Ihmeen huippupeli toi Peliveljille voiton – SPV-hyökkääjä loukkaantui pahannäköisesti

Mikko Kohonen tuuletti tänään upeaa maaliaan tunteella. Kuva: Juha Käenmäki

Mikko Kohonen tuuletti tänään upeaa maaliaan tunteella. Kuva: Juha Käenmäki
Mikko Kohonen tuuletti tänään upeaa maaliaan tunteella. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoella pelattiin tänään miesten Salibandyliigan kolmas välieräottelu SPV:n ja SSV:n välillä. Isäntäjoukkue voitti ottelun rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 3-2 (1-2, 1-0, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
SSV vei ensimmäisen erän, SPV loppupelin. Noin karrikoidusti sanottuna. Pallonhallinta oli seinäjokelaisilla viimeiset 50 minuuttia jatkoaika mukaan lukien. Rankkareilla maalivahdit loistivat, mutta Sami Kosken viileä viimeistely toi voiton Peliveljille.

Ottelun hahmo?
Pakko on nostaa esille kummankin joukkueen maalivahdit. SPV oli ajoittain helisemässä ensimmäisessä erässä, mutta Jarno Ihmeen huikeat torjunnat pitivät Peliveljet pelissä mukana. Kahden viimeisen erän aikana puolestaan Santtu Strandberg oli kuin muuri SPV:n luotua paremmat maalintekopaikat.

Ottelun puheenaihe?
Nyt nähtiin sitä, mitä tältä sarjalta ollaan oletettu. Tiivistä puolustuspeliä, omien virheiden äärimmäistä minimointia ja melkoista kyttäilyä. Pelaajien mukaan oli kiva pelata ja valmentajat olivat tyytyväisempiä kuin aiemmissa kohtaamisissa, mutta mitään yleisönautintoa tästä ottelusta ei missään nimessä kehkeytynyt ennen kuin alettiin ampumaan rankkareita. Laskelmoitua toimintaa viimeisen päälle, mistä kertoo myös se, että ottelussa ei vihelletty ainoatakaan rangaistusta.

Muuta huomioitavaa:
SSV:ltä putosi kokoonpanosta pelin aikana luottopakki Mikael Lax sormen vääntymisen vuoksi. SPV:n puolelta Jari Hankkion polvi sen sijaan näytti vääntyvän todella ilkeästi melko vaarattomassa tilanteessa ja mies kiidätettiin kesken pelin sairaalaan.

– Juuri sain tiedon, että edelleen Jari (Hankkio) odottelee lääkärille pääsyä. Polven alueelle sattui, mutten tiedä mitä siinä tapahtui. En osaa sanoa juuri nyt, mikä hänen tilanteensa on, SPV-luotsi Tommy Koponen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Kommentit:
– Tuloskin kertoo, että tasaista oli. Meidän pallollinen pelimme katosi jonnekin ensimmäisen erän jälkeen ja jouduimme puolustuskannalle. Kumpikin varjeli omia virheitä ja se venyi sitten pilkuille saakka. Niissä kaveri oli parempi ja sai täplän, jutteli SSV-käskijä Mika Ahonen tyynenä lehdistötilaisuudessa.
– Ekassa erässä SSV oli hyvä, mutta saimme sitten tuotua puolustuspeliin paljon hyviä asioita ja pidettiin vastustaja nollilla kaksi erää, sekä luotiin niissä parempia tekopaikkoja. Hyvä, että trendi on tämän suuntainen, analysoi puolestaan SPV-luotsi Tommy Koponen.

Tilastohuomiot:
SPV: Sami Koski ratkaiseva rankkarimaali, Mikko Kohonen 1+0, Teppo Mäkelä 1+0, Jarno Ihme 30 torjuntaa
SSV: Timo Toivonen 1+0, Roni Laasonen 1+0, Santtu Strandberg 20 torjuntaa

Linkit:
Juha Käenmäen ottelukuvat

15 comments

  1. Finaaleista on tulossa Happee-SPV vääntö. Vaikea Peliveljien on mennä kahta peliä peräkkäin enää häviämäänkään. Todennäköisesti ratkaisu tulee jo tiistaina. Kolmoserässä näkyi jo tänään, että Viikingeillä alkoi jalka painamaan. No tuleepahan pronssipeliinkin panosta, kun saavat siitä pääkaupunkiseudun väännön.

  2. Vuodesta toiseen SPV on se joukkue, joka sekä runkosarjassa että pudostuspeleissä vetää katsomoon eniten lipuistaan maksavaa väkeä. Sekä vieraissa että kotona. Siinä mielessä varmasti toivevastustaja Happeelle. Kentällä SSV olisi kyllä toivevastustaja eli helpommin voitettavissa.

  3. Olipahan trilleri. SSV oli ensimmäisessä erässä kuskin paikalla, mutta toinen ja kolmas erä meni erittäin tasaisesti. Jatkoajalla SPV piti palloa, mutta jostain syystä ykkös-kenttä ei yrittänyt aktiivisesti kohti maalia. Rankkareilla näytti jo pahalta SPV:n kannalta, mutta Ihme pelasti SPV:n. Koskelta ja Kailialalta kylmän viileät viimeistelyt rankkareissa. En oikein ymmärrä noita lirutusyrityksiä alá Holopainen.

    Taitaa olla Hankkion kausi paketissa, nimim. kaksi kertaa polvi leikattu. Vaikka olisi vain sivusiteessä kipeää, niin silti menee se pari viikkoa vähintään. Onneksi rosterissa on Raunio ja Härkönen, jotka huilasivat eilen.

    Sarja ei ole vielä ohi…

  4. Ihan naurettavaa huutelua meiltä yhden pelin voiton jälkeen ja samoiten nää, että jalka painaa. Tiistaina on uus vääntö ja se on ihan varmaan, että kumpikaan jengi ei siitä tule mitään helppoa voittoa saamaan. Niinkuin ei ole tähänkään mennessä yhtään helppoa voittoa tullut. Veikkaan, että viidenteen peliin menee, sen sitten voittaa se kumpi sinä päivänä pikkasen terävämpi tai jolla saattuu joku pomppu menemään sisään. Plaijareiden arvoinen sarja tuli, mikä loistavaa!

  5. Täytyy sanoa, että nautin enemmän tällaisesta 2-2 tantrasäbästä kuin maalintekokilpailusta. Jokainen virhe voi olla ratkaiseva ja siinä se urheilun jännitys piilee.

    Paha sanoa kumpi näistä joukkueista on parempi. Tiistaina ja torstaina jatketaan ja sarja ratkeaa yksittäiseen hienoon oivallukseen.

  6. Miten niin naurettavaa huutelua? Vaikka olisit kuinka SSV-fani tahansa, niin jos lajista mitään ymmärrät näet itsekin, että SPV on selvästi fysiikaltaan edellä. Tämän näki eilen kakkos ja kolmoserässä jolloin SSV:lle tuli selviä väsymyksestä johtuvia virheitä. Pitkässä ja tiivistahtisessa sarjassa kunto-ominaisuudet ratkaisevat. Lisäksi SPV:n laadukas rosteri on laajempi ja näin rasitus/yksilö ei nouse niin suureksi. Nämä seikat ratkaisevat finaalipaikan SPV:lle.

  7. Kyllä mä ehkä jotain ymmärrän, sen mitä pelejä nähnyt niin aika tasaväkisiä, eikä mun mielestä rankkareissa ratkaise jalka;-). Katotaan sitten tiistaina mihin suuntaan kääntyy…

  8. En toki tarkoittanutkaan, että rankkareissa olisi kuntotekijät ratkaisseet. Niissä ratkaisi lähinnä Ihmeen maalivahtipeli. Mutta jos asioilla nyt spekuloidaan, kuten tällä palstalla on tapana tehdä niin selvää on, että jos SPV saa koneensa kunnolla käyntiin ja pitää huippu intensiteetin pelissä läpi ottelun, tippuu siitä kyydistä joka jengi tässä valtakunnassa (jopa Happee) viimeistään neljännessä tai viidennessä matsissa. SSV osalta merkkejä tästä oli jo nähtävissä eilisessä pelissä ja sen mitä Koposta tunnen, niin tähän SPV tulee iskemään huomenna kovalla intensiteetillä. Mutta jos tuo taktiikka ei onnistu vaan SSV saa määrätä ”kävelyvauhdin” niin silloin Speve on vaikeuksissa. Sen myönnän, että marginaalit on näissä peleissä pienet ja yksi onnekas pomppukin voi ratkaista voittajan. Toivotaan, että se joka jatkopaikan ottaa tekee se reilulla erolla, ettei jää niin paljon aihetta jossitteluille kumminkaan puolin.

  9. Turhaa toivot, jatkopaikka ei ole tulossa reilulla erolla. Mä itse en edes näe Speven kuntotekijöitä edes niin ratkaisevasti parempina kuin muilla, kyllä ne muutkin jengit nykyisin kesällä tekee muuta kuin vetää makkaraa. Mä en katos ehdoitta usko kaikkea mitä jengi täällä huutelee;-). Minkä mä näe speven tekevän paremmin kuin mikään muu jengi tässä maassa, on nopea pelikääntö ja siinnä on kyllä kyse muustakin kuin pelkästä fysiikasta.

  10. En ole sitäkään väittänyt, että muut joukkueet pelkkää makkaraa vetävät. Mutta sen verran läheltä olen Koposen ja Speven touhuja viime vuodet seurannut, etten ihan huutelujen varassa ole. Uskon vakaasti, että jos liigaseurojen pelaajille tehtäisiin kattavat ja yhteneväiset fysiikkatestit, löytyisi muista jengeistä vain muutamia yksittäisiä pelaajia, jotka yltäisivät kuntotekijöiltään saamaan kuin SPV:n joukkue kokonaisuudessaan. Hyvänä esimerkkinä mm. Hakonen ja Kivilehto. Kumpikaan ei seuraan tullessaan loistanut kunto-ominaisuuksillaan, nyt molemmat ovat silläkin saralla valtakunnan kärkikastia. Vielä vuosi treeniä Seinäjoella ja Rauniokin alkaa olla tikissä. Eihän salibandyjoukkueista menestyminen nyt toki pelkästä fysiikasta kiinni ole. Yksilötaitoa, pelitaktiikka, peluutus, maalivahtipeli, paineensietokyky, joukkuehenki ja taistelutahto ja jopa onni ovat ratkaisevassa asemassa, mutta pitkässä juoksussa yksi tärkeimmistä menestyksen edellytyksistä on että fysiikka riittää. Se mitä sanoit Speven pelinkäännöstä pitää täysin paikkansa. SSV:n aseita tässä sarjassa on Kallialan lisäksi loistava valmennus, voittamisen kulttuuri ja sopiva yhdistelmä nuorta nälkää ja lajin suurimpia legendoja. Luulenpa, että maalivahtipeli voi tänä keväänä vielä koitua SSV:n akilleen kantapääksi.

  11. Sanomalehti Ilkka – ”Seinäjoen Peliveljien hyökkääjän Jari Hankkion sunnuntaisessa SSV-ottelussa Seinäjoella saama polvivamma on osoittautunut vakavaksi. Hankkion polven etummainen ristiside on poikki ja sivusiteessä ja kierukassakin on vaurioita. Hankkion kausi on siis ehdottomasti ohi.”

  12. Jos noihin kuntotekijöihin otan hieman kantaa, niin muutama vuosi sitten Kuuselan Ville oli mukana jollain maju-leirillä, vai tekivätkö viivatestin Seinäjoella, en tiedä. Tulos oli kuitenkin huomattavasti enemmän kuin parhaiden maajoukkueen kestomiesten. Täysin suvereeni.

  13. ihmeesti kivilehdolla vaan on meriittiä ennen speveen tuloa vaikka rapakuntoisena tulikin:) eiköhän tämä laji tarvii aika paljon muutakin kuin hillitöntä kentän päästä päähän juoksua.uhkaavasti laji on menossa jääkiekon suuntaan ja toiset valmentajat sitä näyttää suosivan.ikävä kyllä.

  14. Voi helposti väittää, että fysiikaltaan vahvempi joukkue todennäköisemmin hallitsee pallollista peliä, jos toinen joukkue on yksinkertaisesti liukkaampi liikkumaan – seisovalla pelillä ei vaan pärjää. Juuri vauhtia pitää saada lisää, toki, ei taidon merkitystä pidä ollenkaan väheksyä, niin ottelutapahtumista tulee entistä viihdyttävämpiä. Huippupelaajaksi voidaan laskea yksilöt, jotka kykenevät kovaan ”juoksuralliin”, pystyvät äärimmäisessä tempossa mahdollisimman virheettömään pallon hallintaan ja laadukkaisiin syöttöihin. Huipputasolla ei pitäisi juniori-ikäisistä pelaajista pärjätä kuin poikkeustapauksessa – kun nyt lasketaan junnupelaajia eri liigajoukkueista, niin voisi päätellä, että vielä ei olla huipputasolla.

  15. No tämä salibandy menee kyllä edelleen urheilukartalla kategoriaan ”pelit ja leikit”.