Juniorit

Lappeenrannasta tärkeitä valmentajauutisia – Classic-luotsi palaa NST:hen

26.03.
2015
0 Kommenttia
12
Juniorit
Jarkko Rantala. Kuva: Juhani Järvenpää

Jarkko Rantala. Kuva: Juhani Järvenpää

Lappeenrannan NST kertoo verkkosivuillaan tuoreista valmentajauutisista. Petri Heino jatkaa miesten liigajoukkueen päävalmentajana. Classicia tällä kaudella luotsannut Jarkko Rantala puolestaan palaa seuraan tauon jälkeen.

NST:n miesten ensi kauden koko valmennustiimi on selvillä. Päävalmentajana Heinon aisapareina valmennuksessa jatkavat kesken tämän kauden mukaan tullut Mikko Hooman sekä fysiikkavalmentaja Ville Aapro.

Tuleva kausi on Heinolle neljäs NST:n päävalmentajana.

– Kauden päättymisen jälkeen asiaa rupesin pohtimaan ja tulin siihen tulokseen, että jätkien kanssa oleva projekti on vielä kesken. Päällimmäinen ajatus on se, että itselläni on vielä paljon annettavaa tälle porukalle. Viime kaudella venyimme pienellä rosterilla hyvään suoritukseen ja pystymme puristamaan porukasta vielä enemmän irti. Summasin nämä asiat yhteen, niin päätös jatkamisesta oli helppo tehdä, Heino kommentoi.

Petri Heino. Kuva: Juhani Järvenpää

Petri Heino. Kuva: Juhani Järvenpää

Jarkko Rantalan paluu puolestaan on mieluinen uutinen Lappeenrannassa. Rantala ei kuitenkaan hyppää takaisin miesten edustusjoukkueen mukaan, vaan toimii jatkossa NST:ssä juniorien kilpapuolen koordinaattorina.

Rantalan toimenkuva kattaa pelaajapolun yläpään C2-junioreista aina edustusjoukkueeseen asti. Rantala viihtyi kolme edellistä kautta Tampereen Classicin päävalmentajana, joista palkintokaappiin jäi liigapronssin ja –hopean lisäksi Suomen Cupin voitto. Rantala on myös luotsannut Suomen U-19 poikamaajoukkueen MM-kultaan vuonna 2011.

Rantalalla on selvä visio omasta ruudustaan.

– Tarkoitus on, että pystyn sparraamaan ja auttamaan valmentajia kehittymään. Ideana on myös löytää nuoria pelaajia, joilla on tahto, halu sekä kyky kehittyä. Heidän vieminen eteenpäin on iso asia, Rantala sanoo ja jatkaa:

– Vaikka toimenkuvan pääpaino on vanhemmissa junioreissa, niin halua on myös tutustua nuorempiin ikäluokkiin. Haastankin tässä kohtaa kaikki valmentajat juttusille, kun törmätään halleilla.

Rantala näkee myös oman roolinsa koko alueen salibandyn kehittäjänä.

– NST:n toimenkuvani lisäksi oma vahva intressini on, että koko Etelä-Karjalan alueen salibandy ottaa askeleita eteenpäin. Oma näkemys on, että keskitytään enemmän yksilöiden valmentamiseen pelipaidan väriin tai logoon katsomatta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.