Miehet

Huima mitaliputki sai jatkoa – Kailiala pommitti SSV:n pronssille

29.03.
2015
5 Kommenttia
6
Miehet
Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

SSV jatkoi Pasilan pronssiottelun myötä uskomatonta mitaliputkeaan. SSV hyödynsi Tapanilan Erän päätöserän virheet ja vei pronssit tiukkojen vaiheiden jälkeen 5-4 (1-1, 1-1, 3-2). Mitali oli Viikingeille peräti kahdestoista peräkkäinen.

Runkosarjan kahdeksannelta paikalta ei ole koskaan noustu Salibandyliigan mitaleille ja sama tilasto säilyi Erän taistelusta huolimatta edelleen. Puolivälierissä Classicin tiputtamalla mitalipeleihin edenneellä Erällä oli paikat siirtää ottelu lopussa vielä jatkoajalle.

Erällä on plakkarissa finaalisarjoista SSV:tä vastaan kaksi hopeaa keväältä 2009 ja 2010 sekä kaksi pronssia keväiltä 2007 ja 2008. Voiton myötä SSV on ollut mitaleilla kaudesta 2003-04 alkaen 12 kautta, mikä on yksi kotimaisten palloilusarjojen pisimmistä mitaliputkista.

Mihin ottelu ratkesi?
Kaksi erää mentiin tasatahtiin 2-2. Kolmannen alussa SSV hyödynsi Erän pallonmenetykset, joista ensin Niclas Meyer sekä sen jälkeen Miko Kailiala läpiajosta ja perään rankkarista siirsivät SSV:n jo kolmen maalin karkumatkalle. Hattutempun täydentäneen Erän Jere Oksasen ja lättysyötöstä osuneen Tuomas Iiskolan osumien myötä Erä nousi vielä maalin päähän.

Ottelun hahmo?
Jos SSV olisi pelannut tänä vuonna finaaleissa, niin hyökkääjä Miko Kailiala olisi rikkonut Santtu Mannerin kaudella 2004-05 tekemän pudotuspelien maaliennätyksen (20 maalia). Kailialan 4-2-maali ja 5-2-maali kolmannen erän alkuun nosti pudotuspelien maalimäärän kahdeksaan peliin jo neljääntoista (14+1).

Ottelun puheenaihe?
Petteri Bergman valmensi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Erän päävalmentajana. Pelin jälkeen Pasilassa mietitytti myös molempien joukkueiden kokeneempien pelaajien jatko. Yhdeksääntoista liigakauteen jo seitsemännentoista SM-mitalinsa noutanut Mikael Järvi vahvisti jatkavansa ensi kaudella. Muun muassa Erän Tom Strömsten sekä SSV:n Timo Toivonen ja Pasi Laitila kertoivat Pääkallo.fi:lle vielä pohtivansa asiaa ennen lopullista vahvistusta. SSV:n Jani Helenius vahvisti tunteikkaasti pelanneensa viimeisen liigaottelun.

Kommentit:
– Alku oli meidän kentältä vaikea. Saatiin kolmanteen erään hyvä fiilis ja pari maalia, Jani Helenius pohti ottelun ratkaisua.
– Teema tänään oli ”tusina täyteen”. SSV:llä oli 11 mitalia vuodesta 2003 ja sitä haluttiin jatkaa, Markus Huhtimo paljasti SSV-valmennuksen sytyttämiskeinoja ottelun jälkeen.
– Kaikesta näki, että tämä ei ollut mikään pronssipeliläpsyttely, vaan kahden latautuneen joukkueen mittelö, Erän valmentaja Petteri Bergman näki.
– Vähän kaaduttiin viimeiseen erään ja omiin virheisiin. Voidaan kuitenkin olla ylpeitä siitä taisteluasenteesta mitä tänään osoitettiin, Erän kapteeni Tom Strömsten puntaroi.

Tilastohuomiot:
SSV: Miko Kailiala 2+0, Niclas Meyer 1+0, Mikael Järvi 1+0, Roni Laasonen 1+0 ja Santtu Strandberg 13 torjuntaa
Erä: Jere Oksanen 3+0, Lauri Kapanen 0+3, Tuomas Iiskola 1+0 ja Teemu Kortelainen 24 torjuntaa

Linkit:
Ottelutilastot
Juhani Järvenpään kuvat ottelusta
SSV-hyökkääjä päätti mittavan uransa pronssiotteluun: ”Olen saanut lajilta paljon”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Timo Mäkynen
Timo Mäkynen
Twitter: @tirsamaa
Jeppe
29/03/2015
Eli siis Kailiala olisi tehnyt Kososen taakse 8 maalia hypoteettisissa finaaleissa? Saanen olla eri mieltä.
Haloo
29/03/2015
Kailiala olisi tehnyt Happeeta vastaan kolmeen peliin max yhden.
S7
30/03/2015
Hyvä jätkät! Mitali se on pronssinenkin! Kauden odotuksiin nähden pitää olla kohtuullisen tyytyväinen. Jotain voitettiin, suomen cup(tosin sen arvo ja arvostus on toinen asia). Mitaliputki on vertaansa vailla...
Kalle
30/03/2015
Hyvä Erä! Aktiivista ja taistelevaa peliä omilla junioreilla.
Jepelle
31/03/2015
Eiköhän 7 maalia olisi kuitenkin riittänyt..

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.