Divarit

Liikkuva Happee avausfinaalin kuningas – katso sunnuntain tulokset ja jutut

29.03.
2015
41 Kommenttia
3
Divarit
Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen

Salibandyn pääsarjoissa oli sunnuntaina ohjelmassa niin miesten liigan, naisten liigan kuin miesten Divarinkin ratkaisupelejä. Tähän juttuun on kerätty illan otteluiden tulokset. Juttuun kertyy myös linkkejä Pääkallo.fi:n illan aikana tuottamista artikkeleista.

Suurin huomio sunnuntaina kohdistui Jyväskylään, jossa pelattiin miesten Salibandyliigan ensimmäinen finaali. Avausfinaalin vei nimiinsä kotijoukkue Happee, joka oli parempi lukemin 4–2. Happee johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 1–0. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Divarin finaaleissa puolestaan saatiin selville Divarin historian ensimmäinen mestari. M-Team kukisti Welhot sunnuntaina vieraissa lukemin 7–4 ja nousi voitoin 2–0 Salibandyliigaan.

Sunnuntain salibandytulokset

Salibandyliigan 1. finaali

Happee–SPV 4–2
Voitot 1–0.

Salibandyliigan pronssiottelu

SSV–Erä 5–4
SSV:lle pronssia.

Miesten Divarin 2. finaali

SB Welhot–M-Team 4–7
Voitot 0–2. M-Team nousi Salibandyliigaan. Welhot jatkaa karsintoja.

Naisten liigan välierät

NST–Classic 3–7
Voitot 0–2.

Happee–SB-Pro 2–5
Voitot 0–2.

Divarin karsinnat

Top Team–FBC Raseborg 7–6
Voitot 1–1.

HIFK–SC PirU 6–7
Voitot 0–1.

Linkit:
Sunnuntain otteluiden tilastot
Nyt juhlitaan! M-Teamistä Salibandyliigan kolmas helsinkiläinen joukkue
M-Team-luotsi Heinonen: ”Ei jäänyt kenellekään jossiteltavaa sarjan parhaasta joukkueesta”
Nousijajoukkueen kippari: ”Meni niin nappiin kuin voi vain mennä”
Huima mitaliputki sai jatkoa – Kailiala pommitti SSV:n pronssille
SSV-hyökkääjä päätti mittavan uransa pronssiotteluun: ”Olen saanut lajilta paljon”
Pääkallotodistus: Happeen kolmosketju ja Kosonen pelipäällä
Pettynyt Juha Kivilehto: ”Ei me tänään oikeastaan edes tapeltu voitosta”
SPV-luotsi Tommy Koponen: ”Oltiin tosi lapasia reagointipelissä”
Omiensa esityksestä vakuuttunut Seppo Pulkkinen: ”Jokainen on puolustaja”
Kuvat: No nyt on erikoinen finaalikampaus – ”Se on kukkaruukku. Tai kasvi”
Juha Käenmäen kuvat Happee–SPV-finaalista
Jari Turusen kuvat Welhot–M-Team-ottelusta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Seinäjoki
29/03/2015
Happee käytti paikkansa kovemmalla prosentilla. Juuri tuon verran parempi tänään.
Jeppe
29/03/2015
Happee oli kliininen ja oikeastaan jokaisella osa-alueella Spv:tä askeleen edellä. Loppulukemat vähän jopa mairittelevat peliveljiä, tosiasiassa maalipaikkoja oli seinäjokisilla tuskin lainkaan. Spvn pitää nostaa tasoaan kokonaisvaltaisesti, muussa tapauksessa Happee ei häviä tämän vuoden pudotuspeleissä yhtään peliä.
sarja ei ole vielä selvä
29/03/2015
SPV ei saanut riistettyä kotietua Happeelta, mutta uskon, että Peliveljien huonoin peli tässä finaalisarjassa on nähty ja viikon aikana he pystyvät hiomaan kuvionsa niin, että Seinäjoella joukkue tasoittaa puntit. Jos Happee syyllistyy sellaiseen ylimielisyyteen kuin ottelun jälkeisessä pelaajahaastattelussa oli aistittavissa, tulee Jyväskyläläisille vaikea pariviikkoinen. Sarja ei nimittäin tule varmasti menemään poikki kolmessa pelissä.
entisaikojen Happee ryömi esiin kolostaan?
29/03/2015
Happeen pr-osasto saa kirjoittaa parikin juttua lasten kanssa leikkivistä pelaajista ennen kuin viimeisen minuutin keihästys on selitelty parhain päin.

Toivottavasti seuraavassa pelissä on mukana myös erotuomarit.
Monnari
29/03/2015
On kyllä oksettava joukkue tuo SPV, Kuusela yritti polvitaklauksella lopettaa Kotilaisen finaalisarjan ja sitten vielä Kosken perinteiset filmaamiset viimeminuuteilla. Tänään oli kentällä vain 1 joukkue, numerot mairittelee maalaisia.
Upi
29/03/2015
Nyt on monnarilla melkoiset hirvilasit silmillä. Kotilaisen kaatuminen minimaalinen kontakti ja aika pahalta näytti Panun tupella huitominen hidastuksissa
tuomarit vaihtoon
29/03/2015
Alkaa olla otteet rumempia kuin lätkässä. Nyt on nähty säbässäkin keihästys, seuraavaksi nyrkkitappelu?
Hippos
29/03/2015
Monnari puhuu asiaa!
Rännöri
29/03/2015
On kyllä oksettava pelaaja tuo P. Kauko. Koko ajan jälkipeliä, ekassa erässä juoksu suoraan päin vastustajaa vaikka pallo oli ihan muualla jne. Ihmettelen miten on kapteeniksi valittu muuten hienoon joukkueeseen.
Palokan Orsi
29/03/2015
No, onneksi noi pohjanmaan pojat ei ajele veskarin yli tai hakkaa sitä sormille, Semmosia naapurin poikia koko lauma...
Kommentoija
29/03/2015
Hynynen puhui kyllä ihan täyttä asiaa olematta ollenkaan ylimielinen. "Jos jatkuu tätä menoo nii sarja katkee kolmannes pelis" on täysin oikeutettu lausunto suvereenin voiton jälkeen, olkoonkin että se on provosoiva.
Osku
29/03/2015
Ainoa positiivinen asia pelissä oli nopeus. Taito tuntui jäävän taka-alalle ja keskeiseksi asiaksi näytti nousevan fyysisyys. Sekin voisi olla positiivista, mutta nyt sitä esiintyi pääosin negatiivisessa mielessä. Ei tämä ollut todellakaan sitä, millaista salibandya minä haluaisin nähdä jatkossa. Toivottavasti seuraavissa peleissä nähdään viihdyttää salibandya, eikä tarvitse jatkuvasti miettiä oliko toi tarkoituksellinen yritys saada vastustaja suuttumaan/loukkaantumaan. Viime kauden finaalisarjaa oli pelillisesti paljon nautittavampi.
jönssi
29/03/2015
jaa että velsa ylimieline tossa haastiksessa? :D tätä mielipidettä vasten on aika helppo ymmärtää miten steelerssiäki pidetään ylimielisenä, jos tää noin helppoo on...

ihan asiaa lateli. jos meno ei muutu niin kolmesa poikki. onko faktan lausumine ylimielisyyttä?
Jeppe
29/03/2015
Peli on todella fyysinen, mutta en allekirjoita täysi sitä, että se siirtäisi taidon varsinaisesti taka-alalle. Jos mietitään vaikka Jami Mannisen tai Panu Kotilaisen maaleja tänään, molemmissa näytteli suurta roolia taitotasoltaan maailmanluokan syöttö/haasto. Kun aikaa ja tilaa on minimaalisesti, todellinen taito ratkoa pelejä nousee suureen arvoon. Tietenkin päivänselvät rikkeet tulisi viheltää pois. Tuomareiden linja oli tänään se, että kaikki repiminen ja roikkuminen sallittiin. Jopa räikeitä mailan painamisia meni läpi. Surkea linjahan se on mutta molemmille sentään sama, kumpikaan joukkue ei erityisesti hyötynyt tai kärsinyt tästä.
Häppeemättömät
29/03/2015
Happee osasi hyödyntää paremmin täydellisen ammattitaidottomat erotuomarit. Ansaittu voitto siis! Eihän tätä silti kukaan halua enää toiste nähdä.

Kotilaisen lyönti Kosken nivusiin pelin jo ratkettua olisi kyllä pelikiellon arvoinen. Johonkin pitäisi tuomareitten raja vetää. Olisiko tahallinen vahingoittamisyritys pelitilanteen ulkopuolella sopiva kohta viheltää?
Happee vei
29/03/2015
Happee vei peliä, piti palloa ja kontrolloi. Kivilehto näki pelin aivan samoin kuin haastateltava. Mutta voihan meno muuttua ja speve tulee mukaan vielä. Edelleen sitä mieltä että olssi pelasi taktisesti paremmin Happeeta vastaan kuin Erä ja speve eka pelissä.
Jeppe
29/03/2015
Happee-fanin silmin toi Panu Kotilaisen rike näyttää kyllä jäähyn arvoiselta. Sitä, tuliko tuppea alavatsaan vai ei on mahdotonta todentaa videolta, pelikieltoa tuskin on luvassa. Tai jos tulee kakkua, liigalla on käytössä jonkinlaista röntgenteknologiaa. Joka tapauksessa, ei kuulu peliin tommonen perseily.
Osku
29/03/2015
Jeppe, maalit syntyivät tänään taidolla, mutta mielestäni pelistä päällimmäiseksi jäi mieleen ylikova fyysisyys ja epäselvät tilanteet. Muutamien mailan painamisten tai lyömisten viheltämättä jättäminen ei sitä kuvaa muuttanut. Finaalit on finaaleja, ja puolustuspelaaminen on niissä erilaista kuin runkosarjan otteluissa. Mutta jos tarkastellaan koko kautta, tämä oli toinen kerta kun Happee jää 4 maaliin. SPV ei ole jäänyt kertaakaan 2 maaliin tänä kautena. Joku voisi sanoa, että se johtuu siitä, että pelataan niitä finaalipelejä. Väitän sen kuitenkin johtuvan siitä, että molemmat joukkueet keskittyivät muihin asioihin kuin varsinaiseen taitopeliin. Pientä sikaa ja ylikovia kontakteja nähtiin paljon. Miksi niitä nähtiin nyt niin paljon enemmän kuin runkosarjan peleissä? Koska playoff-peleissä sitä odotetaan ja finaaleissa se näyttää huipentuvan. Ikään kuin finaaleissa lajilla olisi erilaiset säännöt ja sitä pelattaisiin eri tavalla. Jos vielä tuomaritkin ovat tätä mieltä (kuten tänään), niin kehitys on mielestäni huolestuttava. Maalimäärät ja pelin viihdyttävyys laskee ja mestaruuden voittaa joukkue, joka osaa tuomarien salliman vapaapainin paremmin. Happee voitti nämä tanssit nyt, mutta mestaruutta ajatellen uskon SPV osaavan nämä vapaapainikuviot paremmin.
Jönssille
29/03/2015
Totta kai kaikki tietää, että jos jompi kumpi voittaa kolme putkeen, se on sitten siinä. Hynysen kommentti oli siltä osin ylimielinen, että hän antoi ymmärtää ettei spevestä ole lainkaan vastusta tässä sarjassa. Onko hän ylimielinen vai tyhmä luullessaan Happeen pääsevän myös muissa peleissä yhtä helpolla. Olisi syytä kaivaa nöyryyttä peliin ja myöntää, että kova ja tasaväkinen vääntö on jatkossa luvassa ja turpiin tulee Happeellekin vielä tässä sarjassa.
Onni
29/03/2015
Jaripekat sulaa taas! Helvetin komeeta. PS ylimieliset fanit tässä maassa.
Jeppe
29/03/2015
Osku, fyysisyys on kaksiteräinen miekka. Toisaalta se saattaa vähentää maalimääriä, toisaalta se lisää tunnetta kentällä kun saa "vääntää" vähän tavallista enemmän ja se tunne välittyy myös katsomoon, pelaajat tykkää vähintään yhtä paljon. Mutta pienenevät maalimäärät on kyllä suurimmaksi osaksi jatkumoa kokonaisuudessaan tiukemmasta viisikkopuolustuksesta. SPV:n maalimäärä jäi tänään pienimmäksi koko kaudella siksi, koska se ei päässyt Happeen viisikkopuolustuksen keskustaan käytännössä lainkaan. Ei se perus laita- ja päätyvääntöjen halailu kuitenkaan niin paljon vaikuta.
Api
29/03/2015
Happee ansaitsi voiton tänään ihan selvästi. Oli paremmin pelissä mukana. Kaksi ensimmäistä maalia Kivilehdon henk.koht. virheistä. Jos Happeessa kuvitellaan marssia näine eväin maaliin asti niin erehtyvät siinä. Oikeat pelit alkavat nyt. Tuomareiden taso oli luokattoman huono tänään. Paljon jäi viheltämättä puoleen ja toiseen. Lähinnä linjan heittely oli aika erikoista. Välillä sai paiskoa juntasta ja välillä riitti että oli lähellä. Happeella oli onnea matkassa että linja löystyi loppua kohti. Alkoi Punainen vyöryä ykkössektorin paikoille. Onnea Happeelle, nyt on kaksi voittoa finaalisarjaan, nimittäin ensimmäinen ja viimeinen.
Osku
29/03/2015
Jeppe, olet oikeassa tossa fyysisyydessä. Silloin kun se menee oikein, pelaajat ja katsojat tykkää. Mutta nyt, jos katsot kommentteja, kaikille jäi vähän paha maku suuhun pelistä (riippumatta ketä kannatat). Se vaan meni nyt yli. Seuraavassa pelissä en usko näin tapahtuvan. Toivottavasti nyt vaan haettiin mentaalisia asetelmia tulevia pelejä varten ja erotuomarit ovat paremmin ohjeistettu seuraavaan peliin. Vilpitön toiveeni on nähdä viihdyttävämpiä pelejä jatkossa. Sellaisia, joiden jälkeen on kuitenkin kohtuullisen hyvä fiilis riippumatta siitä kumpi voitti. Sitä säbä on /(oli) parhaimmillaan.
Lol
29/03/2015
On hieman tainnut järkyttää tulos nottajoella kun speven otteluraportin mukaan hävisivät ensimmäisen finaalin Ssv:lle 4-2 jkl:n Monitoimitalolla :)
EMP
30/03/2015
Api, ekassa Kivilehto haki ihan oikein keskustasta Kuuselaa (joka siellä olikin) ja toisessa Happeella oli ylivoimahyökkäys, kun Kohonen ei päässytkään läpi, minkä vuoksi Kivilehto joutui haistelemaan sekä poikittaissyöttöä että maalille pelaamista. Kyseessä edelleen joukkuepeli.
Säbänderus
30/03/2015
Pidän siitä, kun SPV häviää.
jkylä
30/03/2015
Happee tulee ottamaan samanlaisen mestaruusputken mitä oli SSV:llä. Sen takaa hyvä, hyvähenkinen, nöyrä joukkue joka ei muutu kausien vaihtuessa juuri lainkaan. Liikunnan ja kihun sijainti kaupungissa takaa varmaan sen että harjoittelu kehittyy. Horjuttaja tulee olemaan SPV ja vasta sen jälkeen SSV ja eräs espoolais seura mikäli saa valmennuspuolen nyt kuntoon. Classic on tipahtanut kelkasta, muutoksia liikaa ja odotukset Nykyn suhteen tuottavat pettymyksen.
FBI
30/03/2015
SPV häviää 0-3 nämä pelit.
Miksikö? No siksi että repimisellä eivät pärjänneet ja pelaamisella ei ole pienintäkään mahdollisuutta.
Ens pelissä nähdään kun SPV pelaajien kontrolli katoaa täysin kun hiffaavat itsekin olevansa valovuoden perässä...
koo
30/03/2015
Jaahas :D Taas jää
luu käteen. Ja hyvä niin.

Menkää rassaamaan traktoreitanne ja jättäkää pelaaminen niille ketkä osaa.
S7
30/03/2015
Osku "Vilpitön toiveeni on nähdä viihdyttävämpiä pelejä jatkossa"

Samaa mieltä. Aika kehno eka finaali. Speve oli jäässä, mutta veikkaan että kotonaan parantavat ja ens matsin jälkeen ollaan tilanteessa 1-1.
katsoja
30/03/2015
Mielestäni peli ei ollut kovinkaan fyysistä vielä. SSV-SPV sarja oli paljon fyysisempi. Hölmöyksiäkään katsomoon ei erottunut, normaalia kaksinkamppailua. 1. finaali takana ja voinen sanoa et SPV oli täysin aseeton Happeen kurinalaisuuden kanssa 2 erää. Sen jälkeen Happeen nuoret pojat alkoivat neppailemaan ja sortuivat kurittomuuteen. Näistäkään pallollisista virheistä ei SPV kyennyt rankaisemaan. Tästä johtuen SPV näytti olevan kuskin paikalla 3 erän, näennäisesti.
SPV ei uskaltanut haastaa pallollisena toisin kuin Happee ja tiivistä viisikkoa vastaan vaikea päästä maalintekosektorille. Parannettavaa jäi vielä molemmille joukkueille.
lajin taso?
30/03/2015
Harmi homma Suomen salibandylle kun kommenttien perusteella SPV ei osaa yhtään mitään mutta ovat silti finaaleissa... matkalla pudonnut mm. valtakunnan menestynein joukkue. Vois lopettaa koko lajin tästä maasta.
Sami
30/03/2015
Laittakaa nyt ne mestaruusjuomat vielä takaisin jäihin. Ei tämä tarina vielä ohi ole. SPV lahjoitti kolme maalia (jotka oli kyllä hyvin tehty, mutta virheestä silti), joten SPV:llä on enemmän parannettavaa. Happee pelaa jo maksimissaan, joten tiukaksi tämä vielä menee.
Ylimielisyyttä?
30/03/2015
Erikoista, että juuri aina niin vaatimattomat pohjalaiskannattajat kitisevät täällä ylimielisyydestäkin. Olishan Hynynen voinut höpöttää nää perinteiset jargonit: tulee pitkä sarja, tehdään parhaamme, katsotaan mihin riittää ja pelätään pahinta. Mutta niin se menee, että tikissä oleva joukkue tietää tasonsa ja tavoitteet ovat sen mukaiset.
Soon niin notta
30/03/2015
Jaa, minä luulin että maalit aina tehdään vastustajan jonkinasteisista virheistä (paitsi omat maalit :)). Täysin virheetöntä peliä lienee vaikea pelata, joten aina niitä paikkoja tulee. Mistä muuten sait sen tiedon, että Happee jo pelaa maksimissaan? Näytti olevan varaa leikittelyyn kolmannessa, joten eivät tainneet ihan maksimissaan pelata. Pelasivat sen minkä tarvitsi. Reikäjuustossa nimeltä SPV-puolustus olisi ollut aika monta avopaikkaa kaunistella numeroita, mutta liikaa puskemista, luikertelua ja pallon rakastamista vielä näkyi kun piti jo syöttää. Mutta Rembrandejahan nämä ovatkin. Turha näitä on kristallipallosta ennustella: jokainen peli on omansa, ja päivän kunto ja asenne ratkaisee voittajan.
Jeppe
30/03/2015
Happee ei todellakaan pelannut "maksimeissaan" eilen, varsinkaan hyökkäyssuuntaan. Happee ei ole itseasiassa päässyt hyökkäyksessä maksimitasolleen vielä kertaakaan näissä playoffeissa, sillä se on tehnyt ainoastaan 2 kertaa yli 5 maalia vastustajan verkkoon. Mutta se puolustus.. 2,5 maalia omiin per peli. Se on järkyttävän vähän. Kososen torjuntaprosentti on yli 87 prosenttia. Ylimielisen joukkuen statsit ei näytä tältä.
Jeppe
30/03/2015
Korjaus edelliseen; Happee on päästänyt 2,85 maalia omiin per peli.
Karto Ilponen
30/03/2015
Kertokaahan Kilponen, pääkallo tai joku että onko tämä 10 peräkkäin voitetun playoff matsin putki joku ennätys? Entä 4 perättäistä finaalivoittoa? Siinä vaiheessa uutista kun on ennätys hallussa.
sopuli
31/03/2015
Nopeella vilkaisulla liiton sivuilta SSV:llä kausilla 2007-2010 9 ottelusarjaa, joista ensimmäinen alkoi tappiolla NST:tä vastaan ja viimeinen alkoi tappiolla Erälle. Tappioton putki siis 2007-2010 7 kokonaista ottelusarjaa (21 ottelua) + NST-sarjan kolme viimeistä eliä, eli yhteensä 24 tappiotonta ottelua peräkkäin.

Finaalivoitoissa samalla seuralla kausilla 2006-2009 yhdeksän ottelun voittoputki.

Eli kymmenen ei oo vielä ennätys. Eikä neljä finaalivoittoakaan. Hyvät alut kumminkin.
Sami
31/03/2015
On SPV:llä ainakin tuo 10 voittoa, koska viimeisin mestaruus tuli suoraan 9 voitolla ja sitä ennen oli tuo ensimmäinen mestaruus. En jaksa tarkistaa tarkemmin...
FBI
04/04/2015
WIS

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.