Huima mitaliputki sai jatkoa – Kailiala pommitti SSV:n pronssille

Kuva: Juhani Järvenpää

SSV jatkoi Pasilan pronssiottelun myötä uskomatonta mitaliputkeaan. SSV hyödynsi Tapanilan Erän päätöserän virheet ja vei pronssit tiukkojen vaiheiden jälkeen 5-4 (1-1, 1-1, 3-2). Mitali oli Viikingeille peräti kahdestoista peräkkäinen.

Runkosarjan kahdeksannelta paikalta ei ole koskaan noustu Salibandyliigan mitaleille ja sama tilasto säilyi Erän taistelusta huolimatta edelleen. Puolivälierissä Classicin tiputtamalla mitalipeleihin edenneellä Erällä oli paikat siirtää ottelu lopussa vielä jatkoajalle.

Erällä on plakkarissa finaalisarjoista SSV:tä vastaan kaksi hopeaa keväältä 2009 ja 2010 sekä kaksi pronssia keväiltä 2007 ja 2008. Voiton myötä SSV on ollut mitaleilla kaudesta 2003-04 alkaen 12 kautta, mikä on yksi kotimaisten palloilusarjojen pisimmistä mitaliputkista.

Kaksi erää mentiin tasatahtiin 2-2. Kolmannen alussa SSV hyödynsi Erän pallonmenetykset, joista ensin Niclas Meyer sekä sen jälkeen Miko Kailiala läpiajosta ja perään rankkarista siirsivät SSV:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Hattutempun täydentäneen Erän Jere Oksasen ja lättysyötöstä osuneen Tuomas Iiskolan osumien myötä Erä nousi vielä maalin päähän.

Jos SSV olisi pelannut tänä vuonna finaaleissa, niin hyökkääjä Miko Kailiala olisi rikkonut Santtu Mannerin kaudella 2004-05 tekemän pudotuspelien maaliennätyksen (20 maalia). Kailialan 4-2-maali ja 5-2-maali kolmannen erän alkuun nosti pudotuspelien maalimäärän kahdeksaan peliin jo neljääntoista (14+1).

Petteri Bergman valmensi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Erän päävalmentajana. Pelin jälkeen Pasilassa mietitytti myös molempien joukkueiden kokeneempien pelaajien jatko. Yhdeksääntoista liigakauteen jo seitsemännentoista SM-mitalinsa noutanut Mikael Järvi vahvisti jatkavansa ensi kaudella. Muun muassa Erän Tom Strömsten sekä SSV:n Timo Toivonen ja Pasi Laitila kertoivat Pääkallo.fi:lle vielä pohtivansa asiaa ennen lopullista vahvistusta. SSV:n Jani Helenius vahvisti tunteikkaasti pelanneensa viimeisen liigaottelun.