Liigat

Kokenut Erä-puolustaja Tommi Aro – ”Tällaista Erää en ole nähnyt vuosiin”

11.03.
2015
2 Kommenttia
6
Liigat
Tommi Aro (vas.) kuului Erän parhammistoon puolivälieräsarjassa. Kuva: Topi Naskali

Tommi Aro (vas.) kuului Erän parhammistoon puolivälieräsarjassa. Kuva: Topi Naskali

Tapanilan Erä näytti puolivälierissä miksi Happee ja SPV eivät halunneet sitä ensimmäiseksi vastustajakseen. Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Classic tippui viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin lähteneen Erän käsittelyssä suoraan voitoin 3-0.

Tommi Aro ja Lauri Kapanen olivat joukkueen nimekkäitä paluumuuttajia kauden alla. Aro oli mukana MM-ryhmässä, mutta loukkaantuminen vei lopulta MM-paikan. Erällä oli alkukaudesta paljonkin vaikeuksia ja jopa pudotuspelipaikka oli uhattuna. Paljon nähnyt Aro hehkutti heti kolmannen Classic-puolivälierän jälkeen joukkueen taistelutahtoa.

– Ihan samoja asioita kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa eli vahva taistelutahto ja puolustus ratkaisi. Tällaista Erää en ole nähnyt vuosiin. Ilme on se, että jokainen antaa kaikkensa kentällä. Tässä ihan melkein herkistyy, kun miettii kuinka vaikea se alkukausi oli meille. Tämä on niin siistiä. Laita siihen nimenomaan se taistelu, sillä me nämä tiukat pelit käännettiin, suitsutti Aro.

Viime kauden hopeajoukkue Classic näytti yllättävän aseettomalta Erän käsittelyssä. Voisi sanoa, että Erä otti myös taktisen niskalenkin tamperelaisista. Puolustuspeli oli ainakin varsin vakuuttavaa helsinkiläisten osalta.

– Valmennukselta pirun hyvää työtä sen eteen, että ne vastustajan aseet scoutattiin pois. Tietysti puolustuksella ja karvauksella on väliä, mutta kun tahtotila on noin suuri, niin niilläkään ei ole niin suurta merkitystä, arvioi Aro.

Erä eteni nyt siis välieriin. Viimeisinä vuosina sitä ei ole juuri mitalipeleissä nähty. Seuraava vastus tulee olemaan äärimmäisen kova, koska joukkue saa vastaansa viime kaudella kultaa juhlineen Jyväskylän Happeen.

– Entistä parempi vastus. Peliä pitää nyt parantaa. Valmennuksen sekä pelaajien pitää parantaa ja antaa parastaan. Jos tahtotila on sama, niin laitetaan Happee koville, ennakoi Aro.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
noh
12/03/2015
Melkoista sählyä molemmilta joukkueilta koko sarja. Selvästi heikoin puolivälieräpari.
S7
12/03/2015
Mä veikkasin Erän tulemista jo syksyllä, kerrankin veikkasin oikein:-). Sählyä tai ei, niin Happeen ei kannata Erää aliarvioida--> eikös viime vuonnakin joutuneet koville(ei ihan tarkkaan muista)? Hyvä joukkue, pari vahvaa johtajaa. Veikkaan, että pitkä sarja tulee happeen ja erän kesken...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.