Divarit

Video: Päähän osunut taklaus kuumensi tunteet Divarissa

24.02.
2015
31 Kommenttia
4
Divarit
Jimmy Sved johtaa Divarin jäähypörssiä. Jäähyminuutteja Tor-puolustajalla on kasassa 58. Arkistokuva: Jari Turunen

Jimmy Sved johtaa Divarin jäähypörssiä. Jäähyminuutteja Tor-puolustajalla on kasassa 58. Arkistokuva: Jari Turunen

Loviisan Tor ja LaSB kohtasivat lauantaina miesten Divarissa. Yksi kamppailun puhutuimmista tilanteista nähtiin päätöserässä.

Loviisan Torin Jimmy Svedin kova kontakti osui LaSBin Ville Toitturia päähän. Tilanne on katsottavissa alla olevalta videolta, jonka perusteella Svedin kyynärpää näyttää osuvan Toitturin kasvoihin.

Svedille tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy vaarallisesta pelistä. LaSB teki tilanteesta myös ilmoituksen Salibandyliitolle, mutta ilmoitus tehtiin liian myöhään, joten tapaus ei etene kurinpitäjän käsiteltäväksi. Divarin sarjamääräysten mukainen ilmoitus rikkomuksesta tulee jättää aina ottelua seuraavaan päivän aamuna klo 10.00 mennessä.

Toitturi selvisi tilanteesta kovalla tällillä sekä haljenneella ja turvonneella huulella. Ottelua hän ei pystynyt jatkamaan kontaktin jälkeen.

Itse ottelu päättyi Loviisan Torin 11–4-voittoon.

Linkit:
Ottelun tilastot
Video: Tor–LaSB kaikki maalit – Savukosken hattutemppu ja Svedin puolen kentän lämäri

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
LMM VANI
24/02/2015
Melkoinen kömmähdys lammilaisilta, että päästetään tuommoinen törkeys lisärangaistuksitta. Aikaa ois pitäny olla tarpeeksi valituksen tekoon. Toivotaan myös tuomareilta enemmän rohkeutta antaa kovempia rangaistuksia, varsinkin kun pleijarit alkaa ja pelit muutenkin kovenee.

Loviisalaiset on tällä kaudella ylivoimainen ykkönen jäähytilastossa, 206 min tähän mennessä. Kolme peliä vielä aikaa "kaunistella" tilastoja, toivottavasti ei vastustajat loukkaannu heidän peleissään pahemmin.

Divarin jäähykeskiarvo on n. 136 min per joukkue. Vähiten jäähyjä M-Teamillä (76 min) ja Steelers (96 min). Eniten siis Tor (206 min), PSS (179 min) ja Welhot (170 min). Nousijajoukkueet LNM (122 min), Erä A. (132 min) ja Masku (151 min).

Toivotaan loppusarjaan kovia, mutta rehtejä pelejä. Ja kunnioitetaan myös vastustajaa!
nojaanjoo
24/02/2015
Kaksi jätkää törmää ja toisella refleksinomasesti kädet ylhäällä... tahattomalta näyttää
Janis Petke
24/02/2015
Tyhmästi menee kyynärpää korkealla tilanteeseen. Tietää Sved varmasti itsekin, että johonkin kolisee kun tuolla tavalla kyynärpää edellä menee tilanteeseen, ja nyt osui vastustajaa naamaan.

Tällaisesta tyhmyydestä pitäisi aina saada jälkikäteenkin rankaista, jos kyseessä on PR3:n tasoinen rike, vaikkei tilanteesta isoa jäähyä itse ottelussa vihelletäkään.
Veikko
24/02/2015
Vähintään kolme peliä, muuten kurinpito täysin linjaton. Täysin tahallaan kyynärvarrella päähän, ei mitään selityksiä teolle.
Joo
24/02/2015
Komppaan nojaanjoo:a.
Vahingolta tilanne näyttää, pistää käden eteen refleksinomaisesti kun kaveri pyrkii syliin.

On näitä pahempiakin tällä kaudella nähty.

Ihan samalla tavalla åif olisi voinut tehdä "kyselyn" kurinpitoon siitä lasb-åif maalikoosteella nähtävästi tilanteesta, kun Lasbin pitkä tukkainen kaveri ajelee åifin pelaajan kylmäksi keskellä kenttää.
Reikäpallo
24/02/2015
Itse olin paikanpäällä katsomassa ja nyt videolla. Molemmat ryntää Svedillä kädet korkeella, 2 min aikea tuomio. Tärkeestä kaukana. Säälittävää huutaa täällä kovia lisärangaistuksia tosta tilanteesta, kun sellaisista tarkoituksella ajeluistakaan ei anneta lisäsaktioita.
Hilipili
24/02/2015
17.1. Loviisa- Erä Akatemia pelissä kun Erän pelaaja pallontavoittelytilanteessa osui Sveriin niin silloin huudettiin kaikkia mahdollisia instansseja. Tuomari meni Svedin filmiin ja antoi PR3:sen (kovin mahdollinen tuomio). Kurinpitäjä ei nähnyt tilanteessa sanottavammin väärää vaan yhden ottelun kielto pysyi voimassa sellaisenaan. Nyt Sved itse sikailee vaikka ei edes palloa pelaa niin loviisalaisten mielestä (NOOJAANJOO ja JOO) tilanteessa ei ole mitään väärää. Sved itse pomppas kortin jälkeen heittelemässä ylävitosia kun taas Toitturin peli loppui tuohon.
joo o
24/02/2015
Nonii Lasbin pojat kiviä taskuu ja salille massaa hakemaan , jos noin helposti kaatuu. Tais tappioasema ottaa päähän et ruvetaan tollalailla kalastelemaan.
Huhhuh
24/02/2015
Molemmat ryntää tilanteesee vauhdilla ja Svedillä vahingon omaisesti nousee käsi. 2Min oikea rangaistus.
Ihmetyttää kylläkin, että joutuu pelin lopettamaan kesken kun tulee pieni tälli ja huuli aukeaa.. Kovuutta pitäisi hakea vähän enemmän, kun divarissa pelailee
Wennu
24/02/2015
Kyllähän toi selkee niitti päähän on. Sved tekee selvästi valinnan jättää pelaamatta palloa ja ottaa miestä. Hidastuksesta huomaa kuinka nostaa katseen kohti vastustajaa ja ajaa kyynärvarrella naamaan. Oikea tuomio: ulos, PR3 + 2 peliä päälle.

Ja mitä tulee LaSB - ÅIF maalikoosteen "sikailuun", niin selän puolelta tuli ja selvä kakkonen. Mutta ajelu & raportti? Merimieshuutonaurua.
LNM VANI
24/02/2015
Väärä laji, jos pitää refleksinomaisesti kädet noin korkealle nostaa. Miksei kylki kylkeen esim.. Loviisan pelaaja päätti liminkalaisten parhaan pakin kauden taklauksellaan kolmisen viikkoa sitten. Kädestä kiinni ja väännetään, toivottavasti ei jää hermovaurioita.

Änärissä Jokisen Jussia taklattiin samalla lailla päähän, kolme ottelua huilia ja isot sakot taklaajalle. Ja jääkiekkossa saa kuitenkin taklata, toisin kuin säbässä.
Jutrö
24/02/2015
Onneksi oli sveedin löysä töräys eikä j.j#7 jäätävä töötti
Hansson
24/02/2015
Hassua kuinka vastaan lammilaisia ollaan. Tilnteen olisi voinut pelata puhtaasti pitämällä kädet alhaalla. Todennäköiseste Toitturi olisi siltikin kaatunut, mutta iskua päähän ei olisi tullut. Ottelu oli lauantai iltana vieraissa Loviisassa. Ottelun päätyttyä matka kotiin ja nukkumaan koska seuraavana päivänä peli... Varmasti muutakin ajateltavaa kun tehdä raporttia liitton.. Onneksi Ville sentään pystyi pelaamaan seuraavana päivänä ja isommilta kolhuilta vältyttiin, mutta pientä joustoa liitolta tälläisissä tapauksissa! Kiitos!
ET
24/02/2015
Vähintään PR1 vaarallinen fyysinen peli. Myös PR3 raaka rikkomus mahdollinen.
Niinii
24/02/2015
Vahinko tai ei mutta päähänkodistuneesta taklauksesta AINA pitäis antaa se 5+20 siitä ei pääse mihkään.. Svedin pelityyli on mitä on ja jäähyt puhuu puolestaan..! (Jäähytilaston #1)
Hanssonille
24/02/2015
Sarjamääräyksissä määrätään noista aikarajoista ja ne ovat kaikkien joukkueiden tiedossa. Vaikka jengi matkaisi vieraspeliin Hangosta Utsjoelle niin niistä ei voi eikä pidä joustaa. Jos jollekin annettaisiin erivapauksia, syntyisi siitä loputon suo, aina löytyisi joku syy anoa lisäaikaa. Luulisi tämän nyt olevan päivänselvää kaikille.
Riki
24/02/2015
Totuus on se, et ei edes yrittäny palloa ja päähän taklaus, ei vain oltu protestissa ajoiissa mukana, näis lammi oli kyl amatööri tasol, säännöist pitäs olla selvillä johtoportaassa
Eikös tuo
24/02/2015
Voi kumminkin edetä kurinpitoon?
oj
24/02/2015
Kyllä se niin on että loviisalaisista ei muut osaa pelata ku Hietala
LaSB taustat
24/02/2015
Joo, myönnetään asian käsittelyssä kävi lapsus meidän osalta. Divarissa harva joukkue ottaa kotijoukkueelta videotallenteen mukaansa pelin jälkeen, harvoin mekään. Tallenteen laittamiseen järjestelmään on annettu aikaa vuorokausi, joten jos se ei aamu kymmeneltä ole järjestelmässä ei vierasjoukkueella ole tallennetta käytettävissä, näin kävi nyttenkin.
Eli virhe on täysin meidän, joten Liittoa ja kurinpitäjää täällä on turha haukkua, säännöt ja määräykset on nyt tiedossa.
Pistellään Villelle buranaa nassuun ja kiviä taskuun,pelit jatkuu.

-Lammin Salibandy/Ari
Sipoolainen
24/02/2015
Arvostan Arin suoraselkäisyyttä... Mutta en voi olla tarttumatta kommenttiin: "Tallenteen laittamiseen järjestelmään on annettu aikaa vuorokausi.."

Järjestelmän aikaleimoja tutkimalla voi todeta, että LaSBilla itsellä menee järjestään videoiden lataamiseen useita päiviä. Taitaa olla niin, että 5/12 on toimitettu ajoissa... Esim ÅIF pelin lataaminen kesti 6 päivää (vaikka maalikooste oli valmiina jo samana iltana)...

Eli ihan kai asiallista olla aiheesta itkemättä.

Lukioille tiedoksi, että kyseisessä pelissä oli useampia vielä kyseenalaisempia taklauksia ja törmäilyjä kuin tuo maalikoosteella näkyvä keskialuetälli. En tiedä, olisiko ollut aihetta tutkia videolta tuolloinkin. Jälkikäteen ei ole enää edes huvittanu peliä ladata.

No mutta, tsemppiä loppukauteen.
stena
24/02/2015
On se taso huono kun joukkueella on yksi jätkä joka osaa pelata mutta on silti menossa pleijareihin.
peto on irti
25/02/2015
Varsinainen peto tuo Jimmy. Tahattomuus kaukana, tässä ei olisi kyllä auttanut ne kuuluisat kivetkään taskussa.
Hockey
25/02/2015
Samaa mieltä, lätkässä asia olisi jo hoidettu
Jarmo Uusivirta--> FYSIIKALLE
25/02/2015
En tiedä onko sved, savolainen jne. pelkureita, neitejä?? Kutsutko itseäsi mieheks kun kirjottelet tänne FYSIIKKA nimellä? Ehkä vaimosi/miehesi/tyttöystäväsi/poikaystäväsi pitävät sinua esikuvana jos tota nimeä käytät kotona, mutta täällä teet itsestäsi naurettavan. Ja miksi täällä aletaan vertaamaan lajia jääkiekkoon. Jos sanktio olis se 5min(kuin änärissä) niin aivan varmasti nyrkkejä heiluis enemmän. Salipändyssä siitä irtoo vähintään sen 9kk pelikiellon jos lätkäset nyrkillä naamaan (salutskij voi tarkentaa tietoa). Kyseisten kavereiden pelitapa tiedetään. Sekoitus rumuutta ja kovuutta, mutta tärkeitä kavereita joukkueilleen. Tällaiset kaverit tekee ihan hyvää näkymättömälle lajille. Mikä tekee jääkiekosta mielenkiintoisemman?--> taklaukset, tappelut ja ylipäätänsä lajin kovuus. Jos nyt lähetään vertailemaan
Bambou
25/02/2015
Kyynerpää edellä kontakti päähän. Ei pakolta tahallaan, mutta silti pitäisi suihkuun lähteä ja ehkä miettiä muutama peli mitä tuli tehtyä.

En haluasi verrata lätkään, mutta siinäkin lajissa moisesta tulisi kakkua ja siinä sentään taklaaminen on sallittua. Salibandyssa moista kyynerpää edellä tilanteeseen menemistä ei pitäisi missään nimessä katsella läpi sormien.
yksi isi
25/02/2015
Aika paljon kaikkia vaarallisia tilanteita säbässä jatkuvasti. Taitaa moni hyvä lopettaa tuossa aikuisuuden kynnyksellä ja keskittyä pikemminkin opintoihin.

Salibandyliiton pitää olla aktiivisena ja toimia nyt ajoissa eikä odotella näitä osin harrastuspohjalta toimivien divariporukoiden rapsoja. Kyllä sanktionnin pitäisi lähteä vähintään tuomariraporteista automaattisesti ja toisaalta auktoriteetin pitää omatoimisesti ja aktiivisesti toimia kun kerran matsku on täällä sensaatiolehdistössä nopeasti tarjolla.

Peli nopeutuu ja muuttuu koko ajan vaarallisemmaksi jos ei kehitytä pelin mukana.
Sipoolle
25/02/2015
Mikä sipoolaisilla on hätänä ? Tässä käytiin ihan eri peliä läpi..
Ei o kauheasti varaa tulla huutelemaan! Se nähtiin sen Lasb-åif pelin jälkeen kun väittivät lammia sarjan likaisimmaksi jengiksi ja eikä pyynnöistä huolimatta suostuttu haastatteluun pelin jälkeen! Menikö pupu pöksyyn vai tuloiko päästettyä sammakoita suusta!

Ps: porkkanan jämät pois Åiffin rattaista
Roger Wide
25/02/2015
Hidastuksesta näke että Tonturin kädet olivat myös melko ylhäällä kun hän rynttää päin Svediä.Tilannne näyttää tapaturmalta.Uskon että Sved saa lisätsemppiä loppupeleihin näistä keskusteluista.Salibandy on hieno laji.Loviisan Tor tähtää takaisin liigaan.Hienoa!
Junnu#8
25/02/2015
OJ hyvä trolli. Andy#8 on huikea pelimies. Joni Niiranen on myös aika hyvä; D
mj
01/03/2015
Nimimerkille HUHHUH: Et taida olla itse saanut tollasta ttööttiä päähän?vai onks videota?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.