Liigatähdet käänsivät kurssin – Classic nousi sillasta nuorten finaaleihin

Oskari Heikkilä (kesk.) iski Classicille kaksi osumaa finaalipaikan ratkaisseessa viidennessä välierässä. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicin tie nuorten SM-sarjan pudotuspeleissä näytti johtavan pronssiotteluun vielä siinä vaiheessa, kun joukkue oli hävinnyt kaksi ensimmäistä välierää Oulun Luistinseuralle. Selkä seinää vasten pelannut tamperelaisjoukkue osoitti kuitenkin venymiskykyä ja meni kolmen peräkkäisen voiton myötä finaaleihin.

Sekä Classic että OLS pelasivat lähes parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla koko välieräsarjan ajan. Classic tasoitti otteluparin ensin kahdella 5–3-voitolla.

Ratkaiseva viides kamppailu pelattiin sunnuntaina Tampereella. Classicin nuoret liigatähdet pukivat sankarin viitat hartioilleen ja kotijoukkue oli jo 4–0-johdossa kolmannen erän alkupuoliskolla. Kuudessa playoff-ottelussa 11 pistettä iskenyt Krister Savonen antoi ottelussa kolme maaliin johtanutta syöttöä. Nico Salo, Jesse Ruokostenpohja, Antti Jaakkonen ja Otto Kunnari osuivat kaikki kertaalleen maalipuiden väliin.

Muutama minuutti ennen loppua vierailijoiden Roope Korhonen iski tilanteeksi 5–2, mutta kiri tyssäsi siihen. Classic löi lopullisesti naulan arkkuun Oskari Heikkilän kahdella maalilla, kun Luistinseura haki nousua kuuden kenttäpelaajan voimin. Loppulukemat kirjattiin Classicille maalein 7–2.

Classicin seuraksi A-nuorten finaaleihin selvitti jo aiemmin tiensä runkosarjan voittanut Tapanilan Erä. Helsinkiläiset voittivat Jyväskylän Happeen suoraan kolmessa välieräottelussa.

Finaalit alkavat lauantaina 4. huhtikuuta Mosahallilla. Samana päivänä myös OLS ja Happee mittelevät pronssimitaleista Oulussa.