttaan taisi kirota. Ei antanut hyötyä vaan vihelsi pelin poikki, vaikka peliväline oli rikotulla joukkueella selvästi hallussa. Sekuntti myöhemmin pallo oli jo verkon perukoilla. Mutta vihelletty mikä vihelletty.

Reunamäkihän tässä vain todisti että reilupeli on perseestä.
S7
05/02/2015
Janis Petke. Ymmärrän täysin mitä sä sanot, mutta oikeesti usea tuomari toimii ihan päin vastoin!!! Kerta tuomarit eivät tiedä/noudata määrättyä linjaa, niin paha se on pelaajienkaan noudattaa! En siis tarkoita vaan tätä tilannetta vain ihan yleisesti pelejä mitä olen nähnyt...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.