Divarit

Jymypaukku Divarin välierissä – nousijasuosikki laulukuoroon

24.03.
2015
63 Kommenttia
26
Divarit
Keltapaitainen Welhot pelasi itsensä Divarin finaaleihin. Arkistokuva: Jari Turunen.

Keltapaitainen Welhot pelasi itsensä Divarin finaaleihin. Arkistokuva: Jari Turunen.

Steelers ja SB Welhot väänsivät tänään todellisen trillerin miesten Divarin välierissä. Ratkaiseva ottelu päättyi lukemin 3-4 JA (2-1, 1-1, 0-1, 0-1) Welhojen hyväksi ja kuopiolaisryhmä kampesi finaaleihin voitoin 2-1.

Welhojen taival M-Teamin vastustajaksi Divarin finaaleihin ratkesi Tero Korhosen jatkoaikamaalilla, jonka syötti 0+2 -tehot kerännyt Iiro Lankinen. Steelersin maaleista vastasivat Sami Saarinen, Ville Lastikka ja Erkka Seppälä.

Steelers oli jo Wirmoa vastaan samassa tilanteessa, sillä voittojen oltua puolivälierissä 1-1, ratkaiseva peli venyi jatkoajalle saakka. Tuolloin Steelers onnistui kampeamaan välieriin Nico Jonaesonin maalilla, mutta tällä kertaa jatkoaikaa oli ehditty pelata vain 16 sekuntia, kun Welhot teki ratkaisuosuman.

Welhot sen sijaan pystyi toistamaan saman tempun, mitä se teki LaSBia vastaan puolivälieräsarjassa, eli se nousi maalin tappioasemasta viimeisessä erässä tasoihin ja ohi. Puolivälierissä ratkaisu nähtiin toki jo varsinaisella peliajalla.

Steelers kärsi välieräsarjan aikana pahasta sairastumisaallosta ja etenkin pakkiosaston kuumepotilaat verottivat kokoonpanoa. Myös maalitykki Iiro Nurminen oli mukana puolikuntoisena.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
sj
24/03/2015
Hienoa että ylimielinen steelers notkahti, ei pikkupoikien pää kestänyt, Sami Saarinen on ensi kaudellakin vissiin divarin paras pelaaja, hah,hah,hah,huh,huh
Hyvä
24/03/2015
M-Teamin nousu varmistui. Hienoa!
haha
24/03/2015
Täytyy kyllä SJ:tä kompata, että ylimielinen todellakin, valmentaja antanut sellaisia lausuntoja, että huhhuh.. itsevarma saa olla, mutta toi oli naurettavaa. Mutta ei se mikään yllätys ollut ettei steelerssillä pää kestänyt. Kuitenkin liian paljon yhden pelaajan varassa toi joukkue..
Jari
24/03/2015
Kyllä niin makialta tuntuu ku tuo sarjan(ehkä koko Suomen) ylimielisin joukkue jäi ulos finaaleista. Kiitos Welhot!
Immelman
24/03/2015
Onnea M-Teamille. Kuopiossa jatketaan Divarissa, Turussa tai Joensuussa Liigassa.
Fakta
24/03/2015
Täysin oikee joukkue finaaleihin!joukkueiden välinen SELKEÄ ero oli,et welhojen pakkikalusto on valovuoden edellä taidossa ja pelin avauksessa steelersin pakkeja.siinä oli tämän sarjan ratkaisu!ja toisaalta ilman lastikkaa ja jonaesonia,steelers olis hädin tuskin ees divarijengi....
JZ
24/03/2015
Nätisti hoidettu Welhoilta. Pleijarit kyllä hieno uudistus Divariin. Sarjan kiinnostavuus aivan uudessa potenssissa.

Ensi vuonna nämä vielä paras kolmesta-systeemillä?
nakk1
24/03/2015
..nää ylimieliset kommentit menny kyllä iteltä ihan ohi.. vai onko se niin että jos ei kommentoi niin kuin Raipe The Ilves niin se on aina ylimielistä :D
onnea Welhoille jatkoon!!
1x2
24/03/2015
Ai että tuntuu hyvältä, että nää hämeen "näytät" ovat ulkona finaaleista, kiitos Welhot! Jo runkosarjan puolessa välissä suunniteltiin somessa keskinäistä finaalitapahtumaan Lahden suurhalliin?!?
Junnu#8
24/03/2015
Immelman. Näinhän tuo taitaa mennä. Tänään oli kyllä Petri Lesch maalissa aika hyvä:D
Herkko
24/03/2015
Ja Welhot ei pelais Divaria jos Lesch ei olis maalissa
Palle
24/03/2015
Hieno nosto Steelersiltä vikaan peliin. Vuonna 2000 syntynyt taikuri Jose Takala mukana kokoonpanossa. Harmi ettei Elenialla pelata liigaa ensi kaudella. Oikea joukkue voitti !
JZ
24/03/2015
En tiedä mistä tuo ylimielisyys-juttu tulee, ehkä siitä että Hämeenlinnassa on tällä kaudella menestytty hienoissa puitteissa ilman anteeksipyytelyä. Suomessa tuo on usein vähän liikaa.

Hienoa työtä siellä on painettu, vähän jäi vajaaksi. Paineiden kestäminen on aika iso osa urheilua. Ens vuonna uusi yritys.

Ja näille "steelers olisi ansainnut liigapaikan mutta ei mitään pois welhoilta"-lyttääjille lampaanperseitä. Ihan jees edelleen, että ratkotaan kentällä eikä hallin kokojen perusteella.
Selvänäkijä heinäpaali
24/03/2015
Ajattelin tulla muistuttamaan kaikkia epäilijöitä. Ja korjaamaan tps-welhot parin otteluvoitot sillä näyttää olevan paras viidestä.

"Josba-Tps 1-2

Steelers-Welhot 1-2
M-Team-Tor 2-0

M-Team-Welhot 2-1

Tps-Welhot 3-0

Eli M-Team nousee ja Tps säilyy."
ceba
24/03/2015
JZ ja nakk1 ei ilmeisesti lue lehtiä, missä esim steelersin koutsi on niin ylimielinen, kun voi vaan olla. Ja niin kuin jo totesin, itsevarma ja leijakin saa olla, mutta liika on liikaa. Ainakin omasta mielestäni "divarin parhaalle joukkueelle" pitäisi olla jotain muutakin näytettävää kuin runkosarjan voitto yhden pelaajan ansiosta. No nähtiin mihin se riiti, kun isot pelit alko, hämeen joukkeita vaivaa joka vuosi tällainen turha ylimielisyys. Potenttiaalia olisi vaikka mihin, jos olisi vaan enemmän järkeä mukana ja tervettä itsevarmuutta.
Timotei
24/03/2015
Salibandyn ja Salibandyliigan kannalta iso sääli jos pk-seudulta nousee viides jengi mukaan ja Turusta/Joensuusta kaupungin ainoa putoaa. Toivottavasti Welhot hoitaa itselleen suoran nousun,
Hämeen joukkueita?
24/03/2015
Hämeen joukkueita vaivaa? Viittaatko tällä myös LaSBiin? Mielestäni LaSBilta kelpo kausi ottaen huomioon viime kauden (taisi juuri säilyttää sarjapaikan).
S7
24/03/2015
Eteläsuomalaisena toivon, ettei m-team nouse. Se on totta että täällä on ihan tarpeeksi jengejä, jotka ei nykyiselläänkään vedä väkeä katsomoihin...
kukkuu
24/03/2015
HAHA- näitkö edes peliä vai mistä repäisit tuon ettei steelerssillä pää kestänyt? Peli oli melkein kokoajan steelerssin hallintaa ja maalipaikkoja oli paljon enemmän kun welhoilla. Ei vaan pomppinut sisään.
JZ:lle
24/03/2015
Tänä vuonnahan Divarin playoff-sarjat vedetään juuri paras kolmesta -systeemillä. Tarkoitat varmaan paras viidestä -systeemiä, jolloin jatkoon tarvitaan kolme voittoa.

Hieno ajatus, mutta siinä mallissa taitavat viikot tulla vastaan - vai?
hienoa
24/03/2015
Hieno yleisömäärä yli 1000 . Kuopiossa lyödään kovat yleisömäärät varmasti!
SP
25/03/2015
Jotenkin vaan hämeenlinnalaista säbää leimaa ainakin mun kohdalla omien kokemusten kautta joku vastenmielisyys. Ikään kuin sikäläisten laji-ihmisten taustat löytyisivät jostain Rinkelinmäen sikakatsomosta. lähtee ihan sieltä junnujen valmennuksesta, pelaajien kunnioituksesta esim. hävinneitä kohtaan ja vanhempien käytöksestä. Ja tiedän, että en ole ainoa, joka kokee asiaa näin. Ja kun näitä kommentteja lukee, niin Steelersillä on aika lailla imagon kanssa tehtävää, jos siihen on halua/tarvetta. Mutta tuo tyyli saattaa toimia Hämylinnassa ja paikalliset tykkää.
Juspe
25/03/2015
Pää pystyyn Steelers! Huikea kausi ja hieno halli. Noita lisää Suomeen, niin laji nousee! Nyt ei potku riittänyt liigaan, mutta tulee uusia kausia. Juniorityö vahvalla pohjalla. Sen päälle hyvä rakentaa.
keijjo
25/03/2015
Se oli kyllä ukki joka sen syötti!
JZ
25/03/2015
Niin, tarkoitin toki että paras viidestä-järjestelmällä ois hieno vetää nämäkin. Tietysti en osaa ottaa kantaa, miten tämä aikataulujen ja seuratalouden puolesta toimisi. Ainakin pelit vetivät väkeä hienosti ja toivat varmasti esimerkiksi juuri Steelerssille ihan kivasti pääsylipputulojakin.

LaSBista toki jäi mieleen hieno kausi, mutta myös tuo ennen pleijareita heitetty juttu hämäläisfinaaleista. Kieltämättä itsekin silloin ajattelin, että nyt lipsahti vähän liian aikaisin tuo ajatus julki...
JZ
25/03/2015
Mistäs sellainen hämäläisfinaalin heitto löytyy? Linkkiä?
Vepsäläisfani
25/03/2015
Hyvä Welhot! Vepsäläinen vie Kuopion takasin liigaan!
Muistutan vaan
25/03/2015
että kellä tahansa joukkueella olisi tuntunut 5-7 avauskokoonpanon pelaajan poissaolo tuskin Welhot olis yhtä hyvin taistellu jos niin monta olis pois ollu kun steelersillä koko sarjan ajan. Onnittelut Welhoille pelasivat sarjan ratkaisevan erän paremmin kuin steelers.
jaahas
25/03/2015
Ai että Steelers yhden äijän varasssa? Ja vielä Sami Saarisen? XD MORJSETA ;DD mites tää tutkapari lastikka-jonaeson? Mun mielestä aika kovia tekijöitä nämäki herrat..
haha
25/03/2015
Jaahas en puhunut saarisesta mitään. Lastikaa tarkoitin jos et oikeasti tajunnut sitä tosta. Ilman lastikkaa toi jengi ei olis pärjännyt varmaan missään pelissä vaikka kovia pelaajia piti olla paljon.
Suomen ylimielisin
25/03/2015
Olisin kaivannut ehkä jotain konkreettista esimerkkiä näiltä "Suomen ylimielisin joukkue", -väitteen heittäjiltä, kun itse en ole niin tarkkaan Divarista perillä. Pyytäisin ihan tarkkoja lausuntoja mielellään, aika avoimeksi jättää tuollainen "olipa kerran yhdessä lehdessä muuten" kertomatta mitään selkeää esimerkkiä. Jos "somessa joskus on heitetty kerran näin" niin aika herkkää on kyllä leimautuminen lajin piireissä näemmä.
Totta kai monella on sympatiat haastajan puolella, mutta ei kai sentään suosikkiasema ja runkosarjan voitto tee kenestäkään oletuksellisesti ylimielistä joukkuetta?
pate
25/03/2015
Edelliselle..no aloita vaikka sillä että katso tota ottelulehtistä vikasta pelistä ja mieti uudestaan.
JZ
25/03/2015
Pate, ei vakuuta vielä ihan :D Sitäpaitsi tuskin noista lehtisistä on joukkue vastuussa...

En oikein ymmärrä miksei joukkue saisi julistaa tavoitteitaan? Ja kyllähän Steelers oli Divarin paras, ainakin runkosarjan aikana. Nousuun sen nyt vaan ei riittänyt. Ja pitäminen yhden pelaajan joukkueena on ilmeisesti vain tietämättömyyttä. Vaikka yksi oli ylitse (kaikkie) muiden tehoissa, löytyi Divaritasolle varsin hyvää laatua myös alempaa. Pakkikalustossa tuolla isoimmat puutteet oli.

Tuo heitto hämäläisfinaalistakin oli nyt muistaakseni kuitenkin vain twitterkommentti.
Muutoksen tuulet
25/03/2015
Tällä uutisella on kyllä erikoinen otsikko - mikä jymypaukku? Welhot pelasi jo viime keväänä liigakarsinnoissa, ja vieläpä ilmeisen hyvin, joten eipä kovin suuresta yllätyksestä voitane puhua.

Toki Welhojen otteet runkosarjassa eivät kuvastaneet täysin joukkueen tasoa, mutta nillä kai ei ole muuta painoarvoa kuin se, että niiden perusteella joko selvisi pudotuspeleihin tai sitten ei.

Kaikilla on kuitenkin ollut koko ajan tiedossa se fakta, että uuden sarjajärjestelmän myötä liiganousun vie se joukkue joka ajoittaa kuntonsa parhaiten kevään ratkaisupeleihin. Tässä suhteessa M-Team ja Welhot ovat hoitaneet oman duuninsa parhaiten. Piste.
Pohjanmaa
25/03/2015
Vaasa hakkaa kaikki enski kaudella...
teppo
25/03/2015
Helsinkiläiset ovat petranneet pelinsä huippuunsa juuri kauden tärkeimpiin peleihin, kuten myös Welhot. Toivottavasti molemmat nousevat Liigaan.
SEURAAJA
25/03/2015
On se vaan jännä juttu...Nyt kun Steelers kauden aikan ollut esillä / noteerattu mediassa käännetään se huonoksi. En ole kuitenkaan huomannut mitään sellaista jossa kys seura olisi muita seuroja haukkumalla itseään tunut esille . eiköhän vain itseään kehumalla. Mutta onko se huono asia? Eikös tarkoitus ole tuoda salibandyä julkisuuteen mahdollisimman paljon. Jos joukkue/seura ei mitään sano , ei mitään kerro = ei kukaan tiedä , ei kukaan noteeraa. Eikä mediakynnys taida ylittyä otsikoinnilla viestimiin : "joo, koitetaan nyt tässä jotain, muttei kyllä uskota että meistä on mihinkään , eikä noi pelaajatkaan oo mistään kotoisin..." Jotenkin me suomalaiset osataan tää toisten nälvintä mitä parhain...aina ollaan tosi tyytyväisiä kun joku ei pääse tavoitteisiin, epäonnistuu yms. Minusta Steelersin tuoma julkisuus pitäisi kääntää lajille eduksi eikä tappioksi.
haha
25/03/2015
Huomaa että kolahtaa joihinkin kovaa toi kun mainittiin steelersin ylimielisyydestä. :D miksi niin monella on sitten kuva että ne ovat olleet ylimielisiä jos eivät sitä ole? Jos koutsikin hehkuttaa lehdessä että ollaan divarin paras joukkue ja heti häviävät sen jälkeen niin saahan sille nauraa? Yhtälailla jos voitto olisi tullut niin täällä tätä ylimielisyydestä ihmettelevät heittäisivät että siinä oli teille epäilijöille! Ootko seuraaja edes käynyt muissa maissa ku sanot että me suomalaiset? Et oo ikinä nähny miten joukkue teilataan muissa maissa jos se pärjää odotuksiin ja sanoihin nähden huonommin? Ja kun tää tarina on joka vuosi. Aina puhutaan nousemisesta mutta ensin tehdäänkin parin vuoden projekti ja se kantaa siihen että hyvä ettei steelers tippunut kakkosdivariin. Sit lähtee pari vanhusta pois ja lastikka tulee tilalle niin ollaan taas että ollaan parhaita ja taas ei kuitenkaan päästä edes finaalin vaikka kausi oli parempi kuin viime kausi. Hienoa että jengillä on itseluottamus kunnossa mutta jos ei menesty niin en ainakaan itse voi olla nauramatta että taas ei sanoille ollut tekoja. Koittakaa kestää myös se päänaukominen ja onnea welhoille
Töölö
25/03/2015
Pahoin pelkään, ettei Welhoista ole enää kolmatta kertaa yllättämään ja liigapaikka menee M-Teamille, joka ei kyllä organisaationa sitä ansaitsisi (joukkue tietty jos voittaa, mutta muu yhteisö seuran ympärillä ei). Samoin Helsinki kaupunkina ei tarvitse yhtään enempää liigaseuroja. Toki pelit ratkotaan kentällä, niinkuin pitääkin, ja täällä tsempataan näistä kahdesta kyllä kalakukkoja, kun kerran menivät hämeenlinnalaiset tiputtamaan.
JZ
25/03/2015
Organisaatioiden ja kotihallien SM-sarjassa Steelers varmasti pärjäiskin paremmin kuin monet liigaseuratkaan. Harmi vaan että tuo vaikuttaa kentällä kuitenkin ratkaisevalla hetkellä aika vähän. Päinvastoin se voi tuoda jopa lisäpainetta, kuten usein käykin...
SEURAAJA
25/03/2015
Hyvinpä olet perillä HAHA mitä nähty ja ei ole . Hyvä sinulle. Ja hyvin olet perillä myös mitä hämeessä tapahtuu. Hienoa että asia ja seura kiinnostaa. Mutta eikös steelers kovin nuori seura, joten ihan ei joka vuosi ole "samoja juttuja voinut joka vuosi kuulla". Mun pointti koko jutulla oli se , että miksi pitää ilkkua? Johtaako se mihinkään parempaan, kuin ehkä tietty sille joka tässä sanavapaassa maassa saa sanottua suunsa puhtaaksi... vai?
Suomen ylimielisin
25/03/2015
HAHA - ja muut - edelleen haluaisin tähän keskusteluun konkreettisia esimerkkitapauksia tai kokonaisia lainauksia jotka todentavat tätä ylimielisyyttä... Linkkejä, kuvia, lainauksia? Mielellään lähteineen kokonaisuudessaan ja kenen suusta, jotta pääsee myös asiayhteydestä selville. Pate tuossa sanoikin, että katso se ottelulehtinen läpi. Mistä sellainen löytyy? Onko joku linkki? Mikä siinä on ylimielistä?
Niinhän se propagandakin on läpi historian tuotettu, että poimitaan lausunnoista ns. parhaat päältä ja lietsotaan niistä jotain irrottamalla se asiakokonaisuudesta. Tässä asiassa näytöt ovat vielä kovin, kovin ohuessa. Itse en ole nähnyt mitään normaalista poikkeavaa lausunnoissa tai missään muussakaan. Te esititte väitteen ylimielisestä joukkueesta - nyt jotain argumenttia ja näyttöä myös pelkkien olettamien ja "oli jossain joltakin muuten ehkä kai kerran tällänen sana suunnilleen näin" heittelyiden päälle.
Todisteita
25/03/2015
Itseäkin kiinnostaisi nähdä jotain konkreettista todistetta tästä ''ylimielisyydestä''. Itse on tullut seurattua enemmän ja vähemmän aktiivisesti joukkueen menoa tällä kaudella ja nämä kommentit tuli melko puskista. Ja jos joku on ottanut nuo twitterin ''hämäläisfinaalien järjestelyt'' ylimielisyyden osoituksena niin suosittelen menemään itteensä. Kaikkee ei välttämättä tarvi otta (etenkään somessa) niin vakavasti.

Eikä se kommentti sarjan parhaasta joukkueesta aivan katteeton/ylimielinen lausunto ole, mikäli seura on voittanut runkosarjan. Pleijareissa joukkue ei sitä lopulta ollut, mutta ihan positiivista että uskalletaan nostaa omaa joukkuetta esille jatkuvan hyssyttelyn ja ''kyllä kaveri on ennakkosuosikki''-kommentoinnin sijaan,

Lätkän puolella on meilläkin päästy jo pikkuhiljaa irti tästä hyssyttelyn kulttuurista, ja henkilöitä jotka puhuvat asioista niin kuin ajattelevat on alettu pikkuhiljaa lyttäämisen sijaan arvostaa. Olisiko sabakansankin pikkuhiljaa aika päästää irti tästä naureskelun kulttuurista?
Todisteita
25/03/2015
Hämeenlinnan sanotaan vaikka ''seurakulttuurista'' vielä.

Hämeenlinnassa on aina ollut tapana tehdä kaikki mahdollinen voittojen eteen, varsinkin psyykkauksen osalta. Tähän kuuluu oleellisena osana huutelu, kommentointi ym. toiminta. On ymmärrettävää, että vastustajaa ja näiden kannattajia tämä touhu pistää v*tuttamaan. Tarkoittaako tämä v*tutus kuitenkaan sitä, että joukkue olisi esim ylimielinen?

Jokaisessa joukkueessa on näitä ''rottapelaajia'', joita omat rakastavat ja muut vihaavat. Hämeenlinnasta näitä pelaajia (ja joskus valmentajia) löytyy vain keskimääräistä enemmän.
haha
26/03/2015
Tohon ylempään kommenttiin että nimenomaan! Se ongelma just Hämeessä onkin että siihen keskitytään liikaa. Uhoamiseen ja suunsoittoon yms. Kaikkea pitää olla mutta liika on liikaa. Just sen takia steelers ei pärjää kovissa peleissä. Mieti nyt ku vastaan tulee jengi vaikka jostain Pohjanmaalta tai ihan mistä tahansa. Siellä keskitytään peliin ja pidetään se fokus pelissä annetaan tulosten puhua puolestaan. Niihinkin jengeihin mahtuu se yks rotta pelaaja mut se on tarpeeksi ku muu jengi pelaa kurinalaisesti ja koutsi on fiksu. En tiedä pilaako valmentajat aina nää hämeen joukkueet vai missä on vika. Mieti esim lastikkaa niin siinä on kaveri joka keskittyy pelaamaan ja on myös jalat maassa kentällä vaikka päässään voi olla miten leija vaan tai sitten ei (mistä minä tiedän?). Ja nähtiin kuinka hyvin se pärjäs tällä kaudella. Ja näihin todisteiden vaatimisiin niin en ala tonkimaan mitään vanhoja lehtiä vaan te olette se todiste että osu arkaan paikkaan. Jos menis minne tahansa muualle sanomaan että siitäs saitte ylimieliset niin ei siellä kukaan jaksaisi kommentoida asiaan mutta täällä tullaan suu vaahdossa vaatimaan todisteita ja seotaan :D ja tohon on pakko sanoa että vaikka en ole mitään twiittiä lukenut niin miten henkilö joka ottaa ylimielisyys kommentin itseensä on varaa sanoa että älkää ottako kaikkia twiittejä itseenne :D ensi kaudella paremmin jos nyt kesän treenaatte kunnolla ja kannattaa ehkä koutsi vaihtaa.. ja toivokaa että lastikka jää :D sitten jos ensi vuonna pärjäätte paremmin ja tulette sitten nauramaan tänne että siitäs saitte ne ketkä viime vuonna haukuitte niin tuun sitten kommentoimaan että onko tossa nyt järkeä ja onko toi kivaa hei ;) katotaan vaihtuuko osat! Nyt alkaa tämän vuoden finaalin jännitys
Junnu#8
26/03/2015
Eiköhän Lastikka lähde Helsinkiin päin? Näin olen kuullut. Nappaisiko SSV? Jännä seurata mitä Jonaeson myös tekee. Jääkö Steelersiin vai lähteekö Salibandyliigaan?
Suomen ylimielisin
26/03/2015
HAHA - en vastinettasi niele näin helpolla.
"Ja näihin todisteiden vaatimisiin niin en ala tonkimaan mitään vanhoja lehtiä vaan te olette se todiste että osu arkaan paikkaan." - Eli toisin sanoen, jos väitettä epäillään, se tekee sen todeksi? Tällöin siis olisimmekin puolustaneet väitettä enemmän olemalla ikinä kommentoimatta asiaa? Ymmärrätkö logiikkasi aukot?
Kuten aiemminkin jo sanoin, on väitteen esittäjän lyötävä jotain argumentteja kehään, ei olettamia, jotka perustuvat omaan tunnepohjaan. Täällä on ollut myös muita ihmisiä, jotka ovat ihmetelleet, että missä tämä ylimielisyys on ilmentynyt, ei pelkästään tämän väitteen puolesta rummuttajia.
Sami Saarisen tapaus on yksittäisen esimerkki ylimielisyydestä - joskaan ei missään nimessä koko joukkueen/seuran puolesta. Hän kun laukoi ennen yht'ainutta peliä kauden alussa olevansa sarjan paras pelaaja. Tällä johdattelulla - jos kerran jossain lehdessä on joku sanonut että Steelers on sarjan paras joukkue - siis ennen kolmatta ottelua (?) - onko tuo kovin väärin sanottu, jos joukkue on voittanut runkosarjan, ja on ilmeisesti monen mielestä nostettu ennakkosuosikiksi (=eli periaatteessa parhaaksi joukkueeksi sen hetkisessä rankingissa)? Ja jos joukkue on nostettu pitkälti ennakkosuosikiksi, niin aika monihan tuon mielipiteen sen hetken parhaasta joukkueesta on jakanut. Jälkeenpäin on aina helppo hurskastella. Ja lisäksi - sehän on urheilun suola, ettei absoluuttisesti paras aina voita.
Lopuksi, kun nyt aloit jo sivuamaan tuota "olette Steelersin kannattajia" -korttia käyttämällä te-muotoja ja "toivokaa" jne. niin sanoudun ainakin itse täysin irti, peliäkään en ole koskaan divaria nähnyt, enkä Steelersiä/Trackersia koskaan millään sarjatasolla.
Todisteita
26/03/2015
HaHa:lle lyhyt vastaus:

En tiedä ketä tarkoitit tuolla ''te olette todiste'' kommentilla, mutta tarkennan nyt vielä sen verran että itselläni ei ole ko. seuraan sen suurempia siteitä/ym.Oma asemapaikka löytyy turusta, ja olen seurannut joukkueen menoa tällä kaudella ihan mielenkiinnosta ja osin seuran ympärille luodun hyvän hypen ja hyvien peliesitysten vuoksi, mutta niin on tullut seurattua keskivertoa enemmän myös esim. Happeen, TPS:n ja SSV:n otteita tällä kaudella. Ainoa joukkueen ottelukin joka tuli nähtyä kauden aikana oli Maskua vastaan pelattu ottelu Caribiassa.

Näin ollen en voi sanoa että kommentit olisivat osuneet ainakaan itseäni arkaan paikkaan; kuten sanoin, omat kommenttini johtuivat vain siitä, että nämä väitteet tulivat itselleni melkoisen puskista kun peilaan niitä niihin uutisiin jotka ovat osuneet itselleni silmään kauden aikana.

Täytyy se vielä kuitenkin todeta, että logiikkasi siitä, että asian kiistäminen ja kommentointi osoittaisivat väitteet todeksi on melkoisen käsittämätön. Tällä logiikalla esimerkiksi jokainen oikeudessakin syytetty olisi automaattisesti syyllinen: jos kiistät, se on merkki syyllisyydestä. Jos myönnät, olet syyllinen. Kyllä salibandyynkin liittyvissä asioissa on väitteen esittäjän pystyttävä näyttämään väitteensä toteen.
haha
26/03/2015
Huoh, sä se jaksat. :D Ei vaan se, että se otetaan noin kiihkeästi vastaan tekee sen todeksi. Ymmärräthän, että tää on kuitenkin aika pieni asia? :D Jos et lukenut lisää, niin sanoin, että jos kävisin vaikka ssv:lle heittämään, että siitäs saitte ylimieliset, niin ei siihen kukaan ottaisi kantaa, koska siellä ei ole niin itseensä ottavaa porukkaa, että kolahtaa samantien, kun joku tulee huutelemaan. Se näyttää, että sillon osuu arkaa paikkaan. Ei ole eka kerta kun steelers/trackers nostetaan ennakkosuosikiksi ja sitten ei pärjätäkään, niin ei se periaate tässä päde. Voitko määritellä sanan "moni"? Miten yhtäkkiä käykin se, että jos moni sanoo jotain, niin se on totta? "Moni" on myös sanonut, että on ylimielinen. MONEN mielestä myös runkosarjan voitto ei kerro vielä mitään, koska "pojat pelaa syksyllä, miehet keväällä" ;). Jep niin jälkeinpäin onkin, siitä tulinkin nauttimaan ja mikä parasta, jotkut ottivat sen itseensä pahemmin kuin luulin :D Ja yhtälailla voisin itse vaatia sulta todisteita tohon absoluuttisesti paras joukkueeseen? Jos sulaa melkein heti, kun isot pelit alkaa ja ei ole edes kerrasta poikki järjestelmällä, niin voi miettiä onko oikeasti absoluuttisesti paras, mikään runkosarjan voitto ei merkkaa tässä kohtaa enää. Ja nää kaikki liittyy yhteen sanaan. Mielipide. Kaikki on mun ja "monen" muun mielipiteitä ja ne on kehittyneet sen perusteella, mitä on nähnyt ja kuullut. Sulla ja varmaan "monella" on erimielipide ja oot myös erimieltä siitä, mitkä kelpaa todisteiksi. Ja se just näissä väittelyissä on hienoa. Mietityttää hieman, että miks otat niin henkilökohtaisesti pienen asian, jos et kerran ole edes steelersin fani, mutta oot kuitenkin seurannut, mitä lehdissä lukee ja kuka on ennakkosuosikki ja muistat noi asiat noin hyvin? Ja ootko sä nyt sit oikea henkilö väittelemäänkään tästä, jos oot vain lukenut etkä tiedä jengistä sen enempää? Kaikesta ei ole "kirjallisia argumentteja", on vaan lausuntoja, mitkä ihminen, joka lukee tietämättä jengistä sen enempää ottaa ihan normisti. Mutta sitten, kun on kuullut ja nähnyt paljon juttuja (ja otat varmaan tähän sanaa juttuja kiinni, niin ei en ala kertomaan, mitä jotkut entiset pelaajat ovat sanoneet tai jotkin muut puhuneet ja mitä on nähnyt yms, koska en voi lyödä niistä mitään paperi versiota todisteeksi ja jos et usko, ei voi mitään, kaikesta ei ole nettiin laittaa todisteita ja kaikki ei varmasti ole totta, mutta riittää jos osa on) ja lukee tollaisia juttuja, niin osaa lukea ne eri tavalla, kuin toinen. Eli jos, koutsi sanoo lehdessä, että ollaan paras joukkue, niin osa ottaa sen noin miten sä ja osa (jotka ovat kuulleet kaikkea ja nähneet kaikkea) ottavat sen eritavalla. Sulle kehittyy aivan erillainen kuva ja mielide siitä kuin mulla. Mutta pyydän anteeksi, että sain käsityksen, että oot äkäinenfani, mutta vedän sen takaisin, jos asia ei näin ole. Ja toi mitä saarinen sano voidaan tulkita ylimielisyydeksi tai vaikka sarkastiseksi, mistä sen tietää, kun kaveria ei tunne. Pointti onkin, että näitä voi tulkita ylimielisinä ja sillon tulen huutelemaan, että siitäs saitte kannattiko (TAAS) huudella ennen aikojaan. Kaikki tää kuuluu urheiluun. Otetaan vaikka jenkit joilla on kova itsetunto ja sanovat ihan suoraan, että ovat parhaita. Kaveri voi ihan silmiään räpäyttämättä sanoa, että on paras jossain lajissa, ja jos sitä on, nostan hattua ja totean, että on se leija, mutta on se myös paras :D, jos ei, tulen nauramaan, että mitä "parhaalle" oikein tapahtui, kun ei näy missään :D. -Ja ihan irti aiheesta- vaikka ei uskoisi, niin kyllä ihan toivon, että hämeeseen saataisiin liiga joukkue, mutta tuntuu, että joka vuosi sama juttu, puhetta aina löytyy, mutta tarpeeksi paljon tekemistä ei.
haha
26/03/2015
Todisteita-tyypille kanssa: lue edellinen ja tohon sun loppu juttuus, niin ei ei se tietenkään päde joka asiassa herranjestas.. Mutta jos kyse on noin pienestä asiasta (tässä ei ole kuitenkaan kyse mistään murhasta) ja se aiheuttaa noin kovan reaktion niin sillon pitää miettiä, että onko siinä jotain perää.
Todisteita
26/03/2015
Oma tavoitteeni ei kommenttiketjussa ollut niinkään lähteä väittelemään asiasta, vaan ihan mielenkiinnosta nähdä jotain otteita näistä ylimielisistä lausunnoista. Määrittelen ehkä seuraamisen erilailla kuin sinä. Itselleni se on ollut pääasiassa ottelutulosten seuraamista ja satunnaisten raporttien lukemista. Näissä uutisissa, joita omaan silmääni on osunut, en ole törmännyt ylimielisiin lausuntoihin. Tästä syystä olisi ollut kiva päästä lukemaan näitä haastatteluja/lausuntoja.

Olet oikeassa siinä, että SSV:n kohdalla ei välttämättä samanlaista reaktiota olisi syntynyt. Itse en voi silti pitää tätä todisteena ylimielisyydestä. Ihmiset reagoivat eri tavoin eri asioihin. Kun usealla Steelersin kannattajalla lisäksi on varmasti vielä tunteet pinnassa putoamisen jälkeen, sytyttävät tällaiset kommentit hyvinkin helposti reaktioita ihmisissä.

Siinä olet oikeassa, että mikäli valmentaja ilmoittaa joukkueen olevan sarjan paras, pitäisi väite myös pystyä todistamaan oikeaksi tosipelien koittaessa. Nostit itse esille tuon yhden sanan, mielipide. Oma mielipiteeni tähän asiaan on kuitenkin se, että ennemmin nostan hattua miehelle joka uskaltaa nostaa oman joukkueensa jalustalle, kuin sille pojalle joka kärkkyy varjoissa odottaen epäonnistumista ja tilaisuutta päästä naureskelemaan.
Todisteita
26/03/2015
Jos luet kommenttejani tarkemmin, huomaat että en missään vaiheessa ole kyseenalaistanut sitä, onko joukkue lopulta ylimielinen. Tämä johtuu tasan yhdestä syystä: en usko seuranneeni joukkuetta tarpeeksi tarkkaan ollakseni varma asiasta. Näin ollen en ole siinä tilanteessa, että voisin ylipäätään lähteä väittelemään itse aiheesta. ''Paras joukkue'' -lausuntoon otin toki kantaa, mutta senkään kohdalla tarkoitus ei ollut kyseenalaistaa lausunnon ylimielisyyttä (vaikka myönnettäköön että joku sen voi kenties näinkin ymmärtää), vaan nostaa esiin syitä ja perusteita lausunnolle.

Todennäköisesti väitteissä on perää, koska niin moni on tässä keskustelussa näin väittänyt (ainakin 7 eri nimimerkkiä on tähän viitannut, mikäli laskin oikein). Kukaan heistä ei ole kuitenkaan antanut minkäänlaista todistetta (johon itsellän olisi mahdollisuus päästä käsiksi) väitteidensä pohjaksi. Esitin toiveen todisteiden esittämisestä, koska en halua lähteä vetämään johtopäätöksiä pelkkien huhupuheiden perusteella.
haha
26/03/2015
No nyt oli vähän rumasti sanottu tuo "pojalle joka kärkkyy varjoissa" :( Jos jatkaisin tätä tyyliä täällä, haluisin todisteita tolle väittämälle ja mielellään kirjallisena ja kuvan missä kyttään varjoissa tätä tilannetta :D kunnioitan mielipidettäsi ;) Niin kuin sanoit täälläkin jo moni on puhunut, että on ylimielisiä, niin silloin se varmaan riittää monelle perusteluiksikin vaikka kirjallisianäyttöjä olisi hyvin vähän, jos sinulle ei, niin ei voi mitään, jokaisella on omat käsityksensä ja kirjoitin oikeastaan jo kaiken tossa edellisessä, miksi itse ajattelen toisin kuin vaikka sinä. Eli sen, että jos koutsi sanoo esim, että ollaan paras jengi, kuulostaa se sun korvaan eriltä, mitä mun, kun tiedetään eri asioita ja ollaan kuultu eriasioita. Muutenkin ihmetyttää tämä toinen juttu, että jos ensin "leijutaan" ja sit kun ei pärjätäkään, joku tulee nauramaan, niin todetaan siihen, että oot tyhmä, etkö osannut ottaa tota lausuntoa pilkesilmäkulmas, vaikka viimeisen asian sanonut ei ole itse osannut ottaa sitä nauramista pilkesilmäkulmas :D ja joo totta, että itsekin nostaisin hattua, JOS olisi eka kerta kun nostetaan jalustalle ja kailotetaan miten tää viedään.. mutta kun ei ole eka kerta. Ja kun ei olla vielä kertaakaan viety :D jotkut puhuu tuolla jo, että se on hämeen oma brändi, kun ei kumarrella ja se on ihan hyvä, pitääkin olla, että se aiheuttaa puhetta ja tunteita, ei tässä kukaan olekaan puhunut että tarvis kumarrella.. mutta mielestäni pikkuhiljaa tarvis sanoille tekojakin, niin sitä brändiä olis uskottavampi jatkaa.
Uudistusta
26/03/2015
Steelerssin valmennus on jäännyt 2000-luvun alkuun. Kyllä Steelersin putoamin on ihan valmennuksen peiliin katsomisen paikka. Pelkällä Psyykkaamisella ja oman alapääkolmon pelaamisella ei pärjää.Viimisessä ottelussakin Steelers pyöri viimeiset 4 minuuttia vain omassa päässä edes yrittämättä hyökkäysalueelle.. Valmennus ei saanut oikeastaan mitään heidän kovasta rosterista irti . Ainoat onnistujat kauden aikana Lastikka ja Jonaeson. hekin valahtivat alle oman tason "pleijareissa"
NONYTOLLAANSAMAAMIELTÄHYVÄ
26/03/2015
Komppaan tota ylempää.. pari kautta sitten steelers oli ennakkosuosikki johanssonin takia, puhetta oli sillonkin paljon miten mennään päätyyn asti, ei menty vaikka saarinen pelas huippukauden. Sitten sieltä lähti pelaajia, mutta puhuttiin, että ei se haittaa, steelersillä on niin paljon kovia pelaajia, että taistellaan silti sarjan voitosta. Hyvä, että jengi säily divarissa. No nyt saariset ja kumppanit tuli takaisin ja ennakkosuosikin viitta tuli takaisin. Taas oli paljon puhetta ja monen yllätykseks joukkueen parhaaksi nousikin lastikka, vaikka ihan muiden kavereiden piti viedä jengi liigaan. No eipä taas menty, enkä usko, että saariset sun muut ovat huonosti pelanneet, vaikka tehoja ei ole tullut niin paljoa. Noilla lahjakkailla pelaajilla pitäis pystyä voittamaan koviakin pelejä, jos kaikki on kunnossa valmennuksessa, mutta ilmeisesti ei ole ja siksi se tekee siitä hupaisaa, että koutsilla riittää aina kyllä sitä ylimielisyyttä, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi taitoa, kun ei saa tota porukkaa pärjäämään paremmin, vaikka joukkue ja puitteet ovat sellaisia, millä pitäis pystyä parempaan.
Todisteita
26/03/2015
Tuolla mies-poika kommentilla tarkoitin nyt ihan vain sitä, että yleisesti ottaen (ainakin omassa tuttavapiirissäni) tälläistä jälkeenpäin huutelua pidetään melko pikkumaisena toimintana, en nyt siis tarkoittanut mitään henkilökohtaista kommentilla.

Menee itsensätoistamiseksi, mutta sanon vielä: en ole missään vaiheessa kiistänyt lausuntojen ylimielisyyttä/paikkansa pitävyyttä. Tämä paras jengi-kommenttikin pitäisi vain päästä lukemaan asiayhteydessä jotta siihen voisi kunnolla ottaa kantaa.

En kuitenkaan taida saada ainakaan tästä kommenttiosastosta sitä mitä lähdin hakemaan (eli linkkiä haastatteluun/artikkeliin/tms jossa näitä ylimielisiä kommentteja on annettu), joten jätän asian nyt sikseen.
haha
26/03/2015
Olihan se vähän provo älä yritä ;) Jokaisella on kuitenkin oma mielipide siitäkin ;) itse taas pidän surkuhupaisena noita asioita mitä olen jo maininnut. Hyvä jos tuli selväksi että sellaista linkkiä et voi saada. Mutta onhan näitä muita juttuja vaikka miten paljon. Esimerkiksi se että ensin koutsi sanoo että ollaan parhaita yms. Tätä on perusteltu sillä että luodaan itsevarmuutta mutta mitä itsevarmuutta se on että pelistä vikat neljä minuuttia käsketään pitää vaan palloa eikä edes yritetä lähteä hyökkäämään. Se näyttää raukkamaiselta ja tekee silloin tyhjäksi ne leijumiset. Mutta joo niinku jo sanoin sä otat noi lausunnot (mitä täälläkin on ollut esillä) erilailla kuin minä.
Kuutis
27/03/2015
Lastikka taitaa jatkaa ens kauden vielä Steelerssin riveissä ruotuväen ovelle koputellessa. Sellasta alkemistia ei itämaista muuten löydy joka voisi väittää Lastikkaa ylimieliseksi. Tintti on mukava äijä kans. Tiedä sitten tekikö Sveitsin reissut hyvää vai pahaa mutta ehkä kuntopohja ei oo paras mahdollinen. Vaikee sanoa kun ei oo tullu käytyä matseja katsomassa. Mutta tapelkaa ihmeessä, syön poppareita ja lueskelen kommentit :)
Miettikää
27/03/2015
Ennen välierä sarjaa lukaisin steelersin ennakkoa heidän twitteristään ja sielä luki kuume-aallon iskeneen steelersin riveihin. Kuudesta aloittavasta pakista oli poissa neljä (Ruotsalainen, Kemppainen, Ijäs, Mikkola) jos oikein muistan. Eiköhän jokaisessa joukkueessa tuollainen menetys tekisi jo sen verran hallaa peliin ettei täyttä latausta saa annettua kun avainpelaajia uupuu?

Harmi vain että steelersillä kuume-aalto osui näin huonoon kohtaan, mutta uskon että jos steelers olisi pelannut täydellä ryhmällä olisi tulos ollut täysin päinvastainen.

Yhden steelersin pelin seurasin katsomosta ja sinnekkin ajoin 100km aivan mielenkiinnosta. Kyseisessä pelissä ainakin puolustajat osoittivat tärkeytensä joukkueelle, ja uskon että olisivat nousseet arvoon välierissäkin welhoja vastaan.

Myös ennakoista selvisi ettei alkukaudesta loukkantuneena ollu Nurminenkaan ollut pelaamassa, mutta ei steelersiltä näkemäni mukaan hyökkäysvoimaa puutu.

Realistinen mielipide/kannanotto eikä mikään steelers fanitus.
Uudistusta
27/03/2015
Steelerssin 6 pleijari peliä vain yksi voitto varsinaisella peliajalla. Noista 4 puolustajasta Mikkola pelasi ratkaisu pelin.Sairastelun taakse on helppo työntää päänsä. Kyllä pitäisi velmennuksen pystyä muuhunkin, kuin omalla puolella pallottelua saamaa aikaan . Vai pystyykö joku väittämään, että divarin ylivoimaisesta rosterista olisi saatu kaikki irti. Kyllä se on valmennuksen tehtävä
Se älähtää johon kalikka kalahtaa
27/03/2015
Jopas on katkeraa tilitystä. Häviäminenkin on taitolaji tai se ottaa koville.

Ylimielisyydestä monella tuntuu olevan samalaisia kokemuksia. Muutama marttyyrin selitys välissä, etteikö omaan menestymiseen saa uskoa tai onko julkisuus pahasta. Noistahan ei ollut kyse. Ehkä turha jauhaa enempää kun asia on muille selvä.

Steelers on kunnostautunut myös harjoituspelien mestarina, etenkin kauden alla. Ne voitetaan, rinta rottingille, ja sitten sarjassa kontataankin. Tuosta paransivat tälle kaudelle. Jotain oppivat.

Onko ylimielisyyden ja vahvan uskon ero itseen esim. siinä, että on luottavainen finaaliin pääsystä tai sanoo finaaliin pääsyn olevan varma?

Jälkimmäistä voisi kutsua myös tyhmäksi?
JooJoo
27/03/2015
Elenia Areena? Onkos se nyt Hämptonin uusi säbäkeskus?

Ja jos, niin kuka ja ketkä pelaavat Iittala-hallissa, vai pelaako siellä enää kukaan.
Junnu#8
27/03/2015
Vincemus käsittääkseni pelasi Iittalassa? Ja kolmosen Härmä. Nuo nyt ainakin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.