Liigat

Viiden maalin johtoasema katosi muutamassa minuutissa – ylivoima ratkaisi Raumalla

15.02.
2015
6 Kommenttia
2
Liigat
Oilersin tehokas ylivoima avitti joukkueen 6-8-vierasvoittoon Raumalla. Kuva: Elmeri Elo

Oilersin tehokas ylivoima avitti joukkueen 6-8-vierasvoittoon Raumalla. Kuva: Elmeri Elo

Raumalla sunnuntaina pelattu Salibandyliigan kamppailu SalBa-Oilers tarjoili yleisölle täyden draaman kaaren, joka lopulta päättyi liiganousijan kannattajien karvaaseen pettymykseen. SalBa johti ottelua parhaimmillaan jo 6-1, mutta Oilers viimeisteli peräti kuusi osumaan viiden minuutin ylivoimansa aikana ja marssi lopulta 6-8 (1-1, 5-5, 0-2) -voittoon.

Mihin ottelu ratkesi?
Vaikka voittomaali näki päivänvalon päätöserän ensimmäisellä minuutilla, ratkesi ottelu varsin vaiherikkaan toisen erän aikana. SalBa takoi toisen kaksikymppisen ensimmäiseen kuuteen minuuttiin viisi maalia, karaten tässä vaiheessa jo 6-1-johtoon. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut, sillä erän lopulla SalBalle tuomittu viiden minuutin rangaistus osoittautui kohtalokkaaksi. Oilers viimeisteli vain reilun kahden ja puolen minuutin sisään peräti viisi ylivoimaosumaa. Onnistuneesta takaa-ajosta saatu flow-tila siivitti Oilersin lopulta voittoon.

Ottelun hahmo?
Ottelun onnistujaksi nousi kolme maalia tehnyt Oilers-hyökkääjä Sylvester Raikamo. Epäonnen soturi oli puolestaan SalBan puolustaja Joni Rokosa, jolle tuomittiin viiden minuutin rangaistus, jonka aikana Oilers iski voittoon vaaditut kuusi osumaa.

Ottelun puheenaihe?
SalBa hallitsi peliä läpi ottelun aina, kun joukkueet pelasivat täysillä kentällisillä. Monta kertaa tällä kaudella yhden tai kahden maalin erolla hävinnyt raumalaisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan Oilersin tehokkaaseen ylivoimaan. SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä antoi täyden tunnustuksen Oilersin tehokkaalle ylivoimalle, todeten, että vastaavalla ylivoimalla raumalaiset olisivat tällä hetkellä Salibandyliigan sarjataulukon jumbosijan sijaan kolmantena.

Tilastohuomiot:
SalBa: Jani Lehtoniemi 1+1, Joni Peltola 1+1, Niklas Horn 1+0, Janne Hyvönen 1+0, Niko Kaerla 1+0, Ville Salonen 1+0, Juhani Niemi 0+1, Veli Peltonen 0+1, Joni Rokosa 0+1
Oilers: Sylvester Raikamo 3+0, Perttu Pajukoski 1+2, Ilari Talvitie 2+0, Casper Pfitzner 1+1, Oliver Wardi 1+0, Lauri Huusko 0+1, Oscar Hänninen 0+1, Matias Kaartinen 0+1, Jesperi Lindfors 0+1, Rasmus Markelin 0+1

Päivän muut ottelut:
Happee-Erä 7-2
Josba-TPS 5-4
NST-OLS 8-6

Linkit:
Elmeri Elon ottelukuvat
SalBan raportti
Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Marko Östman
Jermu
15/02/2015
Pelin nähneenä laittaisin ison osan myös laiskan ja sekavan alivoiman piikkiin. Päätöntä kohellusta selät suorina.
Espoo
16/02/2015
Ottelulla ei ollut mitään muuta merkitystä öljymiehille kun harjoitus pudotuspeleihin. Nyt onnistuivat loistavasti ylivoimapelissä, mikä tietää vaikeuksia vastustajille kun varsinaiset matsit alkaa.
Arto Kilponen
16/02/2015
Kyllä minua siltikin edelleen tuo nukahtelu huolestuttaa. Tämä oli siihen Rokosan jäähyyn asti kuin kopio siitä Tampereen Teurastuksesta - jonkun aikaa pärjätään ihan ok, numerot suht tasan, ehkä Oilersin johto, sitten napsahtaa jossain ja yhtäkkiä vastustaja johtaa tyyliin viidellä maalilla. Noita ei kärsi playoffeissa tulla kertaakaan.
JiiK
16/02/2015
Oilersin ylivoima on ollu koko kauden aika murhaavaa. Sarjan paras ylivoima Classicin ja Kooveen ohella, sanoisin.
JZ
16/02/2015
Hyvä osoitus mikä merkitys erikoistilannepelillä on tässä lajissa. 55min voi lähes nukkua kunhan on sen 5min sitten riittävän ylivoimainen.
Arto Kilponen
16/02/2015
On hyvä muistaa tässä myös se, että Oilershan päästi tuota Talvitien jäähyä seurannutta ~neljää minuuttia lukuunottamatta koko pelissä tasan yhden maalin. Onko kyse sitten SalBan tehottomasta maalinteosta, Oilers hyvästä maalivahtipelistä, SalBan hallinnan näennäisyydestä vai Oilersin onnistuneesta puolustuksesta, en tiedä. Hyvällä hyökkäyspelillä kuitenkin tehdään ~56 minuutin aikana enemmän kuin yksi maali, se on päivänselvää.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.