Liigat

Happee nitisti Erän välieräavauksessa – ”Kaverilla oli pari pelaajaa liekeissä”

19.03.
2015
4 Kommenttia
8
Liigat
Tämä Janne Hoikkasen iskemä 4-2 jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Esa Jokinen

Tämä Janne Hoikkasen iskemä 4-2 jäi ottelun voittomaaliksi. Kuva: Esa Jokinen

Happee otti ensimmäisen kiinnityksen miesten Salibandyliigan finaalipaikkaan kaatamalla Tapanilan Erän Jyväskylässä 7-3 (2-1,3-1,2-1). Hirvipaidat kontrolloivat peliä hallitusti, eikä Erä ollut lähelläkään vierasvoittoa.

Ottelun ratkaisu?
Avauserässä Erä pystyi tukkimaan Happeen pelinrakentelua, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Happee sai otetta. Tommi Aro kavensi kakkoserässä tilanteeksi 3-2, mutta erän lopussa Happee iski kahdesti perättäisissä vaihdoissa. Erä pääsi taas kahden maalin päähän heti kolmannen erän alussa, mutta Janne Hoikkasen tahtomaali katkaisi Erän orastavan kirin. Happee oli selvästi parempi joukkue, eikä Erän pallollinen peli ollut lainkaan riittävällä tasolla.

Ottelun hahmo?
Happeen kolme kovaa H:ta, Juuso Heikkinen (3), Janne Hoikkanen (2) ja Veli-Matti Hynynen (2) vastasivat hirvipaitojen seitsemästä maalista. Heikkisen jalka liikkui raikkaasti, Hoikkanen sai hurjalle taistelulleen palkinnon kahdesti ja jalkavammastaan pelikuntoon toipunut Hynynen iski myrkyllisesti pudotuspelikevään ensimmäiset maalinsa. Erän Lauri Kapanen missasi alussa rangaistuslaukauksen, mutta iski kenttäpelissä 1+1.

Ottelun puheenaihe?
Erä oli pudottanut Classicin puolivälierissä puolustamalla laadukkaasti ja iskemällä terävästi, mutta tänään Erä oli yllättävänkin vaisu. Pallollinen peli ei kulkenut, ja syöttöketjut jäivät loistamaan poissaolollaan. Myöskään omassa päässä pakka ei pysynyt tarpeeksi tiiviinä, ja Happee pääsi yrittämään maalintekoa liian hyviltä paikoilta liian monta kertaa. Odotettavissa on, että lauantaina Vantaalla nähdään aivan erilaisella sydämellä varustettu kotijoukkue. Jos ei nähdä, niin finaalipaikka on katkolla jyväskyläläisille jo heti sunnuntaina. Erä on hävinnyt Jyväskylässä seitsemän edellistä otteluaan, joten se tilanne ei vaikuttaisi helsinkiläisten kannalta kovin hyvältä.

Kommentit:
– Tiukka peli alusta alkaen, kuten odotettavissa oli. Erä ei puolustanut niin tiivisti kuin OLS, ja meillä oli paikkoja tehdä vielä toiset seitsemän maalia. Toisessa erässä emme oikein malttaneet pelata omaa peliä, ja se meni vähän roiskimiseksi. Hienoa kuulla, että legendan ohi pääsee edes jossain tilastossa, Mika Kohosen Happeen kaikkien aikojen pudotuspelimaalintekijänä ohittanut Juuso Heikkinen jutteli.
– Kahden hyvän jengin vääntöhän se oli. Olen tyytyväinen etenkin kolmoskenttämme tekemiseen, ja he sytyttivät muutkin pelaamaan. Hoikkasen taistelemat kaksi maalia ilmensivät koko joukkuetta tänään, ei annettu periksi ja saimme siitä palkinnon. Lähdemme lauantaina ryöstöretkelle ikään kuin taskuvarkaina, sillä nehän ovat tunnetusti hyviä kääntämään, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen hauskuutti kuulijoitaan.
– Tiukkaa vääntöä, mielestäni molemmilla oli hetkensä. Kaverilla oli pari pelaajaa liekeissä (Heikkinen ja Hoikkanen), ja ehkä ne yksilöt sitten ratkaisivat tänään. Otetaan positiiviset jutut mukaan, ja katsellaan vähän videoita. Varmaa on, että lauantaina isketään Vantaalla todella kovaa, Erä-hyökkääjä Aaron Fagerholm vannoi.
– Värikkäiden vaiheiden jälkeen tällainen tulos. Alku oli hyvä meiltä, mutta pikkuhiljaa Happee pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan. Yksi vierasvoitto täytyy ottaa, mutta tänään ei onnistuttu ja tarina jatkuu lauantaina. Vaikea hornankattilahan tämä on pelata kenelle tahansa, mutta siitä pitäisi saada meidänkin jokaisen jätkän otettua fiilistä, viimeksi Jyväskylässä 7.10.2011 voittaneen Erän päävalmentaja Petteri Bergman tuumi.

Tilastohuomiot:
Happee: Juuso Heikkinen 3+0, Veli-Matti Hynynen 2+0, Janne Hoikkanen 2+0, Jonne Junkkarinen 0+2, Panu Kotilainen 0+2
Erä: Lauri Kapanen 1+1, Tommi Rosendahl 1+0, Tommi Aro 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
täytepeli
20/03/2015
Tämä toinen välieräsarja ei näköjään kiinnosta ketään. :)
ElClassico
20/03/2015
Niin, pohjalaiset itkevät vielä välierien ajan noissa toisissa kommenttiketjuissa. Sit se hiljenee.
Pate
20/03/2015
Itku taitaa kommenttien perusteella tulla muualta ku Pohjanmaalta. Koski sitä, Kohonen ja Kiviranta tätä ja vieläpä Koponen näin! Päälle tottakai huonot provot ja uskon asiat mukaan vetäminen. Get over it!
Katsoja
20/03/2015
No tuo toisen sarjan kommentointi on sitä eipäs juupas höpötystä, jota aina löytyy kun on sattunut joku töötti ja siitä julkaistaan videonpätkä. Ehdoton totuus löytyy jokaisesta kommentista, joskin usein aivan päinvastaisena tulkintana. Tämän otteluparin homma hoitui pelaamalla eikä näin ollen tarvitse jälkipelissä keskittyä epäolennaisiin asioihin. Näillä palstoilla varsinaisen pelin kommentointi ei ole koskaan ollut samalla tavalla kiinnostavaa kuin besservisserinä toimiminen.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.