Miehet

Happee passitti Erän pronssiotteluun – ”Jyväskylä on paha paikka pelata”

22.03.
2015
9 Kommenttia
9
Miehet
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Happee voitti kolmannenkin välieräottelun Tapanilan Erää vastaan kotihallissaan lukemin 4-2 (0-2,2-0,2-0). Näin Jyväskylässä pelataan Salibandyliigan finaaliotteluita viime kevään tapaan.

Ottelun ratkaisu?
Happee oli alussa hermostunut, ja Erä olisi voinut johtaa avauserän jälkeen enemmänkin. Toisessa erässä isännät ottivat pelin haltuunsa, ja vierasjoukkue pakotettiin puolustuskannalle. Päätöserän alkuvaiheessa Peter Kotilainen pamautti hirvipaidat ensimmäistä kertaa johtoon, eikä Erä onnistunut hyvistä paikoista huolimatta enää maalinteossa. Happee pääsi rokottamaan nöyryyttävästi neljännen maalin vielä alivoimalla. Ottelu noudatti jossain määrin samoja raiteita kuin kaksi edellistäkin ottelua, ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä selvemmältä Happeen voitto näytti. Erä pelasi jokaisessa ottelussa aina paremmin kuin edellisessä, mutta voitot 3-0 eivät jätä jossitteluille sijaa.

Ottelun hahmo?
Happeen Peter Kotilainen räpelsi ja ylihyökkäsi muun joukkueen tavoin avauserässä, mutta kahdessa jälkimmäisessä mies piti Erä-puolustuksen jatkuvasti kiireisenä. Kotilainen tasoitti lukemiksi 2-2, ja hänen mailastaan syntyi myös ottelun voittomaali päätöskolmanneksen alussa. Maalivahti Eero Kosonen piti myös tasonsa, eikä helppoja uponnut tälläkään kertaa. Erän maalivahti oli joukkueensa paras pelaaja jokaisessa välierässä, ja tänään tunnustuksen kelpo pelistä saa Teemu Kortelainen.

Ottelun puheenaihe?
Välieräsarjan kaksi ensimmäistä ottelua olivat jokseenkin steriilejä, eikä suurempia kahakoita tai kuumenemisia nähty. Kolmannessa ottelussa etenkin ottelun toisessa erässä vierasjoukkue sai jäähyjä, jotka eivät miellyttäneet, ja keskustelupareja riitti vielä summerin törähdyksen jälkeenkin. Mitään ylilyöntejä ei kuitenkaan nähty, ja sarjan päätteeksi voidaan todeta, että kaikissa otteluissa pelattiin erittäin kovaa, mutta hyvin rehdisti.

Kommentit:
– Alku oli nihkeä, kuten aiemmissakin peleissä. Siinä vähän haettiin niitä oikeita asetelmia vieraspuolustuksen murtamiseksi. Väkisin kun noin paljon kyykkii omassa päässä, maalit syntyvät jossain kohtaa ja niin saimme ne tarvittavat tänäänkin tehtyä. Hienoa, että saimme sarjan heti poikki ja pääsemme huomisesta lähtien keskittymään finaaleihin, Happeen Peter Kotilainen jutteli.

– Olemme oppiva organisaatio, ja voi sanoa, että puolustamalla me sinne finaaleihin nyt pääsimme. Se oli se kulmakivi siellä. Päästimme kolmessa ottelussa kahdeksan maalia, ja siihen voi olla välierissä todella tyytyväinen. Tämä oli toinen tiukka kolmen pelin sarja, ja pelaajat saavat nauttia tästä tämän illan. Huomenna siirretään katseet finaaleihin, ja se on aivan sama, kumpi siellä tulee vastaan, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen niputti.

– Selvästi paras ilme meiltä näissä peleissä, mutta 3-0 ei jätä seliteltävää. Jyväskylä on paha paikka pelata ja Happee kyllä rankaisee virheistä todella kovalla prosentilla. Tasaista ja hyvää taistelua meiltä, ja siihen voi olla tyytyväinen, Erän hyökkääjä Mikko Pasanen kertasi.

– Nousujohteisesti pelasimme, ja tämä oli meiltä sarjan paras peli. Tasakentällisin peli meni 2-2, mutta erikoistilanteet hävisimme 0-2. Meillä oli riittävästi maalipaikkoja, mutta vastustajalla on energisiä ja ulottuvia veijareita, jotka kyllä iskevät, kun heille paikat siunaantuu. Kaikki kunnia vastustajalle, joka oli kovinta mahdollista luokkaa. Ei muuta kuin tsemppiä heille finaaleihin, Erä-valmentaja Petteri Bergman toivotteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 2+0, Juuso Heikkinen 0+2, Petri Kauko 1+0, Janne Hoikkanen 1+0
Erä: Janne Salonen 1+0, Aaron Fagerholm 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Klobbo
22/03/2015
Bergmanin ura Erässä päättyy, mutta kuka on korvaaja? Onko se Korsman vai kuka?
oivoi
22/03/2015
Tulevalla finaalivastustajalle vinkki. Jami Mannisen lähelle ei kannata mennä. Kaveri ei oikein meinaa pystyssä pysyä.
Finaalit
22/03/2015
Salibandyliigan finaalit:

Su 29.3. klo 16:00
La 4.4. klo 16:45
Su 5.4. klo 15:30
La 11.4. klo 15:30 (tarvittaessa)
Su 12.4. klo 14:05 (tarvittaessa)
Jeppe
22/03/2015
Ennen tätä sarjaa arvelin Erän ehkä pystyvän yhteen voittoon vastaiskuilla, mutta sekin jäi ottamatta Tapanilan pojilta. Prosentit eivät olleet Erän puolella missään vaiheessa, pelitapa ei vaan riitä eikä Erän parhaat pelaajat onnistuneet nousemaan Happeen parhaiden pelaajien tasolle. Tunnelma oli kyllä jyväskylässä tänään aivan huikea, meteliä, pärinää,huutamista ja kannustusta tuntui riittävän läpi ottelun kotijoukkueelle. Helsingistä ei paikalle ollut ilmeisesti juuri eksynyt faneja paikalle. Saa nähdä ottaako Speve tai SSV voiton jyväskylästä finaaleissa. Tällä kaudella Happee on hävinnyt kaksi kertaa kotona koko kauden aikana.
Katsoja
22/03/2015
Happee vaikuttaa nyt aika ylivoimaiselta nipulta. SPV voi vähän rimpuilla vastaan mutta juhlat on kyllä tiedossa Jyväskylässä taas keväällä.
Hyvä tasoiset matsit tänään, Viikingit teki parhaansa mutta nyt tappio oli varmaan liian kova pala, en usko että pystyvät samaan tiistaina.
Median edustajat eivät vielä aktiivisesti seuraa näitä hienoja tapahtumia, töitä siis riittää vielä paljon liigalla ja seuroilla.
Tapahtuma...
22/03/2015
Jos Erän ottelutapahtumia on kehuttu koko kauden Suomen parhaiksi, niin Happeella taitaa olla Maailman paras...

Valovuoden edellä toisia niin järjestäjien temppujen sekä tunnelman osalta.
Junnu#8
23/03/2015
Jep, jep. Hirviteatterissa on huikeata tunnelmaa.
Veikkaaja
23/03/2015
Bergman siirtyy Esport Oilerssin päävalmentajaksi
Julle
23/03/2015
Ai passitti? Ei Erä tosissaan välierässä finaalipaikasta pelannu ku vasta viimeisessä ottelussa ja siinäkin se kaatui 5-3 alivoimaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.