Liigat

Joensuussa tai Turussa pelataan ensi kaudella Divaria – Nokia säilytti liigapaikkansa

16.03.
2015
40 Kommenttia
13
Liigat
Johannes Jokisen voittomaali takasi Nokialle liigapaikan ensi kaudelle. Kuva: Topi Naskali.

Johannes Jokisen voittomaali takasi Nokialle liigapaikan ensi kaudelle. Kuva: Topi Naskali.

Nokian KrP voitti tänään playout-kamppailussa Raholassa Turun Palloseuran lukemin 4-3 (1-1, 0-1, 3-1) ja sinetöi näin ollen paikkansa ensi kauden miesten Salibandyliigassa voittamalla ottelusarjan voitoin 2-1.

KrP oli kahden erän jälkeen 1-2 -tappioasemassa, mutta nousi viimeisellä kymmenminuuttisella 4-2 -johtoon Domokos Raczin, Kalle Keskitalon ja Johannes Jokisen maaleilla. Olli Laine kavensi vielä puoli minuuttia ennen loppua 4-3 -numeroihin, mutta tämän lähemmäs turkulaiset eivät päässeet.

Nokialaisten parhaat pistemiehet olivat tilastonikkareille tuttuja, sillä kahteen tehopisteeseen ylsivät kaksi maalisyöttöä saalistanut Henri Johansson, sekä 1+1 -tehot nakutellut Johannes Jokinen. TPS:n paras pisteiden valossa oli Joonas Koskinen niin ikään tehoin 1+1.

Rauman SalBan kaadettua omassa playout-ottelusarjassaan Joensuun Josban voitoin 2-0, on tilanne se, että Josba ja TPS kohtaavat playoutien viimeisellä kierroksella toisensa. Tuon ottelusarjan voittajan pelit jatkuvat liigakarsinnoilla Divarin playoffeissa toiseksi jäävää vastaan ja häviäjä tippuu ensi kaudeksi toiseksi korkeimmalle tasolle. Divarin playoffit voittava joukkue nousee suoraan Salibandyliigaan.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Playout rules!
16/03/2015
Isoista asioista pelataan, kun TPS ja Josba ratkovat putoajan. Ottelusarja on merkityksellisempi kuin finaalisarja tulee tänä vuonna olemaan.
Wing
16/03/2015
Turun seudun salibandy alamaissa. Tampereen seudulla kolme, toissa vuonna jopa neljä seuraa liigassa.

Mikä Turun urheilua painaa kun fudis ja kiekko puolella samoin siipi maassa ja sarjasta putoamisia?
Minä vaan...
16/03/2015
Turun seudulla painaa monikin asia...
Suurin ongelma harjoittelu kulttuuri.
Joensuun Nilviäinen
16/03/2015
Joensuussa pelataan kaudella 2015-2016 liigaa että 1.div! Josba Akatemia nousee sinne pelaamalla!
Oinas
16/03/2015
Turussa ei nähdä liiga pelejä salibandyssä vähään aikaan.
TPS tippuu, se on nyt varmaa
S7
16/03/2015
Villi veikkaus kummatkin pelaavat divaria ens kaudella...
Urmas Kole
16/03/2015
Onnittelut Josballe!! On todella harvinaista että organisaatiosta löytyy kaksi joukkuetta jotka karsivat Divariin. Saa nähdä pääseekö sinne molemmat. Liigajoukkueella on siihen selvästi paremmat mahdollisuudet.
Methods Of Mayhem
17/03/2015
TURUSSA pelataan liigaa myös ensi kaudella PISTE
Kasi
17/03/2015
Joo, joo. Turussa pelataan ensi kaudella vain jääkiekon liigaa ja sitäkin ainoastaan siksi, koska liiga on suljettu.

Salibandyliigaa ei Turussa ensi kaudella nähdä. On pelkkä harhakuvitelma, että TPS selvittäisi itsensä kuiville tästä putoamistaistelusta. Viime kaudesta lähtien ontunut maaliteko tulee olemaan kompastuskivi, miksi joukkueella ei ole edellytyksiä ottaa tarvittavat voitot jatkaakseen liigassa. Tässä vaiheessa tarvitaan kahden ottelusarjan voitot, ensin Josbaa vastaan ja sitten vielä Divarin toiseksi sijoittunutta vastaan. Siihen ei Tepsi kykene.

Josba otti runkosarjassa Tepsistä kaksi selvää voittoa ja tullee viemään tämän otteluparin, jolloin Tepsi putoaisi suoraan. Ja jos vaikka kävisi sellainen ihme, että TPS harjaisi Josban, niin siinä tapauksessa tulee vielä vastaan Divarin toiseksi sijoittunut joukkue. Divarin kärkipään taso tulee yllättämään Tepsin, jolla ei ole mahdollisuutta pärjätä Divarin kovimpia maalinsylkijäjoukkueita vastaan.

Tepsin koko valmennusportaan tulee ottaa tämä floppaus vastuulleen ja siirtyä syrjään. Miten A-junnuissa monet vuodet Suomen kärkipäähän kuuluneista pelaajista saadaan jalostettua näin onnettoman heikko liigajoukkue? Taito on sekin.

Olen pahoillani minulle paljon merkitsevän junnuvuosieni seuran puolesta, mutta toisinaan pitää käydä pohjalla, jotta voi taas kurkoittaa ylöspäin.
Kasi
17/03/2015
Voi hyvä jysäys, huhun mukaan Tepsin valmennuksen mielestä joukkueen fanien kannustaminen aihetti valmennukselle ongelman. Ei voi olla totta!!!!!!!!!!

Siitäkö epäpätevä valmennus teki syntipukin, jonka vuoksi joukkue hävisi?

Tepsin suurin ongelma on valmennuksen untuvikot. Ilmeisesti homma pitää vetää oikein kunnolla vihkoon, ennen kuin havahdutaan, että valmennukseen olis tarvinnu tehrä jottai muutoksii.

Viimeistään kausi divarissa opettaa, ettei sieltä enää noustakaan tällaisella peli-ilmeellä ja tehottomuudella.

Tepsin päävalkku Vilander jo toteaa Ilta-Sanomien haastattelussa "Nyt on päävalmentajalla syytä katsoa pitkään peiliin."

Katso peiliin VILANDER, EROA PÄÄVALMENTAJAN TEHTÄVÄSTÄ!
ercs
17/03/2015
Oli muuten varmaan ensimmäisen kerta kun krpn pelissä oli tunnelmaa!
Säbänderus
17/03/2015
Paha sai palkkansa.
TPS:n mauton näätämainos oikeuttikin seuran kylpemään mutasarjoihin. Eikä tule ikävä. Bye bye...
S7
17/03/2015
"Voi hyvä jysäys, huhun mukaan Tepsin valmennuksen mielestä joukkueen fanien kannustaminen aihetti valmennukselle ongelman. Ei voi olla totta!!!!!!!!!!"

Mistä tämä tieto? Enpä ole koskaan aikaisemmin kuullut, että kannustamisesta ois haittaa:-).
JZ
17/03/2015
En pitäis playoutteja lopulta ees huonona uudistuksena. Urheiluväki vaan on aina melko konservatiivista ja muutoshalutonta, eikä haluttais ees avoimesti kokeilla. Faktahan se vaan näyttää olevan, että liigakarsintapelit ovat tänä vuonna herättäneet kiinnostusta about 10 kertaa edellisvuosia enemmän. Isoja pelejä ja isoilla panoksilla, puhumattakaan nyt tuosta toisesta kierroksesta...

Divarin pleijarit kun on vielä mukana, niin täähän on kaikkien aikojen salibandykevät.
Boris
17/03/2015
Erittäin hyvä pointti JZ. Itsekin vähän pitänyt outona systeeminä tätä, mutta pelit ovat herättäneet paljon kiinnostusta ja hypeä täälläkin ja pelaajat saavat enemmän "tosipelejä", joista ei varmaan ole haittaa ikinä!
OLSVP
17/03/2015
Kenen hissi käy nyt divarissa? ;)
fani
17/03/2015
Kyllä jotain hyvääkin tepsissä on! Mielestäni moni nuori pelaaja on osoittanut pärjäävänsä liigatasolla ennakkoluuloista huolimatta.Se on positiivista, ja siinä valmennus on onnistunut, nimittäin peluutamalla näitä nuoria junnuja mielestäni aika paljon..Tämä kantaa vielä hedelmän!
Yli ennakkoodotuksien nostan esiin Olli Laineen, ja Sami Tuomisen. Varsinkin Tuomis Sami, jolla on eka kausi liigassa. Nämä nuoret pojat ovat olleet joukkueen parhaimmat pelaajat .PISTE! (tuskin pelaavat divarissa ensivuonna).Ja olihan Eerokin piristys.
Vähän vanhemmista nostaisin esille Koskisen ja Hyytiäisen. Harmi kun Jani loukkaantui loppukadella .
Jeren tulo sotki pakan lopullisesti (hyvä pelaaja! eikä hänen syy, vaan valmentajien (ei löytynyt sopivaa roolia). Käsittämätöntä luottoa vanhojen meriittien takia.)
Valmentajien "ruletti"peluutus, pelirohkeuden TAPPAMINEN,pelaajien roolitus sekä vanhanaikainen taktiikka. Nämä seikat ovat ajaneet tähän tilanteeseen.
Toivottavasti sarjapaikka säilyy!! Ja jos säilyy..Ottakaa näistä virheistä vaarin. Ja palkatkaa valmennustiimiin vielä joku psygologi.
rronb
17/03/2015
OT tähän otteluun, mutta...

Mielestäni kuitenkin pitkän runkosarjan viimeisen kuuluisi pudota, entiseen malliin. Katoaa vähän pointti pelata pitkää sarjaa, jos jo sarjan puolessa välissä saumat säilymiseen "meneteään" ja keskitytään vain playouteihin.

Toki mielenkiintoinen sarjahan tämä on ollut, mutta onko urheilullinen? Mielestäni ei.
FANI
17/03/2015
Ja vielä..Jos kyseinen komentti pitää paikkansa ,että " fanien kannustaminen aihetti valmennukselle ongelman. " On Vilanderin julkisesti informoitava mitä hän tarkoitti!
oikeansuuntainen
17/03/2015
Playoutit on hyvä uudistus, mutta otteluparit voisi ratkaista paras viidestä -sarjalla. Urheilullisuus voittaisi varmuudella onnekkuuden ja saataisiin näitä kiinnostavia pelejä lisää.
JZ
17/03/2015
Urheilullisuudessa tullaan tosiaan jännien kysymyksien äärelle - kun toisaalta mestaruuskin ratkotaan playoffeilla ja se hyöty runkosarjan voitosta on oikeasti kuitenkin aika pieni. Onko pitkän aikavälin heikkous rangaistavampaa kuin kovassa paikassa onnistuminen palkittavaa? Kovia kysymyksiä.

Viihdyttävyyden kannalta tää formaatti näytti kyllä paljon paremmalta, ja kun miettii salibandyn ongelmia yleisölajina, ei tätä järjestelmää ainakaan ihan totaalifiaskona voi mielestäni pitää. Vaikka toki Joensuussa ja Turussa näitä näkökulmia varmasti onkin tällä hetkellä aika hankala nähdä.
S7
17/03/2015
JZ.lla on pointteja! Toisaalta vikan pitäis ehkä tippua, mutta ois sitten niin, että vain yhdellä alkaisi suoraan runkosarjan jälkeen kesäloma(9.), kun sijoille 10-13 jääneet pelaisivat playoutit? Totta sekin, ettei runkosarjan voitto merkitse juuri mitään muuta kuin kotiedun...

Kiinnostusta on ainakin herättänyt playout pelit ja se on hyvä!
Valmennus ratkaisee?
17/03/2015
Kyllä nyt näyttää siltä että tässä parissa (Josba-TPS) valmennuksen taso ratkaisee mikä on sääli koska Turku on suuri palloilukaupunki.
Saman tyyppinen tilanne kuten oli SSV- Oilers parissa, valmennus voi pilata hyvälläkin rosterilla varustetun joukkueen koko kauden.
TPS on loistava kasvattajaseura mutta johto on tehnyt pahoja virheitä palkkaamalla kokemattomia valmentajia viime vuosina.
S7
17/03/2015
Kai se on pakko uskoa turkulaisten puheisiin huonoista valmentajista, kun ei toi Varis näyttänyt hirveen hyvin tonttiaan Espoossa hoitaneen. Oisivat vaan maksaneet entiselle, Espoossakin arvostetulle(tai näin oon ymmärtänyt), Mika Heinoselle palkkansa...
JooJoo
17/03/2015
Divaripleijarit on hyvä asia.
Ei ole ennen divari kiinnostanut, nyt tekstitv rahisee että sivut viuhuvat.
Sinänsä harmi kun jompikumpi (molemmat?) jo perinteiset seurat lataavat itseään divarissa.
Mutta sitähän on mentävä eteenpäin ettei jäsähdä.
Josballe varsinkin paikka on totinen paikka. Kulttuuria kyseessä.
KM
17/03/2015
Antti Ruokonen hoitaa sen, että Joensuussa pelataan ensi kaudellakin liigaa. Ei hätää. Antin valmennuksessa vuosien varrella olleiden pelaajien mukaan (ja heitä on paljon!) hän on edelleen penkin takana otteluvalmentajana Suomen 3-5 parhaan liigavalmentajan joukossa eli osaa keksiä oikeat reseptit ratkaisupeleissä.
JZ
17/03/2015
Niin ja vielä, tuo ehdotettu paras viidestä voisi oikeasti olla ihan hyvä järjestelmä ja sillä tavalla, että playouttien kolmatta kierrosta ei pelattaisi ollenkaan. Muuten alkaa tulla noita karsintapelejä jo vähän liikaa.

Näinollen Divarista nousisi aina vaan voittaja, ja liigan playoutit hävinnyt putoaisi. Olisi panosta, isosti hävittävää ja voitettavaa jokaisessa sarjassa. Toki sitten Divarista nousisi enää vain kiinteästi se yksi joukkue.

#tulivaanmieleen
Systeemin pitäisi olla tämä
17/03/2015
Divarin runkosarjan voittaja -> suora nousu
SM runkosarjan viimeinen -> suora tippuminen. Silloin kauden paras nousee ja kauden huonoin tippuu.

Lisäksi yhden ylös- ja alaspäin karsijat voisi selvittää "paras yhdestä" -karsintasysteemillä. Näin vaihtuisi max. 2 joukkuetta kausi.
Vai voisiko systeemi
17/03/2015
olla muuten sama kuin tällä hetkellä mutta liigan runkosarjan viimeinen putoaa suoraan ja divarin runkosarjan ykkönen nousee suoraan? Koska kyllähän playoutit ja divarin pleijjarit ovat kiinnostavat. Eli siis outteihin 10-13 ja divarista 2-9.
Systeemin pitäisi olla
17/03/2015
Vastaus "vai voisiko...". Ehdottamasi taitais olla pare kun karsinnat kiinnostaa. Mut vielä vähän viilaisin...

Viimeinen ja eka suoraan eri sarjatasolle, silloin sarjan joka peli merkkaa.
Outteihin liigasta 10-13 ja divarista 2-5. Kerrasta poikki seulotaan, kunnes jäljellä yksi liigasta ja yksi divarista. Divarijoukkueen luona kerrasta poikki ja voittaja seuraavalla kaudella liigassa. Sillokin joka peli todellaki ratkaisis
pöllö
17/03/2015
Raholasta eilen kuultuna oli turun teroa kielletty rummuttamasta silloin kun nokialla pallo
S7
17/03/2015
Kuka kieltänyt? Topi Naskali kuitenkin sille vittuillut huvikseen:-D
fyt
17/03/2015
Itse muokkaisin karsintasysteemiä näin:

Liigan viimeinen putoaa suoraan, divarin mestari suora nousu. Liigan sijat 12-13 pelaa playout sarjan joko paras kolmesta tai viidestä. Tämän sarjan hävinnyt sitten kerrasta poikki divarin kakkosta vastaan ja voittaja liigaan.

Jos playoutia ruvetaan venyttämään liigan sijalle 10 (niin kuin täällä on ehdoteltu), alkaa se jo olemaan melko raakaa. Tällöin vain yksi joukkue päättää kautensa runkosarjaan...
jj
17/03/2015
Kuus ekaa playoff, neljä seuraavaa sääleihin (paras kolmesta) ja neljä vikaa playout kahella paras viidestä kierroksella. Divarin voittaja nousee. Jeah!
Turku jos tippuu
17/03/2015
Niin ensin tuuletan hillitysti ja korkkaan yhden juoman. Näätämainos kolahti omaan nilkkaan nätisti :)
BW
17/03/2015
Kuolleen ja pää verilammikossa olevan näädän käyttäminen oli Tepsiltä törkeääkin törkeämpi tempaus.

Seurajohdolta olisi tarvittu jämäkkää otetta ja kuvan poistamista Twitter-tililtä pahoittelun kera. Kuolleen eläimen käyttäminen mainonnassa on hyvin brutaali teko, eikä sitä tulisi milloinkaan käyttää urheilutapahtuman markkinoinnin yhteydessä

Paha saa lopulta aina palkkansa ja niin kävi tässäkin. Näädät pyyhkivät Tepsukalla verilammikon puhtaaksi ja nyt muuten TPS vuotaa verta. Onpa kiva katsoa vuotaako kuivaksi ja putoaa Divariin. Aikaa lienee liian vähän pelastustalkoiden toteuttamiseksi.
Verisen Näädän Kosto
17/03/2015
Komppaan "Turku jos tippuu" paitsi että korkkaan kaksi.
TPS ja Näätä
18/03/2015
Samalla kun TPS teki näätä mainoksellaan itsestään idiootin, niin teki se myös itseasiassa palveluksen KrP:lle. KrP ei ole identifioitunut tähän asti juuri mihinkään, mutta nyt TPS brändäsi Näätää isolla kädellä ja Nokialla on lyhyempi tie etsiä omaa identiteettiään. TPS markkinoinnissa psykologinen silmä on ilmeisesti työnnetty sinne minne aurinko ei kuunaan paista.
Näätä
18/03/2015
Onhan tuota Näätää nyt KrP käyttäny jo ainakin kaksi kautta. Junioreitakin seuralla noin 300, joten kai jollakin tavalla jo voi hyväksyä sabaväkikin että enää ei KrP ole yhtäkuin Salmelan lompakko.
Köyhä
18/03/2015
Yleinen ja tahallinen väärinkäsitys on se, että KrP olisi koskaan ollut yhtäkuin Salmelan lompakko. Vain köyhät turvautuu omaan lompakkoon.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.