Liigat

Liian henkilökohtainen vastus sekoitti kokeneen maajoukkuepakin peliä

26.03.
2015
1 Kommentti
26
Liigat
Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

SPV-pakki Juha Kivilehdolle välieräsarja SSV:tä vastaan oli erikoislaatuinen, henkilökohtainen. Tunteet olivat pinnassa – ja ne myös pääsivät yllättämään kokeneen maajoukkuepuolustajan.

SPV kampesi Kivilehdon ex-seura SSV:n lopulta nurin voitoin 3–1. Finaaleihin menijästä ei jäänyt epäselvyyttä. SPV oli parempi, vahvempi ja fyysisempi.

– Onnellinen olen tietysti nyt. Siitä on meikäläisellä melko pitkä aika kun mitaleista pelattu. Kyllä se lämmittää vanhaa miestä, Kivilehto kommentoi väliesarjan voittoa Pääkallo.fi:lle.

Vaikka SPV:lle nujersi lopulta yllättävänkin helposti repaleisen SSV:n, niin sarja ei ollut Kivilehdolle helppo. Kivilehto kun sattuu tuntemaan lähes jokaisen SSV:n pelaajan varsin hyvin – osa kuuluu läheisimpiin ystäviinkin.

Lisämaustetta toi vielä se, että SSV-luotsi Mika Ahonen sivalsi Kivilehtoa Pääkallo.fi:n uutisessa ensimmäisen välierän jälkeen. Harvoin sanaista arkkuaan medialle avaavan ”Amun” mukaan Kivilehto pelasi sikaa.

– Oli henkilökohtaisin ottelusarja mulle, mitä olen ikinä pelannut. Oli helvetin vaikeata, varsinkin se toinen peli. Oli vaikea mulle, Kivilehto myönsi.

Miksi se oli vaikea?
– En oikein tiedä. Meille oli se eka voitto niin tärkeä, että en henkisesti palautunut siitä. Toinen peli Pasilassa oli multa todella huono. Mutta onneksi sain vähän mieltä kirkkaammaksi ja pelaaminen helpottui. Latasin henkisesti niin paljon siihen ekaan peliin, että toka peli tuli liian nopeasti, Kivilehto vastasi ja jatkoi:

– Oppii näköjään uutta vanhallakin iällä. Vaikka on isoja pelejä pelattu, MM-välierää ja seuraavana päivänä MM-finaalia, niin ikinä ei ole ollut tollaista. Oli todella vaikea saada itsestään irti toisessa pelissä. Kävin vähän liikaa kierroksilla.

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää

Tehopisteiden ja kenttätapahtumien valossa Kivilehto oli SSV:tä vastaan erinomainen – paitsi juuri Kivilehdon mainitsemassa toisessa välieräkohtaamisessa. Koko pudotuspelien pistepörssissä Peliveljien ykkösketjun pakki on komeasti neljäntenä 11 pinnallaan.

Vaikka SPV marssi finaaleihin selkeästi, niin välieräsarjan alku näytti siltä, että SSV on aavistuksen niskan päällä. Sen huomasi myös Kivilehto, joka totesi julkisestikin toisen välierän jälkeen, että SPV oli kahdessa pelissä viisi erää purjeissa. Jotain oli tehtävä, mutta mitä?

– Otettiin pallonhallinta meille. Ei ole varmaan ikinä pitänyt SPV niin paljon palloa SSV:tä vastaan kuin mitä tapahtui kolmannessa pelissä. Kaverihan hyytyi siinä ihan täysin puolessa välissä.

Mutta se SSV-sarjasta. Finaaleissa vastaan SPV:tä ja Kivilehtoa vastaan tulee hallitseva mestari ja vakuuttavasti finaaleihin ilman tappiota edennyt Happee. Finaalisarja alkaa sunnuntaina Jyväskylässä.

Mennäänkö SSV-sarjassa nähdyllä pelillä päätyyn asti?
– Ee-ei todellakaan, ei todellakaan. Nyt sieltä tulee selkeästi paras joukkue mitä on ollut sarjassa. Meidän pitää laittaa vielä asioita kuntoon. Päästetään liian helppoja maaleja. Erikoistilannepelaaminen on ollut vielä luokatonta. Se oli välillä jo ihan hyvällä mallilla, mutta nyt on taas tapahtunut jotain. Ehkä meidän pitää harjoitella sitä. Eiköhän me keretä se laittamaan kuntoon.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Paras voittakoon
29/03/2015
Olen Ahosen kanssa samaa mieltä,että Kivilehdon jatkuva väärin pelaaminen ja välillä sikailu on tuomareiden saatava pois!!Monta vuotta sitä ovat tuomarit suojelleet ja jos on tullut tilanne,että Kivilehdolle on ollut jo vihdoin pakko antaa ulosajo niin aivan varmasti tulee saman pelin aikana hyvitys ja vastapuoleltakin on ajettava pelaaja ulos tai annetta hyvitys esim.5min!!Varsinkin Seinäjoen päässä tätä Kivilehtoa on suojeltu jäähyiltä,eikä näin tule puolueettomia tuomareita ja Kivilehto käyttää tuota kaikkea vanhana kettuna hyväkseen!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.