Erä sysäsi Classicin kuilun partaalle – katso sunnuntain salibandytulokset

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Tapanilan Erä nappasi 5-3-kotivoiton Tampereen Classicista. Voiton myötä runkosarjan kahdeksannelta sijalta pudotuspeleihin lähtenyt Erä johtaa puolivälieräsarjaa 2-0 ja on voiton päässä välieristä.

Kotijoukkueen tehomiehinä häärivät puolustaja Ilkka Koski sekä hyökkääjä Mikko Pasanen. Molemmat iskivät kaksi maalia mieheen. Classicin Niko Juhola ampui joukkueensa kaikki maalit.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Tampereella, jolloin Erällä on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä välieriin.

Jyväskylän Happee nappasi myös toisen voiton OLS:sta. Oulussa pelattu ottelu päättyi vieraiden niukkaan 3-4-voittoon. Happeen tehomiehenä hääri kahdesti osunut Peter Kotilainen. OLS:n Tatu Kiipeli iski tehot 1+1.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä, jolloin Happeella on mahdollisuus katkaista ottelusarja ja edetä välieriin.

Myös SSV otti toisen voittonsa, kun se kaatoi Oilersin Espoossa lukemin 3-6. Miko Kailiala laukoi ottelussa hattutempun. Oilersin paras pistenikkari oli Sylvester Raikamo tehopistein 1+2.

Sarja on katkolla ensi keskiviikkona Pasilassa.

Koovee laittoi SPV:n tiukille Tampereelle. Kotijoukkue johti ottelua 3-0 ennen viimeistä erää, mutta kokeneet Peliveljet nousivat tasoihin kolmannessa erässä. SPV:n Jukka-Pekka Pelto-Arvo ratkaisi ottelun jatkoajalla ajassa 62.25. Kooveen tehokkain oli Miro Lehtinen, joka osui kahdesti.

Ottelusarja on katkolla ensi tiistaina Seinäjoella.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät
17:00 OLS-Happee 3-4 Voitot 2-0 Happeelle
17:00 Erä-Classic 5-3 Voitot 0-2 Erälle
17:00 Oilers-SSV 3-6 Voitot 2-0 SSV:lle
18:00 Koovee-SPV 3-4 ja. Voitot 2-0 SPV:lle

Naisten Salibandyliiga
15:00 NST-Classic 0-8
15:00 SB Vantaa-Koovee 5-6 JA
15:00 M-Team-Erä III 7-12
15:00 Papas-SB-Pro 5-13
15:00 TPS-Steelers JSB 7-6

24 comments

  1. Miten on Rantala saanut vuodessa joukkueen tälle tasolle, Classicin kakkoskenttä surkea. Hankinnat pettivät tänä vuonna, ei tarvii sen enempää analyysiä

  2. Varma kevään merkki kun oilers lähtee lauluun tuomari-itkun säestyksellä! 😉

  3. Kummastuttaa Oilers-Ssv ottelussa se että peli oli todella tasaista mutta jäähyt menivät 3-0 Ssv. Muuten näyttivät viheltävän hyvin mutta jäähyjen suhteen ei taas ollut minkäännäköistä linjaa!

  4. Kolme syytä miksi Viikingit voitti:

    1. Amun taktinen osaaminen näkyi läpi ottelun
    2. Tuomarit
    – vihelsivät vihkoon, näkivät vain Oilerssin virheet
    3. Variksen kokemattomuus ja ylimielisyys
    – peluutus ottelun kahdessä ensimmäisessä ja toisessa erässä. Hän esimerkiksi laittoi Talvitien vilttiin ja otti tilalle oman suosikkinsa Turusta, veteraanipelaajan joka ei taidoltaan mahtuisi mihinkään liigatason joukkueeseen.

    Jos Oilers haluaa jatkaa vielä sarjassa on nyt valmennukseen tehtävä muutoksia.

  5. Idea Pääkallolle. Voisiko ottelukeskusteluja varten avata ketjut ottelupareittain jo ennen otteluita ja raportteihin kommentointi olisi estetty? Näin otteluparien keskustelut ei sekoitu keskenään ja mene eri juttuihin niinkuin nyt tapahtuu. Eli sama tyyli kuin jatkoajan keskusteluissa. Tyyliin 3. pv SSV-Oilers ja lyhyt alustus jne.

    Keskustelu alkaa nyt taas tässä ketjussa ja harhailee sitten myöhemmin ottelukohtaisiin raportteihin. Ja lopulta tyrehtyy, kun kommentit sekaisin.

  6. Nimimerkki Espoo vei sanat suusta. Katsomossa ihmetytti kyllä tämä Läntisen peluutus Talvitien edellä.. Muutenkin suoraviivaisuutta ja haastoja ssv viisikon sisään kaipaisi enemmän. Heti kun raikamo ryhtyi haastamaan alkoi tulosta tulla

  7. Komppaan OPEX:ia.

    Ja sitten kommentoin Oilers-SSV -matsia.

    Paikallaolleena ihmettelin, kuinka vähän yleensä joka vihellyksestä tuomareille purnaavat espoolaiset, eivät tänään huudelleet. Koska tuomarit eivät olleet ulalla. Jos johonkin päin vislaamista olisi toivonut lisää oli Oilers-pelaajien jatkuva maalivahdin päälle ajelu.

    Liekö mietittyä taktiikkaa, että jos ei muuten uppoa, niin sitten aletaan ajaa veskaria.

    Itse en kyllä Variksen piikkiin tappiota laittaisi. Tosiasia on vain se, että vaikka Varis yritti peluuttaa tiettyjä ketjuja vastakkain, niin sekään ei toimi, jos pelaajat eivät suorita. Joukkueen ykköshampaat Pajukoski ja Pfitzer olivat aivan ulalla koko pelin. Puolustuksesta ei tietoakaan, pallo menetetään aivan liian helposti hyökkäyksessä ja vauhti on liian hidasta. Ironisinta taitaa olla se, että eikös se Pfitzner ollut jo kaksi vuotta sitten manaamassa, kuinka SSV ei pysy vauhdissa? Nyt miestä itseään viedään aivan 6-0.

    Mutta jännää peliä odottaneelle tämä ottelupari on kyllä ollut pettymys. Oilers on niin paljon joka osa-alueella jäljessä. Tällaista ei olisi tapahtunut Ahtiaisen tai Heinosen kyydissä, että sikäli Variksen suuntaan voi suunnata katseet.

  8. Kyllä tuomareiden piikkiin menee aika paljon jos Oilerssille tuomitaan kolme kertaa kyseenalaisesti jäähy ja vastustaja tekee jokaisesta niistä maalin.
    Ja Juhikselle, SSV: n vahvuus on nuoremmat pelaajat, ei nämä hitaat konkarit kuten Järvi ja Toivonen tänään. Kaksi vuotta sitten tilanne oli vielä pahempi.

  9. Espoossa tasakentin Oilers vei tänään peliä. SSV terävämpi maalin edessä. Se SSV:n maalivahti on itkupilli. Tänään itse meni pari kertaa hyökkääjää päin ja sitten kuoleva joutsen tai hirveä valitus tuomarille. No ehkä kun kasvaa niin miehistyy. Jäähyistä en osaa sanoa, kun rikkeet eivät näkyneet katsomoon kunnolla paitsi vaihtovirhe, jota ei vihelletty.

  10. Variksena pelaisin 2ketjulla koska siihen huippu nimet.Toisaalta nimillä ei voiteta kun ei kerta huvita

  11. Classic ei tuu ikinä voittamaan mitään niin kauan ku yliarvostettu Savolainen pelaa.

  12. Oisko mahdoton ajatus saada Pääkallolle ihan omaa keskustelufoorumia? Usein tuntuu olevan iha mielenkiintoisia keskusteluja eri aiheista täällä, joten voisi ihan tarpeeseen tulla. Kiitoksia taas kattavista jutuista. Päivittäin tällä sivustolla tulee vierailtua.

  13. Huhhuh, todellisia playoff-pomppu-räkä-tahtomaaleja pareissa Erä-Classic ja Oilers-SSV ainakin maalikoosteista kun katselee. Aika pahasti varmaan Torisevalla ja Kaltiaisella padat jumissa kun oma joukkue peittää huolimattomasti ja sählää maalinedustalla. Pari voivat kumpainenkin kuitenkin ottaa myös omaan piikkiinsä .

  14. Foorumista sanoisin, että kovasti mainostetaan Salibandyn olevan sosiaalisen median edelläkävijä, mutta lajin seuraajien ”kohtaamispaikka” puuttuu. Mielestäni se olisi oleellinen asia lajille Suomessa, en ihmettelisi yhtään, vaikka se näkyisi epäsuorasti jopa lipputuloissa ja kannattajakulttuurin nousussa, kun väki alkaisi foorumin kautta löytämään toisensa ja mahdolliset kimppakyydit vieraspeleihin jne. Ei se ainakaan asioita huonontaisi. Kesän aikana varmaan ehtisi laittamaan tuollaisen pystyyn? Se ei kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole.

  15. Ei ole rakettitiedettä, mutta niin ei ollut tulospalvelukaan ja nyt vasta alkaa olla toiminnassa.

    Arton kanssa samaa mieltä. Yksi paikka, jossa uutiset, maalikoosteet ym. videot ja joukkueinfot. Selkeästi informoidut #tägit ohjais somea samoille poluille. Nyt on Floorball.fi, joka on fiasko ja Pääkallo, joka täyttää liigan jättämää tyhjiötä ansiokkaasti.

    Ongelma kuitenkin johtuu ruohonjuuritasolta. On liikaa huonosti hoidettuja seuroja (isojakin), jotka eivät tee markkinointityötään riittävän hyvin. Ei siinä kaduntallaaja innostu lajista, jos se ei ole iholla.

    Ja sitten keksitään näitä yhden finaalin typeriä kokeiluja. Pyllistys hyvin hoidetuille seuroille…

  16. Mun mielestä kuitenkin koko ajan mennään oikeaan suuntaan. Espooseen tulossa kunnon halli aikansa eläneen Tapiolan tilalle, seuroissa ymmärretään, että junnuihin pitää jatkossa panostaa. Kaikki vie aikansa, nopeesti on laji mennyt eteenpäin ja vaatimukset kasvaa, muutos vie aina oman aikansa. Pääkallo toimii ja kävijöitä riittää.

    Ja mikä tärkeää lajin sisällä alkaa löytymään innokkaista puuhamiehiä ja ”superfaneja”. Espoossa Arto Kilponen vetää hyvin, Turussa T.Töyrylä ja Tampereella T.Naskali ja SSV:n Pahtela. Nyt vaan lisää faneja ja lisää tunnelmaa katsomoihin!!

  17. Niin ja varmasti monella muulla paikkakunnalla, Seinäjoki/Jyskälä/Oulu on omat faninsa, mutta en itse tiedä näitä henkilöitä missään määrin(ylläolevat lähinnä netin perusteella/joskus katsomossa nähneenä)…

  18. Ehkä Classicin pitäisi nyt vaihtaa manageria.
    Ei tästä mitään tule.

  19. Täällä osaa varmaan joku vastata, että mihin hävisi Mikko Leikkanen Classicin vahvuudesta?

  20. Itse ihmettelin että missä kummassa luurasivat katsojat erä-classic pelissä? Virallinen lukema on 711 mutta veikkausTV:tä kun katsoi niin erityisesti kolmannessa erässä näytti ettei siellä mene edes sadan raja rikki. Vai onko siellä jossain yläparvella joku kaljateltta missä loput 600 oli katsomassa..

  21. Ei ole eka kerta näköjään, kun eräkin heittää useita satoja yläkanttiin katsojamäärän. Tyhjältä näyttää kyllä maalikoosteessakin, vaikka yhtä sivua ei näy ollenkaan, mutta tuskin on tupaten täynnä sekään.