Liigat

Koovee-luotsi ylpeä suojateistaan: ”Kovia ukkoja, vaikka ovatkin vielä nuoria poikia”

11.03.
2015
4 Kommenttia
4
Liigat
Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen ei painanut päätä pensaaseen, vaikka kausi päättyi. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen ei painanut päätä pensaaseen, vaikka kausi päättyi. Arkistokuva: Salibandyliiga.

Tampereen Kooveen päävalmentaja Hannu Santasen takki oli tyhjä tiistai-iltana SPV:lle kärsityn tappion jälkeen. Kausi loppui Kooveen osalta tähän SPV:n vietyä puolivälieräsarjan nimiinsä voiton 3-0.

Tämän iltaisen ottelun SPV voitti selkein 12-5 -lukemin. Santanen analysoi peliä Seinäjoen Urheilutalon aulassa Pääkallo.fi:lle seuraavalla tavalla.

– Ekassa erässä me olimme hyviä, vaikka kaveri tuli neljällä kentällä kovaa päälle alussa. Pääsimme pian paineesta pois ja viimeistelimme tehokkaasti. Toisen erän alussa oli ehkä vähän helpompaa ja mukavuuden tunne hiipi puseroon. Sitten sattui nuorelle joukkueelle paha nukahdus ja usko alkoi loppua. Kolmannessa yritettiin tulla mukaan, mutta loppu meni pelailuksi. Kaveri nautti ja me yritimme päästä kentältä pois jossain vaiheessa, Santanen availi.

Kooveen pääkäskijä totesi pressitilaisuudessa pelin jälkeen, että kaksi vuotta on nyt paiskittu kovasti töitä. Siinä vaiheessa, kun Santanen tarttui ruoriin, oli hänellä käsissään nuori joukkue, joka tuomittiin tippumaan Divariin viime kaudella. Ihan siten hommat eivät ole kuitenkaan menneet ja Santaselta riittääkin kehuja joukkueelleen.

– Pystyttiin tässä sarjassa toteuttamaan luomaamme pelisuunnitelmaa. Joka jätkä antoi kaikkensa, mutta vastassa oli aika kovia kavereita. Nuorisokentällemme iso plussa siitä, että aika hyvin pitivät kaksi peliä Kuuselan kentän pimennossa. Kuka tahansa voi kokeilla ja todeta, ettei se ole helppo tehtävä. Kovia ukkoja porukka täynnä, vaikka ovatkin vielä nuoria poikia, Santanen tunnusti.

Lehdistötilaisuudessa Santanen toivoi myös joukkueen pysyvän kasassa sen tulevaisuuden potentiaalin vuoksi. Tilaisuuden jälkeen Santanen valotti Pääkallo.fi:lle, että sen suhteen tilanne on nyt hyvä.

– Sopimustilanne pelaajien suhteen on hyvä. Kauheasti kysymysmerkkejä ei ole ja pientä vaihtuvuuttakin toki tapahtuu.

Omasta jatkostaan Santasella on myös selkeä visio.

– Asiat ollaan sovittu, mutta sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu. Koko valmennusryhmällä on halu jatkaa, mutta katsotaan mitä seurajohto tekee ja koska. Asiaa on viety eteenpäin jo tovin, mutta vielä ei ole ollut papereita edessä, Santanen kertoi.

Arvid Vonk oli niin runkosarjassa kuin tässä pudotuspelisarjassa yksi Kooveen avainpelaajista. Nuori maalivahti jatkaa myös ensi kaudella seurassa.

– Hänellä (Arvid Vonk) on sopimus jo tehtynä. Kylmäpäinen poika on kyllä hänkin. Tammikuun 9. päivä sai pallon silmään ja palasi rinkiin helmikuun lopussa. Parit treenit ja pelit ja näin ilmiömäiset otteet puolivälierissä. Jos kehitys jatkuu samaa rataa, on tulevaisuus hänen kohdallaan todella valoisa. Maalivahtiin emme ainakaan tässä sarjassa kaatuneet, Santanen kehui.

Pettymys on tottakai nyt juuri kova ja Koovee hengähtää hetkeksi. Ensi kauden avausajankohta on kuitenkin jo selvillä.

– Vapun jälkeen aloitetaan taas työnteko, Santanen painotti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
1929
11/03/2015
Kiitos Koovee kaudesta. Hienoa nähdä nuorten kavereiden kehittyvän vuosi vuodelta ja todella jo haastavan isompansa. Ensi vuonna jälleen askelta lähempänä huippua. Toivottavasti nuori mies jatkaa nuoren joukkueen ruorissa. Yhteishenki on kauden mittaan vaikuttanut olevan joukkueessa loistava, joten jatkoa tuolle toivon.

Kiitos Koovee, hieno puolivälieräsarja. Yhden voiton olisitte ansainneet vaikka SPV vielä tänä vuonna parempi joukkue olikin.
Aksu
11/03/2015
Koutsit vaihtoon ja uusia pelaajia hankintaan. Ei kai kukaan voi olla tyytyväinen ynnä muut sijoihin? Salibandyliigassa pelataan käsittääkseni suomenmestaruudesta,,,
Boris
11/03/2015
Olipa Aksu todella fiksu kommentti...
Blaa
11/03/2015
Mikä siinä on, kun kaikki sanoo haastatteluissa vastustajasta puhuttaessa kaveri, lajista riippumatta?? Eikö muuta keksitä, se mikään kaveri ole kentällä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.