Karjalainen: Josban puheenjohtaja kustantanut omasta pussista tämän kauden pelimatkoja

Antti Ruokonen hyppäsi mukaan Josban valmennukseen kesken kauden. Kuva: Jari Turunen

Antti Ruokonen hyppäsi mukaan Josban valmennukseen kesken kauden. Kuva: Jari Turunen
Antti Ruokonen hyppäsi mukaan Josban valmennukseen kesken kauden. Kuva: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigassa pelaavan Joensuun Josban talousvaikeuksista on uutisoitu jo pitkän aikaa. Sanomalehti Karjalaisen tuoreimmassa uutisessa seuran puheenjohtajana työskentelevä Jari Kurttila kertoo, että kuluvan kauden kustannuksia on jouduttu maksamaan jopa hänen omasta pussistaan. Taustalla ovat seuran vanhat velat.

Kurttilan mukaan velkaa on kertynyt viime kausien ajalta yli 50 000 euroa. Hän myöntää avoimesti haastattelussa, että on kokenut liikaa painetta ja työmäärää viime aikoina. Kurttila jättää tehtävät tämän kevään jälkeen.

– Velat pohjautuvat vanhoihin verokupruihin. Vanhoja velkoja on pakko maksaa pois, ettei meitä haeta konkurssiin. Se syö aina pohjaa tulevaisuuteen panostamiselta. Vanhat velat kummittelevat ja tämä on välillä kädestä suuhun elämistä, Kurttila kertoo Karjalaisen sivuilla.

Josba ei ole kyennyt maksamaan kaikien pelaajien palkkoja tällä kaudella. Tilanne ei ole Kurttilan mukaan näkynyt kuitenkaan negatiivisesti pelaajien puolelta, vaikka saamisia on yhä useilla.

– Ne odotuttavat. Hirvittävän suuria korvauksia meillä ei ole, joten eivät pelaajat ole niistä hermostuneet. Palkallisille olemme pystyneet maksamaan, Kurttila kertoo.

Kesken kauden valmennustiimiin palannut Antti Ruokonen kertoo jutussa, että Josban markkinointipuolella on epäonnistuttu pahiten, ja siksi velat ovat kummitelleet pitkään taustalla.

Josba kohtaa Salibandyliigan playoutien toisella kierroksella Turun Palloseuran. Otteluparin häviäjää odottaa suora tippuminen Divariin ensi kaudeksi.

Karjalaisen alkuperäinen uutinen: Josban talousongelmien taustalla vanhoja velkoja ja viime vuosien virheitä

6 comments

  1. Päätit sitte poimia jutusta vain kaiken paskan. Olisi sitä Josban toiminnasta löytynyt paljon myönteistäkin kerrottavaa. Tunnetko nyt olevasi ihan oikea ison lehden toimittaja? Salli mun nauraa

  2. Totuus vain iskee kovempaa kuin hyssyttely, hattua PJ Kurttilalle kun kertoi faktat, Ruokonen voisi itse hieman tarkistella provisio sopimuksiaan myös, ei minkään seuran talous kestä noin paljon välistä vetoa!! Sillähän Josba juniorit toimii omanaan kun kyllästyivät olemaan maksumiehinä.

  3. Sivusta seuranneena todella amatöörien puuhastelua noiden soppareiden kanssa. Valmennukselle ja Hesaan muuttaneelle markkinointitykille Lindroosille tehdyt sopparit eivät järkiperäisiä. Kakkosdivaria valmentanut nykyinen päävalmentaja nauttinee kohtuullista liksaa meriitteihin nähden ja Lindroos markkinointimiehenä oli jo yhtenä upottamassa jokipoikia ja nyt teki ”laadukasta” myyntityötä Josbassa tietyn aikaa ennen kuin Josban johtokunta heräsi ruususen unesta ja huomasi, ettei hommasta tule mitään. Taustatiimitkin siellä myös on, mitä ne on saanut siellä aikaan… Sitten…PJ Kurttila ja hänen faktat. Olisiko ollut hoidettavissa esim. velkoomustuomio PKOn kanssa, no varmasti olisi. Mitä asian eteen tehtiin. Ei mitään… ”Unohtui” maksaa on mielestäni erittäin huono selitys, koska tuon tyyppinen maksu ei mene suoraan perintään. Joko täyttä välinpitämättömyyttä tai sitten oikeasti on väsy iskenyt. Voimia Kurttilalle ja kumppaneille, että jaksatte kauden loppuun viedä kunnialla. Josballa tosiaan on nousussa juniorityö ja sieltä olisi tulossa pelillistä pohjaa lähivuosina. Onneksi ainakin yksi hyvä iso päätös on menneinä vuosina Joensuussa tehty eli edustus ja junnupuoli on laitettu ilmeisesti taloudellisesti erilleen. Tässä olisi oppia muilekkin seuroille, jossa on aikuis- ja junnujoukkueita. Näin ei mene puurot ja vellit sekaisin talous asioissa.

  4. Täysin turha arvostella ainakaan Antti Ruokosta, joka pelasti seuran ties kuinka monennen kerran. Tornin opeilla seura olisi varmuudella Divarissa.

    Seuran ongelmat johtuvat näistä ns. ”talouden osaajista”.

    Listaa Lindroosin aiemmista töistä:

    Into North Cup -turnaus, järjestettiin 2. kertaa – konkurssi
    Salibandyseura Lihamylly – konkurssi
    Jokipojat TJ 2009 – potkut – konkurssi
    Kontiolahden Urheilijat 2013 – potkut
    Josba 2014 – potkut

    http://www.karjalainen.fi/urheilu/uutis-alueet/salibandy/item/57123-aki-lindroos-lopetti-tyonsa-josbassa-homma-meni-kasille

    Nyt kaveri näkyy olevan Tapanilan Erän markkinointipäällikkö 🙂

  5. Eihän ne vanhat velat itsekseen tulleet. Kuka lie niitä oli tekemässä? Mutta tukilla silmään, joka vanhoja muistelee.

    Jos joku maksaa bussit omasta pussista, niin iso käsi ja arvostus hänelle.