Kolminkertaisen Suomen mestarin ura lähellä loppua

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi uutisoi aiemmin tänään Peik Salmisen uran loppumisesta. Toimitus sai pian vihiä, että päätös ei ole lopullinen ja otti Salmiseen yhteyttä.

– Harkitsen lopettamista ja juuri Pääkallon hienosti kirjoitetussa jutussa mainitut syyt painavat vaakakupissa. Olin kauden aikana pitkään poissa loukkaantumisen takia ja huomasin, kun sain olla enemmän perheeni kanssa, mistä kaikesta jään paitsi. Jutussa oli kuitenkin väärinymmärrys, sillä päätös ei ole lopullinen, vaan vasta pohdinnan alla, Salminen jutteli puhelimitse Pääkallo.fi:lle.

Salminen muistutti, että hän harjoittelee tällä hetkellä siten, että olisi mahdollisesti jatkamassa, vaikka jatko onkin vaakalaudalla. Loviisalaislegendan Facebook-päivityksessä syyt mahdolliselle uran päättymiselle olivat siis seuraavat.

– Salibandy on aina ollut suuri osa elämääni. Olen aina pelannut. Kymmenentuntinen työpäivä, parin-kolmen tunnin treenit ja kahdeksan tunnin unet jättävät kuitenkin liian vähän aikaa lähimmäisilleni. Menetän liian suuren siivun lasteni elämästä, Salminen veisteli päivityksessään.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Salminen, 33, on urallaan voittanut kolme Suomen mestaruutta ja yhden hopean. Kaikkiaan otteluita Salibandyliigassa kertyi hyökkääjälle Loviisan Torin sekä SSV:n riveissä 249 kappaletta, joissa syntyi kunnioitettavat 315 (163+152) tehopistettä. Salibandyliigan pudotuspeleissä Salminen on esiintynyt 39 kertaa ja tehnyt tehot 20+12=32. Lisäksi Salmisella on vyöllään 12 maaottelua sekä vuoden 2006 MM-hopea.

Edit: Juttua muokattu kauttaaltaan klo 16:50.

Lue lisää:
SSV-hyökkääjä päätti mittavan uransa pronssiotteluun: ”Olen saanut lajilta paljon”

5 comments

  1. Harmi! Erittäin hieno pelaaja, jonka lähtönopeus on räjähtävä ja pelikäsitys mahtava. Olisi varmaan ollut edelleen hyvä lisä mihin tahansa liigajoukkueeseen.

  2. Salminen ei suinkaan ole vielä päättänyt uransa jatkosta, viestissä hän sanoo harkitsevansa tarkkaan, ennen kuin tekee päätöksen. Ruotsin luetunymmärtämisessä kannattaa olla tarkkana ensi kerralla, ennen kuin julkaisee uutisen varmana, esim. päätöksenä lopettamisesta..oikaiskaa pian!