Liigat

Erä puolusti Classicin kesälomalle – ”Tästä jäi tyhjä olo”

11.03.
2015
3 Kommenttia
4
Liigat
Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classicin liigakausi päättyi tänään kotikentällä, kun Tapanilan Erä taisteli 3-4 -vierasvoiton puolivälieräsarjan kolmannesta kohtaamisesta.

Erä jatkoi siis välieriin puhtaalla pelillä. Vastaansa se saa hallitsevan Suomen mestarin Happeen.

Mihin ottelu ratkesi?
Pelillisesti Classic hallitsi palloa ja Erä pyrki tilkitsemään oman päänsä mahdollisimman tehokkaasti. Erä iski kuitenkin tehokkaasti vastaan, kuten aiemmissakin otteluissa. Classicin näennäinen hallinta ei riittänyt ja Erän voiton voi nähdä myös työvoittona. Erän asenne oli koko sarjassa huippuluokkaa ja tänäänkin se noudatti pelitapaansa erittäin nöyrästi.

Kuka oli ottelun hahmo?
Erän Tommi Aron merkitys on korostunut pelien koventuessa. Aro luuti erinomaisesti puolustuspäässä ja pelasi vahvaa pallollista peliä. Puolustaja merkkautti kaksi maalisyöttöä. Maalivahti Markus Laakso torjui jälleen vakuuttavasti maalillaan ja päästi ottelusarjan kolmessa ottelussa yhteensä yhdeksän osumaa selkänsä taakse.

Mikä oli ottelun puheenaihe?
Kapealla kokoonpanolla pelannut Classic takoi jälleen päätään Erän tiilimuuriin. Kolmessa ottelussa tamperelaiset onnistuivat tekemään ainoastaan yhdeksän maalia ja se on taitureita sekä pommittajia vilisevältä joukkueelta erittäin vähän. Toki kyseessä ei ollut pelkästään Classicin heikkous, vaan Erän puolustuspelaaminen ansaitsee kunniaa onnistumisistaan.

Kommentit:
– Tästä jäi tyhjä olo. Viimeistely ratkaisee näissä peleissä ja siinä Erä oli parempi sekä tehokkaampi. Joka jätkä halusi kyllä taistella. Helppo toki jossitella, mutta vasta tähän peliin löytyi sopivat ketjukoostumukset. Liian myöhään ja nyt kesäloma kutsuu, kommentoi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Classicin peräsimessä valmentanut Jarkko Rantala.

– Toiseen erään tulin sisään. Äijät taisteli hyvin. Kaksi erää pelattiin hyvin, ensimmäisessä ei niinkään, arvioi Erän paidassa ensimmäisen pudotuspelimaalinsa tehnyt Riku Holopainen.

– Tiivis puolustus oli vastassa. Ei päästy juuri puhkomaan. Erä on nyt välierissä ja me rannalla. Tulos oli 3-0 ja pitää kunnioittaa sitä, sanaili Classicin kapteeni Jussi Piha.

Tilastohuomiot:
Classic: Tommi ahola 2+0, Veli-Matti Luukko 0+2
Erä: Tuomas Iiskola 1+1, Tommi Aro 0+2, Markus Laakso 23 torjuntaa

Päivän muut ottelut:
Happee-OLS 3-2 Happee välieriin voitoin 3-0
SSV-Oilers 8-6 SSV välieriin voitoin 3-0

Linkit:
Ottelutilastot
Topi Naskalin ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Jantunen
11/03/2015
Ja yllätys että erän pelistä taas kaksi juttua eikä muista mtn... Tu mitä touhua taas pääkallolta..
ilpo
12/03/2015
Noniin Pääkallo kattokaa nyt mitä teitte. Oliko pakko pahoittaa Jantusen mieli?
Tämmöstä
12/03/2015
" Ei riittänyt Erän kyykkiminen pronssiin" siinä viimesen jutun otsikko.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.